Sidor

fredag 4 september 2009

ONSDAG 2 SEPTEMBER 2009.

NÄTVERKSBREV Nr. 34. 2009
Fr. gma action – resursbanken.

Hej och välkommen till september!

LARMET I STOCKHOLM
Åter från Stockholm och HYPNOS OCH DET UNDERMEDVETNA, som var fulltecknad; vi fick precis plats i rummet i den vanliga halvcirkeln.
Dramatik är alltid möjligt; när undertecknad öppnade dörren på söndag morgon gick larmet, därför att koden blivit ändrad.
Blev att ringa till Securitas medan öronbedövande signaler pep och ven genom rummet.
Fick dock genast tack på en avspänd kille som presenteras sig som ”Kalle på Securitas” och som kopplade mig till den lokalansvarige på studieförbundet, som förklarade hur jag skulle göra för att av-larma.

Dessutom fick jag den nya koden, och allt slutade i fridens och fröjdens tecken; vår grupp kunde lugnt fortsätta den andra halvan av vår HYPNOS-kurs, där deltagarna själva fick pröva en så kallad hypnotisk induktion, att underlätta för klienten att röra sig från det vardagliga betatillståndet till alfatillståndet, varifrån det är möjligt att kommunicera effektivare med det undermedvetna.

Tack till alla deltagare härmed! I synnerhet Iréne Jansson i Stockholm, som gjorde denna kurs möjlig!
--
DATAPROGRAMMERING
Redan på söndag kväll blev till nattåget tillbaka till Malmö, som vid nämnda tillfälle ej hade den reguljära rutten utan åkte över Göteborg, där några vagnar skulle kopplas loss för att gå till Oslo och några delar av tåget fortsätta mot Malmö.
Bland reskamraterna från början fanns två schweitziska tågluffarflickor som skulle vidare till Köpenhamn och Hamburg efter att ha turistat i Stockholm, ”en underbar stad”, och en ung ljudtekniker som just lämnat sin flickvän för att åka mot terminsstarten vid Campus Karlshamn, Blekinge.

Han sa att han hade jobbat som inspelningstekniker och dataprogrammerare i stadens källarstudior med diverse hip-hopare och artister ”på väg upp” i Stockholm medan han i övrigt jobbat vid IKEA i Kungens kurva, där han en dag för övrigt ”träffade Ken” (känd hip-hopare) och frågade denne om eventuellt samarbete. Nu ville han emellertid skaffa sig en gedigen 3-årig utbildning i ljudprogrammering och söka sig en framtid inom data-, musik- och/eller TV-branschen. Han gav mig genast några tips angående hypnosaudioinspelningen, bara att lyssna och tacka!

FESTFATTIGA KARLSHAMN
Eftersom jag varit i Karlshamn nämnde jag att det väl just inte fanns mycket att roa sig med på helgerna, pgr av stadens minimala storlek, och det kände han till sedan tidigare, så han berättade att man brukar åka till det närliggande Karlskrona där det alltid fanns fler nöjesinrättningar eftersom det är ”en regementsstad”.
Dessutom finns där Blekinge Tekniska Högskolas huvudkvarter med cirka 7.500 studenter. Så det är det väl ett väldigt håll-i-gång, kan tänkas, kvällstid.

Efter 23-tiden på denna resa var det hursomhelst dags att dra sig tillbaka. Konduktören hade gjort sin plikt, becksvart ute, samtalen tonas av. Då flera passagerare faktiskt skall av tåget mitt i natten är det ju lika bra att söka få lite nattsömn…

TAPTO
6.20 var det dock finaltapto, ”allmän väckning”, som det kallas, via högtalarsystemet, några minuter efter Lund, och strax därpå är vi nymorgnade framme vid plattformen i Malmö i vad som närmast kändes som gryningen, fastän det var ljust så det förslog.
--
HYPNOS I VÄSTERÅS
Allt fler blir intresserade av Hypnos. Nu har vänner i Västerås föreslagit en kurs där, så vi passar på att lägga in ”Prova-på-hypnos” på lördagen 7 november och Hypnos II på söndagen den 8 november, vilket innebär att de som enbart önskar gå på lördagen kan göra det, och de extra intresserade går både lördag och söndag.

HYPNOS I STOCKHOLM
Dessutom blir det alltså Hypnos II, fördjupning, i Stockholm den 24 oktober, eftersom undertecknad kommer upp för ett annat uppdrag, ett föredrag i Martinus kosmologi, den 25 oktober.

HYPNOS-LJUDFILERNA är nu (äntligen!, får man kanske utbrista som Gert Fylking på nobelprisproklamationsdagen) på gång, och även från stockholmsgruppen kom en mängd förbeställningar, varför vi nu också har ordnat fram relevant utrustning och strax kan presentera de flesta audioinspelningarna, som då kan beställas för 150 kr inkl. moms. Fler detaljer längre ner i Nätverksbrevet. (Gert Fylking medverkade för övrigt I en film som gma gjorde på 80-talet; han spelade en mobbande direktör på ett Försäkringsaktiebolag med den äran, fast kostymen Gert hittade var I minsta laget…)

Nå. Tillbaka till ordningen: Överlag är tanken av nyansera och pröva nya kursmodeller, och därför läggs nu även DIN GRÄNSLÖSA INRE KRAFTKÄLLA in - en hel helgkurs, dvs fredag kväll, lördag och söndag för dig som verkligen vill gå en välfylld intensivkurs. Eventuellt kan kurser längre fram också läggas som exempelvis tre vardagskvällar må, tis, ons. Det beror på huruvida det finns intresse för ett sådant arrangemang, som alltid. Kurserna är ju inget jag ”bestämmer”, utan är alltid ett samspel mellan idéer och respons.

RABATTER
På grund av diverse höjda priser och avgifter i omgivningen får vi även höja något. Som alltid är dock tanken, att vad än du väljer ska du förhoppningvis känna att du fått minst ett dubbelt så högt värde mot vad du betalat.

”31 augusti-rabatten” har som synes passerat, men då tanken är att alltid söka presentera förmånliga alternativ kommer vi då och då läggas in olika extrarabatter, förutom de som är tidsrelaterade (dvs ju tidigare du bokar en kurs eller workshop, desto lägre pris). Just nu ex. ett Early Bird-pris på ovanstående tredagars pilotkurs Din gränslösa Inre kraftkälla på 850 kr!

--
I RESURSBANKEN en artikel om VÅR LIVSMISSION av författaren ROBERT ROSKIND, verksam som healer och inspirerad av ACIM/EKIM som också intresserad sig för rastakulturen på Jamaica och som turnerar runt tillsammans med sin fru och dotter I ett speciellt projekt kallat One Love Events.
För det andra en uppdatering av en artikel om HUR BEFRIA SJÄLVKÄNSLAN samt en featureartikel (dvs längre artikel) , GESUNDHEIT! - om pionjärläkaren HUNTER ”PATCH” ADAMS,
som också gestaltats på film av Hollywoodskådisen Robin Williams,
tidigare publicerad I Nätverksbrevet förvisso, men då det tillkommit många nya läsare är tanken att också låta eventuellt intresserade ta del av denna personlighets livshistoria, inte minst eftersom ”Patch” är en inspiratör och hjälpare av stora mått.

Adams var nära självmord, men fann i sista stund hur allt vändes, och han kom till att förstå, att detta att göra livet så roligt som möjligt, så glatt som möjligt, så optimistiskt som möjligt, oavsett de faktiska omständigheterna, är en meningsbärande, kraftfull intention.
Adams klär ibland ut sig till clown, och besöker ofta föräldralösa barn på barnhem eller de med livshotande sjukdomar, och sprider glädje.

Själv ser han också denna verksamhet som en del i att skapa världsfred; allt börjar i det lilla, och genom att kunna skratta tillsammans med andra har vi så att säga redan slutit fred med varandra…

Ett fantastiskt öde, och en film som varmt kan rekommenderas dem som är intresserade av personlig utveckling och andligt utforskande!

--
Som alltid – scrolla nedåt; hittar du något intressant – gott! Hittar du något av mindre av intresse denna gång, kanske du hittar mer av intresse nästa gång! Intentionen härifrån är också att söka ha ett varierat innehåll, varför vissa ämnen helt naturligt ligger lite vid sidan av dina aktuella intressen, med andra kanske passar utmärkt in i ditt aktuella fokus för uppmärksamhet…
- Ja…Livet rör sig!

J

Till dess att vi syns igen…

Hjärtlig hälsning!
--
gma
- Ett extra varmt tack går till Ing-Marie Öiseth, Marita och Carina för tålamod. vad gäller coachingtider, Annette O. och Annette H. samt Brigita för vänligt stöd, till Iréne och Maya i Stockholm för nätverkande, och Inger Aro i Västerås för detsamma, till Birgit Hassel för entusiasm, till Jeanette Scott för organiseringsförmåga, till Nettan i Göteborg och till Johan Olofsson i Stockholm för kreativa planeringssamtal. Tack, vänner!
-

INNEHÅLL:


1. INTRODUKTION (Ovan)
2. DU ÄR FÖDD RIK! Introduktion till
Manifestationsmetodik utifrån Bob Proctors metodik.
5 sept. MALMÖ.
3. NYHET: HYPNOS II – EN FÖRDJUPNINGSWORKSHOP
6 sept. MALMÖ
4. KÄRLEK TILL KROPPEN. 19-20 sept
HELGKURS, MALMÖ
5. THE SECRET – den “magiska” kursen.
Lö. 12 sept – Sö 13 sept Avesta (1 plats kan ordnas!)
Lö. 3 okt – Sö 4 okt. MALMÖ.
6. DIN GRÄNSLÖSA INRE KRAFTKÄLLA
Lö. 26 sept. – Sö 27 sept. MALMÖ
7. PROVA-PÅ-HYPNOS
Lö 7 nov. VÄSTERÅS
8. HYPNOS II – EN FÖRDJUPNINGSWORKSHOP
Sö 25 okt. STOCKHOLM Sö 8 nov. VÄSTERÅS.
9 RESURSBANKEN I: OM BEFRIANDET AV
SJÄLVKÄNSLAN. av gma
10 RESURSBANKEN II GESUNDHEIT! Om ”Patch”
Adams liv och verk.
11. E-DISTANSKURSEN THE SECRET I PRAKTIKEN
12 . E-DISTANSKURSEN TSII –
VÄLSTÅNDSMEDVETANDE
13. NYTT: E-DISTANSKURSEN KÄRLEK TILL KROPPEN.
14. DEN HEMLIGA PSYKOLOGIN – BOKPROJEKT
Nu med 150 sidors material…
15. RESURSBANKEN III: VÅR MISSION (eller Vårt
livsuppdrag) av Robert Roskind, inspirerat av ACIM.
16. 2000-TALETS PSYKOLOGI:
Coaching och meningsinriktad terapi.
17. RABATTKORT SEPTEMBER 2009.
18. HYPNOSAUDIOPROGRAM.
19. FAQ:s om verksamheten.
20. TILL SIST: PATCH ADAMS TIPS. VÄNLÄNKAR.



---
1.
(Introduktion; ovan)

2.
WORKSHOP:
DU ÄR FÖDD RIK!
Vill du få en första introduktion, ett ”smakprov”, i manifestationsmetodik enligt The Secret-traditionen?
Det kan du få här och nu!
Härigenom kan du ”känna in” om den här typen av kurs passar dig. Du behöver inga förkunskaper, blott och bart ett intresse och en nyfikenhet för ämnesområdet.

Här har du en möjlighet att lära dig direkt från en av dem som inte bara känner till principerna teoretiskt, men som fört in dem och som levt genom dem under snart fyrtio år, BOB PROCTOR.
Dagens seminarium baserar sig på
BOB PROCTOR och hans bok ”(You were) Born Rich”.

Bob Proctor är en av världens främsta motivationstalare och en av ”veteranerna” inom den moderna, praktiskt inriktade, andligheten (där vardagen står i fokus, det vill säga: min familj, mitt arbete, min ekonomi, min hälsa, mina relationer och min strävan efter att växa som människa; intellekt, känsla och intuition – allt i ett).


Vi kommer att gå igenom bland annat följande ämnen:


+ Varför vi behöver ett livssyfte och inte bara mål.
+ Du är inte här för att leva någon annans dröm!
+ Att vara rik är ett sinnestillstånd.
+ Varför rädsla behöver övervinnas genom tillit
+ Hur ”önska” och hur undvika att ”önska”
+ Grunderna för manifestationsmetodik enligt Wattles, Hill
och Proctor – Vi lägger in våra egna mål och
”provsmakar” hur målen funkar i relation till formulan.
+ Möjlighet till frågor och coaching-feedback.
+ Efter kursen har du genom textmaterialet möjlighet att
själv gå vidare…!

OBS Workshopen fungerar som en introduktion till andra manifestationskurser, så du är välkommen att vid förekommande kurstillfälle dra av priset för workshopen om du sedan går TS, TSII, TSIII!

Lördag 5: e sept. 10.00-16.00. Malmö.
Pris: 450 SEK inkl. 25% moms.
Kaffe och frukt ingår
BONUS: En hel E-bok av Bob Proctor, som sänds till din e-postadress!
Plats: Ribersborgsvägen 14 C, 1 tr.
Anmälan är lätt:
Skriv en rad till
gunnar-martin.aronsson@bredband.net
el. 040-15 88 98.
OBS Sista dag för anmälan torsdag 3:e sept kl 21.00!

”Vilken annorlunda historia människor skulle kunnat berätta om de bara började adoptera ett definitivt syfte och stå fast vid det syftet intill dess att det blivit ett allt genomträngande syfte.”

- Napoleon Hill; Laws of Success

Mer info kan du hämta via hemsidan:
www.bobproctor.com


3.
NYTT:
HYPNOS II – en fördjupningsworkshop -

För att gå den här workshopen behöver du antingen ha gått PROVA-PÅ-HYPNOS eller praktiserat guidade meditationer och/eller hypnos och trance i andra sammanhang.

Vi kommer här bland annat att gå igenom…

+ HUR SKAPA EN MENTAL ”MASTER-MIND-grupp”, som hjälper dig att lösa problem.
+ TIDSFÖRSKJUTNING – hur ”förkorta” svåra minnen och ”förlänga” glada minnen.
+ ENKEL ÖVNING I ATT SJÄLV HYPNOTISERA – genom Milton Ericksons hypnotiska språkmönster.
+ TRANS-DERIVATIONAL SEARCH – upplev hur ditt sinne har katalogiserat alla dina upplevelser perfekt.
+ ÖVNING I TIME-LINING; placera dina mål längs din tidslinje och ”programmera” dem!

Söndag 6 september kl 10.00-17.00
Plats: Ribersborgsgatan 14C. MALMÖ.
790 kr inkl. moms.
Inkluderar: 14 sidigt kurshäfte.
OBS: Sista dag för anmälan torsdag 3:e sept kl 21.00!


4.
TVÅDAGARS-KURSEN SOM SANNOLIKT INTE LIKNAR NÅGON ANNAN KURS DU GÅTT SOM HANDLAR OM KROPP, VIKT OCH HÄLSA:
KÄRLEK TILL KROPPEN

Lördag 19 sept. 10-17 samt Söndag 20 sept 10-17
Plats: NORRA VALLGATAN 90, 1 tr. MALMÖ.

Vad vi behöver är inte fler ”bantningsprogram”!
VAD VI BEHÖVER ÄR ATT…
ACCEPTERA VÅR KROPP,
UPPMÄRKSAMMA DESS BEHOV,
VÅRDA DEN OCH ÄLSKA DEN!
DET HANDLAR DEN HÄR KURSEN OM!

DAG 1.
+ HUR FÖRÄNDRA DIN INRE MÅLBILD SÅ ATT DU
FRIGÖR DIG FRÅN ”ATTACK”-TANKAR.
+ HUR DU KAN FÖRBÄTTRA RELATIONEN
MELLAN DIG SJÄLV (DIN SJÄL) OCH DIN KROPP.
+ FÖRLÅT DIN KROPP OCH MÅ BÄTTRE!
+ VISUALISERINGSÖVNINGAR
+ PERSONLIG COACHING UNDER KURSEN ingår.
+ OM MAT OCH LIVSKRAFT (Prama; Qi)

DAG 2.
+ DEN ANDLIGA ANALYSEN AV SEXUELL ENERGI:
LIVSKRAFT
+ ENKEL HEALINGÖVNING LÄRS UT
+ SÖMNENS OCH MEDITATIONENS BETYDELSE
FÖR ATT OPTIMERA HÄLSAN OCH GE KÄRLEK
TILL KROPPEN.
+ NLP-METODIK FÖR ATT BEHANDLA MAT-
ADDIKTIONER (BEROENDEMÖNSTER)

Frågor kring kursen?
Ring 040-15 88 98 el. mail gunnar-martin.aronsson@bredband.net

Pris: 1.495 kr inkl. 25 % moms.
Inkluderar ett
+ 50-sidigt KURSHÄFTE
som skickas till dig via e-post före kursen.
+ X-trabonus! 20 ytterligare sidor från E-kursen, som sänds till dig
efter kursdagarna.
TOTALT 70-SIDORS TEXTMATERIAL inklusive AFFIRMATIONER OCH MENTALA ÖVNINGAR!

JUST-NU-EARLY-BIRD-PRIS:
990 kr fram till måndag 7 september, via PG 609 83 52-5!

Anmälan:
1. Skriv en rad till gunnar-martin.aronsson@bredband.net
2. Balansera till PG 609 83 52-5
3. Du får en bekräftelse via e-posten om att du är med.

” Jag mådde så väldigt bra efteråt. Allting var precis som det skulle.
Jag hade slängt paddlarna o bara följde strömmen o mådde så gott.”
-M. Z.
”Stort tack för kursen! Du hjälpte mig att sätta ord på känslor och tankar på ditt engagerade sätt.”
-Kerstin.
GARANTI:
100% nöjd eller pengarna tillbaka-garanti ingår. Gå första dagen.
Om du anser att du inte fått insikter och metoder att genast förbättra ditt liv i vardagen, är du välkommen att begära hela summan åter.

5.
THE SECRET- HEMLIGHETEN
- den ”magiska” grundkursen –

A.
Lö 12 sept – Sön 13 sept. AVESTA, DALARNA. FULLBELAGD,
….MEN VI KAN EV. ORDNA EN ( 1 st) PLATS YTTERLIGARE Kontakta isåfall gma direkt till ett något lägre pris.

B.
Lö 3 okt 10-18 Söndag 4 okt 10-17
Norra Vallgatan 90. 1 TR. MALMÖ.

INKLUDERAR 50-sidigt KURSHÄFTE kaffe, frukt och kakor under kursen.samt: EXTRA OVÄRDERLIGA KLASSISKA E-BÖCKER om du vill studera The Secret på djupet, som sänds till din e-postadress efter kursen:
WALLACE WATTLES The Science of Getting Rich (1910) och
CHARLES HAANEL The Master Key System (1917). samt
NYTT! - NAPOLEON HILL Think and Grow Rich (1937)

DETTA HANDLAR OM ATT KOMMA UNDERFUND MED….
VILKET DITT INNERSTA LIVSSYFTE OCH DINA MÅL ÄR

Det kan kanske röra sig om…..

Att lämna gamla destruktiva tankemönster i ditt förflutna och istället anamma den ENERGI som finns tillgänglig ”bortom” vanetänkandet.

Att skapa ett VÄLSTÅNDSMEDVETANDE
(= känna en ökad tillit till din förmåga att skapa eller balansera pengar, som i denna utbildning ses som en form av energi, en kraft.)

Att attrahera ditt PERFEKTA ARBETE
(= där du känner att du kommit på rätt plats/i rätt funktion).

Att FÖRBÄTTRA ALLMÄNHÄLSAN och/eller att underlätta läkande av specifika obalanser i kroppen.

Att LÖSA till synes ”omöjliga” PROBLEM i ditt liv.

Att HITTA MÄNNISKOR SOM PASSAR DIG att samarbeta med och/eller leva med.

Att FRIGÖRA dig från SKULD, GAMMAL VREDE och KÄNSLAN AV MINDREVÄRDE: DU ÄR PERFEKT SOM DU ÄR, JUST I DETTA ÖGONBLICK.

Att GE DIG SJÄLV TILLÅTELSE ATT SKAPA VAD DU ALLTID ÖNSKAT DIG FRÅN DITT HJÄRTA.

Ytterligare en fördel för dig, är att kursen förstås har ett SVENSKT/EUROPEISKT perspektiv istället för ett renodlat amerikanskt perspektiv, eftersom samhällskulturerna som bekant skiljer sig en hel del åt.

BLAND THE SECRET-RESULTATEN HAR INKOMMIT ATT DELTAGARE…
+ Träffat en önskad ny partner
+ Ordnat en önskad hyresrättsbostad i Malmö
+ Ordnat en passande bostadsrätt i önskat geografiskt område
+ Fått ett nytt jobb (blev uppringd och tillfrågad)
+ Erhållit oväntade inkomster
+ Aktiverat kreativa, konstnärliga sidor hos sig själv
(* Dessa generella resultat är vad som kan omnämnas pgr av tystnadsplikten.)

Kursröster:

"Två fullmatade dagar som jag i framtiden troligen kommer att säga vara de dagar då mitt liv ändrades i rätt riktning! "
- Lena, Malmö

” Tusen tack igen för en helt fantastisk helg med The Secret! Jag fick så mkt energi och hade en toppen bra dag igår, och idag blir den ännu bättre!!
-Åsa, Höllviken

Jag är fortfarande förundrad över vilken kraft jag känner efter kursen, det har också varit en del tårar, men så bra då!!! Tack än en gång, du är en fantastiskt duktig pedagog också.
M.A., Stockholm.

”Tack för en fantastisk kurs. Jag går fortfarande på moln efter den insikt du gav mig.”
-Ywonne
-
Jag känner mig idag som en mer lugn person – jag är fortfarande förundrad över känslan men njuter varje minut. TACK !
- Anna.

”Jag gick din secret kurs i Köping i november. Tack för en oerhört givande kurs. :O) Jag har fått tillbaka pengar antar jag då kunder kommer in till mig och vill handla utan att jag ansträngt mig, det är väl ett av sätten man kan få tillbaka pengar på ?! ” - J. G.

”Vill bara tacka för en fantastisk kurs som gett så mycket inspiration och glädje. Det här funkar helt otroligt bra, bara man vet vad det verkligen är man önskar sig och vad man har för mål. Rekommenderar The Secret-kursen till alla. Den gör bara gott.”
- A.O.

”Manifestationsmetoden fungerar verkligen…har fått tag på den bostadsrätt som jag hade visualiserat.” B. S.

”Jag känner I dag en förnyad lust att omfamna min inre vägledning återigen, och för detta vill jag bara säga TACK.
– Pernilla.
”Jag är fortfarande förundrad över vilken kraft jag känner efter kursen, det har också varit en del tårar, men så bra då!!! Tack än en gång, du är en fantastiskt duktig pedagog också. M.A., Stockholm.

”Det var inte en Feng Shui-kurs jag gick i helgen men jag fick ändå "rensat i röran" ;-) Jag visste väl att det var något jag inte fått kläm på tidigare när det gällde "Lagen om attraktion" och nu vet jag vad det var! Nu ligger dom nya och tidigare saknade pusselbitarna också på plats och det är bara att tuta och köra! ”
- Karin, Höllviken.
-
Normalpris: 1.495 kr inkl. 25% moms, kurshäfte, E-böcker, kaffe/te, frukt och kex under kursen.

JUST-NU-EARLY-BIRD-PRIS:
990 kr fram till måndag 7 september, via PG 609 83 52-5!

HUR DU ANMÄLER DIG:

Du anmäler dig som vanligt genom att isåfall balansera kursavgiften
till 609 83 52 – 5 (gma action).
Du får en bekräftelse att det finns plats och att du därmed är med.
I händelse av att du nödgas avboka pgr av sjukdom etc. återbetalas hela kursavgiften till dig (om du ej önskar ge platsen till någon annan intresserad) via det konto varifrån det kommit.

6.

Önskar du en riktig NYSTART?
Då har du här möjligheten NU att gå PILOTKURSEN:

DIN GRÄNSLÖSA INRE KRAFTKÄLLA
(utvecklat ur gma:s tidigare kurser Väck Jätten inom Dig I och II, som i sin tur bygger på Tony Robbins och NLP.).
Anthony Robbins är av många ansedd som en av världens främsta ”peak performance”-tränare; hans böcker DIN GRÄNSLÖSA STYRKA och VÄCK JÄTTEN INOM DIG har sålt i miljoner exemplar över hela världen. Här har Robbins samlat ihop en formidabel ”verktygslåda” med mentala verktyg, baserad på Neuro-Lingvistisk Programmering, den forskning som inleddes under 1970-talet av språkforskaren John Grinder och matematikern och dataprogrammeraren Richard Bandler.
Genom att förstå HUR jag kan förändra mitt sinnestillstånd och mitt beteende rent psykologiskt genom NLP, ”sinnets kärn-fysik”,kan du underlätta ett önskade förändringsarbete, göra det kvickare, mer lustfullt och rentav spännande!

HEJ!
Då undertecknad gma har intentionen att ständigt söka skapa fler och än mer för dig värdefulla kurser passar vi här på att introducera en fullständigt helgkurs, dvs fredag, lördag och söndag.
Här är också tanken att integrera erfarenheter från de olika NLP- och Robbinskurserna som gma haft över åren, och att addera mer musik under kursen som ett instrument för att förstärka målen och intentionerna vi har.
/gma
Vårt fokus för detta helgseminarium är…
HUR UTVECKLA DINA LIVSMÅL – NU!
Kom fram till vad du verkligen önskar skapa – och finn kraften att vidmakthålla målet oavsett inre och yttre motstånd.
--
Fredag 25 september 18.00 - 21.00
Lördag 26 september 10.00 - 17.00 samt
Söndag 27 september 10.00 - 15.00.
NORRA VALLGATAN 90, II, MALMÖ.

Ur kursinnehållet…

Fysisk dimension:
+ Hur du kan använda din kropp för att ändra sinnestillstånd på ett ögonblick.
+ Hur din kropp ”talar” till dig i varje ögonblick om vad den
behöver.

Mental dimension
+ Kraften i att fatta ett hängivet beslut – amplifiering
+ Övertygelsens kraft – verklighetsfilter
+ Hur använda imaginationsförmågan (att skapa inre bilder)
+ Hur du bryter begränsande tankemönster.
+ Hur förändring av ett beteende sker.
+ Hur du kan aktivera kraften i ditt undermedvetna.
+ Målprogrammering – vi arbetar med våra passionerade livsmål.

Känslomässig dimension
+ Hur du kan använda känslor som handlingssignaler
+ Hur omvandla ”negativa” känslor.
+ Hur du kan förändra ditt sinnestillstånd genom ”ankring”.

Relationer
+ Hur kärlek börjar med att acceptera sig själv, förlåta sig själv –
och att välja på basis av detta sinnestillstånd.
+ Hur börja ”tala från hjärtat”
+ Hur förlåtelse och att släppa taget om andra öppnar upp alla låsta
relationer.

Själslig dimension
+ ”Manligt” och ”Kvinnligt” – sett som två aktiva poler i varje
människa – och hur båda behövs i allt högre grad som
aktiverade krafter eller energier.
+ Hur du kan öppna upp en mer medveten relation med Universum.
Kursen är praktiskt inriktad och innehåller en mängd övningar (alla förstås fullständigt frivilliga; gör vad som känns rätt för dig!)
DÅ DETTA ÄR EN PILOTKURS ERBJUDS DU ATT GÅ HELA KURSEN FÖR 850 KR inkl. 25% moms
(Fullpris 1.750 kr inkl. 25% moms.)
Inkluderar
+ 60-sidigt KURSHÄFTE (som sänds till dig före kursen via mail.)
+ Kaffe/te, frukt, nötter och kex under kursen.
TYSTNADSPLIKT.
FÖRETAGARE? Sannolikt kan denna kurs för företagare beskrivas som ”vidareutbildning” och är avdragsgill, men kolla, som alltid, först med din revisor eller professionella bokhållare. Med denna utgångspunkt har du som företagare alltså ingen kostnad alls för kursen. Intyg om ”NLP; vidareutbildning inom kommunikation och målstyrning” kan skrivas!
OBS:
EARLY-BIRD-pris fram till fredag 4 sept: 650 kr inkl. moms!
Om du balanserar direkt till PG 609 83 52-5 (gma action).
Anmälan nu:
Skriv en rad till gunnar-martin.aronsson@bredband.net
Balansera till PG 609 83 52-5.
Du får en prel. bekräftelse och när balansering skett även en definitiv bekräftelse Önskar du skrivet kvitto, kan detta ges i samband med kurs. Vid ev. avbokning hela summan åter eller byte till annan likvärdig kurs.
Kurshäfte översänds till dig några dagar före kursen.

För dig som ej sett hemsidan:
gma är Internationellt Certifierad NLP Practitioner och NLP Master Practitioner, med speciell inriktning på NLP:s terapeutiska dimension. Sedan 1996 har han arbetat med kursledning, coaching, terapi och föredrag inom området personlig utveckling och andligt utforskande.

Tidigare utvärdering gällande de kurser som denna nya bygger på:
”Tack! För en gränslöst bra kurs, som sannerligen såg till att den slumrande Jätten inom mig vaknade till liv. --- Kursen borde vara en angelägenhet för alla som är intresserade av att växa och utveckla sig själv som människa.”
-Bosse Ståhlberg

Fler röster från tidigare NLP-baserade gma-kurser:
”En verklig kick!”
”Fullständigt lysande.”
”Har gett mig ovärderliga redskap.”
”Tack för en stark kurs.”
”Keep it up!”


Hjärtligt välkommen till kursen!


7.
Prova-på-Hypnos
Lördag 7 november VÄSTERÅS
Plats: Prel. Studieförbundet Vuxenskolan.Östra kyrkogatan 3. Västerås. I samverkan med SV. 9.30-17.00.

Är du intresserad av hypnos och trance?
Hypnos är ”expressvägen till ditt undermedvetna”
där alla viktiga beslut har sin källa.
Hypnos innebär en ökad inre medvetenhet och kontroll.
Hypnos är en metod för att lära känna sig själv bättre.

Här har du en möjlighet att pröva på hypnos under en dag med fokus på hälsa och ökad inre harmoni!
Du kommer under dagen att få uppleva dels en djupare och dels en mindre djup form av hypnos, båda baserade på den indirekta,
hypnosform som förgrundsgestalten Milton Erickson praktiserade.
Dessutom får du en kortare presentation av hypnosens teori och historik.

Deltagaravgift: 790 kr inkl. 25% moms.
Om du vill gå BÅDE LÖRDAG (Introduktion) och SÖNDAG
(Fördjupning- se nedan) går du för inte för 2 x 790 kr = 1580 kr utan för 1.300 kr!)

JUST NU-EARLY-BIRD-pris Om du vill gå båda dagarna: 990 kr inkl.
moms om du balanserar till PG 609 83 52-5!

OBS Totalt 11 platser varav 6 stycken redan är bokade den 1 sept.

8.

HYPNOS II
– en fördjupningsworkshop –
LÖRDAG 24 OKTOBER STOCKHOLM
SÖNDAG 8 NOVEMBER VÄSTERÅS

För att gå den här workshopen behöver du antingen ha gått PROVA-PÅ-HYPNOS eller praktiserat guidade meditationer och/eller hypnos och trance i andra sammanhang.

Vi kommer här bland annat att gå igenom…

+ HUR SKAPA EN MENTAL ”MASTER-MIND-grupp”, som hjälper dig att lösa problem.
+ TIDSFÖRSKJUTNING – hur ”förkorta” svåra minnen och ”förlänga” glada minnen.
+ ENKEL ÖVNING I ATT SJÄLV HYPNOTISERA – genom Milton Ericksons hypnotiska språkmönster.
+ TRANS-DERIVATIONAL SEARCH – upplev hur ditt sinne har katalogiserat alla dina upplevelser perfekt.
+ ÖVNING I TIME-LINING; placera dina mål längs din tidslinje och ”programmera” dem!

Villkor: Du är seriöst intresserad av hypnos och/eller hypnoterapi och har upplevt goda resultat vid guidade meditationer/ visualiseringar, hypnosband, trancearbeten, etc.

STOCKHOLM
Plats: Prel. Studieförbundet NBV Sthlms Län, Bergsunds strand 43.
790 kr inkl. moms. I samverkan med NBV 9.30-17.00

VÄSTERÅS
Plats: Prel. Studieförbundet Vuxenskolan.Östra kyrkogatan 3. Västerås. I samverkan med SV. 9.30-17.00
790 kr inkl. moms

Inkluderar: 14 sidigt kurshäfte.

9.
RESURSBANKEN I:
OM BEFRIANDET AV SJÄLVKÄNSLAN
Av gma.

Det finns olika definitioner av ordet självkänsla.
Därför skall här genast göras en avgränsning:
Självkänsla – eller rättare: en god självkänsla – ses här som en balanserad känsla som omfattar hela Självet.

Självet, till skillnad från egot, omfattar ALLT VAD JAG HAR VARIT, ALLT VAD JAG SKAPAT UPP TILL IDAG, OCH ALLT VAD JAG KAN KOMMA ATT SKAPA I FRAMTIDEN.

Formulerat på ett annat sätt:
En god självkänsla handlar om att komma till medvetenhet om Den jag ÄR.
När detta inträffar inträder ”per automatik” en god självkänsla.
Självkänsla föds ”inifrån” och skapar då ett gediget skydd mot yttre, möjliga ”motstånd” mot självkänslan.

Ett gott självförtroende har att göra med upplevelsen av att prestera ett bra resultat inom vilket som helst område, och att (vanligtvis) även få credit (positiv bekräftelse) för denna talang eller insats, har en god självkänsla ingenting med prestation att skaffa, ej heller finns något behov av att erhålla en yttre bekräftelse.

Sker det ändå en bekräftelse, upplevs det som en behaglig upplevelse, en ”bonus”
men det är ingenting som påverkar den goda självkänslan på så vis, att den därigenom blir ”än mer” god. Det är bara ett konstaterande av en yttre reaktion.
--
HUR skapas den en god självkänsla? Blir kanske den naturliga frågan.
Just den frågan kommer att fördjupas under ett kommande seminarium, men låt mig bara här i all korthet nämna några viktiga punkter:

1.
BLI MEDVETEN OM HUR DIN SJÄLVKÄNSLA ÄR FORMAD I DITT INRE LANDSKAP UPP TILL NU
Kartlägg hur självkänslans ”inre landskap” ser ut, hörs, känns i nuet.
Varifrån kommer du när det gäller självkänslans tematik?
Hur såg dina föräldrar på självkänsla?
Vad lärde de dig om självkänsla?
Har du upplevt stunder av ”flow” (att en dag helt enkelt ”flyter på” helt perfekt? Där händelser så att säga fogas in i varandra ansträngningslöst, elegant, vänsint, milt och kraftfullt)?
Har du lärt dig något om självkänsla i skolan? Av något äldre syskon? Någon äldre släkting?
Isåfall vad? Gå gärna tillbaka och återupplev känslan.
Vilka slutsatser drog du av den upplevelsen?
Anammade du andras tankar och påståenden om självkänsla eller opponerade du dig emot dessa?
Var befinner du dig idag?

2.
ATT FÖRHÅLLA MIG MEDVETET TILL SJÄLVKÄNSLAN I NUET
Efter medvetenhet går det att förhålla sig, relatera sig till det du blivit medveten om.
Vad vill du göra med ditt aktuella förhållande till självkänsla?
Vad vill du undvika att göra?
Är det något du känner att du skulle vilja göra, men tror dig inkapabel att göra?
Är det något som du är rädd för att förändra? Isåfall vad?
Vad skulle du förlora, tror du, om du förändrade din självkänsla?
Vad skulle du vinna, tror du, om du förändrade din självkänsla?
Vilka är, tror du, hindren som just du har för att förnimma en harmonisk självkänsla?
Notera gärna, de hinder som de menar vara de absolut svåraste att överkomma.

3.
ACCEPTERA HELT OCH FULLT ATT DU PÅ EN ELLER FLERA NIVÅER VALT DITT FÖRHÅLLNINGSSÄTT I DITT FÖRFLUTNA.
För att skapa förändring behöver vi oftast först acceptera inför oss själva, att vi varit delaktiga i beslutet – även om det varit ett i hög grad undermedvetet beslut; ja, även om det t.o.m. kanske varit under en tid då jag ännu inte hade utvecklat min hjärna biologiskt (det tar cirka 21 år innan hjärnan är ”fullvuxen” enligt trovärdiga källor; när hjärnan ännu inte är fullvuxen innebär det, att vårt medvetande ännu inte heller kan vara fullt ”närvarande” på det fysiska planet) – så är här tanken, att om jag väljer att se min delaktighet, så skapar detta de bästa förutsättningarna för förändringen.

Att ”skylla på andra” för den aktuella situationen kan kanske vara välgörande i stunden för mitt ego, som är kopplat till den mer primitiva sektorerna i hjärnan, i synnerhet den så kallade ”reptilhjärnan”, men ger sällan någon bestående tillfredsställelse.

4.
FÖRÄNDRA VAD DU ÖNSKAR FÖRÄNDRA GENOM VILLIGHET
Louise Hay beskriver det väl: När vi har problem, har vi på ett plan ett behov av att uppleva problemet. Därför är något av det första att göra inför sig själv att affirmera:
”Jag är nu villig att släppa taget om behovet av min dåliga självkänsla” (eller vad det nu är).

För säkerhets skull tar j. Det en gång till:
”Jag är nu VILLIG att SLÄPPA TAGET om BEHOVET AV MIN DÅLIGA SJÄLVKÄNSLA”

Stanna ett ögonblick.
Känn in vad som händer i dig.
Upplever du motstånd mot att släppa taget?
Fråga dig själv isåfall:
Varför känner jag som jag känner?
Varför tänker jag som jag tänker?
Vad ligger bakom mitt mönster från det förflutna?
Vad behöver jag lära mig genom att uppleva detta motstånd mot att släppa taget?
Vänta in, och skriv gärna ned material som blir synligt i ditt sinne, som blir hörbart, känslor som blir tydliga inför din uppmärksamhet.

VILLIGHETEN att släppa taget är nyckeln till att lämna det gamla, skriver Louise Hay.
Att istället ”bekämpa” en dålig självkänsla (bristande självkänsla) med våldsam kraft är bara kontraproduktivt.
Som nämnts ovan har god självkänsla ingenting med prestation att göra.
Vi kan inte ”bekämpa” och slå ned, och ”döda” en dålig självkänsla.

Varje yttre fenomen ses här som ett resultat av ett inre tanke-känsla-mönster som manifesterat sig i ett vanebeteende och som därigenom skapar vissa reaktioner.
Om du eller jag förändrar det inre tanke-känslamönstret, förändras också den yttre verkligheten; ibland långsamt, ibland fortfarande – men det är omöjligt att den yttre verkligen inte förändras, eftersom det är DU SJÄLV SOM TOLKAR VAD DU UPPLEVER, OM DU FÖRÄNDRAR DIN TOLKNING AV DEN YTTRE VÄRLDENS HÄNDELSER, FÖRÄNDRAS DET SÄTT, SOM DITT LIV SER UT, HÖRS OCH KÄNNS.

5.
FÖRLÅT DIG SJÄLV, ÄLSKA DIG SJÄLV, I ALLT!
DEN DÅLIGA SJÄLVKÄNSLAN KAN BARA FÖRVANDLAS GENOM ATT DU ÄLSKAR DEN DU ÄR – HELT OCH FULLT!
Inte genom att ”slå på sig själv” eller förbanna sina ”dåliga” egenskaper, eller ”dåliga” självkänsla skapas alltså förändring (det är isåfall bara en ”tvärtom”-lösning som har något ”konstgjort” i sig, och som därför inte kan skapa den önskade transformationen.

Förändring sker istället, som sagts, genom att du börjar älska, acceptera, tycka om,
ALLA dina aspekter.
Kan jag älska att jag har som vana att jag är ilsken?
Nej, sannolikt inte - om du längtar efter att bli fri från ilskan.
Men det beror på att du eller jag då bara gått halva vägen.
Vi behöver gå till…
NÄSTA NIVÅ, NIVÅN AV INTENTIONER.

När du märker att din vana att bli arg kommer ur din intention att vilja exempelvis…

”bli respekterad för mina åsikter”
och att det under det finns:
”ett behov av att bli respekterad”
och att det under det finns:
”ett behov av att vilja bli bekräftad för vad jag kan, vad jag gjort”
och att det under det finns:
”ett behov av att vilja bli bekräftad och sedd för den som jag är”
så märker du att ditt kärnbehov har skapat just din manifestationsform nämligen ilskan.

Vad som är möjligt är kanske då att
ÄLSKA DIN INTENTION FÖR ATT DEN FINNS DÄR,
ATT DU ÄGER KRAFTEN OCH MAKTEN ATT SKAPA OCH OMSKAPA.


ÄLSKA DINA NYA FRÖN AV TALANGER
Älska allt som är outvecklat hos dig – inte därför att det just är outvecklat, utan därför att det pekar på att du är på väg att skapa något nytt, något mer fulländat.

Älska dina brister – inte därför att det är något ”berömvärt” att uppleva brister eller att presentera handlingar som du själv upplever som bristfälliga, utan därför att det egentligen inte alls är några brister, utan istället talanger under tillväxt!

Kan du se dem som små ”blomlökar” eller som frön i jorden som nyss skjutit upp ovan jord?
Då vet du, att om du har tålamod kommer snart ”blommorna” fram!
De manifesteras så snart DE RÄTTA BETINGELSERNA EXISTERAR, vid rätt temperatur,
med rätt ”näring” från solen och måhända via vatten.

6.
FÖRLÅT ALLA ANDRA, SOM DU TROR KAN BEHÖVA FÖRLÅTAS. ÄLSKA ANDRA.
Det har predikats av visa män och visa kvinnor genom tiderna:
Genom att förlåta frigörs ”hemlighetsfulla” energier.
Vad är det för energier?
Det är den tidigare bundna psykiska energin i dig, som frigörs!

Vilken psykiska energi?
Hela vårt psyke är, enligt detta resonemang, av energimässig art.
Vårt medvetande är andligt, av en höggradigt psykisk natur.
Vi binder vår psykiska frihet genom att binda andra människor i vår egen icke-förlåtelse.
Omvänt så FRIGÖR VI VÅR EGEN PSYKISKA KRAFT GENOM ATT FÖRLÅTA ANDRA (och oss själva).

Så: det näst sista steget för att frigöra självkänslan är att:
Gå igenom de människor som du har något ”otalt” med, som du har ”ett horn i sidan till”,
Människor du har svårt för, människor som du tror ogillar dig, människor som du varit i fejd med, haft kontroverser med.
Gör en lista:
Om du verkligen vill befria dig (och andra) – gör listan så komplett som det bara går!
Om du ännu inte känner dig redo för att förlåta vissa andra personer för deras handlande i ditt förflutna – kanske du vet att de begått för dig och dina nära stora moraliska överträdelser –
Låt det så vila, och lista istället de som du känner är MÖJLIGA ATT FÖRLÅTA,
DÄR DET FINNS EN VILLIGHET HOS DIG SJÄLV.

Gå inte emot din egen innersta känsla, försök inte med ”våld” gå emot din innersta övertygelse.
Att ljuga inför sig själv är bara bortkastad energi.
Som sagts tidigare blir det bara ”tvärtom” istället för en förlösning.

Om jag ”hatar” min dåliga självkänsla adderar jag bara mer energi åt just min dåliga självkänsla.
Om jag går emot min egen ovillighet att förlåta, blir förlåtelsen bara ”halv” eller t.o.m. ”falsk” och kanske du skulle känna det som att du ”ljuger inför dig själv”.
Detta ger bara mer energi åt din känsla av att vara ”icke-värd” eller ”icke-värdig”.
Så: än en gång:

Känn efter vad som är möjligt att ta tag i.
Vad du är villig att släppa taget om?
Vem eller vilka är du villig från ditt hjärta att förlåta?
Vilka mönster, dömanden, är du villig att ompröva?


Observera: att ”älska andra” inte är liktydigt med att automatiskt vara passiv, foglig, underkastande, ”över-snäll”, innebär INTE att jag låter mig utnyttjas av andra människor på ett sätt som är destruktivt för både mig själv och den andra personen.
Att älska innebär i den här kontexten ALLTID en balans mellan human känsla och intelligens:
Att älska i enlighet med detta innebär att från stund till stund avgöra, vad som är det mest kärleksfulla av de valmöjligheter som du/jag/vi har i nu-ögonblicket.

7.
ÄLSKA DITT SJÄLV, ÄLSKA ALLT SOM ÄR, ÄLSKA LIVET
Möjligtvis låter ovanstående som alltför högtflygande, alltför optimistiskt, alltför ”nyandligt”.
Dock är rubriken grundad i ovanstående sex tidigare punkter, och blir snarast den naturliga konsekvensen av att gå igenom dessa.

Vi når en god självkänsla när vi förnimmer att SJÄLVET ÄR ”GOTT”! dvs perfekt som det är.
Vi når en god självkänsla när vi förstår, känner, upplever, njuter av Självets ständiga process till fullkomnande, till ständig växt.
Vi når en god självkänsla när vi är mer eller mindre ”immuna” mot yttre motkrafter;
Händelser som tidigare kanske fick oss ur balans och som fick oss att ”krympa”, som fick oss att misstolka god självkänsla med egoism eller självcentrering.

GOD SJÄLVKÄNSLA HAR INGENTING SOM HELST ATT GÖRA MED EGOISM!
Den goda självkänslan resulterar tvärtom, att du börjar frigöra din altruism (icke-egoism).
Den goda självkänslan betyder att du har identifierat dig med ditt Själv, en instans som är mer vittomfattande än ditt ego.
Den goda självkänslan gör att du ser andra i högre grad som vänner, inte som motståndare.
Den goda självkänslan gör att du tycker att livet är VÄRT ATT LEVA!

gma 14 mars 2007, uppdaterad och redigerad något 2 aug. 2009.


10.
RESURSBANKEN II:
GESUNDHEIT! –
OM PIONJÄRLÄKAREN
HUNTER”PATCH” ADAMS

”Hälsa är baserat på lycka – från att kramas och skämta till att finna glädje i att ha familj och vänner, tillfredsställelse i arbetet, och att uppleva extas i naturen och i konsten”.
– Patch Adams.

För de som sett filmen om Patch Adams med Robin Williams i huvudrollen torde det väl vara ganska klart, att Adams revolutionerade den terapeutiska, helande dimensionen av läkaryrket. Ingen annan professionell läkare har som Adams förstått att ta vara på de läkande krafterna som finns i skrattet (om vi inte inkluderar den ”skrattyoga” som nyintroducerades av en indisk läkare, och några andra pionjärer, exempelvis Norman Cousins, som skrattade sig ur en allvarlig sjukdom (klassikern ”Anatomy of an Illness”).

Ibland kallas sådana förändringar för paradigmskiften, vilket betyder att hela ”systemet av tänkande, kännande och beteende” förändras på basis av upptäckten, forskningen, idéerna, tekniken eller vad det nu är. Utan överdrift kan vi påstå, att Patch Adams har stått för ett paradigmskifte, vars konsekvenser vi ännu inte fullt ut har prövat, eftersom idéerna ännu bara har prövats lokalt och regionalt. Men – ”världen väntar” – som bekant…

I boken ”Gesundheit”, som filmen bygger på, berättar Patch om sitt liv och sina idéer och vi passar här på att kortfattat återge några av höjdpunkterna, som en introduktion till Patch Adams idéer och förhållningssätt.

MILITÄRBASLIV
Patch Adams föddes in i en militärfamilj, och flyttade runt till olika militärbaser, så snart fadern blev omstationerad, ”Jag lärde mig att skaffa vänner snabbt eftersom jag några veckor eller månader senare skulle de – eller jag – behöva flytta vart än våra fäder fick order att anmäla sig till tjänstgöring”. Han stod nära modern och sin äldre bror Robert, medan fadern mest var frånvarande på grund av jobbet som officer. När han var hemma satt han mest i en fåtölj och drack sprit.

Patchs bästa ämnen var matematik och naturvetenskap, samtidigt som han utmanade regler och förordningar i skolan. Efter skolan sysselsatte han sig med bl.a. biljard, eftersom han gillade att beräkna hur kloten skulle röra sig vinkelmässigt mot sidorna. Korsord och matematiska pussel som hade rationella, givna, svar upptog också en stor del av hans tid.

FADERNS BORTGÅNG
När han är 16 år, 1961, avlider fadern plötsligt. Veckan före hade pappan öppnat sin själ för honom: Andra världskriget och Koreakriget hade, sa han, brutit ned hans livskraft, hans glädje. ”Idag kallas detta post-traumatiskt stress syndrom, ett (sjukdoms) tillstånd som då inte alls var uppmärksammat och som saknade medicinsk behandling”. Fadern berättar om sina skuldkänslor: Hans bästa vän hade med sitt eget liv skyddat honom i Korea från en granat.
Dessutom hade han varit en dålig far, erkände han.

Fadern får en hjärtattack, ambulansen kommer, och inom en halvtimme har han gått bort.
Ingen familjemedlem är med honom på sjukhuset. ”Till denna dag”, skriver Patch, känner jag mig upprörd och bedragen för att jag inte var med honom.”

PROVOKATÖREN
Familjen bröt upp från Tyskland, där de bott de senaste sju åren, och återkom till USA, där de bosatte sig i moderns hemtrakter i norra Virginia. Först fick de bo hos morbrodern i flera månader, och morbrodern blev Patch extrapappa. I skolan fortsatte han att vara en rebell, en upprorsman: han bekämpar diskriminering, är med på demonstrationer och protestmarscher.

Religionen erbjöd ingen lösning för honom, och kändes falsk; ”jag sökte upp människor som trodde på kristendomen och försökte krossa deras tro eftersom de inte hade några bevis för den”. Han besöker coffee houses, lyssnar på beatpoesi och jazz.

KRISER
Några år senare började han få ont i magen: röntgen avslöjar magsår. Han får medicinering, blir bättre, men magsåret återkommer en andra gång. Han läggs in på sjukhus. ”Min mamma ville aldrig tala till mig om något som var obehagligt, och jag hade ingen annan att anförtro mig åt. Jag befann mig i en djup smärta”.

Och svårigheterna blir fler: hans flickvän Donna gör slut, morbrodern begår självmord. Patch hoppar av skolan. Han funderar på att ta livet av sig. ”En gång tog jag 20 aspirin, då jag tänkte att det skulle kunna ta dö på mig”. Till sist berättar han för sin mamma vad han tänkt göra, och modern kallar in familjedoktorn, som kallar in en psykiatriker, som ordnar så att han får plats på en psykiatrisk klinik, Fairfax Hospital.

PÅ PSYKET
”Min tvåveckorsvistelse där var vändpunkten i mitt liv”, berättar Patch. ”Människorna som hade störst inflytande på mitt tillfrisknande var inte doktorerna utan min familj och mina vänner, speciellt min rumskompis, Rudy.”

Rudy hade haft tre fruar och femton jobb och levde i en kaotisk röra av misslyckande och förtvivlan. ”När mina vänner kom för att besöka mig, insåg jag hur bra det kändes. Men ingen kom någonsin för att hälsa på Rudy. Han berättade för mig om en ensamhet jag aldrig hade drömt om existerade, och det gjorde att min smärta verkade trivial i jämförelse. För första gången i mitt vuxna liv kände jag empati med en annan person.

KÄRLEKENS KRAFT
När jag talade med Rudy insåg jag hur viktig kärleken var, och hur viktiga människorna var som älskade mig. Jag hade varit omgiven av kärlek, men jag hade inte låtit detta påverka mig. Jag erhöll en djup personlig sanning: jag behövde vara öppen för att kunna ta emot kärlek. Utan den var jag ingen stark person….Det ögonblicket var ett andligt uppvaknande till kärlekens kraft.”

Patch talar med andra på avdelningen, och alla ger likartade svar: de känner sig ensamma och bär på krossade drömmar. ”Det blev uppenbart, genom tårarna, att de här människorna inte var galna eller tokiga. Det fanns ingen omkopplare i våra huvuden för ”normal” eller ”onormal”.
Jag var samma person jag alltid varit; det var de också. Kanske det var detta som var så smärtsamt. Dessa föregivet ”galna” människor hade helt enkelt svarat på livets komplexitet med rädsla, ilska, sorg och förtvivlan i en sådan utsträckning att de – vi – behövde skydd från dem/oss själva”.

Han skriver ut sig själv från psykavdelningen, fast besluten att ta reda så mycket som möjligt om vad som skrivits om lycka i böcker, och att undersöka lyckan i vardagen. ”Jag ville veta vad som fick (människor) att må bra och letade efter lyckliga familjer så att jag kunde förstå vad som höll dem samman”.

EXPERIMENT I ATT KOMMA NÄRA MÄNNISKOR
Han experimenterar med att medvetet ringa ”fel nummer” och pröva att få kontakt med människan i den andra luren. Han engagerar främlingar på stan i konversationer. Han går till de lokala barerna och lämnade inte stället förrän han hade fått nästan allas livshistoria.
”Jag kunde knappt tro på, hur storartade och unika människor var, samtidigt som det fanns gemensamma trådar i deras historier”.

Patch menar att han nu ånyo blev en forskare, men nu inom ett nytt område: mänskligt beteende, och nu en forskning ”spetsad” med hans egen längtan efter att komma nära människor, och att förstå och känna dem och själva lyckans natur.

SJUNGANDE SORTERARE
Att läsa medicin kändes som en naturlig förlängning av Patch strävan att vilja hjälpa människor. I väntan på att godkännas tog Patch ett jobb som tjänsteman på the Navy Federal Credit Union i staden Anacostia. Människorna där spenderade sina dagar med att gör vad de avskydde: sortera papper. Patch beslöt sig för att ändra på detta. Tillsammans med kompisen Louis beslöt sig Patch för att göra sysslan och arbetsplatsen till en enda lång ”happening” – detta var på 60-talet! Patch och Louis sjöng ibland texterna på de dokument som skulle sorteras som delar ur en gregoriansk mässa. En tid gick de omkring med propellermössor på avdelningen. En annan gång kom de till jobbet iklädda gorilladräkter.

Patch upptäckte, att det som många människor höll i kärt minne, var de stunder då de haft roligt. Genom att ge ut humor och skratt märkte Patch, att han gav en gåva till andra, och mådde själv bättre. ”Jag besegrade alla mina demoner och blev den person jag är idag”, konstaterar Patch.

MEDICINARE
1967 började Patch Adams på läkarlinjen. Men genast börjar hans sociala samvete göra sig påmint: skolan, The Medical College of Virginia i Richmond var en konservativ inrättning. Inga svarta tilläts i klassen, och skolledningen försvarade regeringens krig i Vietnam. Professorerna var enligt Patch i avsaknad av varje vision om ett mänskligt vårdsystem.

Patienten var en passiv mottagare av visdom, som halvgudar (läkarkåren) nådigt utgav från ett teknologiskt tempel. Han lär sig också om hur nära läkemedelsindustrin doktorerna ofta arbetar (d.v.s. hur vanligt det är med korruption) och hur man som läkare skall kunna skydda sig mot eventuella stämningar från patienterna. Patienterna kallades ofta ”kyligt” för sina sjukdomar istället för sina namn, ”som om sjukdomen var viktigare än den människa som led av den”.

Kandidaterna får lära sig att ställa snabba frågor under fem-tio minuter till patienten för att fastställa åtgärder. ”Alla andra fasetter av patientens liv – familj, vänner, tro, vad som gladde honom och intresserade honom, arbete, integritet, näringsomständigheter, fysisk träning, och mycket annat, ansågs så gott som irrelevant för att praktisera medicinareyrket.” Glädjelöshet utbredde sig i sjukhus och lärosalar. Förläsningarna var framförallt anordnade för att professorerna skulle kunna behålla sina positioner, skriver Patch, medan de egentligen hade endast ett svalt intresse för den typen av utlärande.

PÅ SJUKHUSET
Efter två år på skolbänken, övergår man till sjukhussalarna. ”Jag insåg att de flesta människor -inkluderande många yrkesmässiga vårdgivare -led av samma tomhet, ensamhet och uttråkning som fanns beskrivna i de viktiga litterära verken jag tagit del av. De levde liv av tyst eller skränig desperation. Jag hade redan bestämt mig för att jag inte ville leva på det viset.”

För att undvika att bli utbränd började Patch ta ledigt en dag i veckan från utbildningen, och bad ledningen att inte informera honom om vilka betyg han fick om han inte misslyckades bli godkänd.

Istället för att gå ronden med de andra läkarkandidaterna gick han sin egen rond. ”Jag var då fri att tala med patienterna, gråta med dem, massera dem, trösta dem, skämta tillsammans med dem och injicera lite exuberande och glädje i deras liv.”
Professorerna rasade, eftersom ”emotionellt engagemang” i patienternas liv var förbjudet, men Patch lät sig inte hindras av det. Och skulle inte heller fortsättningsvis göra det.

PÅ BARNSJUKHUSET – OCH GRATISKLINIKEN
1970 fortsatte Patch sin utbildning på ett barnsjukhus i ett getto i Washington. Här fick han helhjärtat stöd från klinkchefen Peg Gutelius. Eftersom han tidigare uppträtt i jultomtemundering för barn prövade han det även här, till stor succé: barnen kallar honom genast ”Dr. Ho Ho”. Samtidigt spenderade han tid vid the Free Clinic, som var öppen nattetid. Här samlades alla slags människor, radikala aktivister, hippes med gitarrer, tonåringar som behövde p-piller och drogmissbrukare.

Den fria och kostnadsfria kliniken erbjöd utmärkta möjligheter för Patch Adams att pröva sitt ”humorprogram” för att se om det kunde hjälpa andra. Det gjorde det. Ofta blev Patch inbjuden till patienternas hem. Han konstaterar: ”Den här kliniken och barnkliniken blev modeller för vad jag själv ville göra med min medicinska karriär”.


”ÖVERDRIVET LYCKLIG”
Under de sista veckorna på medicinlinjen blir Adams kritiserad av skolledningen. I ett memo beskrivs Patch som ”överdrivet lycklig” och han hotas med att underkännas. För att uppväga dessa dåliga nyheter träffar Patch också sin tillkommande fru Linda Edquist. (De var gifta till 1997, men även efter det datumet tackar Patch i bokens efterskrift Linda, för allt hon bidragit med under 27 år, såsom varande den ”jätte” hon är.)

DRÖMMEN OM GESUNDHEIT
Drömmen är att skapa ett helt nytt slags sjukhus; där vänskap, humor och kärlek är den bärande energin. Under en natt skriver han ned följande plan: Att delge hälsovård i de bästa intressena för både patienter och ledning. ”Jag föreställde mig en community (ungefär: ett kollektiv) dit människor med dåliga själv-bilder kunde söka sig för att aktivt medverka till att återuppbygga sina liv, och återetablera en kärlek till jaget och till andra - den mest kraftfulla terapin av alla”.

Patch ville ha avdelningar för bibliotek, för trädgårdsprojekt, för skolverksamhet, en permanent ledningsgrupp av läkare och vårdare, och mycket annat. Människor skulle kunna stanna några timmar eller flera dagar, eller ännu längre. Och behandlingen skulle vara kostnadsfri för patienten, det vill säga: verksamheten skulle bedrivas med hjälp av privat och/eller offentlig finansiering.

”Kommunikation, både verbal och icke-verbal, skulle bli vårt sätt att leva”, skrev Patch i sin visionstext. Just då fanns inget namn på modellen, men 1979 döptes det till the Gesundheit Institute. Vi valde namnet därför att det får folk att skratta, och sålunda blir öppna för läkande, och därför att ordet bokstavligen betyder ”god hälsa””: (Ordet har i sin amerikanska form, förutom att vara en översättning av tyskans ”hälsa” även bibetydelsen ”prosit”, då ”Gesundheit!” kan nämnas efter det att någon har nyst.)

DOKTORN ÄR HEMMA
Patchs nästa steg är att sluta sina anställningar och öppna egen praktik i hemmet, en trerumslägenhet han delade med några medicinarvänner, i Arlington, Virginia. Man praktiserade också förebyggande hälsovård och välkomnade komplementär medicin; homeopater, kiropraktorer och naturläkare fick ta emot patienter i Patch praktik.

KOLLEKTIVLIV – THE ROCK
1973 turnerade Patch, hans fru Linda och tretton andra runt i Europa under elva månader i en gammal buss. Väl tillbaka i USA var man med om att skapa ett kollektiv i Västra Virginia. Här var det möjligt att kombinera läkarmottagning med olika sociala aktiviteter, teater, dans, hantverk. Hundratals människor besökte kollektivet, därav många långdistansbesökare.

Här fanns patienter med såväl kroniska medicinska problem som inte hade lösts genom traditionella läkarmetoder, likväl som dem som kommit på grund av de allvarliga biverkningar som en del medicin skapade. ”Till vår stora överraskning och glädje blev måna patienter hjälpta av alternativa terapier. Dessa nya tillvägagångssätt blev en underbar addition till våra allopatiska (d.v.s. reguljärt medicinska) behandlingar.”

12 ÅRS UTFORSKNING
Under tolv år upptäckte kollektivet The Rock, att de flesta patienterna behövde mycket mer i sina liv än medicinering. Hälsa verkade vara sammanvävd med en individs perception av livskvalité. Ofta var det en otillfredsställelse med arbete, familj och det egna jaget som motverkade en ”kur” eller förbättring av hälsan från att någonsin inträff… Dessa frågor hade traditionellt varit filosofins, psykologins, konstens och religionens område, så vi studerade var och en av dessa områden omfattande. När jag mötte en patient kunde jag spendera flera timmar med honom eller henne för att lära mig om föräldrar, kärlekspartners, vänskapsrelationer, jobb och Hobbes: hela personen. ”

Det framstår med önskvärd klarhet, att sjukdom inte bara är ”något som händer” människor; allt ingår i en komplex orsaksväv. Framförallt handlar det om människor som upplever att de är olyckliga med de villkor de lever under, och där de inte upplever att den kan förändra villkoren. Människor behöver, skriver Patch Adams, ”stora mängder av psykologisk och andlig näring”. Han konkluderar: ”Att helt enkelt VARA där (i kollektivet) var terapin. För oss var – och är – medicin relationen mellan helaren och patienten”. Det viktiga budskapet är: Människor behöver människor.

DRÖMMEN OM GESUNDHEIT UT I MEDIA
1979 lämnade Linda och Patch gården och flyttade närmare Washington för att koncentrera sig på att ordna finansiering för sjukhusprojektet. The Rocks slutade att tillhandahålla medicinsk vård men har hållit samman som kollektiv genom åren. 1983 togs det svåra beslutet att aktivt gå ut offentligt med planerna för att söka publicitet. Svårt, eftersom Patch trodde att det fanns en risk att kändisskap skulle förstöra det privatliv som trots allt fortfarande fanns.

Dessutom skulle publiciteten göra dem till en ”produkt”, vilket skulle trivialisera vad de gjorde genom att fokusera på personligheten hellre än idéer. Dock, erkänner Patch, att genom publiciteten i tidningar och TV-framträdanden skapades den mest effektiva formen av finansiering. Läkare och vårdpersonal hörde av sig från hela landet, och ville vara med. Sponsorer skickade checkar.

CLOWNFÖRELÄSNINGAR
Efter att de första artiklarna publicerats, började Patch ge föreläsningar och workshops om projektet och synen på läkande och medicinska behandlingsformer. Han adderade genast teatrala presentationer och clownerier inom ramen för de medicinska föreläsningarna.

”Vi länkade ihop olika sketcher i syfte att göra en show om de magiska livselixiren: hopp, passion, avspänning, familjeliv, nyfikenhet, kreativitet, vishet och fred.”
Med hjälp av än mer finansiering kunde man turnera över hela USA med paraplyprojektet ”Medicin and Musical Comedy”, som även inkluderade en ”play-shop” för barn.

Vid en visit till traditionsbundna Harvard Medical School, spenderade man halva dagen med att lära sexton studenter ”Hur man blir en tokig doktor”. De fick bland annat lära sig hur man clownar och jonglerar med bollar. Responsen blev mycket entusiastisk från läkarkandidaterna, som därefter fortsatte att öva sin ”tokighet” och i sin tur blev väl mottagna av folk.

I SOVJET – OCH I RYSSLAND
1985 ingick Patch i en 75-mannadelegation för att sprida förståelse och fred över gränserna. Han väljer att presentera sig som clown, och rör sig ute på gator och torg i sin clowndräkt och stora röda lösnäsa; ”tusentals människor skrattade när jag gjorde löjliga gångstilar i den munderingen på tunnelbanan; i skolor, på sjukhus, och i kyrkor; och vid formella sovjetiska fredskommittémöten”. Resorna till vad som sedemera blev Ryssland fortsatte i åtskilliga år, och då med en hel ”delegation” clowner.

THE GESUNDHEIT INSTITUT IDAG
Den väsentliga kontakten mellan alla vänner till idén och projektet Gesundheit sker genom sitt ”nutwork” (ungefärligen ”de knäppas nätverk”), som idag kallas Achoo! Service. ”Vad som än händer, tror jag att vårt primära mål inte är skapandet av ett sjukhus utan det större åtagandet att ha en dröm och att hålla fast vid den.”

Klart är att få människor såsom Patch hjälpt till att bryta ned den tidigare omänskliga läkare-patient-relation som varit en del av den västerländska medicinen i flera hundra år.

Genom att återintroducera tanken på att det bakom alla sjukdomar existerar ett betydligt mer komplext orsakssammanhang än den enkla symptom-medicin-kausalitet (dvs orsak-verkan) fungerar Patchs tänkande och praktik som en brygga mellan den allopatiska medicinen
(dvs vanliga medicinska sakkunskapen) och den komplementära, som har inriktning på helhetsbilder, och där en djupare förståelse för människans olika dimensioner vanligtvis finns inkluderad i behandlingsprocessen.

Till sist kan Patch Adams betydelse inte heller överskattas, när det gäller kärlekens och vänskapens betydelse för hälsa och läkedom.
Eller som Patch Adams beskriver kärleken: ”den mest kraftfulla terapin av alla”.

--
Källa: Gesundheit! Healing Arts Press, Rochester, Vermont 1993, samt, med tillägg 1997.


11.

VILL DU FÖRDJUPA DINA KUNSKAPER?

E-POSTAD DISTANSKURS I…
”THE SECRET-HEMLIGHETEN
-I PRAKTIKEN”
FÖR DIG SOM HAR DET PRAKTISKT KNEPIGT ATT KOMMA TILL EN IRL-KURS KAN DETTA VARA ETT ALTERNATIV.
Med detta fylliga material kan du via egenstudier fördjupa dig i ämnesområdet i lugn och ro hemma.
Baserad på källorna till filmen och boken The Secret.

NU: Över 450 A4-sidors material! INKLUDERAR
+ ARTIKEL OM BAKGRUNDEN TILL THE SECRET ( 18 sidor)
+ ARTIKEL OM WALLACE WATTLES (av gma)
+ KURSHÄFTET FÖR THE SECRET (50 sidor). MED UPPGIFTER.
+ KURSHÄFTET “SÅ MOTIVERAR DU DIG” MED UPPGIFTER.
+ MINI-KURS I VÄLSTÅNDSMEDVETANDE (förberedande).
+ Översatta och kommenterade passager av Wattles och Haanel.
+ Inkluderar KORRESPONDENSMÖJLIGHETER
under de 4 veckor kursen varar!

Med följande bonusar:
+ WALLACE WATTLES e-bok The Science of Getting Rich – grunden!
(80 sidor)
+ CHARLES HAANELS e-bok The Master Key System Från 1917.

+ NYTT: THINK AND GROW RICH. E-bok. Av Napoleon Hill.

Under c:a 4 veckor får du kursmaterial om THE SECRET-HEMLIGHETEN I PRAKTIKEN till din uppgivna e-postadress och du är under kursen välkommen att korrespondera under hela perioden med kursledaren om ditt möte med materialet.
Sänds som viruskontrollerade WORD-attachment och pdf-filer och skrivs ut av din skrivarfunktion eller läses på skärmen.
Korrespondens som inskriven text.

Pris: 650 SEK inkl. 25% moms via PG 609 83 52-5 (gma action)
Alternativ två: 350 SEK inkl. 25% samtligt material
UTAN KORRESPONDENS.Anmälan: Gunnar-martin.aronsson@bredband.net



12.

VILL DU FÖRDJUPA DINA KUNSKAPER?
E-POSTAD DISTANSKURS I…
”THE SECRET-VÄLSTÅNDSMEDVETANDE”
FÖR DIG SOM HAR DET PRAKTISKT KNEPIGT ATT KOMMA TILL EN IRL-KURS KAN DETTA VARA ETT ALTERNATIV.
Baserad på källorna till filmen, boken samt traditionen bakom THE SECRET.
NU: Över 450 A4-sidors material!
Med detta fylliga material kan du via egenstudier fördjupa dig i ämnesområdet i lugn och ro hemma.

INKLUDERAR
+ INTRODUKTIONSARTIKEL OM THE SECRET
+ ARTIKEL OM WALLACE WATTLES
+ MINI-KURS I VÄLSTÅNDSMEDVETANDE (förberedande)
+ KURSHÄFTET THE SECRET II – VÄLSTÅNDSMEDVETANDE
+ E-BOK av Wallace Wattles TSoGR (80 sidor)
+ E-BOK av Charles Haanel – The Master Key System. (211 sid.)
+ Översatta och kommenterade passager av Hill, Wattles och Haanel
….och än mera

NY EXTRABONUS, ”for the Fun of it”:
+ E-BOK Powerful ways to sharpen your memory (60 sidor)
+ Nytt: HOW TO FEEL POWERFUL IMMEDIATELY M.Brecia. 4 sid
+ NYTT: THINK AND GROW RICH. E-bok. Av Napoleon Hill!


Under några veckor får du kursmaterialet VÄLSTÅNDSMEDVETANDE till din
e-postadress och du är under kursen välkommen att korrespondera under hela perioden med kursledaren om ditt möte med materialet. Sänds som viruskontrollerade word-attachments och pdf-filer och skrivs ut av din skrivarfunktion eller läses på skärmen. Korrespondens som inskriven text. (OBS Det engelska materialet är rättighetsfritt pgr av ålder eller på grund av att det ibland inkluderar annonsmaterial i slutet och därför är en give-away. Stoffet inkluderas i kursen eftersom det handlar om värdefull kunskap.)


Pris: 650 SEK inkl. 25% moms via PG 609 83 52-5 (gma action).
Alternativ två: 350 SEK inkl. 25% samtligt material UTAN KORRESPONDENS.


13.

VILL DU FÖRDJUPA DINA KUNSKAPER?
E-POSTAD DISTANSKURS I…
KÄRLEK TILL KROPPEN

NEJ - Vad vi behöver är inte fler ”bantningskurer” eller ”dietprogram”!
VAD VI BEHÖVER ÄR ATT
ACCEPTERA VÅR KROPP,
UPPMÄRKSAMMA DESS BEHOV,
VÅRDA DEN OCH ÄLSKA DEN!
Yngre eller äldre kropp har ingen som helst betydelse - kärlek är alltid nyckeln.

+ HUR FÖRÄNDRA DIN INRE MÅLBILD SÅ ATT DU
FRIGÖR DIG FRÅN ”ATTACK”-TANKAR.
+ HUR DU KAN FÖRBÄTTRA RELATIONEN
MELLAN DIG SJÄLV (DIN SJÄL) OCH DIN FYSISKA KROPP.
+ HUR DU DAGLIGEN KAN GE DIN KROPP EXTRA
LIVSENERGI
+ FÖRLÅT DIN KROPP OCH MÅ BÄTTRE!
+ VISUALISERINGSÖVNINGAR
+ INKLUDERAR: METODIK FÖR ATT BEHANDLA MAT-
ADDIKTIONER (BEROENDEMÖNSTER)


7 delar, cirka 70 A4-sidor. Varje del sänds ut med någon tids mellanrum, för att du skall kunna fördjupa dig i varje del.
Innehåller konkreta skrivuppgifter och mentala-andliga övningar.
5 delar har redan kommit ut!

Tekniskt: Levereras som AVG-kontrollerat attachment.
Du skriver ut kursen direkt på din printer hemmavid.
Pris: 220 kr inkl. moms.
(Papperskvitto kan sändas, om så behövs.)
Pris utan korrespondensmöjlighet: 160 kr inkl. moms.
Frågor om kursen? Skriv eller ring hit, du är välkommen!

HUR DU BESTÄLLER:
Du skriver en rad till gunnar-martin.aronsson@bredband.net,
balanserar via PG 609 83 52-5, och kursen börjar genast sändas till dig!

”Hittills har jag gått igenom del 1 och 2.
Det är spännande!”
- Annika



14.
Pilotprojekt: E-boken
DEN HEMLIGA PSYKOLOGIN
– Nyckeln till förståelse av ditt liv -

Om du är intresserad av att ta del av gma:s nya bok DEN HEMLIGA PSYKOLOGIN under dess uppbyggnadsfas, är du hjärtligt välkommen att erhålla boken genom ett abonnemang på kapitlen, som skickas cirka var tionde dag till den e-postadress du uppgivit.

Priset är f.n. 220 kr inkl. moms och balanseras enkelt genom
PlusGirokonto 609 83 52-5.
Vill du abonnera skriver du bara en rad till
gunnar-martin.aronsson@bredband.net
(Kommer du in senare sänds de tidigare skrivna kapitlen i en ”bunt” till dig.)


DEN ANDLIGA PSYKOLOGIN
behandlar på djupet de ämnen som är centrala i Nätverksbrevet, men har som utgångspunkt gma:s egen andliga plattform, somligt som inte ens tagits upp i Nätverksbrevet pgr av att framställningen behöver anknytas så att säga på båda sidor i en kontinuitet; till en större helhet. Denna helhet finns nu genom boken.

I DEN ANDLIGA PSYKOLOGIN
har du även möjligheter att göra STUDIEUPPGIFTER, så att du själv kan känna dig MER ENGAGERAD i texten, än om det bara vore en fortlöpande framställning!

NU… Över 150 A4-sidor!
KAPITEL 12 är under produktion…

Några röster om materialet:

” Boken är fantastisk! Det känns skönt att tänka på livet som ett äventyr…”

- Birgit H.

”Jag får verkligen gå in i djupet av
mig själv och hitta svaren på frågorna som finns i materialet.
Det är lärorikt!”
- Jennifer


15.

RESURSBANKEN III:
VÅR MISSION
(eller: VÅRT LIVSUPPDRAG)
av Robert Roskind.

/Utgår pgr av rättighetsskäl på bloggen./
--
av Robert Roskind.
ur: “In the Spirit of Business. A Personal Interpretation of Applying the Principles of A Course In Miracles to Business”.
Celestial Arts Publishing, Berkeley. U.S. 1992.


* Genuset ”Han” används konsekvent inom Mirakelkursen ACIM/EKIM. Nätverksredaktören själv föredrar ett neutralt genus eller ett som innefattar båda genusen, då Universell Intelligens ses som polariserad i en aspekt, och enhetlig i en annan.

Mer av och om ROBERT ROSKIND, Författare, healer, organisatör av ”One Love Events”, där syftet är att föra fram betydelsen av och praktiserandet av ovillkorad kärlek och gemenskap:


1.
http://www.amazon.com/Robert-Roskind/e/B001HD1ATY

2.
http://www.planetlightworker.com/articles_free/robertroskind/article1.htm



16.

LIVSMENINGSINRIKTAD
COACHING OCH TERAPI
- baserad på 2000-talets andligt fokuserade psykologi.


PRIS: 600 SEK inkl. 25% moms för c:a 2,5 - 3 timmar
Arbetssökande, stud, sjukskr: 500 SEK inkl. 25% moms.


NYHET: INKLUDERAR NU OCKSÅ, OM DU SÅ ÖNSKAR, ETT UPPFÖLJNINGSMAIL som tar upp något centralt i samband med mötet. Detta för att söka ADDERA COACHINGVÄRDE till dig.

+ Känslor av underlägsenhet, bristande självförtroende el. självkänsla.+ Yttre konflikter – på jobbet, i relationen
+ Inre konflikter: motstridiga mål, motstridiga impulser och tendenser

+ ”Bundna” känslor, ”stumma” känslor, ”rationaliserade” känslor+ Relationen till mamma, pappa, syskon, barn, släktingar+ Sömnproblem, oro inför morgondagen
+ Koncentrationsproblem
+ Familjemönster från det förflutna som är ett problem i nuet+ Meningslöshetsupplevelser, ”vad tjänar det till att försöka…”tänkande.

+ Separationsproblem, skilsmässa, förlustkänsla och sorgearbete+ Mobbning – liggande i det förflutna, aktuella på arbetsplatsen
+ Icke-komplexa fobier (NLP: s fobikur); hissar, insekter, ”scenskräck”, etc.
+ Djupare liggande fobier (långsam, mild bearbetning av problemen)+ Traumatiska upplevelser (med mild metodik och baserat på samtal)
+ Bristtänkande – välståndstänkande (inom alla områden.)
+ Hjälp till mönsterbrytning vad gäller ”ovanor” (destruktiva)+ Hjälp till installering vad gäller nya vanor (konstruktiva)
+ Psykosomatiska problem
+ Skamkänslor – hur bearbeta?
+ ”Oförklarlig” skuldkänsla; ”inte tillräckligt bra”-förnimmelse.
+ Religiös skuldkänsla, sexuellt anknuten skuldkänsla

+ ”Depression”, markant eller långvarig nedstämdhet.+ Målsättningsarbete och mina livsmål – vilka är ”rätt mål” för mig ?
+ Mitt livssyfte, vilket är det? Livsförutsättningskartläggning.
+ Healingarbete via guidad djupmeditation + Kreativitetsproblem – Hur lösa upp, hur vidareutveckla?

”Specialitet”: terapeutiskt arbete och coaching som riktar sig parallellt till det medvetna och till det undermedvetna, för att därigenom underlätta den av dig önskade förändringen.
Utgångspunkten för arbetet är att vi alla är mer resursrika än vi kan invaggas att tro genom
”negativ” propaganda från samhället i stort, och att vi har möjlighet att förverkliga latenta resurser i högre grad.

TYSTNADSPLIKT praktiseras.
Balansering till Plusgirokonto antingen före eller efter coachingmötet föredrages, då administationen underlättas. Verksamheten är icke-medicinsk och komplementär till vanlig sjukvård, ej en ersättning för sådan vård. Avbokning senast 12 timmar före möte, då planering också är ett arbete.Möjlighet till hypnosterapi är möjligt, om du så själv önskar. Par har möjlighet att få för samma pris som för en person.

REFERENSER:
”Det finns en spetsmetodik hos Gunnar och det är NLP. Men vad jag tänker på när jag skriver spetsmetodik är en metodik som utövas med precision, pricksäkerhet, koncentration och lyhördhet. Inte nog med det. Man får full respekt av Gunnar, med en stor dos humor och allvar…. Han är helt enkelt sanslöst duktig på att kommunicera med tankar och känslor hos mig själv som jag tidigare endast tyckt stått i vägen för min lycka. Hur bär han sig åt?”
Agneta, Malmö.

”För ett knappt år sedan kom jag med hjälp av dig fram till en strategi för mitt avhandlingsskrivande m.m.…. Det fungerade! Avhandlingen ärklar (liksom de andra stora projekten som vi talade om).
Tack för att du inspirerade mig att ta djärva beslut.”
M. S.

”Måste säga att du verkligen är briljant som coach och otroligt duktig på att hitta trådar att dra i. Jag känner efter vår session att det har skett ett skifte i mig. Ett litet, men ettrigt, skifte som jag inte kan frånse eller vifta bort.”
Kristina, Malmö

”…Och ett ännu STÖRRE TACK för hjälpen med att bota Gry´s fobi. Det gjorde du verkligen och hon är jättelycklig över det!.”
Karin A.

”Som alltid efter en session hos dig är jag steget närmre helheten hos mig. Känslan i dagsläge är att pusselbitarna är på plats som en bas och från det får jag bygga på höjden och brädden. Jag fick också en skön känsla med mig av att vara mer än vanligt öppen för nya vägar och relationer och kan se på det gamla från ett annat perspektiv.
Kajsa.


"Jag har tänkt och funderat så länge på hur jag ska formulera mitt omdöme om dig som kursledare och vad kurserna i somras gett mig. Att jag minns dem med glädje och upplevde att en stor sorg försvann är ju fantastiskt i för sig men det räcker inte. Vad jag vill ha sagt är att ALLA bör gå på en av dina kurser för att städa upp bland gammalt bråte, som är lagrade i kroppen/psyket. "
-Boel, Malmö.


”Tack! För en gränslöst bra kurs, som sannerligen såg till att den slumrande Jätten inom mig vaknade till liv. --- Kursen borde vara en angelägenhet för alla som är intresserade av att växa och utveckla sig själv som människa.”
-Bosse Ståhlberg


”Coaching har jag testat tidigare, men detta var helt annat än jag varit med om. Gunnar Martin lotsade mig fram att se förträngda mönster som lett mig dit jag var idag. Jag blev fullt medveten om hur mitt liv levdes idag. Nu känns det mycket spännande att stå inför arbetet att ta tag i detta. Tack vare de insikter Gunnar Martin gett mig i coachingen och den feedback som följde i samtalet känner jag mig rustad att steg för steg göra de nödvändiga förändringar som mitt inre viskar till mig att jag måste göra. ”Iréne, Stockholm

”…det var en helt underbar coaching.. jag är fortfarande kvar i den rusiga, ljuvliga känslan och insikten av att ha blivit på det klara, ja till stor del i alla fall :-) , med min livsuppgift i detta livet. Allt faller på plats på ett fantastiskt sätt!
- Ylva.
-
"Ville bara skriva och tacka för timmarna som jag hade med dig inför körslaget! Jag har klarat av det helt utan några känslor av panik eller rädsla och det har varit helt underbart."
- S.N.

”Coachingen var superbra, och jag fick en del nya infallsvinklar…”
-Sofia.

Jag vill bara säga att jag verkligen tror på NLP som konkreta verktyg i beteendeterapeutiskt syfte. Det finns ju olika skolor i hur att må bra ända in i mitten men man kan fastna i den "imagen" att söka hela livet. Jag gick till Gunnar Martin Aronsson i Malmö, ett tre timmars pass och det var en ordentlig uppvaknare och ett redigt verktyg som jag fick och som jag har med mig i det jag gör. Jag är väldigt medveten om mycket men att få det så svart på vitt framför mig om orsaker och hur man kan förhålla sig till detta var toppen!
- W.

” Jag har deltagit i många av Dina kurser de senaste åren och jag måste säga att de alla genomgående håller en mycket hög klass. De har också hjälpt mig att få insikter om mig själv - både positiva samt negativa! Jag har också genom Dig erhållit de rätta verktygen att kunna arbeta vidare på egen hand efter avslutad kurs. Tack för Din generositet och ditt engagemang.
Ser med spänning framemot Dina nya kurser. "

- B. Ekman, Malmö


(Stort tack för möjligheten att citera, vänner!)
/gma


TID: C:a 2,5 - 3 timmar per möte.
10.00-12.30 (13.00) fm
13.00-15.30 (16.00) em
17.30-20.00 (20.30) kväll – möjligt vis vissa tillfällen.
BOKNING: gunnar-martin.aronsson@bredband.net
Du får ett mail med DEFINITIV-BOKNING av tid
(detta för att undvika ev. missförstånd vid mobiltelefonkontakt, etc.
Om du önskar kontakt samma dag med gma, ring:
0708-107 992. (Om ej svar, tala in ett meddelande, så ringer j. upp.)



17.

PRESENTKORT I SEPT. 2009:
Ge dig själv en present (eller
någon som du vet säkert är intresserad av ämnesfältet!
OBS Kurserna är inte avsedd för ”alla”, utan varje person som anmäler sitt intresse behöver känna en spontan dragning till materialet.

PRESENTKORT 600
När du köper ett presentkort på 600 kr ingår följande…

1A
En coachingsession. (värde 600 kr)

1B
Alt för dig som bor längre bort: 1 timmes telefoncoaching
(värde 350 kr),

2.
E-boken Den Hemliga Psykologin (värde 220 kr) hittills 11 kapitel,
150 sidor och med fördjupande läsning inom ditt intressefält.

3.
E-distanskursen Kärlek till kroppen (70 sid, värde 160 kr.)
--
EXTRA-BONUSAR:
Dessutom lite fler roliga extra-bonusar via E-posten, direkt till dig.

4
Introduktionsartikel om The Secret (18 sidor).

5.
E-boken The Science of Getting Rich* av Wallace Wattles.

6.
Artikel om Wallace Wattles, pionjären ( 8 sidor).

7.
Ditt bästa liv. Fördjupande artikel om vad The Secret är och inte
är: hur sålla bort överdrifter och missförstånd gällande The Secret
och därigenom förstå kärnan.

PRESENTKORT 1100
När du köper ett presentkort på 1.100 kr ingår följande…
material på över 500 sidor samt kursplats o. en st. coachingsession!

1.
En plats på tvådagarskurs framöver
(grundvärde 1.590 kr) eller en workshop på en dag (v. c.a 750 kr)

2.
E-boken Den Hemliga Psykologin, hittills 11 kapitel och 150 sidor och med fördjupande läsning inom ditt intressefält. (värde 220 kr)

3A.
En coachingsession (värde 600 kr) i Malmö.

3B.
Alt. för dig som bor längre bort:1 timmes telecoaching (v. 350 kr)

4. ´
E-distanskursen Kärlek till kroppen (c.a 70 s. v. 160 kr).

--
EXTRA-BONUSAR
Dessutom lite fler roliga extra-bonusar, via e-posten, direkt till dig.

5.
E-boken The Science of Getting Rich* av Wallace Wattles
( c:a 80 sid.)

6.
E-boken The Master Key System*, klassikern av Charles Haanel. (176 sid.)

7.
Introduktionsartikel om The Secret (18 A 4 sidor).

8.
Artikel om Wallace Wattles, pionjären av gma.

9.
Ditt bästa liv. Fördjupande artikel om vad The Secret är och inte
är: hur sålla bort överdrifter och missförstånd gällande The Secret
och därigenom förstå kärnan.

10.
Born Rich*. E-bok av Bob Proctor (eng. 247 sid.)

11.
NYTT: E-bok: THINK AND GROW RICH. Av Napoleon Hill.

Hur känns detta?

J

HUR DET GÅR TILL ATT BESTÄLLA…
Du beställer isåfall antingen
PRESENTKORT 600 eller PRESENTKORT 1100 genom att…

1.
Skriv en rad till gunnar-martin.aronsson@bredband.net
och får GENAST en bekräftelse och det första mailmaterialet till den mailadress du själv önskar.

2.
Sätta in summan på Plusgirokonto 609 83 52-5 (gma action).
Och får en bekräftelse per mail även angående det.
Skriv ditt namn och att det gäller PRESENTKORT.

· PS 1 Leg. not: Ang. Bonusböckerna är dessa fria e-böcker på grund av ålder, eller vbf som en gratis del av författarens marknadsföringskampanj: vi respekterar copyright.
· PS två: Du som redan har tidigare Presentkort: Är det något som du ännu ej fått översänt? Skriv en rad så ordnar vi det!



18.

HYPNOSAUDIOS
- Guidade meditationer på Alfanivå -

Aktuellt program:

ÖKA KONTAKTEN MED DITT UNDERMEDVETNAS GENI
- syftar till att du lättare skall kunna förnimma den källa som finns inne i dig och mig, oss alla, där vi har upprinnelsen till exempelvis kreativitet, lösningar på problem, mod, styrka, lugn och kärlek.

Pris:
150 kr inkl. moms

Beställning:
1. Du skriver en rad till gunnar-martin.aronsson@bredband.net
2. Programmet skickas till dig som MP3-fil och avlyssnas via datorn (du kan
sedan, om du själv önskar, överföra det till annat medium, ex. CD.)
2. Du balanserar summan till PlusGirokonto 609 83 52-5 (gma action).

Tekniskt:
Programmen är inspelningar överförda till MP3-ljudfiler, som sänds till din mailadress. Fler program kommer att produceras. Intalare är gma.

Tid:
Cirka 40-45 minuter per program.
Programmen är utan musik, utan innehåller hypnotisk metodik för att du skall nå in till den så kallade alfa-nivån, vilket är grundnivån för undermedvetet arbete eller processande.

Övrigt:
Förändringar som skapas på alfaplanet av en person har betydligt större genomslagskraft än förändringsförslag som enbart kommer från den medvetna nivån. Materialet används i en lugn hemmiljö, ej exempelvis när du är ute i trafiken.
Vill du ha skrivet kvitto på materialet kan det översändas till dig.



19.
FAQ om verksamheten:

KAN NÄTVERKSBREVET SÄNDAS VIDARE TILL ANDRA?
Jadå, det går bra att sprida till vänkretsen!
Dock är materialet fortfarande icke-offentligt, på grund av textmässiga rättighetsfrågor, d.v.s. Nätverksbrevet är avsett för ”internt bruk” eller en sluten krets.

AVPRENUMERERA?
Önskar du avprenumerera, är det vänligaste och smidigaste du kan göra är att inte blockera sändningen (då det går åt tid till att söka utreda varför ett mail inte kommer fram) Istället: Skriv en rad till
gunnar-martin.aronsson@bredband.net
så tas din adress bort. Inga övriga frågor ställs.
Du är välkommen att återuppta din GRATIS prenumeration närsomhelst!

NÄTETIK?
Inga mailadresser härifrån sänds vidare i kommersiella syften. SPAM är ett giftstoff som skapar problem för miljoner människor idag. Hög etik eftersträvas härifrån i varje led. Har du fått ett Nätv.brev av misstag – sådant kan ske! – så skriv bara en rad, så tas din adress bort ur utskickslistan.

NÄTSÄKERHET?
Alla Nätverksbrev, eventuella attachments vid e-distanskurser och all kommunikation härifrån skickas alltid iväg kontrollerade av AVG-antivirus.

KURSTIDER?
KURSER KAN, OM SYNNERLIGA SKÄL FINNS FÖR DETTA, FLYTTAS FRAM.
Deltagare som redan anmält sig till kurs kan isåfall nyttja sin plats i den nya kursen, alternativt kompenseras för sin kursavgift eller byta till annan art av kurs. Dubbelkolla gärna tiden.
GMA SKICKAR UT EN BEKRÄFTELSE PÅ KURSEVENEMANGET SAMMA VECKA SOM KURSEN GÅR AV STAPELN. Du är alltid välkommen att ”knacka på” om du undrar över något.
Dubbelkolla gärna siffrorna, då en viss dyskalkyli råder.

HUR FUNKAR KURSPRISERNA?
Grundidén är denna: ju tidigare anmälan, desto bättre pris får du!
Det finns ett normalpris eller grundpris som gäller en vecka före kurs.
En vecka före kursevenemanget kan det som anmäler sig o. betalar få 100 kr rabatt
Två veckor före 200 kr rabatt
Tre veckor före 300 kr rabatt
Osv.
Ibland sänds emellertid extra-extra-kampanj-erbjudanden ut, och ofta kan rabatter ges för sjukskrivna eller a-sökande: tala direkt med kursledaren om detta, isåfall. Tanken är att envar som önskar gå en kurs, skall kunna beredas gå på kursen!


20.


TILL SIST:


PATCH ADAMS TIPS FÖR ATT
BLI EN PASSIONERAD OCH STÅNDAKTIG MÄNNISKA

Passion och ståndaktighet kan förändra världen!, skriver Patch Adams. Och han bör veta vad han talar om. Och med ”ståndaktighet” menar han att med glädje hålla sig fast vid sin dröm. Det handlar inte om en önskan från Patchs sida att vi skall bli imponerade av gruppens arbete, utan tvärtom, ”att göra passion och ståndaktighet så alldagliga, att de inte längre är intressanta eller märkliga, eftersom de då blivit regler och inte undantagen”.

Det handlar om REDSKAP FÖR FÖRÄNDRING.

1.
GRUNDA DIG SJÄLV I EN MISSION AV DET HÖGRE GODA OCH AV EN TJÄNANDE ATTITYD.

2.
FÖRENA DIN MISSION MED LIVETS MIRAKEL. Fira och var tacksam för att du har möjlighet att kliva ut ur ditt egocentriska jag, och att du har möjlighet att ge av dig själv till andra och till världen.

3.
GÖR DET LUSTFYLLT!
Som (anarkisten) Emma Goldman sa, ”Om jag inte får dansa, vill jag inte bli en del av din revolution!” Känn din väg framåt som en rik, varierad och upplyftande erfarenhet.
Det behöver inte vara mitt slag av lustifikationer – gör det på ditt eget sätt.

4.
STÅNDAKTIGHET ÄR EN DEL-PRODUKT AV PASSIONEN.
Närhelst du ser uthållighet, är det passion som arbetar. För mig känns passion som ett "överlämnande”, en frihet från tvivel, en iver till verksamhet.

5.
LEV SÅ NÄRA DITT AUTENTISKA JAG SOM ÄR MÖJLIGT FÖR DIG.
Säg vad du har i sinnet - den dagen. Ingen mer eftersläpning i tiden för att få perspektiv på saker och ting. Gör vad du vill göra. Inga fler offer.

6.
FINN KREATIVITET I VARJE HANDLING DU GÖR.
Offra aldrig ditt behov för att vara kreativ. Kreativitet är en av de främsta medicinerna någonsin. Utöva den som om du diskar, på det sätt som du går gatan fram, och på det sätt du gör konst. Kreativitet är essentiell själsnäring. Den är inte näpen. Den är inte en lyx, som vår regering vill göra gällande. Det är själva själen av vår förnimmelse av självvärde.


7.
PLIKT, OFFERVILLIGHET, KAMP OCH BEKLAGANDE SKADAR PASSIONEN.
Dessa är fruktansvärda sätt att motivera dig själv. Den stora risken om du är motiverad av
Pliktkänsla, offervilja och kamp är att du når den punkten då du tar avstånd från eller
anklagar precis det som du är passionerad inför. Du börjar isåfall se detta (passionen)
som en slags ursäkt för vad som inte lyckas dig – eller som en orsak till din smärta.

8.
PASSION ÄR INTE DEN SLUTGILTIGA PRODUKTEN (UTAN EN PROCESS)
Passionen är namnet på en process. Begreppsförvirringen är en orsak till varför så många slutar vara passionerade, eller inte ens kommer i närheten av en Stor Dröm.
Folk ger upp eftersom de känner att processen av att nå den slutgiltiga produkten är för långsam. Utsagan ”Hur går det med (institutet) Gesundheit”? antyder, att den finala produkten är det färdiga sjukhuset, snarare än själva färden dit. Du måste känna den passionen idag, i nuet, i processen - bind inte upp den till mållinjen.

9.
INVITERA FÄRDKAMRATER
Färdkamrater är en vital ingrediens i vilket projekt som helst. Säg mig: finns det något i ditt liv som är viktigare än dina vänner? Lev ditt liv på det viset! Hänge dig åt att vara en vän för dina vänner och kolleger! De är dina pelare för ståndaktigheten.
Erkänn deras betydelse, stöd dem, sträva efter förtrolighet med varje människa du kommer i kontakt med.

10.
LEV EN ENTUSIASTS LIV.
Inte för att du får betalt för det, utan därför att du inte kan hjälpa det. Det känns nämligen så bra att göra det!

11.
KÄNN SPÄNNINGEN AV ATT VARA PÅ UPPTÄCKSFÄRD HELA TIDEN.
Dröm den omöjliga drömmen.

12.
SE PÅ SJÄLVA LIVET SOM EN PAUS.
Om du känner att du behöver en paus - och detta är Dr. Adams som talar - vill jag att du tar DEN DAGEN. Skjut inte upp pausen. Jag vill inte att du arbetar under stress. Ditt liv behöver designas så att idén om en paus är en ovälkommen störning. Men intill dess att du når den punkten, ta en arbetspaus på den dagen då du behöver den.

13.
TRÄNA DIN FÖRUNDRAN, NYFIKENHET OCH IMAGINATIONSFÖRMÅGA VID ALLA TIDER.

14.
UTÖVA FYSISK TRÄNING.
Var fysiskt i form. Om du inte tar hand om dig själv, måste ditt samhälle ta hand om dig. För att du skall kunna bli en passionerad arbetare på ett stort projekt, är det av betydelse, att du håller dig i fysisk trim, eftersom detta att nå någonting eftersträvansvärt kommer att ta en lång tid! Gör träning en del av din ansträngnings speciella etik. Vila när du behöver det. Annars: spendera din tid på ett klokt sätt.

15.
DEFINIERA SUCCÉ SOM NÅGONTING (SOM ALLTID ÄR) NÅBART.
Inför mig själv definierar framgång så här: ”Prövade jag?” ”Gav jag det min tid?” ”Gav jag aldrig upp?” Allt detta är enkelt att genomföra. Placera inte (begreppet) succé i vissa specifika saker eller vissa specifika resultat.

16.
LÅNA INTE MYCKET PENGAR.
I min strävan efter att bygga ett sjukhus med fri vård, har otaliga människor uppmanat oss att låna pengar. (Men) tyngden av lånade pengar kan få dig att förlora din dröm.

17.
UPPSKATTA MÖJLIGHETEN TILL KOMPROMISSER NÄRHELST DU KAN.
Gör den kortast möjliga listan av punkter som du inte kan kompromissa med.
Säg istället: ”Visst. Jag gillar det sätt som du föreslår.”

18.
VAR VAKSAM PÅ DEN MAKT/KRAFT (power) SOM DIN PASSION MEDFÖR.
Passionerade människor ges massor av makt i vårt samhälle, antingen de ber om det eller inte. Eftersom vi har så lite självförtroende, så mycket känsla av likgiltighet, av ensamhet och rädsla, är passion extremt attraktivt. Var vaksam.

Vid åttio års ålder tillfrågades skulptören Henry Moore vad han ansåg vara livets hemlighet. Moore svar summerar det hela bra: ”Livets hemlighet är att ha en uppgift, någonting som du kan hänge hela ditt liv åt, någonting som du ger allting till, varje minut av dagen i resten av ditt liv. Och det mest viktiga av detta är, det måste vara någonting du absolut inte kan göra.”

Wheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
---
Översatt, förkortat/bearbetad av gma. Feb. 2007.
Ur: Gesundheit, 1993, 1997. Patch Adams tillsammans med Maureen Mylander.

SE ett avsnitt ur filmen om Patch Adams med Robin Williams i huvudrollen:

http://www.youtube.com/watch?v=py8QRneBM_Q

Och en snutt med Patch Adams Himself:
http://www.youtube.com/watch?v=3QtqpVkVib0

”Tjänstvillighet är ett handlingsord, ett perfekt motgift mot leda, ensamhet, främlingskap och rädsla.
Tjänstvillighet kan inkludera gåvan av inre frid.
Tjänstvillighet är det fysiska uttrycket för att säga tack till välden,
ett sätt att uppskatta livets mirakel.”
- Patch Adams

Några vän-länkar:


På nätet:
BOB PROCTOR – om vår potential
http://www.youtube.com/watch?v=fH8HjTsa8FU

Trailer för nya Beyond the Secret;
BOB PROCTOR, MARY MORRISEY, m.fl.
www.thesgrsite.com/thesecret-lawofattraction-bobproctor-beyonddvd.htm

ÅSA AHLSTRÖM – Reiki och Massage
Ribergsborgsvägen 14 C. Här kan du få en djupt avspännande massage, ev. tillsammans med en vitaliserande Reikibehandling, intygar denne skribent.
www.asareiki-massage.com

Annette Ojanlatva – RECONNECTIVE HEALING:
http://thereconnection.com/practitioners/directory/pop.php?idx=5562

Här kan du också läsa den fascinerande historien bakom ERIC PEARLS Reconnective Healing:
http://thereconnection.com/ericpearl/history


Pär Wahlström och hans bok MAGIKERN
– och kärlekens magi:
http://magikern.com/page10.php



Magnus Hjerpe:
Fobibehandling (Malmö)
http://www.magnushjerpe.se/



DET VAR ALLT FÖR NU!
Med önskan om allt gott…

gunnar martin aronsson
gma action – resursbanken
LivsViktiga kurserVästra Ryttmästaregatan 22S-217 52 Malmö040-15 88 98
gunnar-martin.aronsson@bredband.netwww.gmaaction.kulturservern.sePlusGiro 609 83 52-5.
Innehar F-skattsedel.

Inga kommentarer: