Sidor

torsdag 3 mars 2011

FRÅGOR OCH SVAR från Korrespondensavdelningen. Lagen om attraktion och romantiska relationer

Hej!
Här har vi alltså den nyöppnade "frågor- och svar"-avdelningen, dit du är välkommen att skriva vad gäller att som har att göra med LivsCoaching i enlighet med den Andligt Fokuserade världsbilden, dvs det nya paradigmet som är på väg att växa sig allt starkare för varje dag.
Självklart är de svar som kommer härifrån färgade av varifrån jag kommer, mina erfarenheter dels vad gäller livet i stort, dels de senaste sexton årens arbete som LivsCoach, terapeut och kursledare inom ämnesfältet Personlig Utveckling, Mental träning och Andligt (obundet) utforskande, med betoning på The Secret-traditionen specifikt och den esoteriska världshistorien mer generellt sett.

Och med de orden önskar jag dig välkommen hit eller till syskonsidan
http://thesecret-hemligheten-gma-gma.blogspot.com/



FRÅGA:

Hejsan tack för en bra blogg:-) Jag har nu en fråga.
Kan man dra till sig en specifik människa? Jag har en kille som jag värkligen älskar över allt annat på denhär jorden, men nu är han osäker på oss och vi har nu paus. Kan jag på något sätt tillämpa hemligheten för att få honom tillbaka?
Har läst boken också men har inte funnit något riktigt svar på den frågan.
Vore toppen om du kunde ge dina synpunkter.
Mvh/ Cilla

--
SVAR:

Enligt den här traditionen drar vi hela tiden till oss de människor, omständigheter, situationer och miljöer som vi är på våglängd med - på något plan. Det innebär, att de människor som vi just nu har omkring oss - eller inte omkring oss - är där de är i hög grad beroende på mig själv, inte bara i nuet som sådant, men beroende på varifrån jag kommer som människa, mitt ursprung, min barndom och uppväxt, min sociala kontext, mitt temperament, mitt sätt att resonera och mitt sätt att sortera verkligheten.

För att gå in mer specifikt på din fråga, finns det en andlig lag som säger, att vi aldrig kan inskränka på en annan persons fria vilja, vilket då förstås även gäller i romantiska sammanhang.
Konkret betyder det, att vi inte kan använda den andliga lagen "mot" andra för att gynna oss själva med mindre än att vi får "betala priset" för att göra så.

Vilket i sin tur inte hindrat många från att försöka göra just så: att sätta till alla slags övertalningsmedel för att få partnern tillbaka, eller få en åtrådd person att komma närmare in i ens liv, eller annat liknande.

Sedd i ett annat perspektiv kan man säga, att vi just i det ögonblicket, då vi TROR, att vi MÅSTE vinna någon tillbaka, har fallit i en fälla, som ofta är svår att ta sig ur.
Det kommer nämligen in ett element av icke-kärlek i exakt samma ögonblick som vi tror, att vi MÅSTE VINNA TILLBAKA den andra personen, eller MÅSTE ta till övertalningsmetoder, förförelsemetoder, för att få en annan person dit man själv vill.

Priset vi får betala - förr eller senare - är att vi själva kommer att bli utsatta för liknande manipulations- och övertalningsförsök av andra människor (inte nödvändigtvis den person som vi tidigare sökt att få in i vår emotionella "fålla").
En del människor tycker fortfarande är det är värt priset, och här är ej heller någon tanke att säga att det är något "fel" att göra så.

Det är helt fritt, upp till var och en, att göra vad vi finner bäst!
I detta finns alltså en frihet, och en frihet att också göra misstag.
Misstagen bildar i sin tur basen för kunskap.
Genom att jag får uppleva resultaten av misstagen blir jag klokare, mer omdömesrik, än jag var tidigare, och kommer nästa gång att bli mer varsam, mer övertänkande, mer genomkännande, mer konsekvensanalytisk, mer om inte försiktig så återhållsam - så länge det inte handlar om en ömsesidig attraktion från båda parter - då allt varnligtvis sker "av sig själv".

Då sker attraktionen helt naturligt, och då brukar relationen fortsätta blomstra utan några som helst behov av extra-ordinära övertalningsstrategier.
--
Dock, detta ej sagt för att förringa den smärta som kan finnas vid varje oönskad separation eller vid konflikttillfällen som går djupt i känslolivet: Rädslan för oss vanligtvis tillbaka till vår barndoms behov av skydd och att vilja bli omhändertagen av en trygg person eller omgivning; vår tillvaro får sprickor, och vi vill helst inte se dem, märka dem. Kanske vi väljer att tro, att de inte alls finns. Vi väljer "att slå dövörat till" och låtsas som om relationen är utmärkt. (Fler män än kvinnor har, enligt min erfarenhet, den inställningen, varför det kan komma som en chock när kvinnan "plötsligt" vill bryta upp ur en icke-fungerande relation.)

--
Med ovanstående sagt, finns det förstås tillfälliga konflikter, problem som är övergående: relationen lappas ihop igen, och ibland kommer parterna till och med närmare varandra än tidigare, efter konflikten eller vad som verkar vara ett uppbrott, men som sedan visar sig vara en tillfällig eruption, något oförlöst och "jobbigt" som - om konflikten löses - kan innebära, att relationen fortsätter.
--
Men, för att återgå till vårt huvudtema: Lagen om attraktion samverkar med Lagen om Fri Vilja, de kan inte gå emot varandra om vi vill ha ett harmoniskt slutresultat.

Vad vi däremot alltid, om vi så önskar, är att GÖRA OSS ATTRAKTIVA genom att börja bli attraktiva inför oss själva: En god självkänsla underlättar, likväl som ett gott självförtroende i detta, där dock det centrala är, att faktiskt genuint tycka om sig själv, precis som man är.
Attraktionskraften ökar, vilket innebär, att ANDRA tycker att vi är attraktiva, och vill gärna vara samman med oss, och vad gäller den romantiska attraktionen, gäller - enligt denna ståndpunkt - samma grundprinciper: Den som TROR sig vara attraktiv, "sexig" om man så vill, BLIR SEXIG, medan den som INTE TROR sig vara attraktiv, "sexig" om man så vill - man som kvinna - INTE BLIR SEXIG inför andra.


Varför?
Därför att - och detta är centralt i The Secret-traditionen och den esoteriska kunskapen -
TANKEN BÄR KRAFT.
När du börjar tänka att du är extremt, fantastiskt attraktiv och TROR på det, är det oundvikligt att du sätter igång en process av attraktion; andra kommer att uppfatta denna kraft OMEDVETET, män på sitt sätt, och kvinnor på sitt sätt.

Så sammanfattningsvis: Vi kan ibland ha svårt att veta vilket som är det bästa av flera alternativ; när saker och relationer "vänds upp och ned" upplever vi vanligtvis smärta; det är jobbigt att gå igenom. Men ofta kan vi senare konkludera, att detta "upp och nedvända" gav resultat som var mig positiva, gynnsamma. Det som jag trodde skulle förstöra mig, mitt känsloliv eller mitt liv som jag föreställt mig det skulle vara, visar sig - senare - ha haft något för mig gynnsamt med sig.

Och, som sagt: Vissa konflikter i en relation betyder inte uppbrott men fördjupning eller möjlighet till fördjupning av relationen. Allt beror på hur båda parterna ställer sig till konflikten, och var de känner sig vara i sin egen utveckling. Kanske det finns möjligheter, kanske det finns känslomässig "näring" kvar i relationen som vi trott vara tömd?
Hur det konkret är, det vet bara du, så tanken här är inte heller att försöka ge några "råd" - råd är alltsomoftast bortkastad energi, utan bara att beskriva det perspektiv som den esoteriska psykologin och The Secret-traditionen skulle kunna anlägga på det av dig formulerade temat.

Och med det avslutar jag detta svar.
Hoppas att det givit dig något som du kan använda.

Allt gott
gma
3 mars 2011

PAVLOV S DOG . "Episode". (4:05)

VALKERIE (1975) by Pavlov's Dog. Mästerligt.

Pavlov's Dog - She Came Shining från 1976. Representerar en absolut originalitet. David Surkamp sjunger.