Sidor

måndag 25 juni 2007

25/6

Hej!
Igår 24/6 hade vi en genomgång av BOB PROCTOR:S perspektiv på "Lagen om vibrationsmässig överensstämmelse" (The Secret) i Malmö, och som alltid är det lika spännande att få möjlighet att berätta om Proctor och originatorn i modern tid Wallace "Wally" Wattles och den ljusa, andliga synen på välstånd. För mig var det en befrielse första gången jag läste Wattles "The Science of Getting Rich" (1910) eftersom den vände upp och ned på alla mina föreställningar om pengar, om välstånd, och här fanns även en förklaring till varför detta att göra saker "på ett speciellt sätt" innebär en harmonisering med Universums sätt att skapa, medan andra sätt tenderar att motverka sitt syfte, motverka det sätt, som Universum skapar på, och därigenom skapar problem för oss, förr eller senare.

Gruppen var engagerad; vi bröt för en halvtimmes lunch istället för en 60minuters, och fortsatte mötet en halvtimme över utsatt tid. Vi gick också igenom, hur genialt sinnet arbetar med hjälp av vårt medvetna och vårt undermedvetna; vi skapar hela tiden det som är i överensstämmelse med våra tankar och känslor om/kring/ "i" själva temat: vad vi har intentionen att skapa kan slingra sig långsamt och sävligt fram mot sitt mål, eller blixtsnabbt söka sig fram via den kortaste vägen, men principen är densamma: vi är "förenliga med oss själv" i det som vi gör, när vi gör det på "vårt" sätt, och varje form av yttre negativ kritik med det sättet som vi arrangerat, blir i denna aspekten meningslös. Vi gör helt sonika "så gott vi kan" - alltid. Även när vi tycker oss göra dåligt ifrån oss, eller känner oss bristfälliga, modstulna, fega, dumma, slöa, osv - är det samma principer som ligger bakom och samma "organiskt-andliga" mekanismer.

Vi är alltså priviligerade - just genom att vara människor med förmåga att i hög grad kunna välja våra tankar (samtidigt som en del av kruxet just är att vi tenderar att tänka i vanemässiga spår, vi tänker "som vi tänkte igår" eller som vi tänkte för ett år sedan, eller som vi tänkte för tio år sedan. Vanan har makt.

Den vanan är varken "bra" eller "dålig" - den bara är.
Men vad som kan vara mindre behagligt eller mer behagligt är det resultat, som vårt tänkande medför, och det är här som "Lagen om vibarationsmässig överensstämmelse" (The Secret) kan hjälpa oss, inspirera oss och metodiskt föra oss till en annan nivå av tänkande.

Jag kan bara säga, att jag är mycket tacksam; tacksam för Wallys arbete, Bob Proctors arbete, Napoleon Hills arbete, Charles Haanels arbete - ja, listan kan göras lång, lång....men principerna är ju de samma, och bakom dessa döljer sig egentligen ingen individ i sig, utan den andliga världens sätt att arbeta.

Och i den aspekten finns alltså tecken på att vi vilar lugnt i en inre trygghet av ordning....
Oavsett vad vi ser i den "yttre" världen i detta nu - eftersom vi också börjar förstå, att vad vi ser omkring oss i resultatet av vårt föregående tänkande, och ett föregående tänkande som givit ett i viss mån ganska obehagligt resultat för stora delar av mänskligheten: lidande, våld, krig.

Ett sådant tänkande börjar vi allt mer ersätta av andra tankar: tankar av inre frid och yttre fred, av vänlighet och tolerans, av ökad omdömesförmåga och ökad empati med andra människor.

Ja, vi förändrar oss, och det innebär att vi förändrat vårt tänkande - i små men likväl viktiga trappsteg mot en högre kvalitet, varmed alltså avses en ökad humanitet, en känsla av att vi "hör ihop" - varenda en av oss; bortom våra "ytliggande" konflikter och spänningar.

Det är en fascinerande och ljus verklighetsbild som här avtäcks, etapp för etapp... !

Bästa hälsningar
gm