Sidor

onsdag 19 januari 2011

Janis Joplin - To love somebody. Janis Joplin fyller år idag, 19 januari! Låt oss hylla en stor artist....

Tom Petty - Free Fallin'. En klassiker från 1989 skapar lycka....

The Long Way Around - Dixie Chicks. Be happy!

Happiness - Lycka. Snart kommer kursen LYCKA!

Kraftfulla AFFIRMATIONER kommer här... Om du vill!

Nystartstankar för vår blogg....

Hej!

Har planer att skriva lite oftare här på bloggen, så att du får än mer av personlig touch vad gäller både Rhonda Byrnes The Power i Praktiken och The Secret-bloggen.
(Det blir samma text på båda bloggarna, av tidsmässiga skäl.)

Just nu är jag, gunnar martin aronsson, i Västerås, efter att ha genomfört THE POWER-kursen här 15-16 januari. Och nu är det dags att fortsätta planeringen: Ett nytt NÄTVERKSBREV Nr 2. är på gång, en ny kurs, LYCKA! är under skapande, och ett samverkanprojekt med vännen Pär om en liten bok som handlar om tankens kraft i relation till homepati, jag står för det förstnämnda ämnet, Pär för det sistnämnda.

Lycka - ja, vad är viktigare än det? Dalai Lama skrev en bok som fick den titeln på svenska. Utgångspunkten är att lycka är något vi skapar inifrån och ut - istället för, som vi oftast har trott genom historiens gång - utifrån och in, dvs att vi exempelvis köper en bil eller en båt eller en tårta eller en TV och föreställer oss att vi blir lyckligare. Och det är riktigt: Det blir - om vi ville ha bilen eller båten eller tårtan - en förhöjd lustupplevelse, som vi skulle kunna kategorisera som lycka. Men snart nog försvinner den igen, visar den moderna lyckoforskningen, och vi behöver en ny "retning", något som stimulerar oss; en ny och bättre bil, en större och snyggare båt, en annan och delikatare tårta, och så vidare.

Så: När vi gräver djupare kommer vi förmodligen fram till att bestående lycka inte finns just här - även om det förvisso kan vara fint, skönt, härligt, en kick - för stunden...

i LYCKA!-kursen kommer vi att gå igenom förutsättningarna för att skapa en mer bestående VARDAGSLYCKA, istället för dessa tillfälliga "kickar".
---

Var väldigt glad över att det var blå himmel idag över sta'n, efter att valvet verkligen varit täckt av moln under hela helgen. Kändes uppfriskande!

/gma
19 jan. 2011