Sidor

tisdag 13 september 2011

NÄTVERKSBREV Nr. 19. 2011.

NYA NÄTVERKSBREVET Nr. 19. 2011
– från GMA Action-EvolutionByNight.

Hej!

Några rader på söndag kväll till Dig.
Hoppas att du njuter av septembers inträde.
En ny fas – en ny rytm.
Kanske du nu kommit in dina rutiner, liksom det mesta en kombination av trygghet och viss monotoni, i olika proportioner.
Det kan också vara så att du just nu står inför nya utmaningar på jobbet, som i sin tur är en kombination av ovisshet och samtidigt sannolikt en viss nyfiken anspänning.
Kanske du kommit in i rutinerna på jobbet men upplever en turbulent vardag: ja vi kommer alla in i olika rytmer och livsfaser.
Vi står aldrig stilla.
En period av lugn brukar kännas skönt…..i början
En period av kontrasterande aktivitet, av resa, av nya personmöten brukar känna skönt…i början.
Allt har sin begynnelse, och sin topp.
Sedan kommer rörelsen åt andra hållet, dvs:
Om vi varit på resa alltför lång tid….vill vi gärna ha en period av lugn och ro.
Om vi haft för många nya personmöten….vill vi gärna ha dem vi känner väl intill oss igen.
Om vi haft ”full rulle” på jobbet alltför lång tid….Börjar vi känna oss överstressade, kanske irriterade, kanske vi till och med får sjukskriva oss för överansträngningen, om vi inte slutar i tid.

Allt synes handla om att bli medveten om sina egna inre rytmer, och relationen till andra rytmer i omgivningen. Vi kan inte vara helt opåverkade av andra – men vi har makten och kraften att förändra den påverkan som sker så att den gagnar oss, hjälper oss – på någon nivå, istället för att den stjälper oss, blir destruktiv – på någon nivå.

Hösten är ”igångsättandets tid” för många aktiviteter, medan andra aktiviteter får vila, som bekant.
Sommarens båtfärder kanske går mot sitt slut, båten för dras upp och inaktiveras, medan biobesöken blir fler.
Eller kanske renoveringen av sommarstugan får bromsas in, eller kanske anstå till dess att våren och värmen kommer igen. Istället för nyplanteringarna gjorda i trädgården kring maj blir det kanske att skörda äpplen och päron.
De ständiga rytmiska förskjutningarna tycks verkligen tala till oss, vara viktiga för oss, då hela naturen är inrättad på det viset.
När vi känner oss i fas med de låt oss kalla detta de ”inre rytmerna”, naturens egna rytmer, underlättas sannolikt hälsa och välmående, och när vi är ur fas med de ”inre rytmerna”, riskerar vi att närma oss de ohälsosamma tillståndet.
Vi behöver tydligen lära känna oss själva, för att lära känna våra egna inre rytmer, för att därefter synkronisera denna vår individuella rytm med vår större, kollektiva rytm som människor i en grupp eller på en ort eller på en viss breddgrad, med en ännu större rytm: själva jordrytmen, som i sin tur dirigeras av kosmiska rytmer.

Dessa rytmer är inte, som vi kanske kan förledas tro, alltså bara fysiska, utan även psykiska.
Hela djurriket är inrättat genom instinktsfunktionen att följa de naturliga rytmerna för exempelvis vandring; ålen vandrar, laxen vandrar, liksom elefanter och de stora hjordarna på Serengeti vandrar, rytmerna för parning är fastställda med naturens eget precisionsur: varje art har sin respektive parningsperiod, och den följs.
Träden har sin rytm, växterna sin…

Allt befinner sig i rörelse, i ett rytmiskt flöde, och genom att vi ”stannar upp” och bara väljer några minuter att göra ”ingenting”, andras djupt och lugnt och sluter ögonen…..kan vi kanske börja koppla in oss på vår egen rytm, hitta den delen i oss, som ”vet” vilken rytm som är bäst för oss, bäst för mig, bäst för dig, bäst för honom eller henne.

Den inre intelligensen, som härbärgeras inom varje levande varelse, enligt den gamla kunskap, hjälper oss att finna vad vi söker.

Men vi behöver söka.
--
Gunnar Martin Aronsson

Och med den korta inledningen avslutar vi introduktionen, för att nu bereda plats åt det material som nu är utlagt på hemsidan
http://evolutionbynight.wordpress.com/


MOVE-YOUR-FEET-KURSEN
Här kommer så en del av utbudet för dig som älskar att söka utforska ditt eget inre liv och expandera det i det ytttre livet.
Vi planerar och här ännu inte programsatt den helt nya kursen Move-Your-Feet-kursen, men pilotkursen blir i Stockholm, sannolikt i Abrahamsberg under en dag 9.30-17.00 under hösten.
Kursen kommer att kombinera moment av personlig utveckling med främst rockmusik, och med filmmusik, i syfte att aktivera HELA sinnet och kroppen i den läroprocess som det handlar om.
Är du redan nu intresserad, hör av dig – ingen bindande intresseanmälan! – men det är alltid bra att veta om ett preliminärt intresse!
Skriv isåfall till: gmaaction.resursbanken@gmail.com

MASSOR AV LÄSTIPS:
Självklart vill vi göra den nya hemsidan till den mest värdefulla av hemsidor som kombinerar en massiv faktabank i form av videotips med texttips med kurstips och workshopstips, och därför vill vi passa på att tipsa om följande nyinlagda artiklar på evolutionbynight.

