Sidor

fredag 4 maj 2007

4/5

Blev uppringd av en produktionsassistent på TV4 och besvarade cirka ett dussin frågor om the Secret på vägen upp mot Stockholm. Berättade om historien bakom the Secret; hur den australiensiska producenten Rhonda Byrne fann Wallace Wattles berömda bok från 1910 (som jag skrivit om i Sökaren) och fick vad som väl brukar kallas ingivelse: att boken innehöll en hemlighet som det nu var dags att avslöja för världen.

Att hon genom research slöt sig till att många stora personligheter genom tiderna kände till The Secret,. bland dem filosofer som Platon och Emerson, och industrimän och entreprenörer som Henry Ford och Edison, för att nu inte tala om Andrew Carnegie och Rockefeller.

Och hur hon under 2005-2006 intervjuade massor av företrädare för The Secret i USA och i sitt upplägg lät dessa dokumentära inslag varvas med spelscener, specialeffekter och en vacker, attraktiv musik.

Det blev en långt samtal, som sedan kompletterades via mail på kvällen den 3/5. Så nu har de en hel del bakgrundsmaterial på TV 4.

Idag fredag den 4/5 får jag även mer information från Energica Förlag angående releasekampanjen för boken den 31/5 på biografen Zita där jag, bland flera andra, är inbjudan att tala en stund om materialets betydelse. På kvällen den sista maj blir det också, berättar förlagschefen Monica, festligheter på Vattumannen, sedan gammalt ett centrum för nyandlig litteratur. Idag dock även en instans aktiv på nätet, som sig bör.

Kunde man tänka sig ett globalt center för databeställningsbara böcker för 20 år sedan?

Sannolikt blott ett fåtal...
Några som lyckades var grundarna till Amazon.com
Ja:
Några säger att "X är omöjligt" - andra bryter igenom dessa till synes olösliga problem
- och når enormt kraftfulla och för stora grupper positiva
resultat genom sin kreativitet, uthållighet och vägran att skriva under
på andras fastlåsta konklusioner om vad som är möjligt och vad som är omöjligt.

Viktiga förebilder.


--