Sidor

tisdag 5 maj 2009

SÖNDAG 3 MAJ 2009

NÄTVERKSBREV Nr. 14. 2009
Fr. gma action – resursbanken.

Hej -
och välkommen till ett nytt Nätverksbrev.

Har du månne tagit del av veckans braskande rubriker i tidningar och TV? Om ej, tillhör du fåtalet, ty det var inte det lättaste att undvika talet och texterna om ”svininfluensa”. Möjligtvis om man är lantbrukare utan TV, radio och tidning någonstans i glesbygden.
Låt oss dyka in i temat…

SVININFLUENSAN SOM INTE VAR NÅGON SVININFLUENSA
Under veckan har ordet ”svininfluensan”, som upptäcktes 18 mars i Mexiko, rört sig som en löpeld i media, och orsakat i det närmast panik på sina håll. 25 april skriver Sydsvenska Dagbladet att det i Mexiko är ”mer än 1.300 sjuka och 81 döda, ’troligen kopplat till influensen’ ”
Tyskland avråder från resor till Mexiko. I Egypten beslutas om masslaktning av hundratusentals grisar. Några dagar senare beordras fem miljoner mexikanska skolelever att vara hemma. Bilder publiceras på mexikaner med munskydd. Museer, biografer och andra kulturarrangemang stänger, liksom nattklubbarna. Reportern i Sydsvenskan meddelar att utanför hans kontor ”delar militär ut ansiktsmasker”. Den 28 april uttalar sig WHO:s representant, att pandemivarningsnivån höjs från fas 3 till 4, där 4 betyder att ”beredskapsplaner” skall genomföras.
MUNSKYDD?
I Sverige ökar markant efterfrågan på munskydd och vaccinationsmöjligheter, och rädslan manifesterar sig i åtskilliga nyhets- och debattinslag på TV, där olika ”experter” träder fram. Kvällsposten 1 maj meddelar att Apoteken i Malmö har slut på munskydd. Dessutom har många kompletterat med handsprit för att tvätta sig. Konstaterade fall upptäcks i Spanien, Frankrike, Skottland, USA. ”Pandemin” tyckts vara förestående. (En pandemi definieras som att ”mellan 20 och 40 procent av befolkningen insjuknar”, enlig Sydsvenskan.)
MEN, och nu kommer det intressanta:
Det har, för det första, aldrig funnits någon ”svininfluensa”.
Viruset består, enligt tillgängliga rön, inte av en typ utan av tre olika virustyper, och detta tredelade virus är inte kopplat till svinuppfödning. Däremot har det grisspecifika viruset funnits sedan början av 1980-talet. Det är alltså ingen som helst nyhet, att det existerar svinvirus. Detta specifika svinvirus är alltså inte identiskt med det aktuella H1N1-influensaviruset. Detta faktum omtalas mer finstilt i tidningarna.
INGA VIRUS CIRKULERAR I GRISAR
Det Rombaserade OIE (Världsorganisationen för djurhälsa) skriver dock i ett uttalande, enligt nyhetsbyrån Reuters, att det inte finns några bevis att det aktuella viruset “cirkulerar i grisar I Mexiko eller någonstans i världen. De föreslår istället namnet ”nordamerikanska influensan” (ett förslag som säkerligen inte uppskattas i USA).
Den 1 maj går WHO (FN) gått ut med det tydliga påbudet att “inte längre referera till “svininfluensan” utan istället till “influensan A1H1N1.” för att söka korrigera de felaktiga associationerna.
1 maj skriver nyhetsbyrån Reuters att influensen dödat totalt 176 i Mexiko, men redan den 3 maj, korrigerar TT siffran döda i Mexiko från 176 till 19 stycken. De flesta fall utanför Mexiko har dessutom inte alls haft dödlig utgång, utan patienterna har skrivits ut efter några dagar, fullt återställda.
Samma dag, den 3 maj, skriver WHO, Världshälsoorganisationen – att smittan ”kulminerat” dvs att den inte sprider sig på det sätt som befarats och avråder inte länge människor från resor utomlands.
I Mexiko bor det cirka 110 miljoner människor. Om 19 stycken avlidit innebär denna ”pandemi” (det tvistas ännu idag om det rör sig om en pandemi i ”teknisk” bemärkelse eller ej) några av historiens lägsta döstal, exempelvis i jämförelse med Spanska sjukans siffror (50-100 miljoner). Visserligen kan antalet avlidna även fortsättningsvis röra sig uppåt, men det är långt kvar till pandemins definition av smittspridning till ”mellan 20 och 40 procent av befolkningen”. Snarast reduceras procenten till något som börjar med 0, 0. Som jämförelse idag kan nämnas att infektionssjukdomen malaria dödar mellan 1 till 2 miljoner människor per år, framförallt i tropikerna – för övrigt utan att det lett till några braskande rubriker i tidningarna. (Källa: Nationalencyklopedin.)
HANDLANDE BASERAT PÅ ”RYGGRADSREFLEXER”.
Rädslan, för att inte säga den kollektiva paniken, överdrevs alltså till i det närmaste groteska proportioner. I USA brukar dylikt kallas ”att göra ett berg av en mullvadshög”, och det är en passande bild.
Massmedia tenderar ofta att blåsa upp rädslor för en det ena, än det andra, och appellerar till våra ”ryggradsreflexer” som handlar om fysisk överlevnad. I sig en fullständig ”naturlig” reaktion. Det är bara det att vi ofta förleds att tro, att vad som orsakar våra ”ryggradsreflexer” är SANT, ett faktum – vilket det som exemplet visar, det inte alls behöver vara. För att illustrera kan vi bli ”livrädd” av att se en skräckfilm, men egentligen finns ingenting hotande alls där. Allt är projicerade bilder på en tom yta, samkört med ett ljudspår som går ut genom ett högtalarsystem. Inget finns över huvud taget som hotar mig.
VAD KAN VI LÄRA OSS AV DETTA?
Och lärdomen för oss alla är väl, att se över vårt eget hus, d.v.s. vårt eget tänkande och kännande, så att vi inte blir så lättförförda. Att inte ”tro på allt” bara för att det trumpetas ut av media, eller av ”auktoriteter” utan att söka vidmakthålla en inre ”nykter”, lugn och balanserad hållning även när omgivningen tycks vilja mena att det nu råder ”full storm”, så att ”alla” nu måste göra så här (köpa munskydd, vaccinera sig, undvika att ta folk i hand, etc.)
På en djupare nivå finns förstås det paradigm-filter, som tolkar alla händelser för oss i en viss riktning. Ovanstående rapportering baserar sig även på en övertygelse om hur orsak och verkan binds samman, en idémässig övertygelse som faktiskt kan ifrågasättas, vilket inte minst Dr Robert Anthony beskrivit i sina böcker. Ett av de mest verksamma filtren är den materialistiska världsuppfattningen, där ”slumpen” råder, liksom ”tur” och ”otur”, eller detta att ”saker bara händer”.
ATT SÄTTA IFRÅGA
Men är vi verkligen säkra på att materialismen är sann?
Är vi säkra på att sjukdomars orsak är funnen när vi funnit ”viruset” eller ”bakterierna”? Visst är viruset katalysatorn, igångsättaren, av symptomen, men är det verkligen orsaken?
Vet vi med säkerhet att evolutionen drivits fram med ”naturligt urval”, slump och tillfälliga ”hopp” (mutationer) hos organismerna?
Vet vi med säkerhet att medvetandet och jaget släcks ut i samband med den biologiska döden?
Mycket talar för att det finns andra förklaringar, men för att kunna utforska dessa måste vi tydligen först utmana vårt eget ”filter”, vår egen verklighetstolkning, som i sin tur är eller kan vara baserad på den tolkningsmatris vi fått med oss som barn när vi växte upp.
Och för det behövs ofta mod.
Att tänka annorlunda är en kraftansträngning, medan att tänka ”som jag alltid gjort” är lätt.
Men varför inte pröva att anamma modet att också ifrågasätta det som synes vara ”självklart” ?
De flesta som fört världen framåt har just gjort det, från Leonardo da Vinci till bröderna Wright, Thomas Edison, Moder Teresa, Mozart, Martin Luther King, Werner Heisenberg, Marconi, Ford, Gandhi, Helen Keller, Bill Gates, Albert Einstein, Elisabeth Kubler-Ross, Tony Buzan, – ja, listan kan göras lång…
Men det viktiga är här snarast att söka frammana MÖJLIGHETER istället för begränsningar, begränsningar som är baserade på våra gamla eller nuvarande tolkningsfilter av verkligheten.
Om vi utvidgar vår ”modell av världen” – vad skulle hända då?
Hmmmm…..
--
Vad mer?

KURSER:
THE SECRET-HEMLIGHETEN kursen i Avesta i september är så gott som FULLTECKNAD. Dock: Om det finns än fler intresserade i Dalarna kan vi ordna ytterligare en THE SECRET- kurs antingen före eller efter septemberkursen. I Avesta eller Borlänge eller Falun. Isåfall skriv en rad hit att du är intresserad – ej bindande alls, bara för att kolla intresset.
Och om du önskar gå TS II i STOCKHOLM har du fortfarande en möjlighet, då kursen är framflyttad till nästa helg 9-10 maj!
Som nyhet i kursutbudet passar vi på att presentera Dr Robert Anthonys ATT GÖRA VAD DU ÄLSKAR OCH ÄLSKA VAD DU GÖR, framförallt eftersom det synes bli allt viktigare att förstå, att vi mår bra först när vi gör vad vi älskar att göra. Det innebär inte att det som jag gör är ”problemfritt”, ingen mänsklig aktivitet är utan problem, eftersom dessa utvecklar oss. Men att när jag gör vad jag älskar att göra uttrycker jag vad jag ”kommit hit för att skapa”.
Låter det intressant?
Isåfall är du hjärtligt välkommen att utforska mer om detta tema!
J
--
RESURSBANKEN
I RESURSBANKEN en uppfräschad artikel från 2005 om SORG SOM EN ASPEKT AV PERSONLIG UTVECKLING samt en artikel om Mirakelkursen (ACIM eller EKIM), i samband med att de tre engelska böckerna presenterades för första gången i en svensk översättning i en volym.
I början av 1990-talet studerade undertecknad Mirakelkursen, liksom många andra, och fann mycket av värde i texterna. Parallellt med det var jag under en period först kursdeltagare och sedan assistent hos SANDY LEVEY när hon hade kurser i Sverige. Kanske namnet är bekant? Sandy är en härlig, kraftfull människa som jag fortfarande är mycket tacksam för att ha mött, och vars kurser jag varmt rekommenderar. www.sandylevey.com

Om du inte känner till ACIM-texterna i original kanske du mött dess uttryck i form av exempelvis MARIANNE WILLIAMSONS böcker, måhända ÅTER TILL KÄRLEKEN, eller kanske du läst boken eller hört KAY POLLAK själv tala om ATT VÄLJA GLÄDJE.
Även filmsuccén SÅSOM I HIMMELEN är uppenbarligen inspirerad av ACIM:s tänkande, och om jag tolkat Kay rätt gjorde han hela filmen genom att använda principerna som ACIM vilar på, framförallt att samverka med människor som han spontant kände sig på våglängd med, att praktisera icke-dömande i tanken och detta att se varje person jag möter som ”utsänd” för just mig, dvs att han eller hon finns där för att just ge mig möjlighet att lära mig något om mig själv, känna något speciellt, tänka på något speciellt.
Att söka skapa inte utifrån konflikt, utan istället ifrån en inre, fridfull förnimmelse av enhet med andra människor i min omgivning.
--
Hjärtligt tack för möten, telefonsamtal och synpunkter.
Hoppas att du har en härlig vecka!

J

Gma


INNEHÅLL:


1. INTRODUKTION (Ovan)
2. THE SECRET-HEMLIGHETEN
Lö 30 maj – Sön 31 maj. MALMÖ.
Lö 12 sept – Sön 13 sept. AVESTA, DALARNA.
3. THE SECRET II VÄLSTÅNDSMEDVETANDE.
Lö 9 maj - Sön 10 maj STOCKHOLM (framflyttad)
4. DE 11 ANDLIGA LAGARNA SOM
FÖRÄNDRAR DITT LIV.
Lö 27 – Sön 28 juni MALMÖ. (framflyttad)
5. THE SECRET III – MANIFESTATIONSMETODIK
STUART LICHTMAN-introduktion
Lö 16 maj – Sön 17 maj. MALMÖ.
6. DU ÄR FÖDD RIK! En work-shop baserad på
Bob Proctors bok ”Born Rich” 21 maj. MALMÖ.
7. NYTT: FRÅN FÖRÄLSKELSE TILL KÄRLEK.
Lör 23 maj – Sön 24 maj. MALMÖ
8 . SVARET – Baserad på John Assarafs o. Murray
Smiths bestseller ”The Answer”.
Lö 6 juni Sö 7 juni
Kurs för dig som är företagsfokuserad i en ny tid.
9. KURS: ATT GÖRA VAD DU ÄLSKAR – OCH ÄLSKA
VAD DU GÖR. Baserad på Dr. Robert Anthonys bok.
Lö 13 juni – Sön 14 juni
10. RESURSBANKEN I. OM SORG SOM EN ASPEKT AV
PERSONLIG UTVECKLING. Artikel av gma.
11. RESURSBANKEN II. OM MIRAKELKURSEN EKIM
Bokanmälan.
12. E-DISTANSKURS I…
THE SECRET- HEMLIGHETEN- i PRAKTIKEN
13. E-DISTANSKURS I…
VÄLSTÅNDSMEDVETANDE
14. E-BOKSPROJEKT DEN HEMLIGA PSYKOLOGIN.
Nyckeln till förståelse av Ditt Liv.
15. 2000-TALETS PSYKOLOGI:
Coaching och meningsinriktad terapi.
16. TELEFONBASERAD COACHING
17. JOBB-COACHING
18. Övriga meddelanden.
19. TILL SIST: VÄNLÄNKAR OCH INSPIRATIONSVIDEOS

1.
(Introduktion; ovan)

2.



THE SECRET- HEMLIGHETEN
-grundkursen.
Lördag 30 maj 10-18, Söndag 31 maj 10-17. MALMÖ. Norra Vallgatan 90, II. (Pingstkurs)
Vi kommer att gå igenom…

FÖRSTA DAGEN:
Hur rensa ut gamla tankemönster för att ge plats åt de nya och mer konstruktiva tankemönstren, de som stöttar dig att manifestera istället för att göra motstånd mot dessa.

ANDRA DAGEN:
Hur föra in det nya tänkande, det som härrör ur THE SECRET-traditionen från pionjärerna WALLACE WATTLES, CHARLES HAANEL, NAPOLEON HILL tillsammans med de moderna företrädarna BOB PROCTOR och dr ROBERT ANTHONY.


Det kan handla om grunderna för:


Att lämna gamla destruktiva tankemönster i ditt förflutna och istället anamma den ENERGI som finns tillgänglig ”bortom” vanetänkandet.

Att skapa ett VÄLSTÅNDSMEDVETANDE
(= känna en ökad tillit till din förmåga att skapa eller balansera pengar, som i denna utbildning ses som en form av energi, en kraft.)

Att attrahera ditt PERFEKTA ARBETE
(= där du känner att du kommit på rätt plats/i rätt funktion).

Att FÖRBÄTTRA ALLMÄNHÄLSAN och/eller att underlätta läkande av specifika obalanser i kroppen.

Att LÖSA ”till synes omöjliga” PROBLEM i ditt liv.

Att HITTA MÄNNISKOR SOM PASSAR DIG att samarbeta med och/eller leva med.

Att FRIGÖRA dig från SKULD, GAMMAL VREDE och KÄNSLAN AV MINDREVÄRDE: DU ÄR PERFEKT!

Att GE DIG SJÄLV TILLÅTELSE ATT SKAPA VAD DU ALLTID ÖNSKAT DIG FRÅN DITT HJÄRTA.


Högst 10 personer.
Tystnadsplikt används för att optimera din trygghet.

OBS: en förutsättning för att du skall få ut det mesta av kursen är att du upplever att det existerar en primär andlig verklighet, som får sitt uttryck på det fysiska, materiella planet.
Ännu en förutsättning är att du känner dig REDO ATT SKAPA FÖRÄNDRING i ditt liv. (Det går förvisso att gå igenom kursen ”utifrån”, som en betraktare, men då händer mindre, än om du går igenom ”inifrån”, som en medagerande, då du optimaliserar de möjliga resultaten. )

Kursröster om THE SECRET-HEMLIGHETEN-KURSEN samt THE SECRET II - VÄLSTÅNDSMEDVETANDE

”Ett hjärtligt tack för en jättebra kurs. Jag har sedan dess känt mig mycket friskare och gladare. Jag har även fått mer energi och inspiration till att hålla mig frisk och även få mina andra önskningar uppfyllda.
Jag märker att där är en ständig konversation med universum.
Jag har under de gångna veckorna blivit ställd inför idel överraskningar, som kan ha med mina önskningar att göra. De flesta var mycket positiva.
Nu ser jag fram emot Secret 2 för att bli ännu bättre på att konversera med universum.”
- Ulla.

” Gunnar både provocerar och stödjer vilket helatiden leder till större självinsikt och andligt uppvaknande.
Kursen rekommenderas till alla som vill bjuda in en verklig och beståendeförändring i livet. Flera verktyg att lägga i lådan. Hurra!”
- Borith Ekman, Malmö

”Jag vill tacka så mycket för en otroligt stark upplevelse.”
- Kerstin


”Vill bara tacka för en fantastisk kurs som gett så mycket inspiration och glädje. Det här funkar helt otroligt bra, bara man vet vad det verkligen är man önskar sig och vad man har för mål. Rekommenderar The Secret-kursen till alla. Den gör bara gott.”
- A.O.

”Facinerande på det sätt du tog fram och löste upp de blockeringar som finns. Suveränt! Kursen har redan förändrat mitt liv och det blir spännande att se vad som kommer att hända i framtiden. Varma hälsningar”
-Birgit H.

”Jag känner att jag fått så mycket kloka tankar och möjligheter att jag är helt överväldigad”
- Carmen.

”Jag tänkte bara berätta att jag har lärt mig mycket och växt väldigt mycket sedan jag gick dina kurser. Jag märkte en stor skillnad redan efter första kursen och många i min omgivning märkte en förändring.
Det var då jag upptäckte att jag kan saker och att jag ska stå på mig och göra det jag själv vill. /--/ Tänker noga igenom beslut och tar inga förhastade beslut som jag kunde göra förut. Har lärt mig att säga Nej. Och det är stort för mig, har nämligen haft svårt att säga det förut. ”
- Helena

"Två fullmatade dagar som jag i framtiden troligen kommer att säga vara de dagar då mitt liv ändrades i rätt riktning! "
-Lena. Malmö.

”För mig personligen var det väldigt givande! Därför jag tror
att jag släppte upp en hel del till ytan av mig själv och det tror jag är väldigt viktigt,
att gå till grunden med allting för att kunna släppa det, gå vidare och bygga på
det man verkligen vill och är ämnad för.”
-J.A.

Kursen blev helt annorlunda än vad jag hade förväntat mig men jag tror att den gav mig mer i personlig styrka än jag någonsin hade kunnat föreställa mig.”
-Alexandra

-
Tusen tack igen för en helt fantastisk helg med The Secret! Jag fick så mkt energi och hade en toppen bra dag igår, och idag blir den ännu bättre!!
-Åsa, Höllviken

Tack för…den fantastiska kursen i Göteborg. Har satt igång hjärnan och ser mer förtröstanfullt på framtiden.
- Catharina, Göteborg.

”Tack för en fantastisk inspirerande och utvecklande helg, känner mig fylld och ser med spänning och nyfikenhet på framtiden med det som komma skall.”
-Katarina

”Tack för en otroligt bra kurs. Som vanligt är man som en ny människa efteråt.”
- Jenny

”Tack från djupet av mitt andliga hjärta!”
- Helena, Malmö

TUSEN TACK för dessa två dagar med Dig, i lärandet om HEMLIGHETEN… Känner mig väldigt tillfreds med mina beslut.
- Eva N.
-
”Tack för en fantastisk helgkurs! /--/Känner för egen del att jag kommit en bit i min process och verkligen haft utrensande drömmar i natt - helgen tog på krafterna och jag får nog ta ett par dagar och hämta mig på.”
-M.T.

VARMT TACK FÖR MÖJLIGHETEN ATT CITERA, VÄNNER! /GMA.

Tid: Lö 30 maj – Sö 31 maj.
Norra Vallgatan 90, 3 trappor. Konferenslokal. Malmö.
Pris: 1.480 SEK
EARLY BIRD-rabattmöjligheter:
Om du balanserar kursavgiften senast
fredag 22 maj: 1.380 SEK
torsdag 14 maj: 1.280 SEK
torsdag 7 maj: 1.180 SEK



Högst 10 deltagare.
INKLUDERAR ett 49-sidigt kurshäfte.

Dessutom – vad som gäller SAMTLIGA OVANSTÅENDE KURSER:

INGÅR DESSUTOM: E-BOKEN THE SCIENCE OF GETTING RICH
av Wallace Wattles (1910)
Boken som inspirerade Rhonda Byrnes till THE SECRET.

INGÅR DESSUTOM: E-BOKEN THE MASTER KEY SYSTEM
av Charles Haanel (1917)
E-boken sänds som pdf-fil till dig efter kursen till den mailadress du önskar;
Du skriver ut den via din skrivare till läser direkt på skärmen.


Anmälan:
ANMÄLAN TILL KURS ÄR LÄTT:
Skriv en rad till gunnar-martin.aronsson@bredband.net att du vill gå.
A. Du får en bekräftelse att plats finnes.

B. balansera kursavgiften till PG 609 83 52-5 (gma action).
OBS Viktigt: Skriv ditt NAMN, KURS och KURSDATUM – och så är du med!
OBS: Först när avgiften är balanserad är du garanterad plats.
”Först till kvarn…”-principen gäller!
OBS: I händelse av att du skulle nödgas avboka din kursplats, pgr av sjukdom etc. får du givetvis tillbaka hela summan till ditt meddelade kontonummer. Det finns bara fördelar att anmäla sig, under förutsättning att du känner inom dig att du önskar gå! (Avboka dock så tidigt som möjligt, så att plats kan erbjudas annan intresserad.)
Not: Om du önskar skrivet kvitto på kursen kan det ordnas.
Meddela bara i förväg detta.


SAMT:
Lördag 12 sept. 10-18, Söndag 13 sept. AVESTA, DALARNA
Plats: ”Helheten”, AVESTA, Dalarna.
Pris tills vidare: 990 SEK
OBS: Kursen är nästan fulltecknad. Högst 11 deltagare!
En plats kvar i skrivande stund.
Kontaktperson: Annica Andersson.
Mail:
info@helheten.se
Se även hemsidan:
http://www.helheten.se:80/


3.
THE SECRET II –
VÄLSTÅNDSMEDVETANDE
- Hur du skapar ett medvetande baserat på överflödstänkande -


Lördag 9 maj kl 9.30-17.00 – Söndag 10 maj kl 9.30-17.00
STOCKHOLM.

Plats: Jungfrugatan 5, Studieförbundet NBV:s lokaler, Östermalmstorg.
Investering: 1.480 SEK inkl. moms samt 50-sidigt, uppdaterat kurshäfte.

Vi kommer under de två dagarna att fördjupa oss i de strategier och förhållningssätt som de presenterats av pionjärerna och ”mästarna” inom området välståndsmedvetande.

+ Wallace Wattles (vars bok The Science of Getting Rich blev startpunkten för Rhonda Byrnes)
+ Napoleon Hill (som skrev klassikern Think and Grow Rich 1937)
+ Bob Proctor (som idag har 40 års erfarenhet av att använda principerna bakom The Secret)

+ Tony Robbins (som idag anses av de flesta vara världens främste coach)

+ Dr. Robert Anthony (som skapade manifestationskursen The Secret of Deliberate Creation)

VÄLSTÅNDSMEDVETANDE är dock en PRAKTISK KURS, helt fokuserad på de ämnesområden inom den större ramen som DU SJÄLV önskar ta upp.

För att gå kursen behöver du inte ha gått gma:s kurs
The Secret – Hemligheten.
Däremot behöver du ha sett filmen The Secret eller läst boken med samma namn.
Vi kommer att gå igenom ämnen som:


+FATTIGDOMSMEDVETANDE-VÄLSTÅNDSMEDVETANDE
TA REDA PÅ DIN ”EKONOMISKA BLÅKOPIA” OCH HUR VI ÄNDRAR DEN...

+HUR DIN FAMILJ PÅVERKAT DITT UNDERMEDVETNA TÄNKANDE
OCH HANDLANDE KRING PENGAR.