A.
Här kan du läsa om den moderna hypnosens fader FRANZ ANTON MESMER:
http://evolutionbynight.wordpress.com/1614-2/

B.
Har kan du läsa om ALLT OM BAKGRUNDEN TILL THE SECRET:
http://evolutionbynight.wordpress.com/artikel-om-the-secret/

C.
Här kan du läsa om läsa DEN ENDA UTFÖRLIGA ARTIKELN PÅ SVENSKA om WALLACE WATTLES, som inspirerade Rhonda Byrne till The Secret:
http://evolutionbynight.wordpress.com/artikel-w-wattles/

D.
Här kan du läsa om den andliga bakgrunden till AA (Alcoholics Anonymous) 12-stegsprogram:
http://evolutionbynight.wordpress.com/artikel-aas-12-stegsmetod/

E
Här kan du läsa om MARY BAKER EDDY och PHINEAS QUIMBY, två av ”nyandlighetens” pionjärer:
http://evolutionbynight.wordpress.com/free-stuff-new-thought/

OCH SÅ…HÄR KOMMER MASSOR AV AKTUELLA KURS- OCH WORKSHOPSTIPS:

1.
Vill du uppleva mer av KRAFTEN? The Power-fördjupningsworkshop i VÄSTERÅS. Baserad på Rhonda Byrnes bok The Power (The Secret-Kraften) samt Gunnar Martin Aronssons tidigare Kärlekskurs.
10 september i VÄSTERÅS
http://evolutionbynight.wordpress.com/the-power-karleken-fordjupningsworkshop-lor-10-sept/


2..
Vill du lära dig grunden för att skapa en kraftig självkänsla som ingen kan ta ifrån dig?
Fördjupningsworkshop i JAG FÖRÄNDRAR MITT LIV NU! I VÄSTERÅS. Baserad på Dr Robert Anthonys bok The Ultimate Secrets of Total Self-Confidence och Gunnar Martin Aronsson tidigare kurs Messiasfällan.
11 september i VÄSTERÅS
http://evolutionbynight.wordpress.com/w-shop-ii-lamna-offerrollen-119/

3..
Vill du förändra din inställning till parrelationen? Vill du uppleva möjligheten att reducera konflikter i din nuvarande parrelation eller att uppleva ett lugn även om det finns motsättningar er emellan?
För dig som vill komma till klarhet om varför och hur du skapar dina närrelationer/parrelationer finns…
ATTRAKTIONSLAGEN OCH PARRELATIONER i UPPSALA
17-18 september i UPPSALA
http://evolutionbynight.wordpress.com/attraktionlagen-och-parrelationer-uppsala/


4.
ATTRAKTIONSLAGEN OCH PARRELATIONER
MALMÖ 24-25 sept.
http://evolutionbynight.wordpress.com/parrelationer-24-259/


5.
SVARET: FÖRETAGSBOOSTING –För dig som vill väcka den kraft inom dig som tar dig igenom problem i ditt företagande – den inre ”eld” som gör att du får en kraft starkare än motståndet från omgivningen!
26 september i MALMÖ. http://evolutionbynight.wordpress.com/w-shopforetagsboosting-269/


6.
ATTRAKTIONSLAGEN OCH PARRELATIONER i ÖREBRO
1-2 oktober i ÖREBRO
http://evolutionbynight.wordpress.com/kurs-parrelationer-1-210/

7.
För dig som vill lära dig att fungera som healer eller vill pröva på och veta mer om healing. Här går vi igenom 1. Healing genom förlåtelse. 2. Parhealing. 3. Healing genom imaginationsförmåga och hypnos 4. Direkt emotionalhealing 5. Direkt fysisk healing.

8.
LÄR DIG HEALING i VÄSTERÅS
Vi inkluderar här ett stycke ur Jerry och Esther Hicks Attraktionslagen och relationer, för att det är en spännande bok, och för att koppla det till de kommande kurserna i Attraktionslagen och Parrelationer.
8-9 oktober i VÄSTERÅS
http://evolutionbynight.wordpress.com/lar-dig-healing-8-910/

9.
THE POWER – HELA KURSEN
För dig som verkligen önskar införa mer kärlek i vardagen finns här kursen som baserar sig på inte bara boken The Power (The Secret-Kraften) utan också på hela The Secret-traditionen. Du ges en möjlighet att få helt nya perspektiv i enlighet de andliga principerna som beskrivs i The Secret/The Power.
5-6 novembner i ÖREBRO
http://evolutionbynight.wordpress.com/the-power-orebro-5-6-1/



Ljus och Glädje tillönskas Dig!
Varmt tack för Ditt intresse!
Gunnar Martin Aronsson
Ulla E Olsson

Inga kommentarer: