Sidor

torsdag 16 april 2009

ONSDAG 15 APRIL 2009.

NÄTVERKSBREV Nr. 12. 2009
Fr. gma action – resursbanken.

Hej!

Hjärtligt välkommen till ett nytt Nätverksbrev efter påsken.

Passar på att sända iväg detta nu, eftersom undertecknad gma strax skall iväg vidare mot Gotland för TS II-kursen.
Och angående The Secret passar vi på att lägga in en
THE SECRET III-MANIFESTATIONSMETODIK för första gången på länge. Här finns en möjlighet att praktiskt omsätta STUART LICHTMAN:s metodik (som i sin tur är baserat på hans kontakt med en andlig ledare eller som han uttrycker det ”from Spirit”).
Det är ingen mänsklig ”uppfinning” han redovisar, säger Stuart, utan det är FÖRMEDLAD VISDOM. Han tar inte åt sig ”äran” för detta, utan ser manifestationsmetodiken som ett sätt att ”ge tillbaka” till andra vad han själv haft privilegiet att lära sig.

”Mer liv till alla och mindre till ingen”, var och är Wally Wattles minnesvärda ord, och Stuart skriver under på denna princip, liksom affirmationen ”detta skapas nu för mitt eget Högstas bästa, för Allas Högsta bästa” i samband med manifestationsarbetet.

Låt oss tala en smula om detta:
En del har misstagit manifestationsmetodik för ”girighet”, något som kommer ur ett begär att ”tillskansa” sig värden, ”erövra” värden från andra människor. Men detta är definitivt ett misstag.

”Girighet” kommen ur egot kan aldrig någonsin skapa essentiell frid och harmoni, eftersom impulsen kommer från rummet av ”erövra” värden från andra, medan manifestationsmetodik enligt de andliga lärarna Wattles och Napoleon Hill, Hicks/Abraham med flera alltid innefattar principen ”mer liv till alla och mindre till ingen”.

Som du märker utesluter de två – ”erövra värden” från andra människor respektive ”mer liv till alla och mindre till ingen” – varandra fullständigt. Undertecknad vill alltså passa på att understryka detta, eftersom det är en sådan central punkt i manifestationsprogrammen.

Så: OM du är intresserad av denna gamla (men nu ”uppdaterade”) andliga visdom, som är inriktad på såväl det andliga som det praktiskt påtagliga, på såväl nuet som framtiden, är kursen THE SECRET III - MANIFESTATIONSMETODIK en möjlighet att verkligen fördjupa dig i stoffet.

Det är en i hög grad inter-aktiv kurs, där det är mycket skrivande, tänkande, kännande och en del meditation samt dialog: allt för att röra oss till ”det rätta” rummet genom att skapa medvetenhet om varför det är det ”rätta” rummet.

Stuart Lichtman är fortfarande märkligt okänd i Sverige – i USA och Europa har över 30. 000 människor gått hans seminarier och/eller tagit del av hans material, så det är lite av ”en tacksam mission” för undertecknad att introducera hans avancerade manifestationsmetodiker här, i likhet med Robert Anthony tidigare.

Fler tankar om girighetsbaserat tänkande:
Vi börjar förstå, i allt högre grad, att ”erövringsmetodiken” som tillämpats i stora delar av världen idag, inte fungerar: den ger en ”karmisk” effekt av ”underskott” och ”överskott” som är artificiellt skapat och i emotionell och andlig obalans, den ger ”svält, plundring och förgiftning” som salig Palmstierna formulerade detta i en klassisk bok om miljöförstöringen.
Det ger underlag för revolter, uppror, våldsamheter. Sann rikedom kan ENBART skapas genom principen ”mer liv åt alla och mindre till ingen”.

Wally talar om att helt utesluta begreppet konkurrens i sinnet, istället talar han om kreativitet.
Det kan låta förbluffande för många, som ser konkurrens som den absoluta förutsättningen för näringslivsverksamhet i synnerhet och livet i allmänhet; detta underblåst av de gamla materialistiskt dominerade biologiska-evolutionära modellerna av mänsklighetens framväxt, som nyligen fått ett passande uttryck genom boktiteln ”den själviska genen”. Det vill säga: att våra egna gener skulle hysa en inneboende ”själviskhet” och därför ”värnar om sitt”; en slags grogrund för hela den evolutionära processen.

Men, för att nu ett ögonblick röra oss i denna tankeriktning: Hur skulle en för oss mikroskopisk gen-enhet kunna ha ett syfte i en värld som inte sägs ha något syfte över huvud taget?

Hela den naturvetenskapligt-materialistiska världsbilden upprätthålls av tron – ja just tron - på att naturen intet syfte eller mål har; den biologiska mångfalden är uppkommen via slumpmässiga faktorer och ”kampen för tillvaron” där de biologiska organismer som visar sig ha flest ”konkurrensfördelar” reproducerar sina gener, sina ”själviska” gener.

Hur vi än vänder och vrider på dessa resonemang förefaller de väl ologiska? Tvärtom talar precis allt i den observerbara naturen om systematik, ordning, för att inte tala om genialitet, i såväl det lilla som i det stora. Varenda nobelpris bygger på en upptäckt eller flera OM HUR NATUREN HAR SKAPAT DET. Ja - det är människan som allt som oftast berömmer sig själv för något som är kopierat direkt ut ”naturens bok”.

Allt vad vi ser omkring oss av mänsklig hand är vanligtvis kopierat av naturen på ett eller annat sätt. De flesta kemiska mediciner grundar sig ämnen som naturen själv – också inuti kroppen, som är en gigantisk kemisk fabrik - har producerat, med läkande effekter.

I en TV-intervju med en fysiker vid namn Gustafsson började denne tala om att forskarna nu börjar föreställa sig att det kanske fanns ”flera Big Bang”: alltså att vårt Universum har skapats inte genom en utan genom flera kosmiska ”explosioner”.

Men om detta står ju redan i de minst 1.500 år gamla indiska filosofiska texterna; de enorma tidsrymderna kallas ”kalpas”, vilka följer på varandra i ett rytmiskt förlopp. Varje Kalpa är 4.320.000.000 år och har i sin tur 14 så kallade Manvantaras.

Vår tid beskrivs som den sjunde Vaivaswatha Manvantara. Och Big Bang hände då för omkring 4 Kalpas sedan.

Det fascinerande är alltså hur forskarna långsamt men så att säga utan att egentligen vilja erkänna det, börjar närma sig den uppfattning som varit bekant för de ”invigda” mycket långt tillbaka i mänsklighetens historia. I indisk filosofi är det också självklart att ingen materia kan förintas, att materia eller energi enbart omformar sig i oändligt nya variationer, och att essensnivån ligger bortom materian. Materian är yttringar, inte orsaken till yttringen.

När vi börjar få en större acceptans för tanken på att skapelse faktiskt är dirigerad, ledd, kommer ”slumpteorin”, sådan är min övertygelse, att förpassas till historiens soptunna. Att forskningen nu ändå har en logisk dimension beror på att man vid gränsen för manifestation kan börja mäta, beräkna, väga, förhålla sig vad som manifesteras. Man kan nu empiriskt testa i enlighet med de mallar som innebär vetenskapliga kriterier eller förutsättningar.

Dessa förutsättningar kommer att, menar i.a.f. undertecknad, att förändras ju fler som börjar förnimma, att intuitionen kan tas i anspråk för forskning, att forskning kan göras även ”före” gränsen till det fysiskt påtagliga, och att man då återigen – och äntligen! - rör sig till orsaksplanet, istället för att befinna sig på verkanplanet.
--

I RESURSBANKEN denna gång en längre text om den legendariska forskaren ELISABETH KÜBLER-ROSS, i synnerhet för er som var intresserade av samtalet kring Elisabeth K-R på onsdagkvällen 15 april men som måhända bor för långt från Malmö. Men förstås även för alla som är intresserade av Nära-Döden-Upplevelser och forskning kring denna centrala händelse.

Då artikeln är förhållandevis lång inkluderar vi denna gången bara ytterligare en text, nämligen STURE EMBY:s text om sexualiteten, ett ämne som är lika centralt för oss, (och som även kan kopplas till den nya kursen FRÅN FÖRÄLSKELSE TILL KÄRLEK).
Här utvidgar Sture definitionen för sexualitet och menar att det egentligen handlar om vår ”hunger efter livet själv”; vi åtrår livet, det levande, vi vill känna oss vara i ett fulländat, lyckligt möte med detta levande!

J

Hjärtlig hälsning och varmt tack för mail, telefonkontakter och möten!

- Som alltid: Tack till Annette och Brigitte!

Gma



INNEHÅLL:


1. INTRODUKTION (Ovan)
2. KVINNLIGA ”GURUS”-
FÖREGÅNGARE INOM DEN MODERNA
ANDLIGHETEN. Föreläsningsserie.
Onsdagar. Kl 18.30 MALMÖ.
3. THE SECRET-HEMLIGHETEN
Lö 25 april-Sö 26 april MALMÖ.
Lö 12 sept – Sö 13 sept. AVESTA, DALARNA.
4. THE SECRET II VÄLSTÅNDSMEDVETANDE.
Lö 18 april- Sö 19 april VISBY, GOTLAND.
Lö 2 maj- Sö 3 maj STOCKHOLM.
5. DE 11 ANDLIGA LAGARNA SOM
FÖRÄNDRAR DITT LIV.
Lö 9 maj – Sö 10 maj MALMÖ.
6. THE SECRET III – MANIFESTATIONSMETODIK
STUART LICHTMAN-introduktion
Lö 16 maj – Sö 17 maj. MALMÖ.
7. DU ÄR FÖDD RIK! En work-shop baserad på
Bob Proctors bok ”Born Rich” 21 maj. MALMÖ.
8. NYTT: FRÅN FÖRÄLSKELSE TILL KÄRLEK.
Lördag 23 maj – Söndag 24 maj. MALMÖ
9 . RESURSBANKEN I: ARTIKEL OM ELISABETH
KUBLER-ROSS. Legendarisk forskare i Nära-Döden- Upplevelser
10. RESURSBANKEN II . STURE EMBY: De sexuella funktionerna och behoven.
11. E-DISTANSKURS I…
THE SECRET- HEMLIGHETEN- i PRAKTIKEN
12. E-DISTANSKURS I…
VÄLSTÅNDSMEDVETANDE
13. E-BOKSPROJEKT DEN HEMLIGA PSYKOLOGIN.
Nyckeln till förståelse av Ditt Liv.
14. 2000-TALETS PSYKOLOGI:
Coaching och meningsinriktad terapi.
15. TELEFONBASERAD COACHING
16. NYTT: JOBB-COACHING
17. Övriga meddelanden.
18. TILL SIST: CITATSKATTEN


1.
(Introduktion; ovan)

2.
KVINNLIGA ”GURUS”
- FÖREGÅNGARE
INOM DEN MODERNA ANDLIGHETEN

För dig som vill veta mer!


Kvinnor har genom historien fått spela ”andra fiolen” medan männen fått spela den första. Behöver du verkligen vara så?
Det är dags att ge KVINNORNA STÖRRE PLATS!

Den här ”föreläsningsserien*” vill uppmärksamma några av de viktigaste andliga företrädarna i modern tid, kvinnliga gurus. Självfallet vore det orimligt att söka hinna med att presentera de otaliga kvinnor som uppträtt i andligt markanta roller – guru betyder andlig lärare - utan vi kommer här att fokusera de kvinnor som samtidigt gett och ger oss viktiga, praktiska instrument att arbeta med i kurssammanhang.

Dessa är:
+ HELENA BLAVATSKY (som skapade teosofin)
+ MARY BAKER EDDY (som skapade Christian Science,
en av ”byggstenarna”
när det gäller förståelsen av tankens kraft att skapa)
+ BYRON KATIE (som skapade en enkel ”icke-metod” för
att förändra tänkandet till en mer livsbejakande
grundinställning.
+ LOUISE HAY (som är en portalfigur för den moderna
andligheten vad gäller ”mind-body”-relationen.
+ ELISABETH KUBLER-ROSS (som utforskade Nära-
döden-upplevelser mer djupt än någon annan forskare)
+ CAROLINE MYSS (som givit en av de mest gedigna
presentationerna av kroppens
chakras, energicentra, och som beskrivit
energimönsters relation till sjukdom-hälsa)

Vi kommer att lägga upp det som att
VARJE AFTON ÄR I SIG FRISTÅENDE,
SÅ ATT DU KAN KOMMA PÅ VILKET MÖTE SOM HELST I SERIEN!

Pris: 100 SEK inkl. moms. och kaffe/te/juice/kakor.
Obs högst 5 personer per gång, så föranmälan är nödvändig!
Via: gunnar-martin.aronsson@bredband.net
Plats. TESSINS VÄG 4 A, 8 trappor. Ribersborg, MALMÖ.

Sista: CAROLINE MYSS
Onsdag 22 april kl 18.30-21.00

J

Hjärtligt välkommen!



3.

THE SECRET- HEMLIGHETEN
-grundkursen.
Lördag 25 april 10-18, Söndag 26 april 10-17. MALMÖ. Norra Vallgatan 90, II.

Varför inte börja våren med en inre ”vårstädning”?
NU – har du en möjlighet!
Vi kommer att gå igenom…

FÖRSTA DAGEN:
Hur rensa ut gamla tankemönster för att ge plats åt de nya och mer konstruktiva tankemönstren, de som stöttar dig att manifestera istället för att göra motstånd mot dessa.

ANDRA DAGEN:
Hur föra in det nya tänkande, det som härrör ur THE SECRET-traditionen från pionjärerna WALLACE WATTLES, CHARLES HAANEL, NAPOLEON HILL tillsammans med de moderna företrädarna BOB PROCTOR och dr ROBERT ANTHONY.


Det kan handla om grunderna för:


Att lämna gamla destruktiva tankemönster i ditt förflutna och istället anamma den ENERGI som finns tillgänglig ”bortom” vanetänkandet.

Att skapa ett VÄLSTÅNDSMEDVETANDE
(= känna en ökad tillit till din förmåga att skapa eller balansera pengar, som i denna utbildning ses som en form av energi, en kraft.)

Att attrahera ditt PERFEKTA ARBETE
(= där du känner att du kommit på rätt plats/i rätt funktion).

Att FÖRBÄTTRA ALLMÄNHÄLSAN och/eller att underlätta läkande av specifika obalanser i kroppen.

Att LÖSA ”till synes omöjliga” PROBLEM i ditt liv.

Att HITTA MÄNNISKOR SOM PASSAR DIG att samarbeta med och/eller leva med.

Att FRIGÖRA dig från SKULD, GAMMAL VREDE och KÄNSLAN AV MINDREVÄRDE: DU ÄR PERFEKT!

Att GE DIG SJÄLV TILLÅTELSE ATT SKAPA VAD DU ALLTID ÖNSKAT DIG FRÅN DITT HJÄRTA.


Högst 10 personer.
Tystnadsplikt används för att optimera din trygghet.

OBS: en förutsättning för att du skall få ut det mesta av kursen är att du upplever att det existerar en primär andlig verklighet, som får sitt uttryck på det fysiska, materiella planet.
Ännu en förutsättning är att du känner dig REDO ATT SKAPA FÖRÄNDRING i ditt liv. (Det går förvisso att gå igenom kursen ”utifrån”, som en betraktare, men då händer mindre, än om du går igenom ”inifrån”, som en medagerande, då du optimaliserar de möjliga resultaten. )

Kursröster om THE SECRET-HEMLIGHETEN-KURSEN samt THE SECRET II - VÄLSTÅNDSMEDVETANDE

”Ett hjärtligt tack för en jättebra kurs. Jag har sedan dess känt mig mycket friskare och gladare. Jag har även fått mer energi och inspiration till att hålla mig frisk och även få mina andra önskningar uppfyllda.
Jag märker att där är en ständig konversation med universum.
Jag har under de gångna veckorna blivit ställd inför idel överraskningar, som kan ha med mina önskningar att göra. De flesta var mycket positiva.
Nu ser jag fram emot Secret 2 för att bli ännu bättre på att konversera med universum.”
- Ulla.

” Gunnar både provocerar och stödjer vilket helatiden leder till större självinsikt och andligt uppvaknande.
Kursen rekommenderas till alla som vill bjuda in en verklig och beståendeförändring i livet. Flera verktyg att lägga i lådan. Hurra!”
- Borith Ekman, Malmö

”Jag vill tacka så mycket för en otroligt stark upplevelse.”
- Kerstin


”Vill bara tacka för en fantastisk kurs som gett så mycket inspiration och glädje. Det här funkar helt otroligt bra, bara man vet vad det verkligen är man önskar sig och vad man har för mål. Rekommenderar The Secret-kursen till alla. Den gör bara gott.”
- A.O.

”Facinerande på det sätt du tog fram och löste upp de blockeringar som finns. Suveränt! Kursen har redan förändrat mitt liv och det blir spännande att se vad som kommer att hända i framtiden. Varma hälsningar”
-Birgit H.

”Jag känner att jag fått så mycket kloka tankar och möjligheter att jag är helt överväldigad”
- Carmen.

”Jag tänkte bara berätta att jag har lärt mig mycket och växt väldigt mycket sedan jag gick dina kurser. Jag märkte en stor skillnad redan efter första kursen och många i min omgivning märkte en förändring.
Det var då jag upptäckte att jag kan saker och att jag ska stå på mig och göra det jag själv vill. /--/ Tänker noga igenom beslut och tar inga förhastade beslut som jag kunde göra förut. Har lärt mig att säga Nej. Och det är stort för mig, har nämligen haft svårt att säga det förut. ”
- Helena

"Två fullmatade dagar som jag i framtiden troligen kommer att säga vara de dagar då mitt liv ändrades i rätt riktning! "
-Lena. Malmö.

”För mig personligen var det väldigt givande! Därför jag tror
att jag släppte upp en hel del till ytan av mig själv och det tror jag är väldigt viktigt,
att gå till grunden med allting för att kunna släppa det, gå vidare och bygga på
det man verkligen vill och är ämnad för.”
-J.A.

Kursen blev helt annorlunda än vad jag hade förväntat mig men jag tror att den gav mig mer i personlig styrka än jag någonsin hade kunnat föreställa mig.”
-Alexandra
-
Tusen tack igen för en helt fantastisk helg med The Secret! Jag fick så mkt energi och hade en toppen bra dag igår, och idag blir den ännu bättre!!
-Åsa, Höllviiken
”Tack för en fantastisk inspirerande och utvecklande helg, känner mig fylld och ser med spänning och nyfikenhet på framtiden med det som komma skall.”

-Katarina

”Tack för en otroligt bra kurs. Som vanligt är man som en ny människa efteråt.”
- Jenny

”Tack från djupet av mitt andliga hjärta!”
- Helena, Malmö

TUSEN TACK för dessa två dagar med Dig, i lärandet om HEMLIGHETEN… Känner mig väldigt tillfreds med mina beslut.
- Eva N.
-
”Tack för en fantastisk helgkurs! /--/Känner för egen del att jag kommit en bit i min process och verkligen haft utrensande drömmar i natt - helgen tog på krafterna och jag får nog ta ett par dagar och hämta mig på.”
-M.T.

VARMT TACK FÖR MÖJLIGHETEN ATT CITERA, VÄNNER! /GMA.

Tid:
Plats:
Norra Vallgatan 90, 3 trappor. Konferenslokal. Malmö.
Pris: 1.480 SEK
EARLY BIRD-rabattmöjligheter:
Om du balanserar kursavgiften senast
To. 16 april till PG 609 83 52-5 betalar du 1.380 SEK

Högst 10 deltagare.
INKLUDERAR ett 49-sidigt kurshäfte.

Dessutom – vad som gäller SAMTLIGA OVANSTÅENDE KURSER:

INGÅR DESSUTOM: E-BOKEN THE SCIENCE OF GETTING RICH
av Wallace Wattles (1910)
Boken som inspirerade Rhonda Byrnes till THE SECRET.

INGÅR DESSUTOM: E-BOKEN THE MASTER KEY SYSTEM
av Charles Haanel (1917)
E-boken sänds som pdf-fil till dig efter kursen till den mailadress du önskar;
Du skriver ut den via din skrivare till läser direkt på skärmen.


Anmälan:
ANMÄLAN TILL KURS ÄR LÄTT:
Skriv en rad till gunnar-martin.aronsson@bredband.net att du vill gå.
A. Du får en bekräftelse att plats finnes.

B. balansera kursavgiften till PG 609 83 52-5 (gma action).
OBS Viktigt: Skriv ditt NAMN, KURS och KURSDATUM – och så är du med!
OBS: Först när avgiften är balanserad är du garanterad plats.
”Först till kvarn…”-principen gäller!
OBS: I händelse av att du skulle nödgas avboka din kursplats, pgr av sjukdom etc. får du givetvis tillbaka hela summan till ditt meddelade kontonummer. Det finns bara fördelar att anmäla sig, under förutsättning att du känner inom dig att du önskar gå! (Avboka dock så tidigt som möjligt, så att plats kan erbjudas annan intresserad.)
Not: Om du önskar skrivet kvitto på kursen kan det ordnas.
Meddela bara i förväg detta.

OBS ÄVEN:
Lördag 12 sept. 10-18, Söndag 13 sept. AVESTA, DALARNA
Plats:
”Helheten”, AVESTA, Dalarna.
Pris tills vidare: 990 SEK
Kontaktperson: Annica Andersson.
Mail:
info@helheten.se
Se även hemsidan:
http://www.helheten.se:80/


4.
THE SECRET II –
VÄLSTÅNDSMEDVETANDE
- Hur du skapar ett medvetande baserat på överflödstänkande -

A.
Lördag 18 april 10-18 – Söndag 19 april 10-17, GOTLAND.
Plats: Hos Evy Nymoen, Fiskevägen 25, Själsö, Gotland.
Kursavgift: 1.480 SEK inkl. 25%moms samt 50-sidigt,
uppdaterat kurshäfte.
Skriv ditt namn, kurs o kursdatum.


OBS II: Det kommer enligt planeringen att finnas möjlighet till PERSONLIG COACHING Måndag 20 april 9-16 på samma adress (Fiskevägen 25. Själsö.)
Coachingen har samma förutsättningar som nämns på ett annat ställa i Nätverksbrevet. Om du är intresserad, bokar du genom att skriva hit, eller efter fredag ringa 0708-107 992
Stort tack till Evy Nymoen och till Camilla Tomtlund,
som agerat för att denna kurs skulle bli förverkligad!


B.
Lördag 2 maj kl 9.30-17.00 – Söndag 3 maj kl 9.30-17.00
STOCKHOLM.
Plats: Jungfrugatan 5, Studieförbundet NBV:s lokaler, Östermalmstorg.
Investering: 1.480 SEK inkl. moms samt 50-sidigt, uppdaterat kurshäfte.
EARLY BIRD:
Senast to 22 april: 1.380 SEK
Senast to 16 april: 1.280 SEK!

Vi kommer under de två dagarna att fördjupa oss i de strategier och förhållningssätt som de presenterats av pionjärerna och ”mästarna” inom området välståndsmedvetande.

+ Wallace Wattles (vars bok The Science of Getting Rich blev startpunkten för Rhonda Byrnes)
+ Napoleon Hill (som skrev klassikern Think and Grow Rich 1937)
+ Bob Proctor (som idag har 40 års erfarenhet av att använda principerna bakom The Secret)

+ Tony Robbins (som idag anses av de flesta vara världens främste coach)

+ Dr. Robert Anthony (som skapade manifestationskursen The Secret of Deliberate Creation)

VÄLSTÅNDSMEDVETANDE är dock en PRAKTISK KURS, helt fokuserad på de ämnesområden inom den större ramen som DU SJÄLV önskar ta upp.

För att gå kursen behöver du inte ha gått gma:s kurs
The Secret – Hemligheten.
Däremot behöver du ha sett filmen The Secret eller läst boken med samma namn.
Vi kommer att gå igenom ämnen som:


+FATTIGDOMSMEDVETANDE-VÄLSTÅNDSMEDVETANDE
TA REDA PÅ DIN ”EKONOMISKA BLÅKOPIA” OCH HUR VI ÄNDRAR DEN...

+HUR DIN FAMILJ PÅVERKAT DITT UNDERMEDVETNA TÄNKANDE
OCH HANDLANDE KRING PENGAR.

+ PENGAR OCH DESS RELATION TILL KÄNSLOR.

+ PENGAR OCH PARRELATIONEN.
+INDIVIDUELL TEMATISK BELYSNING
Ex. Skuld över brist på pengar. Skuld över överskott på pengar.
Ex. Förakt för pengar. Förakt för dem som har pengar.
Ex. Ekonomiska konflikter, ”vem ska betala?”

+HUR DU KONTAKTAR DITT UNDERMEDVETNAS ”PROGRAMMERINGSCENTRAL” – enda belagda sättet att skapa djupgående förändringar i vårt beteende.

+VARFÖR TACKSAMHET OCH FÖRLÅTELSE ÄR ACCELERATORER FÖR VÄLSTÅND, VARFÖR GIRIGHET INTE ÄR ETT UTTRYCK FÖR VÄLSTÅNDSMEDVETANDE.

+VARFÖR PRINCIPEN ”TIONDE” OFTAST INGÅR SOM EN KOMPONENT I SANT VÄLSTÅNDSMEDVETANDE.


Om the Secret II-kursen:

"Jättestort TACK TACK TACK för en fantastisk helgkurs den 24 o 25 nov i The Secret II. Jag tyckte att the Secret I var fantastisk och mkt givande men The Secret II var helt enkelt en otrolig upplevelse och med Dig Gunnar som coach; det är svårt att beskriva det måste man uppleva för att förstå hur bra det var och hur mkt det gav."- G.T., Vellinge, Skåne.

Vi är helt nöjda och laddade med ny energi för att utforska hur vi kan skapa våra liv. :-)
-Kerstin o. Liza.

Ville bara tacka dig så väldigt mycket för att du än en gång tog dig tid att åka till lilla Arboga och genomföra en kurs med oss!!! Det var en jättebra helg och vi har nu tankat ny energi och ska jobba på och inte släppa taget!
- Maria, Arboga


Ansvarsfördelningsförklaring/ Disclaimer:
Det må understrykas, att för att få relevanta resultat i välståndsmedvetande behöver du också agera i enlighet med det nya tänkandet som kursen presentera, i enlighet med principerna från Wallace Wattles, Charles Haanel,, dr Robert Anthony och de andra föregångarna.
Framgångsformeln är tanke- känsla och handling i förening.
Och att göra det dagligen. Övning ger som bekant färdighet.
Inget föds vuxet, en progressiv utveckling är naturlig för allt organiskt liv.
Övning är den enda vägen som fungerar, eftersom det är denna princip för talangutveckling som skapat allt inom den mänskliga gemenskapen, från ingenjörskapacitet till musikalisk förmåga.
Kursernas avsikt är att initiera processen, så att du på egen hand kan gå vidare och bygga upp och vidmakthålla ett allt stabilare välståndsmedvetande.


5.

BORTOM THE SECRET…
DE ELVA ANDLIGA NATURLAGARNA SOM FÖRÄNDRAR DITT LIV
Tid: Lör 9:e maj 10-18. Söndag 10 maj 10-17
Plats: Norra Vallgatan 90, konferenslokal. Malmö.
BOB PROCTOR, en av de främsta lärarna inom the Secret-traditionen, har nu tillsammans med Mary Morrissey skapat ytterligare ett verk: THE ELEVEN FORGOTTEN LAWS, baserat på ett verk av Raymond Holliwell, som i sin tur var en inspiratör för Bob.Denna har nu omformats av gma till en kurs kallad BORTOM THE SECRET- DE ELVA NATURLAGARNA SOM FÖRÄNDRAR DITT LIV.
I denna pilotkurs går vi igenom de elva andliga naturlagarna:
+ Lagen om Tänkande
+ Lagen om Tillgång
+ Lagen om Attraktion
+ Lagen om Mottagande
+ Lagen om Tillökning
+ Lagen om Kompensation
+ Lagen om Icke-Motstånd
+ Lagen om Förlåtelse
+ Lagen om Offer
+ Lagen om Lydnad
+ Lagen om Framgång
Som vanligt görs detta PRAKTISKT: Du inbjuds att genast praktisera dessa lagar på ditt eget liv – vilket är det enda sättet att förstå dessa principer eller lagar. Att ”läsa sig till dem” går knappast; vi behöver förkroppsliga dem, pröva dem i vardagen!
Möjliga FAQ:s
Fråga:
Varför skulle jag gå den här kursen?
Svar:
Det är bara du själv som känner om kursen är ”rätt” för dig. Kursen är en möjlighet. Den innebär en erinring om de andliga lagar som vi ”innerst inne” har anat existerar, men här kan vi göra dem tillgångliga för vårt dagsmedvetande och därmed för vår kognitiva förmåga (tankemässiga förmåga), vilket gör oss redo att kunna använda dem till dagligvars.
Fråga:
Finns det verkligen elva andliga naturlagar? Kan det inte vara fler?
Svar:
Visst. Absolut finns det fler principer eller andliga lagar. Ja, som en solfjäder öppnar sig kan den här kursen beskrivas som en specificering, utveckling, av LAGEN OM ATTRAKTION (The Law of Attraction). Vi kan – om så skulle önska – kunna presentera ytterligare principer eller lagar, men dessa elva kan beskrivas som en lagom ”portion” för en kurs.
Fråga:
Om det nu verkligen är så, att det finns ”andliga lagar” eller principer och jag lär mig dem, vad skall jag använda dem till? Varför skulle det vara intressant för just mig?
Svar:
När jag förstår att det finns en underliggande, andlig eller psykisk struktur som är primär, den ”första och viktigaste” instansen, och mina upplevelser i sinnesvärlden här och nu, kan jag börja att FÖRÄNDRA MITT LIV TILL EN MER MEDVETEN NIVÅ, och när jag gör det, KAN JAG SKAPA MIG ETT BÄTTRE FUNGERANDE OCH MER HARMONISKT LIV.
Vi är här för att omskapa världen till något bättre, enligt denna utgångspunkt. Och vi kan bara börja med oss själva, att arbeta ”inifrån och ut”, medan motsatsen, att tro sig kunna förändra andra vuxna människor genom olika typer av mentalt, emotionellt eller fysiskt våld, är dömt att misslyckas.
Men när intentionen kommer inifrån vårt djupaste, vårt Själv, är framgången given redan på förhand, enligt den gamla utsagan ”Klappen, och det skall varda upplåtet”.
Pris: 1.480 SEK inkl. 25% moms.
INKLUDERAR KURSHÄFTE, kaffe, frukt och kex under kursen.
RABATTMÖJLIGHETER: Balansera till PG 609 83 52- 5 (gma action)
senast torsdag 30 april och du går för 1.280 SEK
senast torsdag 23 april och du går för 1.180 SEK
SUPER EARLY BIRD:
senast torsdag 16 april och du går för 1.080 SEK!
Förhandskunskaper: Det är bra om du har tagit del av The Secret, som film eller som bok, eller motsvarande litteratur som den presenterats via exempelvis Abraham-Hicks, Barbara Berger eller Sanaya Roman.
Come and join the Fun….



6.

THE SECRET – HEMLIGHETEN III: MANIFESTATIONSMETODIK
Lö. 16 maj 10-18 och Sön. 17 maj 10-17
Samt en eventuell uppföljningsafton senare.
Plats: Norra Vallgatan 90, III tr. Konferenslokal, MALMÖ.
1.480 SEK inkl 25% moms, kaffe, frukt
ADDERAD VÄRDE: NYTT, UTVIDGAT 45-sidigt kurshäfte!
samt: extra e-postade texter efter kursen.

Högst 10 st deltagare
Tystnadsplikt används.
RABATTMÖJLIGHETER:
Balansera…
Senast to. 7 maj. via PG 609 83 52- 5 och du går för 1.380 SEK
Senast to 30 april och du går för 1.280 SEK
Senast to 23 april och du går för 1.180 SEK

SUPER EARLY BIRD: Senast to 16 april och du går för 990 SEK!

Anmälan:
genom ett mail till gunnar-martin.aronsson@bredband.net
Samt att du balanserar kursavgiften till PG 609 83 52 – 5 gma action.
Du får en skriven bekräftelse att du är med.
Papperskvitto kan erhållas i samband med kurs, om så önskas.

Detta är ytterligare en fördjupning i The Secret-traditonen, som jag själv har funnit varit mycket givande att både utforska, praktisera och utforma som en kurs.
Kursen är för dem och enbart för dem, som förnimmer att manifestationsmetodik är en ”levande verklighet” och snarare är intresseade av att förfina metodiken.

När jag skriver metodiken, kan det ju låta något tekniskt, eftersom det handlar om något utöver teknik: det handlar om att i allt högre grad ”synkronisera” och harmonisera sinnet med Universell Intelligens på ett medvetet sätt.

Det handlar alltså inte bara om själva målet utan även om processen; när vi förstår, inser, känner av, intuitivt förnimmer, att vi är mitt inne i en Levande Verklighet av Universell Intelligens, tonar vissa frågor ut och andra aktiveras.

Vi börjar inse att livet inte är och aldrig har varit ”slumpartat”, att våra lidande, besvikelser, smärtor egentligen handlar om omedvetetenhet eller, för att använda en buddhistskt begrepp, ”okunnighet”.

Det är inget ”fel” på själva okunnigheten, och det är inte antingen-eller, utan det handlar om en gradvis ”väckning” till medvetenhet i små små små steg, och där varje steg är lika betydlsefullt.

INTE ”QUICK FIX”
Det handlar inte om en ”quick fix”, som så gärna omhuldas av vårt moderna, stresserade samhälle, det finns nämligen ingen ”quick fix” i sig, utan varje läkning – sådan är i.a.f. undertecknads uppfattning - sker i ”rätt takt, på rätt sätt, vid rätt tidpunkt”.

Det finns inga genvägar. Som det heter i folkvisdomen är ”genvägar senvägar”.
Så låt oss inte förblindas av egots behov av ”quick fix”; som också handlar om ”snabbare än”, ”bättre än”, ”duktigare än”.
Allt sådant pekar på en omognad hos oss själva. Att vi just ännu inte förstår andlig utveckling.

DÄREMOT:
Andligt utveckling sker alltså snarare genom att vi börjar ”synkronisera” oss med den Universella Intelligensen, och dess perfekta kronologi, dess perfekta omsorg om oss, det handlar varken om ”snabbare än” eller ”bättre än” – utan om att hitta vår rätta plats och funktion och tid inom Universell Intelligens eller Oändlig Potential-Fältet (menar i.a.f. denne skribent.)

Den här tvådagarskursen är en fördjupning av insikterna från The Secret/ The Law of Attraction-traditionen, där det essentiella är att hantera de manifestationsmetoder som The Secret/The Law of Attraction-traditionen vidarebefordrar.

”Ingen som helst tanke kan införas i Den Ursprungliga Substansen utan att orsaka skapandet av den tankeformen. Människan är ett tänkande centrum, och kan orsaka tanke.

Alla de former som människan kan skapa med sina händer måste först skapas i hennes tanke; hon kan inte forma ett ting, utan att först ha tänkt tinget. /---/ Hon har dock tidigare gjort mycket litet för att samverka med Formlös Intelligens; att arbeta ”tillsammans med Fadern…Hon har inte gett någon uppmärksamhet till frågan om det kan vara så, att hon kan producera ting från Formlös Substans genom att kommunicera sina tankar till den. Vi påstår nu, att vi kan bevisa att hon kan göra det.”

- Wallace Wattles (The Science of Getting Rich).


Här är en möjlighet för dig att praktisera och fördjupa manifestationsteknikerna.

Grundmaterialet tillhandahålls av några av de främsta inom området;
STUART LICHTMAN*, DR ROBERT ANTHONY, NAPOLEON HILL, och WALLACE WATTLES.

+ Vi laborerar med 5 – 10 manifestationsmål som du själv bestämmer, ex. inom:

Hälsa/Fysiskt välstånd (varmed avses: Att må så bra som jag kan må, med hänsyn till min grundkondition, ålder, etc.)
Emotionellt välstånd (varmed avses: att kunna acceptera, hantera och använda alla sina känslor på ett konstruktivt sätt)
Pengar/Ekonomiskt välstånd (varmed avses: Välståndsmedvetande, som I sig har två uttrycksformer.)
Karriärmässigt/Yrkesmässigt välstånd (varmed framförallt avses inriktning mot mitt Livsarbete.)
Relationsmässigt välstånd (varmed avses: att må bra oavsett relationsformen jag valt, och att kunna känna mig bekväm i olika sociala funktioner.)
Välstånd inom personlig utveckling och den andliga dimensionen av tillvaron (varmed avses: vad jag själv menar vara den andliga sidan av tillvaron, innanför eller utanför traditionella religiösa skolor och åskådningar.)

Vi har som bekant olika prioriteringar.
Det väsentliga är att du förnimmer att just dina prioriteringar är rätt för dig.
Ingen annan kan avgöra det.

+Vi kommer att fokusera de blockeringar som kan finnas, för att lyfta bort dem och gå vidare.

+ Vi kommer att leta efter meningsbärande strukturer i våra liv, och därigenom skapa en beredskap för att kunna släppa taget om gamla upplevda smärtor.

+Vi kommer att mer i detalj gå in på hur skapa harmoni mellan det medvetna och det undermedvetna och därmed också vad gäller hjärnans 4 centrala funktionsdelar (centra för logik, ordning, hierarkier, centra för gestalter, helhet, form, mönster, centra för känsla och centra som hanterar hela den sensoriska och rörelsemässiga apparaten, själva kroppen som funktionell enhet). Utgångspunkten för ovanstående är Stuart Lichtmans* epokgörande arbete.

+ Vi kommer att utgå från att VI ÄR MEDSKAPARE TILL VÅRT LIV, och att de dominerande tankarna påverkar vad vi attraherar respektive repellerar (stöter bort).

+Att få det undermedvetna och det medvetna i högre grad SYNKRONISERAT (samstämt) med varandra, då detta innebär en ”uppladdning” av attraktionskraften.

+Vi kommer att fokusera de blockeringar som kan finnas, för att beredas möjlighet att
lyfta bort dem och gå vidare.

+ Vi kommer att leta efter meningsbärande strukturer i våra liv, och därigenom skapa en beredskap för att kunna släppa taget om gamla upplevda smärtor.


+ Vi kommer att även ta upp ”trouble-shooting”, det vill säga: vad göra om vi ”stöter på patrull”, d.v.s. känner av misstro, besvikelse, bakslag, tycker att ”det här funkar ju inte”, missmod, etc. .(Grunden är dock helt klar: Vi behöver affirmera ”Detta eller något bättre”, och överlämna vår önskan till den Universella Intelligensen.)

För att gå kursen behöver du ej ha gått gma:s andra The Secret-hemligheten-kurser, men ha tagit del av boken eller filmen The Secret eller läst motsvarande litteratur, exempelvis Ester Hicks/Abraham – och förstås att du är seriöst intresserad av att utforska dig själv och Lagen om attraktion!

Hjärtligt välkommen
--
Ansvarsfördelningsförtydligande (disclaimer)
Det må noteras, att kursen är EJ avsedd som direkt rådgivning i konkreta ekonomiska spörsmål utan avser att INSPIRERA till det nytänkande, som förmedlas via The Secret-traditionen.

*STUART LICHTMAN har bakgrund inom bl.a. arbete med s.k. artificiell intelligens, som företagskonsult, personlig coach.
Han är utbildad hypnotisör, och har fört ut sina metoder till över 30.000 människor, bland annat i Sverige. Hans namn noteras med tacksamhet också av RHONDA BYRNE, skaparen av The Secret-projektet.

De egna reflektionerna är att Stuart Lichtmans arbete är epokgörande, och något som sannolikt kommer att införas i framtidens utbildningar, efter den nuvarande krisfasen för hela utbildningssystemet (en kris som till syvende och sist bygger på en föräldrar materialistisk uppfattning om verkligheten, och en icke-förståelse om människans potential). Nå det återstår att se.

Under tiden är det upp till några att utforska detta gränsområde, att vara pionjärer.

Är det något för dig?
Isåfall finns här NU en möjlighet!

Hjärtligt välkommen!




7.
BOB PROCTOR-DAG:
Du är ”född rik!”

Torsdag 21 maj 10.00-17.00 (Röd dag - Kr. Him.f.dag)
En ”mini-workshop”och introduktion i manifestationsmetodik via
Bob Proctors verk ”You were born rich”.
Var: Vindskupan, på Tessins Väg 4A. 8 trappor. MALMÖ.
OBS: Högst 5 personer.

Här har du en möjlighet att lära dig direkt från en av dem som inte bara känner till principerna teoretiskt, men som fört in dem och som levt genom dem under snart fyrtio år, nestorn inom Lagen om Attraktion, BOB PROCTOR.

MÖJLIGA FAQ:s
Fråga: Vad avses med ”Du är född rik”?

Svar: Den du ÄR! Du är rik, bara genom att vara till på det fysiska planet!
Det innefattar allt du också kan BLI…Den potentiella kraft som du rymmer inom dig.

Fråga: Vem är Bob Proctor?

Svar: En av världens främsta motivationstalare och en av ”veteranerna” inom den moderna, praktiskt inriktade, andligheten (där vardagen står i fokus, det vill säga: min familj, mitt arbete, min ekonomi, min hälsa och min strävan efter att växa som människa – allt i ett).

Mer info kan du hämta via hemsidan:
www.bobproctor.com

Fråga: Hur ser programmet ut för dagen?
Svar: Vi går igenom de mest centrala momenten i Bob Proctors praktiska filosofi (baserat på The Secret-traditionen) bland annat ämnen/teman som…

+ Vad välstånd är – och vad det inte är.
+ Varför pengar behöver cirkulera.
+ Hur ordna så att pengar blir vår ”slav” istället för
att vi blir ”slavar” under pengarna.
+ Varför ”tur” inte existerar som vi kanske trott;
”tur” är ett resultat av en ”mind-set”, ej slump.
+ Rädsla och Tillit, de två stora kraftpolerna i
manifestationsprocessen.
+ Framgång är det gradvis arbetande fram mot ett
för dig värdigt mål: har du det?

Pris: 650 SEK inkl. moms.
Kaffe och frukt ingår
EXTRA VÅRDE: En hel E-bok, som sänds till din e-postadress!
Plats: Tessins Väg 4 A, 8 tr.
Högst 5 deltagare!
Anmälan är lätt:
Skriv en rad till
gunnar-martin.aronsson@bredband.net
el. 040-15 88 98. för att tillse att plats finnes.
Bekräftelse utgår per e-mail till dig.

PS Om du senare vill gå någon av manifestationskurserna
TSI, TSII eller TS II eller
DE 11 ANDLIGA LAGARNA SOM FÖRÄNDRAR DITT LIV
kan du dra av workshoppriset på kursavgiften.
Det vill säga: du får en rabatt på 650 SEK!



8.
NYTT:
FRÅN FÖRÄLSKELSE TILL KÄRLEK
Resan till mognad…
Baserad på 2000-talets andliga psykologi och ”Lagen om attraktion”.

Lördag 23 maj 10-18, Söndag 24 maj. 10-17
Norra vallgatan 90, Malmö. Konferenslokal, 2 tr.
Pilotkurspris: 1.100 SEK. (Fullpris 1.480 SEK.)
Ingår: KURSHÄFTE.
TYSTNADSPLIKT används.
HÖGST 10 personer. Enskilda eller par är lika välkomna.

Bakgrund:
Den av flera psykologiforskare iakttagna rörelsen i en (längre) relation är (efter uppvaktningsfasen) en period av
1. gemensam förälskelse (som innebär en bekräftelse för båda parter, vilket skapar en speciell styrka),
2. en lugnare fas, som innebär ett gradvis upptäckande av det vi tidigare inte upptäckt hos vår partner, som då vanligtvis övergår till
3. en ”utmaning” för både mig själv och partnern, eftersom det handlar om ”skuggsidor”, en period av sökande instabilitet och något som kan leda till…
4. en krisfas. Krisfasen kan innebära…
5. fördjupad relation, där parterna börjar förstå, känna in, känna igen, acceptera, förlåta, integrera de sidor hos motparten som tidigare varit svåra. Eller …
6. avslut och separation. Det kan också innebära att vi håller ihop, ”under inre protest”, d.v.s. av andra skäl än de känslor som förde oss samman. Det är då bara en annan form av separation.


Parrelationer är som bekant för de flesta av oss, utvecklande ”på gott och ont”.

Vi vet inte vad som väntar oss i en relation, men eftersom vi vanligtvis ”förs in” i en relation genom den elektromagnetiska attraktionskraften som finns i vårt undermedvetna.

Beroende på en mängd faktorer kommer vi att stanna längre eller kortare tid i relationen, och i vår samvaro kommer vi att påverka varandra ömsesidigt.

Vi går igenom de viktiga faserna:

+ Gemensam förälskelse.
+ Den ”lugnare fasen”.
+ Krisfasen.
+ Fördjupning av kärleken eller separation.

Vi tar även upp de psykologiska aspekterna av….

+ ”Olycklig förälskelse”.
+ Svartsjuka.
+ Relationen sex- kärlek
(allt vad som anses vara kärlek är kanske inte (bara) kärlek, allt vad som anses vara sex kanske inte (bara) är sex.
+ Att vara sårbar och att såra.
+ Undermedveten attraktion och undermedveten frånstötning.
+ Tidigare relationers inflytande över den nuvarande relationen.

- och en hel del annat!

Då detta är en utvidgning av en tidigare kurs kategoriseras den som pilotkurs och du får därigenom lägre pris, 1.100 SEK.
Du anmäler dig som vanligt genom att isåfall balansera kursavgiften till 609 83 52 – 5 (gma action).
Du får en bekräftelse att det finns plats och att du därmed är med.

Kursens tar fasta på den andliga, känslomässiga och psykologiska dimensionen av en relation, som i sin tur även inkluderar det sexuella samspelet; dock handlar inte kursen om ”sex och samlevnad” på traditionellt manér.

Hjärtligt välkommen!

9.

RESURSBANKEN I:
Elisabeth Kubler-Ross – Forskning i dödens närhet.

”Vi rusar efter värderingar som, vid tidpunkten för döden, blir noll. Vid slutet av ditt liv är det ingen som frågar dig hur många betyg du har tagit, eller hur många lyxvillor som du byggt, eller hur många Rolls Royce som du kunde ha råd med. Det är det som döende patienter lär dig. ”

Den som säger detta är Elisabeth Kubler-Ross, ansedd som en av världens främsta forskare avseende dels den psykologiska dimensionen av människors dödsprocess, dels avseende den andliga dimensionen av samma fenomen, varmed avses Nära-Döden-Upplevelser (NDU:er).

Hon var den första som kartlade barns Nära-Döden-Upplevelser, och hon kom att samla in mer än 20.000 fall av NDU:er från båda barn och vuxna fram till sitt eget frånfälle 24 augusti 2004.

DÖDEN SOM TABU
Att forskningen kring både den psykologiska och den andliga aspekten av döendet har varit minimalt upp till Kubler-Ross pionjärinsats beror på många faktorer, men framförallt har det funnits och finns tabuföreställningar i synnerhet i den västerländska kulturen vad gäller samtal om döden i allmänheten och med dödssjuka i synnerhet.

Vad gäller NDU-er och Ut-ur-Kroppen-Upplevelser har rädslan uppenbarligen varit stor för att inför att berätta vad man varit med om. Många vuxna har berättat, att de fruktat att de skulle stämplas som sinnessjuka om de för andra yppat något om sina upplevelser. För det tredje har det funnits, från vuxet håll, en inbyggd skepsis mot barns berättelser om att de träffar ”änglar” och döda släktingar. Många äldre har avfärdat sådant som ett uttryck för barns fantasier.
Men nu har dörrarna äntligen öppnats på glänt, något som vi definitivt kan tacka den schweiziska läkaren, psykiatrikern och forskaren Elisabeth Kubler-Ross för.

TRILLING
Elisabeth föddes 8 juli 1926 som trilling – ett speciellt öde, som kom att prägla henne starkt: ”För mig var det en mardröm….Jag hade ingen egen identitet, ingenting som skilde ut mig från mina systrar. Vi såg likadana ut. Vi fick samma presenter. Lärarna gav oss samma betyg.
När vi var på promenad i parken frågade de förbipasserande vem som var vem av oss. Ibland medgav mor att inte ens hon visste det.”

Vem var hon? Hon måste på något vis prägla sin egen identitet, gå sin egen väg, bli tydlig inför sig själv, inför sina syskon och inför pappa och manna. Hon kände tidigt att hon måste arbeta tio gånger så hårt som alla andra för att visa att hon var ”värd att få leva”, som hon uttrycker det. Andra sidan av detta mynt var att hon, genom detta beslut fick ”kurage, den beslutsamhet och den uthållighet som behövdes för allt det arbete som låg framför mig.”


”ÄNGLAR VÄNTAR PÅ MIG”
I fyraårsåldern hade hon sitt första möte med döden – i barnsjukhuset i Zurich. Hon hade fått lungsäcksinflammation med hög feber och placerats i ett rum, i en någon form av kuvös.
Elisabeth själv beskriver i sin självbiografi Livets hjul något som hon skulle minnas hela sitt liv. Hon såg ”människor i vita laboratorierockar komma och gå utan att säga ett enda ord till mig eller le vänligt mot mig.” Alltid skulle hon minnas detta när hon själv mötte sina patienter, och välja att bemöta dem personligt, ärligt och hjärtligt.

I sängen intill fanns en annan flicka, som gled ut och in i medvetslöshet. De kom att känna en trygghet tillsammans. En kväll berättar flickan för Elisabeth, att hon snart skulle ge sig av: ”Det finns änglar som väntar på mig”. Hennes familj fanns på andra sidan, och hon försäkrade Elisabeth om att det inte fanns någon anledning till oro. ”Jag var inte rädd för den resa som min vän gav sig ut på”, skriver forskaren. ”Och det var inte hon heller. Den var lika naturlig som att solen går ner varenda kväll och att månen intar dess plats.”

Nästa morgon var sängen tom. ”Varken läkarna eller sköterskorna sa ett enda ord till mig om hennes avfärd, men jag log för mig själv och visste att hon hade anförtrott sig till mig innan hon for sin väg. Kanske visste jag mer än vad de gjorde. Och jag har naturligtvis aldrig glömt bort min lilla vän som såg ut att dö ensam, men – det är jag övertygad om – som övervakades av varelser på ett annan plan. Jag visste att hon hade gett sig iväg till ett bättre ställe.”


FRUKTAN OCH SKULD
I skolan var hennes bästa ämnen matematik och teoretiska ämnen. Religionsundervisningen däremot, gillade hon alls inte, eftersom byns kombinerade pastor och lärare betonade fruktan och skuld. Elisabeth kunde inte alls identifiera sig med prästens Gud.

De vackra predikningarna i kyrkan överensstämde inte heller med prästens praktiska leverne, eftersom han slog sin egna fem barn, Elisabeths skolkamrater. ”Olydiga” elever fick dessutom slag av en trälinjal. När systern Eva skall recitera en psalm utantill misstänker läraren felaktigt att flickan intill viskar svaret, varvid han griper tag om deras flätor och slår samman deras huvuden.

”Det var droppen, och jag exploderade”, skriver Elisabeth. ”Jag kastade den svarta psalmboken jag höll i handen rakt i ansiktet på honom. Jag träffade honom rätt i planeten.” Hon rusade ut ur skolan och svor att aldrig mer återvända till religionsundervisningen, något som hon också lyckas ordna, både för sig själv och för sin syster Eva.

NATURENS KYRKA
Hon väljer att istället vila sig under ett träd i utkanten av en vingård. Här finner hon sin egen kyrka: ”Träden. Fåglarna. Solskenet. Jag kände inte minst tvekan inför den helighet och vördnad som Moder natur uppväckte…Här fanns verkligen tecken på Guds närvaro.”

Något senare går hon upp på toppen av en mosstäckt klippa, ”där jag kunde bli ett med naturen och där inte en enda levande universum skulle kunna hitta mig.” Här sträcker hon upp händerna mot himlen och mässar sin egen bön och tackade Gud för livet. ”Jag kände att jag var närmare den Allsmäktige än vad jag någonsin skulle kunna komma under pastor R:s ledning.”

KRIGET
I september 1939 påbörjar nazityskland inmarschen i Polen. Familjen Kubler samlas kring radion för att ta del av de dramatiska händelserna. Hennes far och bror bevittnar, hur judiska flyktingar på väg till säkerheten i det neutrala Schweiz skjuts ned med maskingevär vid floden Rhen. Elisabeth gråter, när hon hör rapporter om hur kvinnor och barn dör i Warszawa.
Hon lovar Gud, att så snart hon blivit gammal nog skulle resa till Polen, för att hjälpa folket där.

1942, när skolgången var över, fick Elisabeth direktiv av sin far att bli sekreterare och bokhållare i hans företag. Men något sådant arbete fanns inte alls i den unga flickans planer. Hon vill bli läkare! ”Vad kunde vara bättre än att hela de sjuka, ge hopp till dem som saknade hopp och lindring till dem som hade det ont?”
Hon lyckas ordna en plats som elev på ett biokemiskt forskningsinstitut, därpå vid hudkliniken på kommunsjukhuset i Zurich.

FLYKTINGBARNEN
Efter det att de allierade trupperna landstigit i Normandie 1942 kommer flyktingarna i vågor,
och de schweiziska sjukhusen fylls av nödlidande människor. Elisbeth och hennes kollega avlusar och tvättar flyktingbarn i avdelningens stora badhus, och ordnat mat åt dem. Därefter skickades barnen vidare till Röda Korset.

Hon är så till bredden uppfylld av sitt humanitära arbete, att hon glömmer bort sin laboratoriesyssla. Istället för avsked, som hon räknat med, får hon stöd av sin avdelningschef Abraham Weitz. ”Det är din bestämmelse”, säger han. ”Du måste ta hand om flyktingbarn.” ”Om du kan”, säger Weitz, ”och om du gör klar din tjänstgöring som elev måste du lova mig att åka till Polen och hjälpa mig där med sådant här arbete.”
Den administrative chefen på sjukhuset avslöjar dock att Elisabeth och hennes kamrat gett hundratals mål mat till flyktingbarnen utan tillstånd och hävdar att de två nu måste återbetala hela kostnaden eller skaffa fram motsvarande mängd mat i form av ransoneringskuponger.

Men dr. Weitz, som anar vad som skett, säger till Elisabeth att inte oroa sig. Nästa dag träffar han ledarna för Zurich judiska församling och ordnar fram det nödvändiga antalet ransoneringskuponger.

EFTER KRIGET: FRIVILLIGARBETAREN
I likhet med många andra unga, vill Elisabeth efter krigsslutet resa ut i Europa och hjälpa till med återuppbyggnaden. Många olika frivillligorganisationer är verksamma för detta ändamål.
Genom sitt medlemskap i IVSP, International Voluntary Service for Peace, lyckas hon snart genomföra den utfästelse hon gjort i samband med krigsutbrottet: att hjälpa polackerna.

Men först gäller det ett uppdrag i Frankrike för att bygga upp en landsortsby som förstörts av nazisterna. Efter en tids avsky mot den grupp nazistiska soldater som satt internerade i byn började hennes medkänsla växa. Soldaterna var ”besegrade, demoraliserade, hungriga, rädda att sprängas i luften på sina egna minfält (fångarna användes som mänskliga minsvepare av fransmännen) och mitt hjärta öppnade sig för dem”.
Hon smugglar in tvål, pennor och papper genom järnluckorna som satt för källarfönstren, så att fångarna kan tvätta sig och skriva hem (sannolikt först och främst för att berätta att de levde.) Åratal senare fick hon tackbrev från de anhöriga till soldaterna för hjälpen.

POJKEN MED TYFUS.
Som 21-åring kunde Elisabeth på slingriga vägar ta sig till Warszawa, som ännu två år efter krigsslutet låg i ruiner: ”De 300 000 invånarna bodde i underjordiska hem, och de enda tecknen på mänskligt liv var röken från eldarna när de lagade mat och värmde sig på kvällarna.” Hon blir en alltiallo, och utmärker sig bland de utländska hjälparbetarna genom sin närmast gränslösa arbetsförmåga.

Genom sin oerhörda envishet och handlingskraft lyckas hon också rädda ett barn från att dö av tyfus. Eftersom byn inte har något sjukhus marscherar Elisabeth tillsammans med modern och barnet till ett sjukhus i den närmaste staden Lublin.

Men sjukhuset säger nej. Det var fullt. Frustrerad, utmattad och arg säger Elisabeth till den avvisande läkaren, att hon kommer att resa tillbaka till Schweiz och berätta för alla hon känner att polackerna är det mest hårdhjärtade folk som finns, och att det fanns en polsk läkare inte hade någon medkänsla för en kvinna vars barn, det sista av tretton, som överlevt ett koncentrationsläger men som nu drabbats av tyfus.

Läkaren veknar, pojken tas emot, och hans mor blir under en period Elisabeths assistent. När sonen närmast mirakulöst tillfrisknat går modern iväg för att hämta honom.

En vecka senare upptäcker Elisabeth att hon fått en gåva av den fromma men fattiga kvinnan medan hon sovit. Det är en näsduk fylld med jord. Först förstår hon inte. Men ett meddelande i knytet berättar att det är ”välsignad polsk jord”, det vill säga: kvinnan har fått fatt i en präst och låtit viga jorden, och gått hela vägen från sitt hem tillbaka till Elisabeth, för att tacka henne på detta sätt.
”När jag väl hade insett detta blev näsduken med jord den dyrbaraste gåva jag någonsin fått.”

FJÄRILAR?
När hon besöker koncentrationslägret Majdanek, där över 300 000 människor dödats av nazisterna har hon en märklig upplevelse: mitt i stanken från gaskamrarna, mitt i allt det obegripliga – hur människor kunde begå sådana grymheter – frågar hon sig vad de internerade och dödsdömda gjorde för att finna något mod och hopp.

I en barack fann hon att man ristat in sina namn och gjort en mängd teckningar. Hon undersökte dessa närmare och fann då ett motiv som ständigt återkom: fjärilar. ”De måste ha en speciell betydelse. Vilken då? Under de kommande tjugofem åren ställde jag den frågan till mig själv och avskydde mig själv för att jag inte hittade något svar på den.”

EN HITLER INOM OSS ALLA
En kvinna, Golda, som Elisabeth träffar i koncentrationslägret säger plötsligt till henne, att också hon själv skulle vara kapabel att begå samma grymheter som nazisterna gjort.

När Elisabeth protesterar – hon är ju pacifist från ett fredligt, neutralt Schweiz och fått en god uppfostran – insisterar Golda, att om hon istället för Schweiz varit uppvuxen i Nazityskland kunde hon mycket väl ha blivit en av bödlarna. Själv hade överlevt gaskamrarna genom en speciell omständighet. Dörren gick inte att stänga. För att hinna med ”dagens kvot” föste nazisterna ut henne ur gaskammaren igen, och eftersom hon redan stod på listan över dem som dödats under dagen trodde man att hon blivit gasad. Hennes namn ropades aldrig mer upp.

Efter krigsslutet blev Golda förlamad av hat och bitterhet, då hela hennes familj var borta. Men hon insåg, att om hennes liv skulle fortsätta att vara helt genomsyrad av hat, då skulle hon ju bli just som Hitler: ”Om jag använde mitt liv”, säger Golda till Elisabeth, ”som jag fått till skänks, för att utså hat skulle jag inte vara bättre än han. Jag skulle bara bli ytterligare ett offer som försökte sprida ännu mer hat. Det enda sättet att finna frid är att låta det förgångna var förgånget. ” Nu levde hon i enlighet med ett uppdrag: ”Om jag kan förändra en enda människas liv och ersätta hennes hat och hämndlust med kärlek och medkänsla, då förtjänar jag att överleva.”


LÄKARKANDIDATEN
Hösten 1951 avlägger Elisabeth studentexamen och lyckas komma in på läkarlinjen. Hon försonas nu med sin far, som tidigare halsstarrigt motarbetade alla hennes planer på att bli läkare och mer eller mindre förbjudit henne att komma tillbaka till familjens hus. Snartnog blir Elisabeth den enda läkare fadern litade på.

I samband med läkarstudierna träffar hon sin tillkommande make Manny, Emanuel Ross, en amerikansk medstudent bördig från New York. De beslutar sig för en gemensam framtid i USA, men Elisabeths visumansökan avslås, eftersom myndigheterna antog att den som rest omkring i Polen på det sätt som hon gjort måste vara kommunist.
När Evas make Seppli, endast 28 år gammal, konstateras ha obotlig magcancer, känner Elisabeth, att man inte kan sätta sin tilltro till ”en lycklig framtid”. Livet handlar om nuet. 1957 får Elisabeth sin efterlängtade läkarexamen. 1958 gifter hon sig med Manny vid en enkel ceremoni, framförallt beroende på att de ville ha Seppli som best man innan det var försent. I väntan på att även Manny skulle ta sin examen tog Elisbeth ett tillfälligt provinsialläkarjobb i Langenthal.

En viktig erfarenhet hon får, är att även människor som saknar tillräckliga penningresurser för att betala doktorn kan vara generösa: hon får ofta betalt i form av frukt, grönsakskorgar, blommor – en gång i form av en klänning. Hon reflekterar: ”Den största hjälpen en läkare kunde ge en patient var att vara en god, omtänksam, uppmärksam och kärleksfull människa.”

En annan viktig lärdom kom i samband med att Seppli ringde henne, och viskande sa att hon skulle resa hem igen, eftersom hans sjukdom förvärrats. Men Elisabeth hade mottagningen full av väntande patienter, och hembesök att göra, och nödgades säga nej. Snart fick hon beskedet att Seppli gått bort, utan att något verkligt avsked förverkligats.
Ignorera aldrig en döende patients önskningar. Även detta skulle etsa sig fast i Elisabeths minne i samband med hennes kommande arbete med terminalt sjuka.

I MENTALSJUKHUSETS ORMGROP
Manny och Elisabeth är nu gifta, och därför kan de amerikanska myndigheterna inte stoppa hennes visumansökan. De båda makarna börjar arbeta på olika sjukhus.
1959 påbörjar Elisabeth en tjänst på mentalsjukhuset Manhattan State Hospital, på en avdelning för ”hopplösa fall”.

Elisbeth förfasas över behandling av patienterna: Man slog dem med käppar, bestraffade dem med elchockbehandling och sänkte ned dem i sjudande hett vatten, där de ibland lämnades utan tillsyn ett helt dygn. Många av patienterna användes också som försökskaniner i experiment med LSD och meskalin. Elisabeths officiella uppgift var att registrera vilka effekter de psykedeliska drogerna hade på de intagna.

Hon svär på att sätta stopp för experimenten och vänder sig emot den tunga medicineringen. ”Istället för droger behövde de omsorg och lite bekvämlighet”, menar hon, och inför rutiner för att låta patienterna ta ett större ansvar för sig själv i en slags konsekvenspedagogik: ”Om de ville ha Coca-Cola och cigaretter måste de tjäna pengar för att komma i åtnjutande av dessa privilegier. De måste stiga upp i tid, klä sig och kamma håret själva, och stå i kö i tid.” Efter en vecka står alla i kö.

Elisbeth frågar sig: ”Vad visste jag om psykiatri? Ingenting. Men jag visste en del om livet och öppnade mig för deras elände, ensamhet och fruktan. Om de talade med mig, svarade jag. Om de berättade om sina känslor lyssnade jag och gav dem svar. Detta märkte de naturligtvis, och plötsligt var de inte lika ensamma och rädda längre.”

Hennes största problem blir inte patienterna utan sjukhusledningen, som börjar uppfatta Elisabeth som en bråkmakerska. Men efter hand blir resultaten övertygande: vissa patienter kan ta tunnelbanan och åka till ett shoppingcenter. En katatonisk schizofren flicka, Rachel, börjar plötsligt, efter ett års arbete, tala. Några får dagtidsjobb. Målet blev att skriva ut så många patienter som möjligt. Familjer i grannskapet erbjöds ”adoptera” en patient.
94% av de schizofrena patienterna på avdelningen kunde till sist klara att självständigt liv utanför sjukhuset.


DEN DÖENDE LÄNGTAR EFTER BERÖRING
För att få psykiatrikompetens sökte hon sig till Montefiore Hospital och dess psykofarmakologiska klinik. Liksom förut gick Elisabeths åsikter på tvärs mot sjukhusledningens, och hon hånas öppet. Hon upptäcker att döende patienter inte får något stöd, och beslutar sig för att sitta vid deras sängar och tala med dem i timmar: ”Jag upptäckte att det inte fanns en enda döende människa som inte längtade efter kärlek, beröring eller kommunikation.” Dessutom ville de ha ärlighet, något som Elisabeth märkte, att de aldrig fick.

Många lämnades tvärtom i ensamhet, och de fick inte ta emot besök om det inte var officiell besökstid. Det var, skriver hon, ”som om döden varit smittsam”.

FÖRELÄSAREN
1962 får både Manny och Elisabeth en tjänst vid universitetssjukhuset i Denver, Colorado,
det enda undervisningssjukhuset i hela landet som hade tjänster både i neuropatologi (Mannys område) och psykiatri (Elisabeths område). Med sig har de såväl sonen Kenneth som modern, som nu blivit änka och funnit bästa lösningen i att följa med sin dotter och svärson till U. S. A.

På sjukhuset i Denver vill hon föra in den mer aktiva, ”intuitiva psykiatri” (Elisabeths eget begrepp) som hon praktiserat på mentalsjukhuset i New York, men ingen av läkarna är intresserade av hennes idéer. Hon blir assistent till en den okonventionelle och färgstarke professor Sydney Margolin, och fascineras av hans talarkonster. Formen är en timme teori, och en timme som empiriskt understöder vad han talat om vid föregående passet.

När Margolin oförutsägbart deklarerar, att han skall resa till Europa om två veckor, ber han Elisabeth att ta över föreläsningarna för medicinstudenterna. Hon får friheten att själv välja ämne. Full av bävan undrade hon hur det skulle gå till; hon hade ingen erfarenhet att tala offentligt. Hon plöjer igenom böcker på biblioteket på jakt efter något att tala om under två timmar. Vad skulle kunna intressera de blivande läkarna? Så plötsligt kommer hon på ämnet: döden.

”Varenda patient och varenda läkare tänkte på den. De flesta var rädda för den. Förr eller senare var alla tvungna att möta den.” Det där var någonting som läkare och patienter hade gemensamt och det var förmodligen det största mysteriet inom medicinen.
Och dessutom det största tabut. Hon vill föra ut vad hon lärt av de döende, och kommer i samtal med en 16 årig patient på sjukhuset, Linda, sjuk i leukemi (blodcancer) och frågar om hon vill medverka efter Elisabeths föreläsning, och själv berätta, vad en döende behöver från vårdpersonalen.
Början av föreläsningen blir, som Elisabeth anat, svajig. Studenterna verkar i det närmaste likgiltiga. De tuggar tuggummi och talar högt med varandra istället för att lyssna. Men mot slutet av timmen har de blivit mer uppmärksamma. Efter pausen återvände studenterna för den mer praktiskt inriktade delen av föreläsningen. Linda rullades in. En markant tystnad uppstår medan hon talade. När det är frågestånd efteråt, är dock det enda som studenterna kommer sig före att svara om hennes levervärden och hur hon reagerat på cellgifterna. Då får Linda ett vredesutbrott, och ställer sedan de frågor som varit mer rätt, och ger själv svar på frågorna. Hur känns det att vara 16 år och bara ha några få veckor kvar att leva? Hur känns det att inte kunna drömma om den stora studentbalen? Vad är det som hjälper en sådan patient igenom en hel dag? Varför är det ingen som talar om sanningen för en?
Studenterna sitter i en ”häpen, känsloladdad, nästan vördnadsfull tystnad.”

Ingen reser sig för att gå när Linda rullats ut igen. ”De flesta av dem hade för första gången ställts inför känslor och rädslor som kretsade kring deras egen förestående död”, sammanfattar Elisabeth. ”Linda hade lärt dem, på samma sätt som hon hade lärt mig, vad det var som var viktigt och värdefullt vid slutet av livet och vad det var som slösade bort för mycket av vår tid och energi.”
Så kom det sig, att Elisabeth gradvis började föreläsa om döendets psykologi och dess känslomässiga dimension.

LÄKARNAS ROLL
Snart börjar hon samla på sig forskningsresultat, och kommer fram till bestämda slutsatser:
Läkarens roll är att vara såväl ärlig som att ge hopp till patienten; det är en balansgång, men en nödvändig sådan. Läkaren skall alltså aldrig ljuga inför patienten om dennes tillstånd, även om det är i goda avsikter. Men inte heller avge några predestinerande ”dödsdomar”: människor måste kunna ha kvar hoppet, det är en mänsklig rättighet.

Framförallt handlar det om att optimera livskvaliteten för varje patient, så att känslan av meningsfullhet finns med så långt det är möjligt. Det viktiga är att initiativ till att tala om döden och döendet kommer från patienten själv, inte från läkaren eller någon annan sjukhuspersonal.

DE FEM STADIERNA
Kubler-Ross är känd för att ha myntat begreppet de fem stadierna i döendet. De är Förnekelse (chock), Vrede, Köpslående, Depression samt Acceptans. Senare har hon sagt, att det inte är nödvändigt att gå igenom alla fem stadierna kronologiskt, men att dessa är de stadier, hon funnit hos de flesta av de vuxna döende patienter hon varit i kontakt med i egenskap av läkare och psykiatriker, samt vad hon själv känt. De fem stadierna är också vanliga för de sörjande efterlevande. Samt: när det gäller andra betydande förändringar, exempelvis pensionering, att skilja sig, att flytta till en ny stad, etc.

”Genom att se och förstå din slutliga död, kanske du kan lära dig att också se och produktivt handha varje förändring som presenterar sig för dig i ditt liv. Genom en villighet att riskera att gå in i det okända, att röra sig framåt in i ett icke-familjärt territorium, så kan du påbörja sökandet efter ditt eget själv-det ultimata målet för mognad.”

KONFESSION OCH DÖENDE
Tron och den medicinska kunskapen bör samarbeta, skriver hon. ”Den ena får inte utesluta den andra”. Att mena, att ”tron allena” kan hjälpa en dödssjuk människa är en skadlig tro.
Patienter som trott på reinkarnation eller människor från österländska religioner har ofta visat sig acceptera döden med otrolig frid och hämnd mod: ”Problemkänslor är rädsla för straff efter döden samt ånger och skuldkänslor för försummade möjligheter. ”

Vi skall visa oss vårt sanna jag, oavsett om vi är läkare, sjuksköterskor, vårdpersonal eller vem som helst; ”När vårt sanna jag är som allra bäst, då är vi helt ärliga om våra mörka sidor och våra brister. Det känns tryggt när vi vet vem en person är. Det är också lika viktigt att finna sanningen om oss själva, sanningen om vem vi är.”

CHOCKERANDE?
För en person som är rädd för döden kan kanske Elisabeths Kubler-Ross mycket direkta sätt att framföra sina åsikter till att börja med närmast chockerande. Har hon då ingen respekt för de döende? Är hon inte påflugen? Jag vill nog hävda, att det är precis tvärt om. Som Elisabeth skriver, är döden ett tabuämne, ett av de sista tabuområdena i vårt västerländska samhälle.
Få vill tala om denna fullständigt naturgivna aspekt av livet.

Vi kan läsa och förfasas över människor som dör i olyckor, kriminella aktiviteter och krig, vi kan mycket väl se det skildrat på film och i böcker i TV, men tycks ha en slags biologiskt anknuten skyddsmekanism, som säger, ”Ja, men det gäller i alla fall inte mig.” Eller: ”Den tiden, den sorgen”. Ändå omfattas vi alla av denna sorti från scenen, förr eller senare. Varför inte redan nu komma till ökad klarhet i ämnet?
”Själva döden är en underbar och positiv upplevelse”, skriver Elisabeth, det är istället döendets process som kan vara en mardröm, när den är utdragen och är sammankopplad med smärtor och begränsningar.

RÄDSLA FÖR DÖDEN
Eftersom vi inte vet hur döden ”är” finns inga fysiska fakta att förhålla sig till; vad som finns är enbart subjektiva åsikter och upplevelser inför döden. Här finns såväl rädsla, ångest, skuld, sorg inför bortgången som Nära-Döden-Upplevelser, och Ut-ur-Kroppen-Upplevelser, som tvärtom talar om en stor frid och glädje som väntar på oss.

Medan den materialistiskt inriktade läkarvetenskapen betonar att när biologiska system som hjärta och hjärna slutar att fungera slocknar också medvetandet till intet, signalerar istället de människor som haft Ut-Ur-Kroppen-Upplevelser, Nära-Döden-Upplevelser och/eller extrasensoriska, andliga upplevelser kring döden, att vad som sker är en övergång, en transition, från ett medvetandetillstånd (i den fysiska kroppen) till ett annat medvetandetillstånd (utanför den fysiska kroppen men ”i” en andlig eller parafysisk kropp).

Att vara rädd för döden är detsamma som att vara död för ”förintelse”, som inträder när vi instinktivt identifierar oss med den fysiska, biologiska kroppen. Men den centrala frågan är ju: är jag, mitt medvetande, detsamma som min fysiska kropp?
Om vi istället skulle kunna omtolka döden som övergång, transition, från ett sätt att uppleva och kommunicera, till ett annat sätt att uppleva och kommunicera, vad skulle ske då?

20 000 NÄRA-DÖDEN-UPPLEVELSER
Under första halvan av 1970-talet intervjuade Elisabeth och en kollega omkring 20 000 människor som upplevt NDU; ”från två till nittionio år gamla och från vitt skilda kulturer; vi talade med till exempel eskimåer, indianer, protestanter och muslimer. I samtliga fall var upplevelserna så lika varandra att deras berättelser måste vara sanna.”

Hon skriver i självbiografin att alla hon intervjuat hade mött sina skyddsänglar eller, som barn ofta kallade dem, sina lekkamrater. ”De beskriver sina änglar som guider som tröstar dem med kärlek och som fäster deras uppmärksamhet på närvaron av döda föräldrar, far- och morföräldrar, andra släktingar och vänner. Man minns det som en stund av glädjefylld återförening, samtal och kramar.”

BARN OM DÖDEN
Hon intervjuade under tio år tusentals föräldrar, syskon och de barn som var svårt sjuka.
När hon intervjuade barnen om deras tankar om döden visade det sig ofta, att barnen var betydligt mer medvetna än de vuxna om att döden närmade sig och hur lång tid de hade kvar här. Barnens sorg gällde då inte så mycket dem själva – eftersom de ofta träffat ”änglar” och avlidna familjemedlemmar under sömnen som givit dem trygghetskänsla – utan föräldrarna som kanske skulle få det svårt när de lämnat detta livet. Men de flesta barn kunde lugnt somna in, enligt Elisabeth.

I en annan bok, Om barn och döden, berättar hon: ”…allt mitt arbete med döende barn härrör från minnet av fasorna i Nazitysklands koncentrationsläger, där 96 000 barn gasades ihjäl.” Här ger hon också sin tolkning av ”fjärilsbilderna” som hon såg i lägret Majdanek: Barnen som gjorde fjärilar på väggarna visste på något vis att ”de fria och oskadade skulle komma till ett land där det inte finns någon mer smärta, till ett land av frid och villkorslös kärlek. Till ett land där det inte finns någon tid, och där de kan nå dig med hastigheten hos sin tanke.” Hon betonar bokens syfte: Att hjälpa andra att leva ett helare liv och att bättre kunna uppskatta det, ”medan vi är här tillsammans.” Livet handlar alltså om att vara här och nu och tillsammans. ”

EFTER-LIVETS FYRA FASER
Hon kategoriserade fram fyra distinkta stadier av döden (efter-livet).
I den första fasen svävar man ur sin kropp, ”på samma sätt som fjärilen lämnar puppan” och märker att man har en eterisk kropp. Man är helt medveten om vad som händer runt omkring en, vare sig man dör i en bilolycka eller i en sjukhussäng. Här upplever man sig själv som fysiskt helt återställd, vilket innebär, att en blind exempelvis kan se igen.
I fas två blir man lugn då man upptäcker att ingen dör ensam. Man kan nu förflytta sig med tankens hastighet. Har man dött hastigt är det en period av omorientering, så att man förstår, att man inte längre har en fysisk kropp. Här träffar man också sina skyddsänglar.
I fas tre kommer man in i en slags tunnel, något som markerar en övergång till något annat. I slutet av passagen ser man ett starkt ljus, som utstrålar villkorslös kärlek. Känslan kommer av att ”äntligen vara på väg hem”.
I fas fyra befinner man sig i den Högsta Källans närvaro. De som kommer hit behöver inte längre sin eteriska kropp, utan blir till andlig energi, den form som mänskliga varelser antar mellan livet och efter att de uppfyllt sin bestämmelse. Man upplever här enhet, att tillvaron är fullkomlig. Det finns också en upplevelse av att se och märka, hur alla hans handlingar och tankar har påverkat andra. I den här fasen väcks frågan inom en: ”Hur mycket har du varit andra till hjälp?” Man får reda på om man fått de lärdomar som det var meningen att man skulle skaffa sig, ”där den yttersta lärdomen är villkorslös kärlek.”

EN KOSMISK UPPLEVELSE
Hon besöker Robert Monroes center i Virginia, där Monroe skapat tekniker för att människor skall kunna uppleva spontana Ut-ur-Kroppen-Upplevelser (UKU:er).

Efter en exceptionell UKU blir natten än mer dramatisk: hon går igenom en intensiv inre kris, ”själens mörka natt”, där hon mardrömslikt återupplever scener med döende patienter, men till sist också förnimmer sin egen kropp förvandlad till ren energi: ”Min synförmåga som sträckte sig miltals bort fick mig att se allting, från grässtrån till trädörrar, i deras naturliga molekylära struktur, i deras vibrationer. Jag la med stor förundran och respekt märke till att allting hade liv, gudomlighet.”

AIDS
Elisabeth Kubler-Ross var en av de första som aktivt kämpade för AIDS-patienters rättigheter, bland annat lyckades hon hjälpa AIDS-drabbade fängelseinterner, genom att hennes larm uppmärksammades av det amerikanska Justitiedepartementet. Förbättrade medicinska och vårdmässiga insatser för fångarna blev följden. Mer om detta går att läsa i boken AIDS-den yttersta utmaningen (1985).

Hon önskade också adoptera tjugo AIDS-barn till Healing Waters Farm, men motarbetades av sina grannar, ”som i sin rädsla och okunnighet började betrakta mig som Antikrist, som försökte föra in denna dödliga sjukdom i deras hem”. Hon fick anonyma hotbrev. Vid ett offentligt möte i centralorten Montereys metodistkyrka 1985 hade folk gått man ur huse för att motarbeta henne.

En märklig scen utspelar sig. Chefen för Stauntons hälsovårdsmyndigheter håller en faktaföreläsning om hur smitta sprids och inte sprids. Han buas ut. En kvinna med för tidigt födda tvillingar som drabbades av AIDS genom blodtransfusion talar. Hon buas ut. En doktor som förlorat sin enda son på grund av AIDS talar till stöd för Elisabeths planer. Även han buas ut. Till sist får Elisabeth poliseskort ut från kyrkan för att undvika att hon kommer till skada. Ku Klux Klan bränner en kors på hennes gräsmatta. Någon skjuter kulor genom hennes rutor. Man punkterar bildäcken, gång på gång, vilket försvårar vardagen.

Efter ett år finner hon det för gott att ge upp adoptionsidén vad gäller Healing Waters. Men att ge upp fullständigt ligger inte för Elisabeth. Strax därpå får hon en ny idé: om inte hon själv kan ta hand om barnen, kan andra göra det!

Hon kontaktar de 25 000 personer som prenumererar på hennes nyhetsbrev. Med tiden hittar hon 350 människor över hela U. S. A. som vill adoptera AIDS-infekterade barn. Hjälp kommer nu också från de mest oväntade håll, i form av fri juridisk rådgivning och ekonomiska donationer.

ELDSVÅDAN
Natten den 6 oktober 1994 sätter någon eld på Elisabeths gården Healing Waters. Väl medveten om de fem stadierna av att uppleva förlust (död) förblir hon någonstans lugn inombords. Hon är tacksam att hon själv är oskadd, liksom hennes barn Kenneth och Barbara. Men alla ägodelar och minnesobjekt från familjen, och även kläderna, hundratusentals sidor dokumentation och forskning kring NDU - allt blir till aska. Men hon samlar sig snart nog: ”Detta är en möjlighet att mogna, påminde jag mig själv.”

Myndigheterna väcker inte åtal, eftersom tillräckliga bevis saknas. Elisabeth ger bort marken – 250 tunnland - och vad som är kvar av byggnaderna till en grupp som arbetade med problemungdom, och flyttar till Scotsdale i Arizona, där sonen Kenneth bor, liksom exmaken Manny.

MANNYS SISTA HÄLSNING
Manny, som tidigare haft problem med hjärtat, drabbas nu också av njursvikt. Han har ingått ett avtal med Elisabeth: han skall ge henne en signal efter sitt frånfälle, ”någonting som gör att jag kan förstå att det bara kan komma från dig”. Han dör under sin eftermiddagsslummer.

Vid begravningen ligger av okänd anledning flera dussin rosor strödda i snön runt graven. Elisabeth plockar upp dem, och ger dem till Mannys vänner. Den sista ger hon till dottern Barbara. Författaren minns då ett familjesamtal de haft när Barbara var tio år. Manny hade sagt: ”OK, om det som din mor säger är sant (att livet fortsätter efter den fysiska döden) då ska det bli så att vid det första snöfallet efter min död kommer röda rosor att blomma i snön.”
Elisbeth börjar skratta. Hon ser upp mot himlen, mot Manny: ”Tack för att du bekräftade det.”

SJÄLVBIOGRAFIN
Elisbeth fick under de sista åren av sitt fysiska liv ett flertal slaganfall, och en hjärnblödning i maj 1995 gjorde henne förlamad i kroppens vänstersida. Hon trodde att det var dags att säga adjö. Därför skrev hon sin självbiografi Livets hjul. En Självbiografi i dödens närhet, varur de flesta citaten i artikeln härrör. Men det visade sig, att hon faktiskt var av segare virke.
”Ibland trodde jag att döden bara var några veckor bort”, skriver hon. ” Många gånger kände jag mig besviken över att döden inte kom eftersom jag var redo för den. Men jag har inte dött, jag har fortfarande mycket att lära av livet, mina sista lärdomar. ”
Därför summerar hon i sin sista bok Leva i livet fjorton lärdomar, bland annat att lära sig att vara äkta, att lära sig relationer, lärdomar av förluster och skuldkänslornas lärdomar. När hon slutligen kommer till ”Lyckans lärdomar”, i vilken hon konstaterar, att det framför allt handlar om att vara att leva fullt ut, så att vi därigenom det känna mot slutet: JA, jag har levat!

Hon förnimmer att hon själv fått lära sig en sista läxa som gällde tålamod och underkastelse av omständigheterna, eftersom hon ju är trotsig in i det sista. Men också att den Högste av de Högsta har en plan. ”Jag vet att Han har en tid som kommer att vara den rätta för mig att lämna min kropp, på samma sätt som en fjäril lämnar sin puppa.”

Sin mångåriga forskarinsats gällande Nära-Döden-Upplevelser leder Elisabeth Kubler-Ross till följande konklusion:
”Alla människor kommer från samma källa och återvänder till samma källa. Vi måste alla lära oss att älska och bli älskade villkorslöst. Alla svårigheter som drabbar dig i livet, alla vedermödor och mardrömmar, allt det som du betraktar som bestraffningar från Gud är i verkligheten gåvor. De är möjligheter att mogna, vilket är den enda meningen med livet.”
--

Gunnar Martin Aronsson
Urspr. publicerad 2007 i Sökaren.
Källor:
Samtal inför döden Bonniers 1987. Övers. Gull Brunius. (Orig. On Death and Dying 1969).
Inför döden – frågor och svar. Bonniers 1975. Övers. Margareta Edgardh. ( Questions and Answers on Death and Dying 1974)
Death. The Final Stage of Growth. Prentice-Hall, Inc. New Jersey 1975.
AIDS – Den yttersta utmaningen 1985.
Om barn och döden. Natur och Kultur 1987 ( On children and death 1983).
Livets hjul. E. Kubler-Ross. Natur och Kultur 1998. Övers. Göran Grip. (The Wheel of Life. A Memoir of Living and Dying 1997).
Leva i livet. E. Kubler-Ross och David Kessler. Svenska förlaget 2001. Övers. Lars G. Larsson. (Life Lessons 2000)
Hemsidan http://www.elisabethkublerross.com/index.html



10.
RESURSBANKEN II:
De sexuella funktionerna och behoven. Sture Emby.

De sexuella funktionerna och behoven är en fråga om personligt kontakt-utbyte och mer-livs-upplevelse. Det sexuella behovet kan vara mycket starkt – och det ska inte behöva ligga något onaturligt däri - . I sådana stunder ska man på härvarande plan finna, att det just är kontakten med varelser, som man blir förstådd av och man själv kan förstå och med vilka man kan känna sig oförställd tillsammans, som då mer eller mindre saknas.

Så snart som man får det utbytet – och ingen ska behöva oroa sig för att det inte ska komma och i nya variationer / även om det kan synas ”dröja länge” / - uppfylles mycket av sexualbehovet även om den fysiska förbindelsen uteblir/ - Mycket av samma behov avledes likaledes naturligt, när man lyckas skapa eller gestalta något och i synnerhet inom sitt eget inspirationsområde.

Mycket av samma utfylles likaledes, där en kvinnlig natur – ”kvinnlig” i fråga om psyket – lyckas vara aktiv och företagsam, och när en manlig natur lyckas vara passiv, stilla och verkligt mottaglig.

Den mera framskridna människan utvecklas nu snabbt fram mot större känsloförmåga och inlevelse öht. – och detta medför att de sexuella behoven naturligt också blir mera medvetna eller ”större”.
Fantasin, som tidigare legat mera latent eller upptagen i ”kampen för tillvaron”, frigöras alltmer och riktas då naturligt mot det, individen fått sakna mycket av och det, som liksom av vederbörande själv anas vara ett maximum av livsupplevelse.

Samtidigt kommer den mer utvecklade människan att få disponera sin tid mera, vilket bl.a. innebär vidgad tankeverksamhet, som i sin tur bidrar till att vederbörande mer och mer lyckas mättas av och passera det, som det stora flertalet ännu attraheras av.
Därmed uppstår ”ensamhet” / som dock ska ha sin betydelsefulla uppgift /. Och med ”ensamhet” i känslan uppstår delvis överskattning i förhållande till det, som mest saknas eller synes vara ”ouppnåeligt” eller avlägsnande sig.

Genom tradition, uppfostran, hotelser, etc. – liksom genom egna förbjudet-föreställningar – som alltjämt lever som ett slags vanehämsko hos de flesta och såsom något, som för övrigt ”släpar efter” sedan flera jordelivsexistenser tillbaka, har såväl en viss ”utestängning” som en viss ”villfarelse” kommit in i individens föreställningsliv och ödesförhållanden.

I vanligt sexuellt hänseende kan man framgångsrikt endast knyta förbindelse med lika-tänkande, med varelser på ens eget plan.
Eljest uppstår lätt missbruk av olika slag – egenmäktighetstendenser och fordringsfullhet.

Självförlösning må inte betraktas som något ont – utan snarare som en välsignelserik kompromiss under oro och ensamhet, där den s.k. ”naturliga akten” inte är möjlig och där samma förlösning kan ske utan större efterföljande själsförödande samvetsförebråelser.

Var och en ska genom egna rön lära sig hur ”det sexuella” inte bara är avsett att fungera med barnalstring som mål och därmed inte bara inom äktenskapets ram, inom vilken många utvecklade människor saknar kvalifikationer att leva och saknar inspiration och förmåga att uppfylla ifrågavarande äktenskapsprincipers lagar.

Ty ”det sexuella” är till sin högsta struktur begäret att leva, begäret att uppleva och nå kontakt med livet / i dess skilda nyanser/ - och den ”rätten” är ju förbehållen alla levande varelser och den kan inte med några som helst medel fråntas individen.

Hämningar på det sexuella området må djupt beaktas.
De är även att anse som meningsfyllda rättesnören. Innan förståelse genom själverfarenheter på olika livsområden naturligt vunnits, ska alltid hämningar och ”utestängningar” / även i fråga om s.k. meningsfränder / vara närvarande som en slags gudomliga ”beskyddare”, som tankegivare och som ny-orienteringsskapare. Ingenstans kan individen gå så vilse som i den sexuella labyrinten.

Och tidens moral-väktare, fruktan för det okända, för det som går emot allmänskick och –bruk, omgivningens varnanden och kritik – allt detta och annat, fast det tillhör en degenererande epok på jorden, ska alltid vara upptaget i den fulländande världsplanen och till nytta och hänvisningar för dem, som beröres.
--
Sture Emby. Ur skriftserien Själskunskap och självkännedom.
--

11.

Två E-postade distanskurser för dig som vill utforska personlig utveckling inom hemmets väggar:

4-VECKORS
E-POSTAD DISTANSKURS I…
”THE SECRET-HEMLIGHETEN
-I PRAKTIKEN”
START: NÄRSOMHELST!
FÖR DIG SOM HAR DET PRAKTISKT KNEPIGT ATT KOMMA TILL EN IRL-KURS KAN DETTA VARA ETT ALTERNATIV.
Baserad på källorna till filmen och boken The Secret.

Över 300 A4-sidors material! INKLUDERAR
+ INTRODUKTIONSARTIKEL OM THE SECRET
+ARTIKEL OM WALLACE WATTLES
+ KURSHÄFTET FÖR THE SECRET
+ WALLACE WATTLES e-bok The Science of Getting Rich
+ CHARLES HAANELS e-bok The Master Key System
+ Översatta och kommenterade passager av Wattles och Haanel.
…..och mycket annat.
+ Inkluderar korrespondensmöjligheter under de 4 veckor kursen varar!

Under 4 veckor får du kursmaterial om THE SECRET-HEMLIGHETEN I PRAKTIKEN till din uppgivna e-postadress och du är under kursen välkommen att korrespondera under hela perioden med kursledaren om ditt möte med materialet.
Sänds som viruskontrollerade WORD-attachment och pdf-filer och skrivs ut av din skrivarfunktion eller läses på skärmen.
Korrespondens som inskriven text.
Pris: 550 SEK inkl. 25% moms via PG 609 83 52-5 (gma action)
Alternativ två: 350 SEK inkl. 25% samtligt material
UTAN KORRESPONDENS.
Du kan påbörja kursen NÄRSOMHELST.Anmälan: Gunnar-martin.aronsson@bredband.net

GARANTI:
Tveksam eftersom du ”inte vet vad det är”?
Pröva då kursen i en vecka GRATIS. Om du sedan vill fortsätta balanserar du kursavgiften efter den första veckan.
Inga frågor i övrigt ställs. Du behåller det redan erhållna materialet.


12.
4-VECKORS
E-POSTAD DISTANSKURS I… ”VÄLSTÅNDSMEDVETANDE”
START: NÄRSOMHELST!
FÖR DIG SOM HAR SVÅRARE ATT KOMMA TILL EN IRL-KURS
KAN DETTA VARA ETT ALTERNATIV.
Baserad på källorna till filmen och boken The Secret.

INKLUDERAR
+ INTRODUKTIONSARTIKEL OM THE SECRET
+ ARTIKEL OM WALLACE WATTLES
+ MINI-KURS I VÄLSTÅNDSMEDVETANDE (förberedande)
+ KURSHÄFTET THE SECRET II – VÄLSTÅNDSMEDVETANDE
+ E-BOK av Wallace Wattles
+ E-BOK av Charles Haanel
+ Översatta och kommenterade passager av Hill, Wattles och Haanel
….och än mera
+ Inkluderar korrespondens med kursledaren under de fyra veckor kursen varar.

Under 4 veckor får du kursmaterial om VÄLSTÅNDSMEDVETANDE till din uppgivna e-postadress och du är under kursen välkommen att korrespondera under hela perioden med kursledaren om ditt möte med materialet. Sänds som viruskontrollerade word-attachments och pdf-filer och skrivs ut av din skrivarfunktion eller läses på skärmen. Korrespondens som inskriven text.
Pris: 550 SEK inkl. 25% moms via PG 609 83 52-5 (gma action).
Alternativ två: 350 SEK inkl. 25% samtligt material UTAN KORRESPONDENS.

Du kan påbörja kursen NÄRSOMHELST.skriv till: Gunnar-martin.aronsson@bredband.net

GARANTI:
Tveksam eftersom du ”inte vet vad det är”?
Pröva då kursen i en vecka GRATIS. Om du sedan vill fortsätta balanserar du kursavgiften efter den första veckan. Inga frågor i övrigt ställs. Du behåller det redan erhållna materialet.


13.
Pilotprojekt: E-boken
DEN HEMLIGA PSYKOLOGIN
– Nyckeln till förståelse av ditt liv -

Om du är intresserad av att ta del av gma:s nya bok DEN HEMLIGA PSYKOLOGIN under dess uppbyggnadsfas, är du hjärtligt välkommen att erhålla boken genom ett abonnemang på kapitlen, som skickas cirka var tionde dag till den e-postadress du uppgivit.

Priset är f.n. 195 kr inkl. moms och balanseras enkelt genom
PlusGirokonto 609 83 52-5.
Vill du abonnera skriver du bara en rad till
gunnar-martin.aronsson@bredband.net
(Kommer du in senare sänds de tidigare skrivna kapitlen i en ”bunt” till dig.)

I boken kommer vi att främst gå igenom hur – enligt den ideologi som gma:s verksamhet vilar på - de andliga lagar som upprätthåller tillvaron är perfekt synkroniserade med våra liv, oavsett vad vi gör, hur vi är och var vi än bor.
Denna bok är inte för envar, utan enbart för dem som känner sig på våglängd med det material som exempelvis The Secret-traditionen innebär.


Projektet innebär också att undertecknad gma är intresserad av återkoppling, feed-back, om vad du tycker om det skrivna.

Så du är hjärtligt välkommen att höra av dig i samband med läsningen eller efter läsningen av hela boken!

Boken sänds som word-fil, och du sammanställer alltså boken själv, i gammal fin IKEA:s tradition, hemmavid!

Hjärtligt välkommen att ta del av materialet!

Gunnar martin aronsson

Noterat 5 mars:
1:a Kapitlet har sänts ut.
2:a Kapitlet har sänts ut.
3:e Kapitlet har sänts ut.
4:e Kapitlet har sänts ut.
5:e Kapitlet har sänts ut.
6:e Kapitlet har sänts ut.
7:e Kapitlet är under produktion!

” Boken är fantastisk! Det känns skönt att tänka på livet som ett äventyr…”
- Birgit H.


14.

LIVSMENINGSINRIKTAD
COACHING OCH TERAPI
- baserad på 2000-talets andligt fokuserade psykologi.

DITT LIV HAR MENING!
Sådan är utgångspunkten för denna coaching o. terapi.
Du kan upptäcka LIVSMENING bakom de händelser, som format ditt liv till där du är idag – även dina svåra, mörka, ja, kanske de allra svåraste händelserna i ditt liv.
Att uppleva mening med sitt liv, är – sådan är här övertygelsen – utgångspunkten för den ”optimaliserade” livsupplevelsen, det vill säga: den bästa plattformen för att kunna leva till 100%.
Oavsett vad som hänt i det förflutna, väljer vi i denna coaching/terapi i NU:et vår framtida verklighet.
PRIS: 550 SEK inkl. 25% moms för 2, 5- 3 timmar.
Arbetssökande, stud, sjukskr.: 460 SEK inkl. 25% moms.
TYSTNADSPLIKT praktiseras.
Verksamheten är icke-medicinsk och komplementär till vanlig sjukvård, ej en ersättning för sådan vård.

COACHING & TERAPEUTISK METODIK

+ För att få perspektiv på centrala (svåra) livshändelser
+ För att se mönster gällande en aktuell problemsituation
+ För att lösa upp icke-konstruktiva, gamla, tanke- och känslomönster
+ För att införliva konstruktiva, nya, tanke- och känslomönster
+ För att släppa taget om det upplevda oförrätter (ex. mobbning)
och istället omfamna sin egen styrka i nuet.
+ För att leva mer i NU och mindre i dåtiden och framtiden (dåtiden
är redan passerad, framtiden än ännu ”under konstruktion”…)
+ För att uppleva dina dolda inre resurser och talanger
+ För att förnimma hur kropp-psyke fungerar tillsammans i
s.k. psykosomatiska sjukdomsmönster o. hur lösa upp sådana
program.

Än mer konkret, från NLP:
+ Fobibehandling (av icke-komplex art, ex. insekter, hissar)
+ Ångestförnimmelser
+ Eliminera ”scenskräck”
+ Harmonisera inre konflikter
(varje konflikt kommer från en personlighetsdel som önskar komma till
uttryck. ”Förtryck” fungerar mindre bra, kompromisser betydligt bättre).
+ Läk skam- och skuldupplevelser från det förflutna
+ Hantera förlustupplevelser: sorg- och saknadskänslor.
+ Motivionsmetodik
+ Psykosomatiska besvär, ex. rodnad.
+ Bli mer oberoende i relationer.
+ Traumatiska upplevelser i det förflutna.
+ Transformera ”negativ” kritik till för dig ”konstruktiv” kritik.
+ Utforska din ”tidslinje” genom ett lätt hypnotiskt tillstånd för att få
mer kunskap från ditt eget inre om vad vissa händelser betyder.


Möjlighet till hypnosterapi är möjligt, om du så själv önskar.
Par har möjlighet att få för samma pris som för en person.

TID: C:a 2,5 - 3 timmar per möte.
10.00-12.30 (13.00) fm
13.00-15.30 (16.00) em
17.30-19.30 (20.00) kväll – möjligt vis vissa tillfällen.
BOKNING: gunnar-martin.aronsson@bredband.net
Du får ett mail med DEFINITIV-BOKNING av tid
(detta för att undvika ev. missförstånd vid mobiltelefonkontakt, etc.
Om du önskar kontakt samma dag med gma, ring:
0708-107 992. (Om ej svar, tala in ett meddelande, så ringer j. upp.)
PLATS: Tessins väg 4A, 8 trappor, (Lindestam) Ribersborgs busshållplats.
Kvitto kan ges om du balanserar kontakt, annars föredrages balanseringen via PlusGirokonto 609 83 52-5 före eller efter mötet.

Med vänligt tillstånd återgivna referenser:


”För ett knappt år sedan kom jag med hjälp av dig fram till en strategi för mitt avhandlingsskrivande m.m.…. Det fungerade! Avhandlingen är klar (liksom de andra stora projekten som vi talade om). Tack för att du inspirerade mig att ta djärva beslut.”
-M. S.

”Måste säga att du verkligen är briljant som coach och otroligt duktig på att hitta trådar att dra i. Jag känner efter vår session att det har skett ett skifte i mig. Ett litet, men ettrigt, skifte som jag inte kan frånse eller vifta bort.”
-Kristina, Malmö

” det var faktiskt det mest givande jag har varit på.”
-Yvonne

”…Och ett ännu STÖRRE TACK för hjälpen med att bota Gry´s fobi. Det gjorde du verkligen och hon är jättelycklig över det!.”
Karin A.

”Jag gick till Gunnar Martin Aronsson i Malmö, ett tre timmars pass och det var en ordentlig uppvaknare och ett redigt verktyg som jag fick och som jag har med mig i det jag gör. Jag är väldigt medveten om mycket men att få det så svart på vitt framför mig om orsaker och hur man kan förhålla sig till detta var toppen!”
- Vilhelmina

”Som alltid efter en session hos dig är jag steget närmre helheten hos mig. Känslan i dagsläge är att pusselbitarna är på plats som en bas och från det får jag bygga på höjden och brädden. Jag fick också en skön känsla med mig av att vara mer än vanligt öppen för nya vägar och relationer och kan se på det gamla från ett annat perspektiv.
Kajsa.

”Coaching har jag testat tidigare, men detta var helt annat än jag varit med om. Gunnar Martin lotsade mig fram att se förträngda mönster som lett mig dit jag var idag. Jag blev fullt medveten om hur mitt liv levdes idag. Nu känns det mycket spännande att stå inför arbetet att ta tag i detta. Tack vare de insikter Gunnar Martin gett mig i coachingen och den feedback som följde i samtalet känner jag mig rustad att steg för steg göra de nödvändiga förändringar som mitt inre viskar till mig att jag måste göra. ”Iréne, Stockholm

”…det var en helt underbar coaching.. jag är fortfarande kvar i den rusiga, ljuvliga känslan och insikten av att ha blivit på det klara, ja till stor del i alla fall :-) , med min livsuppgift i detta livet. Allt faller på plats på ett fantastiskt sätt!
- Ylva.

"Ville bara skriva och tacka för timmarna som jag hade med dig inför Körslaget! Jag har klarat av det helt utan några känslor av panik eller rädsla och det har varit helt underbart."
- S.N.


(Stort tack för möjligheten att citera, vänner!)
/gma

15.

TELEFON-COACHING


+ Hur hitta livsarbete, hur hitta rätt arbete/funktioner/verksamheter.
+ Coaching ang. arbetsplatsproblem.
+ Relationsproblem/Skilsmässa/Uppbrott
+ Familjeproblem.
+ Hälsoproblem. (Den coachingen är komplementär och skall alltså ej ses som någon som helst ersättning för läkares ordination.)
+ Svårigheter att välja, svårigheter med översikt, ” å ena sidan, å andra sidan”-problem.
+ ”Grubbel”, oro och rädslobaserade tankemönster.

Samtalen är under tystnadsplikt för att optimera din trygghetskänsla.

Till sist: Känn efter om det är så att du brukar tycka om att lösa problem och vara kreativ genom att kommunicera telefonledes.
Den här coachingen vänder sig i synnerhet till dem, som vet med sig, att de är auditivt lagd, det vill säga: gärna lär sig, gärna tar in information, gärna meddelar sig och sitt inre, genom att TALA om detta. För er som är mer visuellt lagda, föreslås fortfarande, i all vänlighet, ett personligt möte.

Priset är f.n.
340 sek inkl 25% moms för ett c:a 60 minuters samtal (272 kr plus moms)
240 sek inkl 25% moms för ett c:a 30 minuters samtal (192 kr plus moms)

GARANTI:
Förutsättningen är att du genom denna telefoncoaching upplever ett värde.
Du betalar då till PG 609 83 52-5 (gma action)
Skulle du EJ känna värde efter telefoncoachingen är den att se som gratis.
Du betalar då noll kronor. Inga frågor ställs angående balanseringen.
DET ÄR EN FÖRUTSÄTTNING FÖR DEN HÄR VERKSAMHETEN, ATT DU KÄNNER ATT DU HAR ERHÅLLIT VÄRDE!

Du ska känna, att telefoncoachingen, när du lagt på luren har gett dig värde:
att du känner dig hjälpt, berikad, stöttad, inspirerad etc.
Undertecknad har ingen önskan om att få ”något” (värde) mot ”ingenting”, (frånvaro av värde) eftersom det tillhör ett gammalt tankesätt från ett gammalt samhälle.
Däremot att öppet ta emot ”något” (värde) mot ”något” (värde).

HUR GÅR DET TILL?
Telefoncoaching är möjlig under kontorstid 10-16 må-fred.
Skriv först en rad en tid som du föredrar inom den ramen och helst någon dag eller två dagar före, och om det gäller 30 el. 60 min.

TYSTNADSPLIKT tillämpas

”…mycket givande.”
- Annica.

16.
Nytt: JOBB-COACHING
– baserad på andligt fokuserad metodik.

Kort introduktion:
Den här verksamheten skiljer sig från vanlig ”arbetssökande”-hjälp och är unik genom att utgångspunkten är den andliga aspekten:
Att du och jag – vi alla kommit hit för att utveckla vissa talanger och förmågor, vilket görs genom vissa arbeten, vissa sysslor, vissa funktioner. Detta kan komma till uttryck genom ett jobb eller tre, genom företagsamhet och ideell verksamhet, genom att kombinera anställning med företagsamhet, genom att finna fler möjliga inkomstkällor. Men allt är ett uttryck för vem du är, och vad du vill ge ut, forma, skapa, gestalta.


Istället för att måhända – beroende i hög grad på samhällets överväldigande suggestion - fråga sig ”Var finns det lediga jobb för mig?” handlar detta om att gå till essens-nivån och fråga var dina talanger kommer bäst till sin rätt?

Vilka slags tjänster eller produkter eller funktioner är det som du är bra på eller som du är på väg att bli mycket bra på och som du tycker om att utföra?

Det är det som intresserar andra, egentligen inte alls ”betyg”, ”intyg”, vilka kurser du gått eller inte gått. Det är riktigt, att det på en viss nivå och i vissa initiala sammanhang, har betydelse, men här är då fortfarande övertygelsen, att de betyg eller intyg som isåfall bär kraft bär kraft eftersom de är en del av vad du representerar, vad du gör eller kan göra; alltså i grund och botten din essensnivå, din andliga eller själsliga nivå. Längre fram

Frågan är alltså – medvetet eller omedvetet – hos arbetsgivaren följande: ”På vilka sätt kan du underlätta för mig/oss att nå vårt företags/vår organisations mål och syften?”
När du kan svara på detta på ett övertygande sätt kommer du att placeras i första rummet av sökande.
--

Vi kommer att kunna använda material och metodik ur bl.a. följande stoff:

+ En kartläggning av dina centrala talanger, förmågor, kapaciteter.
+ En övning för att ta fram möjliga livssyften.
+ Övning från NLP: ”Drömmaren”, ”Kritikern” och ”Realisten”.
+ Avancerad ”jobbsökningsstrategi” från Napoleon Hill och Tony
Robbins.
+ Invidualiserad kartläggning och ”ABC-plan”,
d.v.s. de tre-fem nästa viktiga steg du förnimmer att bra att ta..
+ Uppföljning via mail efter mötet ingår.

Plats: Tessins Väg 4 A, 8 tr. (Lindestam), Malmö
”Uppstartpris” : under april månad: 360 SEK (maj månad 550 SEK).
Tid: cirka 2,5 timme.
Bokning: skriv en rad till gunnar-martin.aronsson@bredband.net
så bokar vi en tid.



17.
ÖVRIGA MEDDELANDEN

KAN NÄTVERKSBREVET SÄNDAS VIDARE TILL ANDRA?
Jadå, det går bra att sprida till vänkretsen!
Dock är materialet fortfarande icke-offentligt, på grund av textmässiga rättighetsfrågor,
d.v.s. Nätverksbrevet är avsett för ”internt bruk” eller en sluten krets.

NÄTETIK?
Inga e-postadresser säljs eller ges bort i kommersiella syften.
SPAM är ett elektroniskt mentalt giftstoff som bör motverkas!

Sponsrade länkar ingår ibland för (enl. avsändarens åsikt) högkvalitetsprodukter.
Nätverksbrevet skickas som gruppsändning. Du kan vara anonym om du så önskar.
Nätverksbrevet går bara kontinuerligt ut till dem som aktivt har bett om det.

Ibland skickas ett Nätverksbrev som bilaga till en person som tidigare visat intresse för gma:s utbud i syfte erinra om möjligheten till återknuten kontakt, detta innebär dock inte att mailadressen är lagd till prenumerationsregistret.

Har du av någon anledning ändå fått Nätverksbrevet i e-posten, skriv en rad,
så tas din adress genast bort!
Misstag kan ske, dock är intentionen att minimera dessa!
Tack för ditt överseende i såfall.
J

INGET NÄTVERKSBREV PÅ 3 VECKOR?
Då har brevet antagligen ”fastnat” i masspostavdelningen. Ta en titt där.
För att försäkra dig om att brevet kommer fram, lägg till avsändaren
gunnar-martin.aronsson@bredband.net till avdelningen ”godkända avsändare”
eller till ”vitlistan” eller vad du nu kallar den.

FINNS EN MÖJLIGHET ATT REFERERA DITT KURSOMDÖME?
Skriver du en rad hit gällande ett kursomdöme är det mycket tacksamt om j. har möjlighet att citera dig, med angivande av ditt förnamn eller initialer. Går det bra? Självfallet gäller detta enbart själva kursutvärderingen: i övrigt är utgångspunkten att ev. mail hit är konfidentiella.

AVPRENUMERERA?
Önskar du avprenumerera, är det vänligaste och smidigaste du kan göra är att inte blockera sändningen (då det går åt tid till att söka utreda varför ett mail inte kommer fram)
Istället:
Skriv en rad till gunnar-martin.aronsson@bredband.net
så tas din adress bort. Inga övriga frågor ställs.
Du är välkommen att återuppta din GRATIS prenumeration närsomhelst!


18.

TILL SIST:
CITATSKATTEN:

Framgång består inte i att aldrig göra ett misstag, utan i att undvika att göra det en andra gång.
-Josh Billings.

För att undvika kritik, säg ingenting, gör ingenting, var ingenting.
- E Hubbard (amerikansk tänkare, konstnär, publicist; 1856-1913)

Mycket få människor lever i dag
- de flesta gör förberedelser för att leva i morgon.
- Jonathan Swift (irländsk författare, bl.a. till Gullivers resor.)

Det är så roligt att leva, för då får en si
hur det går.
Johan Axel Gustaf Acke (1859-1924) Målare, tecknare, skulptör.

Att leva är nog: solsken, frihet och
en liten blomma måste man ha.
H C Andersen (dansk författare, mest känd som sagoförfattare).

Att leva är så häpnadsväckande
att det lämnar mycket litet utrymme för andra
sysselsättningar.
Emily Dickinson (produktiv amerikansk författarinna, 1830-1886, skrev över 1.800 lyriska texter.)

De kan, eftersom de tror att de kan.
- Vergilius (antik diktare)


Några vänlänkar:

Om du önskar pröva RECONNECTIVE HEALING (från Eric Perl):
Kontakta: Annette Ojanlatva (Skåne)
mail: klinik_lipoderm@hotmail.com


Karin Andersson: EX-FORMATION, Höllviken, Skåne.
Personarutbildning, ledarskapsutbildning, föredrag:
karin@x-formation.se
mob: 070-209 26 35

Magnus Hjerpe: Alfametoden, Viktcoach, Motivation, Självförtroende m.m..
Holmgatans Friskvård, Malmö:
http://www.dromverkstad.se/
http://www.magnushjerpe.se/?pid=52
mob: 0736-403628

HELHETEN, Annica Andersson:
Vedic Art, Symbolseende, Bildtolkning - i Avesta, Dalarna:
http://helheten.se/

Bitte Svartz, seminarier i konstruktiv kommunikation och maximal hälsa.
http://www.du-nu.se/
Bittes e-kurs i viktminskning:
www,viktfrisk.se

EN KORT INSPIRATIONSVIDEO!:
http://www.ncfindingjoymovie.com/4

DET NYA SGR-PROGRAMMET
med Bob Proctor, Michael Beckwith och Jack Canfield:
http://www.thesgrprogram.com/?m=49e4ce7b1d2cf

http://www.thesgrprogram.com/special-wealth-report/?m=49e4ce7b1d2cf





--
Det var allt för nu!
Hjärtlig hälsning!
Gunnar martin aronsson
gma action - resursbankenVästra Ryttmästaregatan 22S-217 52 Malmö040-15 88 98 0708-107 992gunnar-martin.aronsson@bredband.netwww.gmaaction.kulturservern.se
http://thesecret-hemligheten-gma-gma.blogspot.com/