+ PENGAR OCH DESS RELATION TILL KÄNSLOR.

+ PENGAR OCH PARRELATIONEN.
+INDIVIDUELL TEMATISK BELYSNING
Ex. Skuld över brist på pengar. Skuld över överskott på pengar.
Ex. Förakt för pengar. Förakt för dem som har pengar.
Ex. Ekonomiska konflikter, ”vem ska betala?”

+HUR DU KONTAKTAR DITT UNDERMEDVETNAS ”PROGRAMMERINGSCENTRAL” – enda belagda sättet att skapa djupgående förändringar i vårt beteende.

+VARFÖR TACKSAMHET OCH FÖRLÅTELSE ÄR ACCELERATORER FÖR VÄLSTÅND, VARFÖR GIRIGHET INTE ÄR ETT UTTRYCK FÖR VÄLSTÅNDSMEDVETANDE.

+VARFÖR PRINCIPEN ”TIONDE” OFTAST INGÅR SOM EN KOMPONENT I SANT VÄLSTÅNDSMEDVETANDE.


Om the Secret II-kursen:

"Jättestort TACK TACK TACK för en fantastisk helgkurs den 24 o 25 nov i The Secret II. Jag tyckte att the Secret I var fantastisk och mkt givande men The Secret II var helt enkelt en otrolig upplevelse och med Dig Gunnar som coach; det är svårt att beskriva det måste man uppleva för att förstå hur bra det var och hur mkt det gav."- G.T., Vellinge, Skåne.

Vi är helt nöjda och laddade med ny energi för att utforska hur vi kan skapa våra liv. :-)
-Kerstin o. Liza.

Läste ditt häfte när jag kom hem sen Gunnar Martin och fann det mycket användbart och "horisontflyttande".
-Ella

Jag är mycket nöjd och känner mig inspirerad.
- Camilla

Ville bara tacka dig så väldigt mycket för att du än en gång tog dig tid att åka till lilla Arboga och genomföra en kurs med oss!!! Det var en jättebra helg och vi har nu tankat ny energi och ska jobba på och inte släppa taget!
- Maria, Arboga


Ansvarsfördelningsförklaring/ Disclaimer:
Det må understrykas, att för att få relevanta resultat i välståndsmedvetande behöver du också agera i enlighet med det nya tänkandet som kursen presentera, i enlighet med principerna från Wallace Wattles, Charles Haanel,, dr Robert Anthony och de andra föregångarna.
Framgångsformeln är tanke- känsla och handling i förening.
Och att göra det dagligen. Övning ger som bekant färdighet.
Inget föds vuxet, en progressiv utveckling är naturlig för allt organiskt liv.
Övning är den enda vägen som fungerar, eftersom det är denna princip för talangutveckling som skapat allt inom den mänskliga gemenskapen, från ingenjörskapacitet till musikalisk förmåga.
Kursernas avsikt är att initiera processen, så att du på egen hand kan gå vidare och bygga upp och vidmakthålla ett allt stabilare välståndsmedvetande.


4.

BORTOM THE SECRET…
DE ELVA ANDLIGA NATURLAGARNA SOM FÖRÄNDRAR DITT LIV
OBS : NY TID:
Tid: Lördag 27 juni 10-18. Söndag 28 juni 10-17
Plats: Norra Vallgatan 90, konferenslokal. Malmö.
BOB PROCTOR, en av de främsta lärarna inom the Secret-traditionen, har nu tillsammans med Mary Morrissey skapat ytterligare ett verk: THE ELEVEN FORGOTTEN LAWS, baserat på ett verk av Raymond Holliwell, som i sin tur var en inspiratör för Bob.Denna har nu omformats av gma till en kurs kallad BORTOM THE SECRET- DE ELVA NATURLAGARNA SOM FÖRÄNDRAR DITT LIV.
I denna pilotkurs går vi igenom de elva andliga naturlagarna:
+ Lagen om Tänkande
+ Lagen om Tillgång
+ Lagen om Attraktion
+ Lagen om Mottagande
+ Lagen om Tillökning
+ Lagen om Kompensation
+ Lagen om Icke-Motstånd
+ Lagen om Förlåtelse
+ Lagen om Offer
+ Lagen om Lydnad
+ Lagen om Framgång
Som vanligt görs detta PRAKTISKT: Du inbjuds att genast praktisera dessa lagar på ditt eget liv – vilket är det enda sättet att förstå dessa principer eller lagar. Att ”läsa sig till dem” går knappast; vi behöver förkroppsliga dem, pröva dem i vardagen!
Möjliga FAQ:s
Fråga:
Varför skulle jag gå den här kursen?
Svar:
Det är bara du själv som känner om kursen är ”rätt” för dig. Kursen är en möjlighet. Den innebär en erinring om de andliga lagar som vi ”innerst inne” har anat existerar, men här kan vi göra dem tillgångliga för vårt dagsmedvetande och därmed för vår kognitiva förmåga (tankemässiga förmåga), vilket gör oss redo att kunna använda dem till dagligvars.
Fråga:
Finns det verkligen elva andliga naturlagar? Kan det inte vara fler?
Svar:
Visst. Absolut finns det fler principer eller andliga lagar. Ja, som en solfjäder öppnar sig kan den här kursen beskrivas som en specificering, utveckling, av LAGEN OM ATTRAKTION (The Law of Attraction). Vi kan – om så skulle önska – kunna presentera ytterligare principer eller lagar, men dessa elva kan beskrivas som en lagom ”portion” för en kurs.
Fråga:
Om det nu verkligen är så, att det finns ”andliga lagar” eller principer och jag lär mig dem, vad skall jag använda dem till? Varför skulle det vara intressant för just mig?
Svar:
När jag förstår att det finns en underliggande, andlig eller psykisk struktur som är primär, den ”första och viktigaste” instansen, och mina upplevelser i sinnesvärlden här och nu, kan jag börja att FÖRÄNDRA MITT LIV TILL EN MER MEDVETEN NIVÅ, och när jag gör det, KAN JAG SKAPA MIG ETT BÄTTRE FUNGERANDE OCH MER HARMONISKT LIV.
Vi är här för att omskapa världen till något bättre, enligt denna utgångspunkt. Och vi kan bara börja med oss själva, att arbeta ”inifrån och ut”, medan motsatsen, att tro sig kunna förändra andra vuxna människor genom olika typer av mentalt, emotionellt eller fysiskt våld, är dömt att misslyckas.
Men när intentionen kommer inifrån vårt djupaste, vårt Själv, är framgången given redan på förhand, enligt den gamla utsagan ”Klappen, och det skall varda upplåtet”.
Pris: 1.480 SEK inkl. 25% moms.
Högst 10 deltagare. Tystnadsplikt används.
INKLUDERAR KURSHÄFTE, kaffe, frukt och kex under kursen.
RABATTMÖJLIGHETER: Balansera till PG 609 83 52- 5 (gma action)senast torsdag 30 april och du går för 1.280 SEK!
Förhandskunskaper: Det är bra om du har tagit del av The Secret, som film eller som bok, eller motsvarande litteratur som den presenterats via exempelvis Abraham-Hicks, Barbara Berger eller Sanaya Roman.
Come and join the Fun….
J

5.

THE SECRET – HEMLIGHETEN III: MANIFESTATIONSMETODIK
Lö. 16 maj 10-18 och Sön. 17 maj 10-17
Samt en eventuell uppföljningsafton senare.
Plats: Norra Vallgatan 90, III tr. Konferenslokal, MALMÖ.
1.480 SEK inkl 25% moms, kaffe, frukt
ADDERAD VÄRDE: NYTT, UTVIDGAT 45-sidigt kurshäfte!
samt: extra e-postade texter efter kursen.

Högst 10 st deltagare
Tystnadsplikt används.
RABATTMÖJLIGHETER:
Balansera…
Senast to. 7 maj. via PG 609 83 52- 5 och du går för 1.380 SEK
Senast to 30 april och du går för 1.280 SEK

Anmälan:
genom ett mail till gunnar-martin.aronsson@bredband.net
Samt att du balanserar kursavgiften till PG 609 83 52 – 5 gma action.
Du får en skriven bekräftelse att du är med.
Papperskvitto kan erhållas i samband med kurs, om så önskas.

Detta är ytterligare en fördjupning i The Secret-traditonen, som jag själv har funnit varit mycket givande att både utforska, praktisera och utforma som en kurs.
Kursen är för dem och enbart för dem, som förnimmer att manifestationsmetodik är en ”levande verklighet” och snarare är intresseade av att förfina metodiken.
När jag skriver metodiken, kan det ju låta något tekniskt, eftersom det handlar om något utöver teknik: det handlar om att i allt högre grad ”synkronisera” och harmonisera sinnet med Universell Intelligens på ett medvetet sätt.
--
För att vara lite mer personlig:

En naturlig fråga som läsaren kan ha är:
Har då kursledaren själv använt metoderna?
Svaret blir: Javisst!

Och resultaten?
Det finns många!
Här vill jag bara i all hast påpeka ett mål inom det monetära området:
Jag önskade manifestera 5.000 kr extra (dvs utöver de förväntade intäkterna) inom en vecka.
Och en vecka senare kunde jag notera att de 5000 kr med råge blivit verklighet:
Ett ”oväntat” telefonsamtal och en efterföljande tjänst, och så var manifestationen klar.
--
Visst – jag kan inte ”bevisa” att det berodde på användandet av manifestationsmetodik. Å andra sidan vet jag att inte heller THE SECRET kan ”bevisas” för någon annan.

DET ENDA SÄTTET ATT FÖRNIMMA DET SOM VERKLIGHET,
ÄR ATT GÖRA DET SJÄLV, ATT INFÖRA PRINCIPERNA I SIN EGEN INRE VERKLIGHET, I SIN EGEN TANKE- OCH KÄNSLOVÄRLD.

Jag gör de här kurserna i manifestationsmetodik från Wattles, Hill, Bob Proctor, Robert Anthony och Stuart Lichtman främst för att det helt enkelt är EN AV DE VIKTIGASTE UTBILDNINGARNA VI ÖVER HUVUD TAGET KAN TA.

Min egen utgångspunkt är att vi kommer att lära ut detta i framtidens skolor.
Men först måste förstås den dominerande materialistiska världsbilden rämna, och ersättas av en ny och mer avancerad, en världbild som inkluderar axiomet att
MEDVETANDET ÄR SKAPANDE och SKAPAR OAVBRUTET DE MEDVETNA INTENTIONER OCH OMEDVETNA PROGRAMMERINGAR som vi har inom oss.
Resultaten visar sig i vår yttre verklighet, i det vi faktiskt upplever.

Att göra dessa kurser för dem som är mottagliga för materialet ser jag som en ynnest. För mig är det som att ha hittat en oas för de törstande, och ge dem orientering om exakt var oasen finns.
--
Dock skall här också sägas: Resultaten av kursen beror på dig själv, ditt eget tänkande, kännande och handlande. Några garantier kan självfallet inte ges.
Detta är inte en ”minneskurs” som i skolan.
(”Läs boken. Minns vad där står. Återge vad som stod i boken. Högt betyg!”)

J
---

Stuart Lichtman själv har omfattande program för deltagarna till hans huvudkurs, och där har han statistiskt haft 90% framgång, medan återstående 10% har lyckats nästa gång, i samband med att manifestationsmetodiken korrigerats eller förändrats. Men han understryker själv, att deltagaren alltid behöver göra SIN del av åtagandet. Det är en form av tankedisciplin. ”Slapphet” i åtagandet ger förstås ett ”slappt” resultat. Fokuserat åtagande ger tydliga, fokuserade resultat.
--

Det handlar alltså inte bara om själva målet utan även om processen; när vi förstår, inser, känner av, intuitivt förnimmer, att vi är mitt inne i en Levande Verklighet av Universell Intelligens, tonar vissa frågor ut och andra aktiveras.
Det är inget ”fel” på vår ”okunnighet”, det är som det är, och det är inte antingen-eller, utan det handlar om en gradvis ”väckning” till medvetenhet i små små små steg, och där varje steg är lika betydlsefullt.

INTE ”QUICK FIX”
Det handlar inte om en ”quick fix”, som så gärna omhuldas av vårt moderna, stressade samhälle, det finns nämligen ingen ”quick fix” i sig, utan varje läkning – sådan är i.a.F. undertecknads uppfattning - sker i ”rätt takt, på rätt sätt, vid rätt tidpunkt”. Det finns inga genvägar. Som det heter i folkvisdomen är ”genvägar senvägar”.

Så låt oss inte förblindas av egots behov av ”quick fix”; som också handlar om ”snabbare än”, ”bättre än”, ”duktigare än”.
Allt sådant pekar på en omognad hos oss själva. Att vi just ännu inte förstår andlig utveckling.
Det kan dock beskrivas som ”ett kvantsprång” till ett nytt tänkande.

DÄREMOT:
Andlig utveckling sker alltså snarare genom att vi börjar ”synkronisera” oss med den Universella Intelligensen, och dess perfekta kronologi, dess perfekta omsorg om oss, det handlar varken om ”snabbare än” eller ”bättre än” – utan om att hitta vår rätta plats och funktion och tid inom Universell Intelligens eller Oändlig Potentialfältet (menar i.a.f. denne skribent.)

Den här tvådagarskursen är en fördjupning av insikterna från The Secret/ The Law of Attraction-traditionen, där det essentiella är att hantera de manifestationsmetoder som The Secret/The Law of Attraction-traditionen vidarebefordrar.

”Ingen som helst tanke kan införas i Den Ursprungliga Substansen utan att orsaka skapandet av den tankeformen. Människan är ett tänkande centrum, och kan orsaka tanke.

Alla de former som människan kan skapa med sina händer måste först skapas i hennes tanke; hon kan inte forma ett ting, utan att först ha tänkt tinget. /---/ Hon har dock tidigare gjort mycket litet för att samverka med Formlös Intelligens; att arbeta ”tillsammans med Fadern…Hon har inte gett någon uppmärksamhet till frågan om det kan vara så, att hon kan producera ting från Formlös Substans genom att kommunicera sina tankar till den. Vi påstår nu, att vi kan bevisa att hon kan göra det.”

- Wallace Wattles (The Science of Getting Rich).


Här är en möjlighet för dig att praktisera och fördjupa manifestationsteknikerna.

Grundmaterialet tillhandahålls av några av de främsta inom området;
STUART LICHTMAN*, DR ROBERT ANTHONY, NAPOLEON HILL, och WALLACE WATTLES.

+ Vi laborerar med 5 – 7 manifestationsmål som du själv bestämmer, ex. inom:

Hälsa/Fysiskt välstånd (varmed avses: Att må så bra som jag kan må, med hänsyn till min grundkondition, ålder, etc.)
Emotionellt välstånd (varmed avses: att kunna acceptera, hantera och använda alla sina känslor på ett konstruktivt sätt)
Pengar/Ekonomiskt välstånd (varmed avses: Välståndsmedvetande, som I sig har två uttrycksformer.)
Karriärmässigt/Yrkesmässigt välstånd (varmed framförallt avses inriktning mot mitt Livsarbete.)
Relationsmässigt välstånd (varmed avses: att må bra oavsett relationsformen jag valt, och att kunna känna mig bekväm i olika sociala funktioner.)
Välstånd inom personlig utveckling och den andliga dimensionen av tillvaron (varmed avses: vad jag själv menar vara den andliga sidan av tillvaron, innanför eller utanför traditionella religiösa skolor och åskådningar.)



+Vi kommer att fokusera de blockeringar som kan finnas, för att lyfta bort dem och gå vidare.

+ Vi kommer att leta efter meningsbärande strukturer i våra liv, och därigenom skapa en beredskap för att kunna släppa taget om gamla upplevda smärtor.

+Vi kommer att mer i detalj gå in på hur skapa harmoni mellan det medvetna och det undermedvetna och därmed också vad gäller hjärnans 4 centrala funktionsdelar (centra för logik, ordning, hierarkier, centra för gestalter, helhet, form, mönster, centra för känsla och centra som hanterar hela den sensoriska och rörelsemässiga apparaten, själva kroppen som funktionell enhet). Utgångspunkten för ovanstående är Stuart Lichtmans* epokgörande arbete.


För att gå kursen behöver du ej ha gått gma:s andra The Secret-hemligheten-kurser, men ha tagit del av boken eller filmen The Secret eller läst motsvarande litteratur, exempelvis Ester Hicks/Abraham – och förstås att du är seriöst intresserad av att utforska dig själv och Lagen om attraktion!

Hjärtligt välkommen
--
Ansvarsfördelningsförtydligande (disclaimer)
Det må noteras, att kursen är EJ avsedd som direkt rådgivning i konkreta ekonomiska spörsmål utan avser att INSPIRERA till det nytänkande, som förmedlas via The Secret-traditionen.

*STUART LICHTMAN har bakgrund inom bl.a. arbete med s.k. artificiell intelligens, som företagskonsult, personlig coach.
Han är utbildad hypnotisör, och har fört ut sina metoder till över 30.000 människor, bland annat i Sverige. Hans namn noteras med tacksamhet också av RHONDA BYRNE, skaparen av The Secret-projektet.


Hjärtligt välkommen!



6.
BOB PROCTOR-DAG:
Du är ”född rik!”

Torsdag 21 maj 10.00-17.00 (Röd dag - Kr. Him.f.dag)
En ”mini-workshop”och introduktion i manifestationsmetodik via
Bob Proctors verk ”You were born rich”.
Var: Vindskupan, på Tessins Väg 4A. 8 trappor. MALMÖ.
OBS: Högst 5 personer.

Här har du en möjlighet att lära dig direkt från en av dem som inte bara känner till principerna teoretiskt, men som fört in dem och som levt genom dem under snart fyrtio år, nestorn inom Lagen om Attraktion, BOB PROCTOR.

MÖJLIGA FAQ:s
Fråga: Vad avses med ”Du är född rik”?

Svar: Den du ÄR! Du är rik, bara genom att vara till på det fysiska planet!
Det innefattar allt du också kan BLI…Den potentiella kraft som du rymmer inom dig.

Fråga: Vem är Bob Proctor?

Svar: En av världens främsta motivationstalare och en av ”veteranerna” inom den moderna, praktiskt inriktade, andligheten (där vardagen står i fokus, det vill säga: min familj, mitt arbete, min ekonomi, min hälsa och min strävan efter att växa som människa – allt i ett).

Mer info kan du hämta via hemsidan:
www.bobproctor.com

Fråga: Hur ser programmet ut för dagen?
Svar: Vi går igenom de mest centrala momenten i Bob Proctors praktiska filosofi (baserat på The Secret-traditionen) bland annat ämnen/teman som…

+ Vad välstånd är – och vad det inte är.
+ Varför pengar behöver cirkulera.
+ Hur ordna så att pengar blir vår ”slav” istället för
att vi blir ”slavar” under pengarna.
+ Varför ”tur” inte existerar som vi kanske trott;
”tur” är ett resultat av en ”mind-set”, ej slump.
+ Rädsla och Tillit, de två stora kraftpolerna i
manifestationsprocessen.
+ Framgång är det gradvis arbetande fram mot ett
för dig värdigt mål: har du det?

Pris: 650 SEK inkl. moms.
Kaffe och frukt ingår
EXTRA VÅRDE: En hel E-bok, som sänds till din e-postadress!
Plats: Tessins Väg 4 A, 8 tr.
Högst 5 deltagare!
Anmälan är lätt:
Skriv en rad till
gunnar-martin.aronsson@bredband.net
el. 040-15 88 98. för att tillse att plats finnes.
Bekräftelse utgår per e-mail till dig.
Enklast är om du balanserar till PG 609 83 52-5.

PS Om du senare vill gå någon av manifestationskurserna
TSI, TSII eller TS II eller
DE 11 ANDLIGA LAGARNA SOM FÖRÄNDRAR DITT LIV
kan du dra av workshoppriset på kursavgiften.
Det vill säga: du får en rabatt på 650 SEK!


7.
NYTT:
FRÅN FÖRÄLSKELSE TILL KÄRLEK
Resan till mognad…
Baserad på 2000-talets andliga psykologi och ”Lagen om attraktion”.

Lördag 23 maj 10-18, Söndag 24 maj. 10-17
Norra vallgatan 90, Malmö. Konferenslokal, 2 tr.
Pilotkurspris: 1.100 SEK. (Fullpris 1.480 SEK.)
Ingår: KURSHÄFTE.
TYSTNADSPLIKT används.
HÖGST 10 personer. Enskilda eller par är lika välkomna.

Bakgrund:
Den av flera psykologiforskare iakttagna rörelsen i en (längre) relation är (efter uppvaktningsfasen) en period av…

1. gemensam förälskelse (som innebär en bekräftelse för båda parter, vilket skapar en speciell styrka),
2. en lugnare fas, som innebär ett gradvis upptäckande av det vi tidigare inte upptäckt hos vår partner, som då vanligtvis övergår till
3. en ”utmaning” för både mig själv och partnern, eftersom det handlar om ”skuggsidor”, en period av sökande instabilitet och något som kan leda till…
4. en krisfas. Krisfasen kan innebära…
5. fördjupad relation, där parterna börjar förstå, känna in, känna igen, acceptera, förlåta, integrera de sidor hos motparten som tidigare varit svåra. Eller …
6. avslut och separation. Det kan också innebära att vi håller ihop, ”under inre protest”, d.v.s. av andra skäl än de känslor som förde oss samman. Det är då bara en annan form av separation.


Parrelationer är som bekant för de flesta av oss, utvecklande ”på gott och ont”.

Vi vet inte vad som väntar oss i en relation, men eftersom vi vanligtvis ”förs in” i en relation genom den elektromagnetiska attraktionskraften som finns i vårt undermedvetna.

Beroende på en mängd faktorer kommer vi att stanna längre eller kortare tid i relationen, och i vår samvaro kommer vi att påverka varandra ömsesidigt.

Vi går igenom de viktiga faserna:

+ Gemensam förälskelse.
+ Den ”lugnare fasen”.
+ Krisfasen.
+ Fördjupning av kärleken eller separation.

Vi tar även upp de psykologiska aspekterna av….

+ ”Olycklig förälskelse”.
+ Svartsjuka.
+ Relationen sex- kärlek
(allt vad som anses vara kärlek är kanske inte (bara) kärlek, allt vad som anses vara sex kanske inte (bara) är sex.
+ Att vara sårbar och att såra.
+ Undermedveten attraktion och undermedveten frånstötning.
+ Tidigare relationers inflytande över den nuvarande relationen.

- och en hel del annat!

Då detta är en utvidgning av en tidigare kurs kategoriseras den som pilotkurs och du får därigenom lägre pris, 1.100 SEK.
Du anmäler dig som vanligt genom att isåfall balansera kursavgiften till 609 83 52 – 5 (gma action).
Du får en bekräftelse att det finns plats och att du därmed är med.

Kursens tar fasta på den andliga, känslomässiga och psykologiska dimensionen av en relation, som i sin tur även inkluderar det sexuella samspelet; dock handlar inte kursen om ”sex och samlevnad” på traditionellt manér.

Hjärtligt välkommen!

8.


SVARET.
- Skapa ditt drömarbete.
En pilotkurs baserad på insikter, förhållningssätt och metoder från John Assarafs och Murray Smiths nya bok ”The Answer”.

Lö 6 juni– Sö 7 juni (pingsthelgen)
10.00-17.30 samt 10.00-17.00
Norra Vallgatan 90, MALMÖ. Konferenslokal, 2 trappor.

Vi går bland annat igenom…

+ Din fantastiska hjärna - den inre revolutionen
+ En ny världsbild baserad på kvantfysik och
klassisk andlighet

+ Hur programmera ditt Retikulära
Aktiveringssystemet (RAS) så att du lättare hittar
vad du söker; resurser, människor, situationer.

+ Finn din absoluta passion i livet; det är ditt naturliga
uttryck.

+ Varför PASSIONEN också är den högsta motivatorn i
motgångar.

+ Bli medveten om dina UNIKA styrkor och talanger.

+ Glöm bort IQ-teorin: Fin din unika intelligenskapacitet.

+ ”Tanka” dig inför dagen på energi: Skapa en stund
tillägnad dig själv (om så bara för en kvart om dagen).

+ Känn tvivlet och rädslan – och gör det i alla fall!

+ Problem som en del av lösningen.

+ ”Vara-göra-få”

+ Självdisciplinens betydelse för att bryta igenom
motstånd.

+ Hur hantera utmaningar i företaget mentalt och
emotionellt.

+ Lagen om kompensation.

+ Lagen om handling.


Möjliga FAQ:
Till vem vänder sig denna kurs?

Svar:
Vi kommer i denna pilotkurs som framförallt vänder sig till dig som är egenföretagare, som vill ha ett företag ”vid sidan av” eller som vill starta ”eget”.

FAQ:
Vad är speciellt med den här kursen?

Svar:
Vårt fokus ligger på skapandet av det nya, inte det gamla förhållningssättet när det gäller företagande och näringsliv – dess negativa konsekvenser har vi kunna uppleva under september-oktober 2008 i form av ”finanskrisen”.

Utan ett medvetet andligt förhållningssätt och därmed förståelse för karmiska principer finns, enligt denna ståndpunkt, sannolikt få möjligheter att skapa den ljusare framtid vi längtar efter. Då vi är i ett kollektiv berörs vi alla av kollektiva förändringar, och i grunden handlar det om en omorienteringsprocess.

Det är denna vi är på väg att lära oss. Gårdagens lösningar behöver inte nödvändigtvis vara framtidens lösningar, eller, för att nu citera Einsteins uttalande: ”Ett problem kan inte lösas på samma nivå som det skapades”. Vi behöver alltså NYA IDÈER, som kommer från ett annat plan av tänkande.

Med detta medvetna andliga förhållningssätt öppnar sig däremot oanade möjligheter; processen kan liknas vid en födsloprocess och har därför sina moment av svårigheter, problem och obehag, men även – och slutligen – av ”belöning”, ljus och glädje.

FAQ:
Vem är John Assaraf och vem är Murray Smith?

Svar:
John Assaraf är en av representanterna för The Secret i både filmen och boken. Han är författare och seminarieledare, men också företagsledare.
Murray Smith är en entreprenör och en av Johns bästa vänner.
Tillsammans har de företaget OneCoach, som idag är en av de mest framgångsrika på området.
Vi kan också nämna att vi även för in kunskaper och insikter från Bob Proctor, Wallace Wattles och Jay Abrahams i kursen. De två första är bekanta, Jay Abraham är ansedd som en av de främsta inom marketing.

FAQ:
Varför har gma en sådan här kurs?

Svar:
Eftersom vi tar klivet in i en ny världsbild påverkar det oss alla.
De globala kriser som är en oundviklig del av samhällets transformation till något annat och mer välfungerande, leder så småningom till ett ”om-tänkande” och ”om-handlande” utifrån ett andligt perspektiv, och det är utifrån den plattformen som gma handhar den här kursen. Han är också inspirerad av, och känner förtroende för, John Assaraf och Murray Smith, eftersom de varit och är föregångare vad gäller det nya tänkandet inom företagarekretsar i USA.

FAQ:
Vad kan jag uppleva på den här kursen? Vad kan jag lära mig?
Vilken nytta kan jag få av kursen?

Svar:
Möjligheten finns att vi tillsammans kan lokalisera vad du älskar att göra och söka transponera – överföra – detta till en verksamhet/ett jobb för att du därigenom skall uppleva en högre grad av självförverkligande.

I detta ingår en mängd olika praktiska tips, både vad gäller personlig utveckling och vad gäller ”yttre” aktiviteter och göranden som kan passa för just din passion.
Vi går också igenom vissa tips för dig som egenföretagare. Kursen kan ses som vidareutbildning inom området och torde vara avdragsgill för dig som redan har en rörelse; som alltid är det dock bäst att kolla med din bokhållare el. revisor.

Kurspris: 1.480 SEK inkl. kurshäfte, kaffe, frukt och kakor under kursen, samt kompletterande, uppföljningstext.

Early Bird:
Balansera senast To 28 maj och du går för 1.380 SEK.
Balansera senast Fre 22 maj och du går för 1.280 SEK.
Balansera senast To 14 maj och du går för 1.180 SEK
SUPER EARLY-BIRD:
Balansera senast To 7 maj och du går för 990 SEK!

OBS Högst 10 deltagare. Tystnadsplikt nyttjas för att optimera din trygghet.
Du anmäler dig till gunnar-martin.aronsson@bredband.net
Och balanserar därefter till PG 609 83 52-5 (gma action)


9.
ATT GÖRA VAD DU ÄLSKAR – ATT ÄLSKA VAD DU GÖR!
Baserad på Dr Robert Anthonys bok.

Lö 13 juni 10-17, Sö 14 juni 10-17.
N. Vallgatan 90, MALMÖ. 3 tr. konferenslokal.


Den här kursen är baserad på Dr. Robert Anthonys bok ”Doing What You Love – Loving What You Do” och kan betraktas som en avancerad målsättningskurs, men en kurs där målet redan är genomskådat för vad det är: en station på vägen fram, lika lite eller lika mycket viktig som det värde vi lägger i målet.

Det speciella, tycker jag, med Robert Anthonys verk, är att han hela tiden understryker, hur vårt välstånd behöver bygga på – inte samhällets värderingar i sig – men de egna, innersta uppfattningarna om vad som är ”rätt” för oss själva.
Ingen annan kan avslöja det för oss: det är en del av vår resa genom tillvaron.

Så välkommen till denna kurs, som tar sin utgångspunkt i att…

DU KAN STARTA DITT NYA LIV NÄR SOM HELST OCH VARSOMHELST!

Det centrala är att du anknyter dig till dig själv, till ditt innersta,
den längtan som har du har där, som en andligt ”arv”, eftersom det är här som du – djupast sett – har din livsenergi; kraften att göra, verka, vara.

Ur Innehållet:

+ Hur ifrågasätta och ”av-lära” sig tidigare ”självklara” tankeprogram
från föräldrar, skola och samhällsinstitutioner.

+ Att finna sin unika styrka, sin unika stämma. Finn ditt livsarbete.

+ Skillnaderna mellan vägen och målet: hur sluta ”skjuta upp” ditt
välmående till ett framtida datum: du kan vara lycklig här och nu.

+ Att sätta igång sin egen ”drömmaskin” – och öka tilliten.

+ Att sluta leva som ett offer för omständigheter: Återta din kraft.

+ Välståndets förutsättningar: pengar som medel, inte som mål.

+ Att ge upp ”kampen” och istället välja att samverka med Källan.

+ Att föra in mer kärlek i sitt arbete, sin verksamhet, sin vardag.

--


Medan ”Svaret” ovan riktar sig till dem som redan är aktiva fåmansföretagare eller på gång att starta någon slags näringslivsinriktad verksamhet vid sidan av,
är ATT GÖRA VAD DU ÄLSKAR mer en första ”orienteringskurs” för dig som fortfarande är mindre säker på vad som är ”rätt” för dig att syssla med eller ha som verksamhet.

Vi går gemensamt igenom vilka djupaste intentioner du har med ditt liv.

Utifrån det går vi sedan ”utåt” och undersöker de för dig mest intressanta expansionsmöjligheterna.

Hur kan du sedan göra vad du älskar till ditt ”jobb”, dvs: hur kan du få en utkomst av detta?

--

DATUM: 13 juni 10-17 samt 14 juni 10-17
Norra Vallgatan 90, MALMÖ. Konferenslokal.
Pris: 1.480 SEK inkl. moms, kurshäfte, kaffe och frukt under kursens gång.
Rabattmöjligheter:
Balansera via PG 609 83 52-5 senast torsdag 4 juni och du går för 1.380 SEK.
Balansera senast to. 28 maj och du går för 1.280 SEK.
Balansera senast fred. 22 maj och du går för 1. 180 SEK.
SUPER-EARLY BIRD:
Torsdag 14 maj och du går för 990 SEK!

10.
RESURSBANKEN I:
OM SORG SOM EN ASPEKT AV VÅR PERSONLIGA UTVECKLING


Sorg kan vara något som i självhjälpsböcker förbigås, som vore det något som till varje pris borde undvikas för varje ”andlig” läsare.
Härpå vill denne skribent gärna delge andra tankegångar.

MEDVETEN SORG OCH OMEDVETEN (UNDERMEDVETEN) SORG
För det andra: Sorgen befinner sig i olika faser, i olika djup, har olika dimension, kan vara
+ dels medveten (= jag lever, känner, upptar, sorgen) och
+ dels omedveten ( jag tror inte att jag känner någon sorg – orsaken är sannolikt att jag tidigare trott att det varit nödvändigt att ”trycka ned” sorgen från mitt dagsmedvetna liv till ett speciellt valv i det undermedvetna, där jag kan ha lika svårt att nå det, som vore det ett bankvalv och jag tror mig sakna koden för att öppna valvet.

Det finns en mängd sätt att förhålla sig till sorg och det finns en mängd sätt att röra sig från sorg tillbaka till en normal livsglädje.
Det väsentliga här är att erkänna sorgens rättmätiga plats.
Ibland när vi läser böcker i personlig utveckling kan vi kanske få intrycket att det är ”fel” att känna sig ledsen, deprimerad.

DET ÄR RÄTT ATT KÄNNA SORG
Men: För det första är det inget ”fel” att känna sorg.
”Det finns en tid för sorg, och det finns en tid för glädje”, som bekant.
Vi behöver alla de känslor vi upplever – i annat fall skulle vi inte ha upplevt dem ö.h.t.
De känslor som vi har/får/upplever är alla att betrakta som en ovärderlig del av vår utveckling.



Och, om vi vänder på det:
”Konstgjord” glädje eller en glädje på ytan, en ”artighetsglädje” eller en glädje som baserar sig på att visa upp en socialt acceptabel mask genom att le, är ingen sann glädje, eftersom den inte bottnar i personens inre.

I vårt inre existerar ”sol” och ”skugga” sida vid sida.
Vårt egentliga uppdrag är då inte att försöka låtsas som om skuggan inte existerar, utan att bli MEDVETEN om att båda kontrastmöjligheterna är en del av vår verklighet.

SORGEN BÄR ETT BUDSKAP
Sorgen har ett budskap till mig, vilket gör att den, liksom alla djupgående, starka känslor, är att betrakta som en del av en andlig mognadsprocess.
Genom att bli medveten om sorgens budskap till mig, genom att ”känna igenom” hela känslan utan att söka stoppa upp, hindra, rationalisera eller på annat sätt störa processen, kommer vi allt som oftast ut som mer hela människor. Vi kommer att bli klokare, mer omdömesfulla.

VI KAN MED VÅR VILJA STOPPA UPP EN NATURLIG SORGEPROCESS
Men, som sagt. Det är också möjligt för oss, genom att med vår medvetna VILJA stoppa upp, hindra, rationalisera processen för att så långt som möjligt undvika att känna sorgen. En del av oss kan bli skickligare än andra på denna hämningsprocess, vilket kan resultera i att känslan ”till synes” inte längre finns.
”Ledsen? Nej HUR kan tro det? Jag mår bra. Jag har saker och ting under kontroll. Jag kan hantera det här. Oroa dig inte för mig, du.”
Detta innebär – eller kan innebära - att den ”naturliga” sorgeprocessen tar längre tid. Sorgen är då ”inkapslad” i oss själva, i vårt undermedvetna.
Till sist vet jag alltså inte ens om, att jag känner sorg.
Jag har ”stängt av” TILLGÅNGEN till känslan – men känslan är kvar, obearbetad. Den försvinner inte.


ATT BLI UPPRÖRD AV EN ANNAN ORSAK ÄN JAG TROR
Istället kan jag exempelvis bli starkt upprörd över ”små” händelser, och jag förstår inte varför jag bli upprörd. Jag kan till och med bli arg över personer som inför mig ÖPPET GRÅTER eller visar spontan ledsenhet. Jag kan vilja att de skall ”ta sig samman”, och ”lugna ner sig” (fastän det EGENTLIGEN är jag själv som är livrädd att mina egna känslor av gråt, ledsenhet, nedstämdhet och sorg skall bryta igenom mitt pansar, mitt beskydd!)

”SOCIALARBETAR-SYNDROMET”
Eller också jag kan, genom min identifikationsförmåga, ”känna in” andra människors omedvetna sorg och börja söka att läka deras sorg (fortfarande omedveten om min egen sorg), vad som skulle kunna kallas ”socialarbetar-syndromet”. Tankar som kan förekomma är: ” ANDRA behöver hjälp, och de verkar finnas ÖVERALLT, medan det däremot ”ALDRIG finns tid för mig och mina behov. Jag kommer ALLTID I SISTA HAND. Jag tar hand om andra, men ingen vill ta hand om mig och ingen kommer heller att ta hand om mina behov – någonsin – så det är ingen idé att jag ber någon om hjälp.”
Och annat liknande tänkande. (Obs: ovanstående rubrik är ej avsedd som ironi och ej heller en negativ kritik mot socialarbetare; har även själv varit anställd av socialförvaltningen i Stockholm som ”socialarbetare” på lägre nivå och ser det som en viktig funktion i varje humant utvecklat samhälle.)

”PROFESSIONELL TRÖSTARE”
Jag kan också bli en ”professionell tröstare” för vänner och bekanta, medan jag själv privat är mer eller mindre oförmögen att ta hand om min egen otröstlighet. Människor ringer till mig ständigt för att ”gråta ut”, och jag låter det fortsätta.
En del av mig tror att jag hjälper andra eftersom jag vill vara en snäll människa (vilket också delvis är sant).
En annan, ”högre” själslig del av mig (the soul*) förstår och vet, att detta hjälpande till stor del beror på att jag försöker hjälpa mig själv, men den ”lägre” aspekten av medvetandet (the mind*), vet inte riktigt vad det hela handlar om, eftersom min egen sorg för tillfället är ”instängd” av mig själv för insyn och för inkännande. * (De engelska uttrycken är medtagna eftersom vi i svenskan ännu inte har riktigt passande ord.)

REPRESENTATIV SORG
Alltså blir det lättare att märka sorgen, där den är påtaglig: hos andra människor, exempelvis i min familj, i medias personligheter, eller på mitt arbete. Jag kan alltså känna ”representativ sorg” om någon filmstjärna fått cancerbesked eller om dennes dotter begått självmord. Men jag igenkänner inte sorgen som ”min”, utan menar att det ju var en ”sorglig händelse”.
(Ovanstående är ej avsett som en negativt kritisk synpunkt, endast som en beskrivning av en möjlig utveckling för oss alla, under en period, mig själv inkluderad.)

GRÄNSEN
Först när personen kommit till en viss inre gräns, kommer den inre sorgekraften att bli starkare än den tillbakahållande kraften och som då tar över. Exempelvis kan detta ske, om personen upplever en ny händelse, som har samma eller liknande karaktär som den händelse som skapade sorg den första gången.

LIVET STRÄVAR ÅT HELHET OCH EXPANSION
Då Livet vill bli helt, strävar åt expansion, är en sådan utveckling i en aspekt obehaglig och samtidigt naturlig. Vi kan jämföra det med hur en kvinna med ansträngning föder ett barn till världen. Och kan då också sluta oss till, att även obehagliga upplevelser kan leda till dess motsats behagliga upplevelser eller konsekvenser, motsvarande bilden av hur kvinnan håller det nyfödda barnet i sina händer och känner, att något fantastiskt har skett.

På liknande vis kan vi alltsomoftast först EFTERÅT känna tacksamhet, över att vi gått igenom sorgeprocessen, men sällan under dess initiala faser. Vi behöver ”smälta” sorgen, bearbeta den med hela vårt sinne och psyke, och låta sorgen ”vara i fred”, om uttrycket förstås rätt.
De som är verksamma med sorgebearbetning vet att berätta, att varje form av ”rationalisering” av en persons sorg är meningslös. Inga ”förnuftiga” förklaringar kan läka, och ”förklaringar” till något som skapar en svår sorg hos en människa kan snarast skapa ett enormt avstånd mellan den som ”vill hjälpa” och den som känner sorgen.
Den som verkligen önskar hjälpa blir istället LYSSNANDE och MOTTAGANDE.

SORGE-PROCESSENS STEG
Som tidigare nämnts i ett annat Nätverksbrev, skriver den antroposofiskt kristet inriktade rådgivaren Julian Sleigh om de viktigaste stegen, där varje nytt steg bygger på de föregående i en sådan process.
Undertecknad passar på att hänvisa till de stegen igen.
De skall inte ses som en gång för alla givna, utan blott och bart som en orientering för dem som är intresserade av sorgeprocessens kretslopp.
I sammandrag handlar det enligt Sleigh om följande:

Att erkänna inför sig själv att sorgen existerar inom mig.
Att ”vända sig mot verkligheten”, som Sleigh uttrycker det.
Att jag ”bär” sorgen, d.v.s. det är jag som ytterst har ansvaret för själva processen; ingen annan kan ”sörja åt mig” Ingen annan
kan heller ”trolla bort” sorgen, dvs från att vara existerande,
men obearbetad, till att vara fullt icke-existerande, dvs ”borta” Något sådant
vore organiskt omöjligt, men ändå kan vi hysa en längtan efter att
någon annan skall just ”trolla bort” sorgen så att vi kan ”fungera normalt igen. En del av oss vill ju så förtvivlat gärna att ”allt skall vara som vanligt igen”.

Härvidalag är det bildmässigt som att sorgen är en ”ovälkommen gäst”, som bör motas ut ur hemmet med alla tillgängliga medel. Därför tar vi så gärna ”ångestdämpande medicin” och liknande ”trollmedel”.
Med piller tar inte bort sorgen, piller dämpar, eller ”lägger ett lock över” sorgen, just för att jag skall kunna ”fungera normalt” i vardagen.

Under ytan ligger då hela tiden sorgen och kommer inte till naturligt uttryck. Problemet tenderar snarare att bli permanent, d.v.s. så länge jag fortsätter med ångestdämpande medicin känner jag mig ”normal”, men om jag skulle sluta börjar jag uppleva ”ångest” (rädsla), till sist är det svårt för mig att koppla ihop med ångest med orsaken till min sorg. Det är som om ångesten bara finns där, och den måste då bort, till varje pris.

Då neuroleptika (”nervmedicin”) inte bara – enligt artikelförfattaren - påverkar hjärnan rent fysiologiskt, men även påverkar de ”synapsfunktioner” som finns mellan den fysiska organismens celler och den psykiska eller andliga organismen, finns risken att dessa funktioner till sist skadas.

Självfallet finns tillfällen då ångestdämpande medicin är den tillfälligtvis bästa lösningen, och det är heller inte denne skribents tanke att uttala sig i medicinska frågor; det är medicinal-läkarnas avdelning och ansvar.
Däremot finns det anledning till att hävda, låt oss kalla det hypotetiskt, ur ett andligt perspektiv, att riskfaktorn för långvarigt användande av ångestdämpande medicin kan betraktas som högre än vad den materialistiska läkarvetenskapen hävdar.

Generellt sätt torde alltså den mest framkomliga vägen vara den som innebär ett gradvis minskade av intaget av sådan medicin som påverkar hjärnfunktionerna med den kraft, som stark neuroleptika gör.
Vägen till tillfrisknande handlar inte om att ”dämpa symptom” men om att känna in och förstå de ”budskap” som för mig fungerar läkande för sinnet och kroppen.
Detta är det viktiga.

Det är också nästa steg hos Sleigh:
Att fråga efter meningen. Meningen kan inte beskrivas ”objektivt”, då den är unik för varje människa. Men, som Sleigh skriver: ”Kanske är det nu dags att revidera de intentioner som har varit riktningsgivande i ditt liv, att granska de mål och ideal du haft sedan ungdomen i ett klarare ljus.”
” I ögonblick av den största förtvivlan, kan det djupaste inom dig komma fram. Då har du möjlighet att få tag i en flik av den sanning som kommer att vara betydelsefull för dig under resten av ditt liv.
Du kan förunnas att se dig själv i ett nytt ljus och bli klar över vilken din verkliga uppgift är här i livet, den uppgift som bara du kan utföra.
Den känsla av skörhet som du upplever talar om för dig att du inte är mer än en människa.”

”Din känsla av att ha tappat fotfästet öppnar hjärta och sinne så att du kan höra rösten djupt inifrån dig själv, från ditt eviga ”jag” som förmedlar ljus till dig från din innersta kärna.
Lyssna och känn tillit till ditt djupare medvetande!”
”Förneka inte ditt värde. Var bara stilla och upplev att du finns.
I denna stillhet kan så småningom ett litet ljus börja skina och lysa upp en del av det mörker som omger dig.
Var stilla och låt ljuset verka på dig.
Bli kvar i ljuset och låt nytt mod spira fram. Någonting vill säga dig att du är större än din svaghet och smärta.”

För Sleigh kommer alltså det moment, då jag i djupet av mitt andliga hjärta fattar ett beslut, det beslut som innebär en definitiv vändning.

Slutligen väljer jag min fortsatta väg framåt.
Jag konstaterar att ”nu är nu” medan det som har passerat inte kan göras ogjort; det tillför det förflutna.
Här finns då, menar Sleigh, också ett utrymme för att skicka tacksamhetens tankar till den personen, som sorgen är kopplad till.

För det som mötena med just den personen eller de personerna givit.
Att ta fasta på de ljusa stunderna. Att verkligen, i sin tanke, nå den andra personens själsliga hjärta.
Och därigenom finna frid, eftersom sådana tankar når djupare än tankar på det mörker, som personen har upplevt, genom att vara i sorgprocessens första men lika viktiga faser.

Då själva ”balanspunkten” för alla känslor är den ovillkorade kärleken, är denna också den mest läkande för alla parter, såväl för den som sörjt som för den som varit föremål för sörjandet – och detta även om den senare inte ens är medveten om de kärleksfulla tankar och känslor som den förre från denna sin balanspunkt är i stånd att skapa.
Genom att läka mig själv, ”läker” jag alltså i hög grad även den eller de andra, med vilken/vilka jag varit förenade via sorgen.

Och sorgen har fört mig från en nivå av livskunskap, genom en svår, smärtsam och utvecklande process, till en ny och högre nivå. När jag så kan överblicka de tidigare händelserna från denna högre nivå, när jag integrerat min sorg helt och fullt, inte bara i mitt huvud men i mitt andliga hjärta, då är den inre friden inte bara möjlig, men ett faktum.
--
gma
Publicerad första gången i maj 2005.
Uppdaterad och redigerad i maj 2009.
För vidareläsning:
Livskriser. Julian Sleigh. Nova Förlag. Lund.



11.

RESURSBANKEN II:
En kurs i mirakler.
En anmälan av det andliga verket ACIM/EKIM.

EKIM, eller ACIM, som verket är känt i den engelskspråkiga världen, är ett andligt, kristet färgat, tankesystem. Enligt läran tog Helen Schucman (1909-1981) under sju års tid ”diktamen” av en inre röst som hon identifierade som Jesus Kristus. Materialet samlades till sist i tre separata böcker och utgavs 1976 via stiftelsen the Foundation for Inner Peace.

Verket har haft en explosionsartad utbredning; enligt ACIM:s officiella hemsida finns den idag i översatt till 13 språk i en sammanlagd upplaga på 1, 5 miljoner. Sifforna är anmärkningsvärda inte minst därför att texten, som omspänner över 1.200 sidor, är allt annat än lättillgänglig.

Efter åtskilliga års strävsamt arbete presenteras nu materialet i en av de restriktiva rättighetsinnehavarna auktoriserad svensk översättning och i en enda massiv volym. (Den förre, av Stiftelsen accepterade översättaren, Jan Vintelescu, avled.)

Essensen i EKIM kan kortfattat beskrivas som att vägen tillbaka till Gud och därmed till inre frid är att vi med hjälp av Den Helige Ande (som i sig en aspekt av Gud) upplöser de dömande tankar som vårt ego projicerar på andra människor. Men Mirakelkursen innefattar en hel världsbild, som det krävs tid att sätta sig in i. En del är svårsmält, som att hela vår värld är
en illusion eller att det är varken evolutionen eller Gud som skapat världen men människorna själva skapade den genom att en gång i urtiden tänkt sig separerade från Gud. Denna separerande tanke startade spaltningsprocessen ur enheten, som senare utmynnat i djupt rotade vanetankar om att vi inte är älskade av Gud, att vi är ”syndiga”, vi är ”inte värda” kärlek om vi inte presterar något, osv.

Konsekvensen av detta är en värld som är med kursens ord ”meningslös”. Flykten ur känslan av meningslöshet har fått oss att ta till olika slag av bedövningsmedel såsom pengar, makt, status, kroppsliga njutningar och andra illusoriska former av lycka.


Trots att vi lever i denna illusion har vi i varje ögonblick en möjlighet att nå verkligheten igen genom att ”välja igen”. Om vi väljer att acceptera Guds kärlek som en realitet och väljer bort alla de tankar som hindrar oss att acceptera Guds kärlek, är vi redan där.

Grundtankarna i Mirakelkursen är förstås inte nya. Gnostikerna har exempelvis varit inne på liknande linjer, liksom den kring sekelskiftet utbredda amerikanska s.k. New Thought-rörelsen, något som religionshistorikern Olav Hammer förtjänstfullt påpekat.

Själv uppfattar jag EKIM som ett utmärkt terapeutiskt instrument, medan de uttalade och underförstådda anspråken på att vara ett fullgörande av Kristi mission sannolikt är något för högt ställda. Storheten i verket tycker jag har att göra med att den är ett sammanhängande helt, inte en fragmentarisk presentation, som hos de äldre, besläktade lärorna. Samt att här ingår en Arbetsbok om 365 lektioner, där läsaren konkret kan pröva att ställa om sin perception. Enligt Mirakelkursen behöver läsaren inte tro på övningen för att den ska ge resultat, man behöver bara göra den.

Genom att återkomma till texten enligt detta ”cirkulära” system går det – sådan är min högst subjektiva erfarenhet – att faktiskt förstå materialet djupare. Det är som om tilltalet subtilt men ändå märkbart fungerar som nycklar till de inre psykesdimensionerna. Men effekten gäller Textboken i lika hög grad som Arbetsboken.

Vad gäller översättningen är den tveklöst prisvärd och förstås en välkommen händelse för de inhemska EKIM-studiegrupperna.

Det synes åtminstone denne anmälare, att EKIM inte kan avfärdas såsom varande ”ett kanaliserat verk i mängden”. Språket har en helt annan dignitet, med i det närmaste bibliska tonfall. I originalet återfinns stora partier skrivna med klassisk blankvers. Den vackra precisa formen innehåller dessutom djuppsykologiska insikter i psyket som enligt min mening vida överträffar Freuds och Jungs slutsatser inom området.

Om den nu översatta EKIM kommer att influera människor även utanför de nyandliga kretsarna återstår att se. Men det föreställer sig i alla fall denne anmälare.
---
gma

En kurs i mirakler. Textbok, arbetsbok, handledning för lärare. Övers. av Gunnila Freudenthal. Medarbetare: Charlotte Bernadotte och Ulla Wijk. Regnbågsförlaget.
Publicerad första gången i Sökaren, april 2005.



12.

Två E-postade distanskurser för dig som vill utforska personlig utveckling inom hemmets väggar:

4-VECKORS
E-POSTAD DISTANSKURS I…
”THE SECRET-HEMLIGHETEN
-I PRAKTIKEN”
START: NÄRSOMHELST!
FÖR DIG SOM HAR DET PRAKTISKT KNEPIGT ATT KOMMA TILL EN IRL-KURS KAN DETTA VARA ETT ALTERNATIV.
Baserad på källorna till filmen och boken The Secret.

Över 300 A4-sidors material! INKLUDERAR
+ INTRODUKTIONSARTIKEL OM THE SECRET
+ARTIKEL OM WALLACE WATTLES
+ KURSHÄFTET FÖR THE SECRET
+ WALLACE WATTLES e-bok The Science of Getting Rich
+ CHARLES HAANELS e-bok The Master Key System
+ Översatta och kommenterade passager av Wattles och Haanel.
…..och mycket annat.
+ Inkluderar korrespondensmöjligheter under de 4 veckor kursen varar!

Under 4 veckor får du kursmaterial om THE SECRET-HEMLIGHETEN I PRAKTIKEN till din uppgivna e-postadress och du är under kursen välkommen att korrespondera under hela perioden med kursledaren om ditt möte med materialet.
Sänds som viruskontrollerade WORD-attachment och pdf-filer och skrivs ut av din skrivarfunktion eller läses på skärmen.
Korrespondens som inskriven text.
Pris: 550 SEK inkl. 25% moms via PG 609 83 52-5 (gma action)
Alternativ två: 350 SEK inkl. 25% samtligt material
UTAN KORRESPONDENS.
Du kan påbörja kursen NÄRSOMHELST.Anmälan: Gunnar-martin.aronsson@bredband.net

GARANTI:
Tveksam eftersom du ”inte vet vad det är”?
Pröva då kursen i en vecka GRATIS. Om du sedan vill fortsätta balanserar du kursavgiften efter den första veckan.
Inga frågor i övrigt ställs. Du behåller det redan erhållna materialet.


13.
4-VECKORS
E-POSTAD DISTANSKURS I… ”VÄLSTÅNDSMEDVETANDE”
START: NÄRSOMHELST!
FÖR DIG SOM HAR SVÅRARE ATT KOMMA TILL EN IRL-KURS
KAN DETTA VARA ETT ALTERNATIV.
Baserad på källorna till filmen och boken The Secret.

INKLUDERAR
+ INTRODUKTIONSARTIKEL OM THE SECRET
+ ARTIKEL OM WALLACE WATTLES
+ MINI-KURS I VÄLSTÅNDSMEDVETANDE (förberedande)
+ KURSHÄFTET THE SECRET II – VÄLSTÅNDSMEDVETANDE
+ E-BOK av Wallace Wattles
+ E-BOK av Charles Haanel
+ Översatta och kommenterade passager av Hill, Wattles och Haanel
….och än mera
+ Inkluderar korrespondens med kursledaren under de fyra veckor kursen varar.

Under 4 veckor får du kursmaterial om VÄLSTÅNDSMEDVETANDE till din uppgivna e-postadress och du är under kursen välkommen att korrespondera under hela perioden med kursledaren om ditt möte med materialet. Sänds som viruskontrollerade word-attachments och pdf-filer och skrivs ut av din skrivarfunktion eller läses på skärmen. Korrespondens som inskriven text.
Pris: 550 SEK inkl. 25% moms via PG 609 83 52-5 (gma action).
Alternativ två: 350 SEK inkl. 25% samtligt material UTAN KORRESPONDENS.

Du kan påbörja kursen NÄRSOMHELST.skriv till: Gunnar-martin.aronsson@bredband.net

GARANTI:
Tveksam eftersom du ”inte vet vad det är”?
Pröva då kursen i en vecka GRATIS. Om du sedan vill fortsätta balanserar du kursavgiften efter den första veckan. Inga frågor i övrigt ställs. Du behåller det redan erhållna materialet.


14.
Pilotprojekt: E-boken
DEN HEMLIGA PSYKOLOGIN
– Nyckeln till förståelse av ditt liv -

Om du är intresserad av att ta del av gma:s nya bok DEN HEMLIGA PSYKOLOGIN under dess uppbyggnadsfas, är du hjärtligt välkommen att erhålla boken genom ett abonnemang på kapitlen, som skickas cirka var tionde dag till den e-postadress du uppgivit.

Priset är f.n. 195 kr inkl. moms och balanseras enkelt genom
PlusGirokonto 609 83 52-5.
Vill du abonnera skriver du bara en rad till
gunnar-martin.aronsson@bredband.net
(Kommer du in senare sänds de tidigare skrivna kapitlen i en ”bunt” till dig.)

I boken kommer vi att främst gå igenom hur – enligt den ideologi som gma:s verksamhet vilar på - de andliga lagar som upprätthåller tillvaron är perfekt synkroniserade med våra liv, oavsett vad vi gör, hur vi är och var vi än bor.
Denna bok är inte för envar, utan enbart för dem som känner sig på våglängd med det material som exempelvis The Secret-traditionen innebär.


Projektet innebär också att undertecknad gma är intresserad av återkoppling, feed-back, om vad du tycker om det skrivna.

Så du är hjärtligt välkommen att höra av dig i samband med läsningen eller efter läsningen av hela boken!

Boken sänds som word-fil, och du sammanställer alltså boken själv, i gammal fin IKEA:s tradition, hemmavid!

Hjärtligt välkommen att ta del av materialet!

Gunnar martin aronsson

Noterat 5 mars:
1:a Kapitlet har sänts ut.
2:a Kapitlet har sänts ut.
3:e Kapitlet har sänts ut.
4:e Kapitlet har sänts ut.
5:e Kapitlet har sänts ut.
6:e Kapitlet har sänts ut.
7:e Kapitlet är under produktion!

” Boken är fantastisk! Det känns skönt att tänka på livet som ett äventyr…”
- Birgit H.


15.

LIVSMENINGSINRIKTAD
COACHING OCH TERAPI
- baserad på 2000-talets andligt fokuserade psykologi.

DITT LIV HAR MENING!
Sådan är utgångspunkten för denna coaching o. terapi.
Du kan upptäcka LIVSMENING bakom de händelser, som format ditt liv till där du är idag – även dina svåra, mörka, ja, kanske de allra svåraste händelserna i ditt liv.
Att uppleva mening med sitt liv, är – sådan är här övertygelsen – utgångspunkten för den ”optimaliserade” livsupplevelsen, det vill säga: den bästa plattformen för att kunna leva till 100%.
Oavsett vad som hänt i det förflutna, väljer vi i denna coaching/terapi i NU:et vår framtida verklighet.
PRIS: 550 SEK inkl. 25% moms för 2, 5- 3 timmar.
Arbetssökande, stud, sjukskr.: 460 SEK inkl. 25% moms.
TYSTNADSPLIKT praktiseras.
Verksamheten är icke-medicinsk och komplementär till vanlig sjukvård, ej en ersättning för sådan vård.

COACHING & TERAPEUTISK METODIK

+ För att få perspektiv på centrala (svåra) livshändelser
+ För att se mönster gällande en aktuell problemsituation
+ För att lösa upp icke-konstruktiva, gamla, tanke- och känslomönster
+ För att införliva konstruktiva, nya, tanke- och känslomönster
+ För att släppa taget om det upplevda oförrätter (ex. mobbning)
och istället omfamna sin egen styrka i nuet.
+ För att leva mer i NU och mindre i dåtiden och framtiden (dåtiden
är redan passerad, framtiden än ännu ”under konstruktion”…)
+ För att uppleva dina dolda inre resurser och talanger
+ För att förnimma hur kropp-psyke fungerar tillsammans i
s.k. psykosomatiska sjukdomsmönster o. hur lösa upp sådana
program.

Än mer konkret, från NLP:
+ Fobibehandling (av icke-komplex art, ex. insekter, hissar)
+ Ångestförnimmelser
+ Eliminera ”scenskräck”
+ Harmonisera inre konflikter
(varje konflikt kommer från en personlighetsdel som önskar komma till
uttryck. ”Förtryck” fungerar mindre bra, kompromisser betydligt bättre).
+ Läk skam- och skuldupplevelser från det förflutna
+ Hantera förlustupplevelser: sorg- och saknadskänslor.
+ Motivionsmetodik
+ Psykosomatiska besvär, ex. rodnad.
+ Bli mer oberoende i relationer.
+ Traumatiska upplevelser i det förflutna.
+ Transformera ”negativ” kritik till för dig ”konstruktiv” kritik.
+ Utforska din ”tidslinje” genom ett lätt hypnotiskt tillstånd för att få
mer kunskap från ditt eget inre om vad vissa händelser betyder.


Möjlighet till hypnosterapi är möjligt, om du så själv önskar.
Par har möjlighet att få för samma pris som för en person.

TID: C:a 2,5 - 3 timmar per möte.
10.00-12.30 (13.00) fm
13.00-15.30 (16.00) em
17.30-19.30 (20.00) kväll – möjligt vis vissa tillfällen.
BOKNING: gunnar-martin.aronsson@bredband.net
Du får ett mail med DEFINITIV-BOKNING av tid
(detta för att undvika ev. missförstånd vid mobiltelefonkontakt, etc.
Om du önskar kontakt samma dag med gma, ring:
0708-107 992. (Om ej svar, tala in ett meddelande, så ringer j. upp.)
PLATS: Tessins väg 4A, 8 trappor, (Lindestam) Ribersborgs busshållplats.
Kvitto kan ges om du balanserar kontakt, annars föredrages balanseringen via PlusGirokonto 609 83 52-5 före eller efter mötet.

Med vänligt tillstånd återgivna referenser:


”För ett knappt år sedan kom jag med hjälp av dig fram till en strategi för mitt avhandlingsskrivande m.m.…. Det fungerade! Avhandlingen är klar (liksom de andra stora projekten som vi talade om). Tack för att du inspirerade mig att ta djärva beslut.”
-M. S.

”Måste säga att du verkligen är briljant som coach och otroligt duktig på att hitta trådar att dra i. Jag känner efter vår session att det har skett ett skifte i mig. Ett litet, men ettrigt, skifte som jag inte kan frånse eller vifta bort.”
-Kristina, Malmö

” det var faktiskt det mest givande jag har varit på.”
-Yvonne

”…Och ett ännu STÖRRE TACK för hjälpen med att bota Gry´s fobi. Det gjorde du verkligen och hon är jättelycklig över det!.”
Karin A.

”Jag gick till Gunnar Martin Aronsson i Malmö, ett tre timmars pass och det var en ordentlig uppvaknare och ett redigt verktyg som jag fick och som jag har med mig i det jag gör. Jag är väldigt medveten om mycket men att få det så svart på vitt framför mig om orsaker och hur man kan förhålla sig till detta var toppen!”
- Vilhelmina

”Som alltid efter en session hos dig är jag steget närmre helheten hos mig. Känslan i dagsläge är att pusselbitarna är på plats som en bas och från det får jag bygga på höjden och brädden. Jag fick också en skön känsla med mig av att vara mer än vanligt öppen för nya vägar och relationer och kan se på det gamla från ett annat perspektiv.
Kajsa.

”Coaching har jag testat tidigare, men detta var helt annat än jag varit med om. Gunnar Martin lotsade mig fram att se förträngda mönster som lett mig dit jag var idag. Jag blev fullt medveten om hur mitt liv levdes idag. Nu känns det mycket spännande att stå inför arbetet att ta tag i detta. Tack vare de insikter Gunnar Martin gett mig i coachingen och den feedback som följde i samtalet känner jag mig rustad att steg för steg göra de nödvändiga förändringar som mitt inre viskar till mig att jag måste göra. ”Iréne, Stockholm

”…det var en helt underbar coaching.. jag är fortfarande kvar i den rusiga, ljuvliga känslan och insikten av att ha blivit på det klara, ja till stor del i alla fall :-) , med min livsuppgift i detta livet. Allt faller på plats på ett fantastiskt sätt!
- Ylva.

"Ville bara skriva och tacka för timmarna som jag hade med dig inför Körslaget! Jag har klarat av det helt utan några känslor av panik eller rädsla och det har varit helt underbart."
- S.N.


(Stort tack för möjligheten att citera, vänner!)
/gma

16.

TELEFON-COACHING


+ Hur hitta livsarbete, hur hitta rätt arbete/funktioner/verksamheter.
+ Coaching ang. arbetsplatsproblem.
+ Relationsproblem/Skilsmässa/Uppbrott
+ Familjeproblem.
+ Hälsoproblem. (Den coachingen är komplementär och skall alltså ej ses som någon som helst ersättning för läkares ordination.)
+ Svårigheter att välja, svårigheter med översikt, ” å ena sidan, å andra sidan”-problem.
+ ”Grubbel”, oro och rädslobaserade tankemönster.

Samtalen är under tystnadsplikt för att optimera din trygghetskänsla.

Till sist: Känn efter om det är så att du brukar tycka om att lösa problem och vara kreativ genom att kommunicera telefonledes.
Den här coachingen vänder sig i synnerhet till dem, som vet med sig, att de är auditivt lagd, det vill säga: gärna lär sig, gärna tar in information, gärna meddelar sig och sitt inre, genom att TALA om detta. För er som är mer visuellt lagda, föreslås fortfarande, i all vänlighet, ett personligt möte.

Priset är f.n.
340 sek inkl 25% moms för ett c:a 60 minuters samtal (272 kr plus moms)
240 sek inkl 25% moms för ett c:a 30 minuters samtal (192 kr plus moms)

GARANTI:
Förutsättningen är att du genom denna telefoncoaching upplever ett värde.
Du betalar då till PG 609 83 52-5 (gma action)
Skulle du EJ känna värde efter telefoncoachingen är den att se som gratis.
Du betalar då noll kronor. Inga frågor ställs angående balanseringen.
DET ÄR EN FÖRUTSÄTTNING FÖR DEN HÄR VERKSAMHETEN, ATT DU KÄNNER ATT DU HAR ERHÅLLIT VÄRDE!

Du ska känna, att telefoncoachingen, när du lagt på luren har gett dig värde:
att du känner dig hjälpt, berikad, stöttad, inspirerad etc.
Undertecknad har ingen önskan om att få ”något” (värde) mot ”ingenting”, (frånvaro av värde) eftersom det tillhör ett gammalt tankesätt från ett gammalt samhälle.
Däremot att öppet ta emot ”något” (värde) mot ”något” (värde).

HUR GÅR DET TILL?
Telefoncoaching är möjlig under kontorstid 10-16 må-fred.
Skriv först en rad en tid som du föredrar inom den ramen och helst någon dag eller två dagar före, och om det gäller 30 el. 60 min.

TYSTNADSPLIKT tillämpas

”…mycket givande.”
- Annica.


17.
Nytt: JOBB-COACHING
– baserad på andligt fokuserad metodik.

Kort introduktion:
Den här verksamheten skiljer sig från vanlig ”arbetssökande”-hjälp och är unik genom att utgångspunkten är den andliga aspekten:
Att du och jag – vi alla kommit hit för att utveckla vissa talanger och förmågor, vilket görs genom vissa arbeten, vissa sysslor, vissa funktioner. Detta kan komma till uttryck genom ett jobb eller tre, genom företagsamhet och ideell verksamhet, genom att kombinera anställning med företagsamhet, genom att finna fler möjliga inkomstkällor. Men allt är ett uttryck för vem du är, och vad du vill ge ut, forma, skapa, gestalta.


Istället för att måhända – beroende i hög grad på samhällets överväldigande suggestion - fråga sig ”Var finns det lediga jobb för mig?” handlar detta om att gå till essens-nivån och fråga var dina talanger kommer bäst till sin rätt?

Vilka slags tjänster eller produkter eller funktioner är det som du är bra på eller som du är på väg att bli mycket bra på och som du tycker om att utföra?

Det är det som intresserar andra, egentligen inte alls ”betyg”, ”intyg”, vilka kurser du gått eller inte gått. Det är riktigt, att det på en viss nivå och i vissa initiala sammanhang, har betydelse, men här är då fortfarande övertygelsen, att de betyg eller intyg som isåfall bär kraft bär kraft eftersom de är en del av vad du representerar, vad du gör eller kan göra; alltså i grund och botten din essensnivå, din andliga eller själsliga nivå. Längre fram

Frågan är alltså – medvetet eller omedvetet – hos arbetsgivaren följande: ”På vilka sätt kan du underlätta för mig/oss att nå vårt företags/vår organisations mål och syften?”
När du kan svara på detta på ett övertygande sätt kommer du att placeras i första rummet av sökande.
--

Vi kommer att kunna använda material och metodik ur bl.a. följande stoff:

+ En kartläggning av dina centrala talanger, förmågor, kapaciteter.
+ En övning för att ta fram möjliga livssyften.
+ Övning från NLP: ”Drömmaren”, ”Kritikern” och ”Realisten”.
+ Avancerad ”jobbsökningsstrategi” från Napoleon Hill och Tony
Robbins.
+ Invidualiserad kartläggning och ”ABC-plan”,
d.v.s. de tre-fem nästa viktiga steg du förnimmer att bra att ta..
+ Uppföljning via mail efter mötet ingår.

Plats: Tessins Väg 4 A, 8 tr. (Lindestam), Malmö
”Uppstartpris” : under april månad: 360 SEK (maj månad 550 SEK).
Tid: cirka 2,5 timme.
Bokning: skriv en rad till gunnar-martin.aronsson@bredband.net
så bokar vi en tid.



18.
ÖVRIGA MEDDELANDEN

KAN NÄTVERKSBREVET SÄNDAS VIDARE TILL ANDRA?
Jadå, det går bra att sprida till vänkretsen!
Dock är materialet fortfarande icke-offentligt, på grund av textmässiga rättighetsfrågor,
d.v.s. Nätverksbrevet är avsett för ”internt bruk” eller en sluten krets.

NÄTETIK?
Inga e-postadresser säljs eller ges bort i kommersiella syften.
SPAM är ett elektroniskt mentalt giftstoff som bör motverkas!

Sponsrade länkar ingår ibland för (enl. avsändarens åsikt) högkvalitetsprodukter.
Nätverksbrevet skickas som gruppsändning. Du kan vara anonym om du så önskar.
Nätverksbrevet går bara kontinuerligt ut till dem som aktivt har bett om det.

Ibland skickas ett Nätverksbrev som bilaga till en person som tidigare visat intresse för gma:s utbud i syfte erinra om möjligheten till återknuten kontakt, detta innebär dock inte att mailadressen är lagd till prenumerationsregistret.

Har du av någon anledning ändå fått Nätverksbrevet i e-posten, skriv en rad,
så tas din adress genast bort!
Misstag kan ske, dock är intentionen att minimera dessa!
Tack för ditt överseende i såfall.
J

INGET NÄTVERKSBREV PÅ 3 VECKOR?
Då har brevet antagligen ”fastnat” i masspostavdelningen. Ta en titt där.
För att försäkra dig om att brevet kommer fram, lägg till avsändaren
gunnar-martin.aronsson@bredband.net till avdelningen ”godkända avsändare”
eller till ”vitlistan” eller vad du nu kallar den.


OM KURSERNA
Kurser kan ibland byta plats tidsmässigt och rummässigt, beroende på aktuella omständigheter. Information går dock ut via Nätverksbrevet om detta. Vid tvekan:
skriv till gunnar-martin.aronsson@bredband.net eller ring 0708-107 992 får du information.

FINNS EN MÖJLIGHET ATT REFERERA DITT KURSOMDÖME?
Skriver du en rad hit gällande ett kursomdöme är det mycket tacksamt om j. har möjlighet att citera dig, med angivande av ditt förnamn eller initialer. Går det bra? Självfallet gäller detta enbart själva kursutvärderingen: i övrigt är utgångspunkten att ev. mail hit är konfidentiella.

AVPRENUMERERA?
Önskar du avprenumerera, är det vänligaste och smidigaste du kan göra är att inte blockera sändningen (då det går åt tid till att söka utreda varför ett mail inte kommer fram)
Istället:
Skriv en rad till gunnar-martin.aronsson@bredband.net
så tas din adress bort. Inga övriga frågor ställs.
Du är välkommen att återuppta din GRATIS prenumeration närsomhelst!


19.

TILL SIST:

Några vänlänkar:

Om du önskar pröva RECONNECTIVE HEALING (från Eric Pearl):
Kontakta: Annette Ojanlatva (Skåne)
mail: klinik_lipoderm@hotmail.com

Karin Andersson: EX-FORMATION, Höllviken, Skåne.
Personarutbildning, ledarskapsutbildning, föredrag:
karin@x-formation.se
mob: 070-209 26 35

Magnus Hjerpe: HELAHUMA-MASSAGE
FOBI-BEHANDLING
Holmgatans Friskvård, Malmö:
http://www.magnushjerpe.se/
magnus@helahuma.se
mob: 0736-403628

HELHETEN, Annica Andersson:
Vedic Art, Symbolseende, Bildtolkning - i Avesta, Dalarna:
http://helheten.se/


DET NYA SGR-PROGRAMMET
med Bob Proctor, Michael Beckwith och Jack Canfield:
http://www.thesgrprogram.com/?m=49e4ce7b1d2cf

http://www.thesgrprogram.com/special-wealth-report/?m=49e4ce7b1d2cf



--
Det var allt för nu!
Hjärtlig hälsning!
Gunnar martin aronsson
gma action - resursbankenVästra Ryttmästaregatan 22S-217 52 Malmö040-15 88 98 0708-107 992gunnar-martin.aronsson@bredband.netwww.gmaaction.kulturservern.se
http://thesecret-hemligheten-gma-gma.blogspot.com/

Ett ögonblick! Om du inte såg förra veckans inspirationsvideos,
så tar vi det en gång till. Här finns TONY ROBBINS som återberättar
historien bakom ROCKY, vittnesbörd om människor med otrolig inre styrka och beslutsamhet som trots hinder genomför vad de brinner för.
Och mycket annat! Sista gången.

EN HEL SIDA MED INSPIRATIONSVIDEOS!
http://www.redefineyourreality.com/motivational-videos-for-spiritual-awakening.htm
:

En liten annons från en god vän, Åsa:
Är det någon som har behov att hyra in sig i mycket trivsamma lokaler (ett behandlingsrum) vid Fridhemstorget, Malmö?
Kontakta isåfall: Åsas reiki & massageklinik
Ribersborgsvägen 14c,Malmö
0702-158399/ 040-162253
www.asasreiki-massage.com
info@asasreiki-massage.com
Rummet är ca 12kvm, ljust och med högt i tak.
Tillgång till väntrum, pentry och toa.
Hyra 3.200kr ex moms/månad, dvs 4000kr inkl moms.
Om du har kurser med upp till 4 deltagare får ni plats i det rummet. Du kan möblera det hur du vill.