Sidor

tisdag 5 augusti 2008

Tisdag 5 augusti 2008.

Hejsan!
Här kommer större delen av det senaste NÄTVERKSBREVET Nr 17.2008.
Välkommen att ta del av det...
--
gm
---

NÄTVERKSBREV Nr. 17. 2008.
Fr. gma action – resursbanken.

Hej och välkomna till ett nytt Nätverksbrev!

Stormvindar och regn har dramatiskt avlösa sommarhettans stiltje här i Sydsverige, som en del av det naturliga kretsloppet. Så gäller även som bekant i våra liv, då allt är uppbyggt på kontrasterande tillstånd och upplevelser. Förändring kan vara mer eller mindre dramatisk, men likväl en del av en naturlig process.

I måndags 4 aug. fick undertecknad information om att redaktör Sven Magnusson, som varit en av pionjärpublicisterna i Sverige för seriöst och obundet forskande och studerande kring andliga och ”parapsykologiska” ämnen via tidskriften Sökaren (startad 1964), gått vidare, 77 år gammal.

Därför vill jag i korthet passa på att kortfattat uttrycka min tacksamhet för denne man och hans tidning, i vilken undertecknad medarbetat i ibland.
Svens insats kom från solitärens position: han gjorde, vad jag förstått, hela redaktionsarbetet själv, var så att säga både springpojke och chefredaktör, skribent, bokhållare, annonssäljare och grafisk formgivare i ett.

Från sin bas – jag förmodar att redaktionen var stationerad i hans lägenhet - i Skoghall, Värmland, höll han sedan 1964 kontakten med några av de reguljära medarbetarna i övriga landet, vi två kommunicerade genom mail samt framförallt en strid ström av recensionsböcker från ena hållet, och manus från andra hållet (samt korrektur, icke att förglömma!).
Tidningen trycktes av Lundaföretaget Wallin & Dalholm, och det var hos dem jag fick beskedet i måndags – efter att flera mail kommit i retur därför att mailboxen var ”full” (Svens mailbox var aldrig full! eftersom han ständigt korresponderade, läste och skrev), vilket väckte min aning om att något dramatiskt hänt.

Det sista numret med Sven i redaktörssitsen var – talande nog – ett ”anti-ateist”-nummer, där ateism då betecknar både tron att Gud inte fanns och/eller tron att ”slumpen” styr, d.v.s. att världen blivit till, citat Sven: ”genom mekaniska (fysiska och kemiska) slumpprocesser, mutationer och naturligt urval, inget annat”. Rubriken är: ”Ateism – nej tack!”
I numret summerar han sin mångåriga skeptiska övertygelse, att ateismen var en intellektuell (och moralisk) återvändsgränd.

I det sista mail jag har från honom, daterat 11 juni, skriver han, i vanlig kärv anda som svar på min fråga om han fått någon respons angående det nya numret av Sökaren:
”Gode sökare; en person har reagerat negativt på antiateismen, tyckte det blev för mycket, tillsammans med mycket liknande tidigare.” Jag hade också frågat honom om han månne unnade sig en sommarsemester. Svaret var:” Denne red har aldrig semester.”
Han avslutar med följande hälsning: ”Hoppas att det kommer bättre tider. sm.”

Ja, det hoppas jag att du upplever nu, vännen Sven!
Härifrån: ett stort och hjärtligt TACK – och tack för möjligheten att under en period ha fått ”följa med på färden”, SÖKARENS färd, ständigt utforskande i en attityd av både nyfikenhet och skepsis, vad än ämnet gällde.


Tack även för artiklar som valde att gå på djupet och som inte väjde för livets inneboende komplexitet.

Tack för artiklar där intervjuade tilläts så att säga ”tala till punkt” och där resonemang fördes i syfte att göra dem begripliga även för icke-experter eller icke-initierade inom det eller det området, den eller den läran eller systemet, vare sig det gällde teosofi eller Gandhis icke-våldsfilosofi eller människor som menade sig haft UFO-upplevelser.

Tack även för artiklar om vad som kallas parapsykologi från forskningsgrenens begynnelse i slutet av 1800-talet till nutida (bland dessa artiklar återfinns en intervju med den nu i Lund verksamme professorn i parapsykologi och hypnologi, Etzel Cardena).

Tack för artiklar som j. nog själv var mindre intresserad av, som presentation av olika gurus,
”röster från andra sidan”, Currylinjer och telepatiforskning med mera, ämnen som säkert andra var och är intresserade av. Detta vittnar om bredden på tidskriften och därmed på Svens egen öppna hållning. Det var som om han ständigt retoriskt frågade sig själv:

- Är detta viktigt, betydelsefullt, kan det ligga något i detta, kan det vara sant?
Om det var det, var det ett motiv att skriva om ämnet, uppslaget, personen, rörelsen.

Och kanske allra viktigast var:
- Är detta klokt?
Sven instiftade ett ”Klokpris”, som han delade ut till dem han tyckte förtjänade det.

Idag är det lätt att dra slutsatsen, att Sven Magnusson också förtjänade ett sådant.

Han skriver i sin redaktörruta i januari 2008: ”Idag räknar man i naturvetenskapen bara med materia och materiella processer, där slumpen verkar. I framtiden kan en faktor X framträda som det viktigaste bakom vår värld. Den kan vara en verklighet som har medvetande, skaparkraft och intelligens, vilka uppfattas som egenskaper hos världsgrunden. Idag vid universiteten ogillar man ifrågasättande av de materialistiska grundtankarna. Därmed hindrar man vetenskapens utveckling, åtminstone under en tid.”

Men – bara under en tid – sådan tycks Sven Magnussons slutsats vara.

Kanske han själv nu inte behöver begrunda så mycket, kanske han just nu också konkret upplever denna ”faktor X” – ”en verklighet med medvetande, skaparkraft och intelligens”.

Det är i alla fall min övertygelse.

Farväl, säger jag, och – på återseende.
--
gma

+++
KURSNYHETER.
Vad gäller kurser har vi flyttat fram startdatum för Distanskursen i VÄLSTÅNDSMEDVETANDE till lördag 8:e augusti, främst på grund av inkomna synpunkter som påtalar att den svenska ”sommarrytmen” är en stark kraft, som innebär att vissa läsare kommer hem från semestrar i dessa begynnande dagar av augusti och börjar rota sig i sin vardagsmiljö först nu: och måhända de finner distanskursen vara något för dem…
Det samma gäller THE SECRET III- MANIFESTATIONSMETODIK med nytt startdatum den 17 augusti. Tid finns alltså, om du känner att det är något för dig!
Vi passar också på att UTVIDGA Workshopen i 50 FRÅGOR SOM KAN FÖRÄNDRA DITT LIV till en hel tvådagarskurs som går av stapeln 23-24 augusti
Slutligen kan vi offentliggöra THE SECRET-HEMLIGHETEN-kurs i STOCKHOLM 6-7 september, och 18-19 oktober i ARBOGA, efter inkomna önskemål.
--
I RESURSBANKEN skriver STURE EMBY om hur vi kan öva oss när gäller mentalitetsförskjutning, och slutligen en översatt artikel av BURT GOLDMAN, ”The American Monk” och en veteran inom fältet andligt utforskande. Det handlar om
HUR HANTERA RÄDSLA och ersätta denna med TILLIT. En extra mental teknik ingår, noterad av undertecknad, som måhända kan vara till gagn för någon eller några.

Allt gott!

J
gma
--




INNEHÅLL:

1. INTRODUKTION (Ovan)
2. NYTT! DISTANSKURS I
VÄLSTÅNDSMEDVETANDE
Start 8 aug.
3. NYTT! KURS: 50 IDÉER SOM KAN
FÖRÄNDRA DITT LIV!
Baserat på Dr Robert Anthonys bok med
samma namn.
23-24 augusti.
4. NY KURS: THE SECRET – III:
MANIFESTATIONSMETODIK
Sö 17 aug, samt Lö 30 aug och Lö 27 sept.
5. THE SECRET – HEMLIGHETEN-kursen
Lö. 9 aug. - Sö 10 aug. MALMÖ
Lö 6 sept – Sö 7 sept. STOCKHOLM
6. NYTT: WORK-SHOP: ÖVERLÄMNANDE-
HEALING.
Lö 16 aug.
7. RESURSBANKEN I:
STURE EMBY: BETEENDEFÖRÄNDRING
8. RESURSBANKEN II:
BURT GOLDMAN: HUR HANTERA
RÄDSLA samt MENTAL ÖVNING av gma
9. 2000-TALETS PSYKOLOGI:
Coaching och meningsinriktad terapi
(med specificering).
10. Övriga meddelanden.



--

1. (Introduktion; ovan)


2.

NYTT: DISTANSKURS I VÄLSTÅNDSMEDVETANDE
För dig som är intresserad av ämnesområdet men ännu ej gått någon IRL-kurs.


Hej!

Från och med fredag den 8 augusti startar gma en distanskurs i VÄLSTÅNDSMEDVETANDE.

Detta i synnerhet för dig som är nyfiken och intresserad av välståndstänkande enligt källorna till THE SECRET som samtidigt (ännu) ej gått någon kurs, måhända därför att tiden eller platsen (ännu) ej passat.

Med hjälp av en DISTANSKURS överbryggas emellertid det problemet.
Du kan i lugn och ro studera materialet, och är hela tiden välkommen att SKRIVA OCH FÅ SVAR direkt från kursledaren gma.

Tid: Kursen varar i sex veckor.
Start: Fredag 8 augusti
Slut: Fredag 19 september.
Varje vecka får du en del av kursmaterialet Välståndsmedvetande till din uppgivna e-postadress, och du är välkommen att korrespondera under kursens gång gällande materialet.
Pris: 600 SEK inkl. 25% moms.

I kursen ingår:

1.
E-POSTADE MINI-kursen VÄLSTÅNDSMEDVETANDE, med ÖVNINGSUPPGIFTER för att du skall kunna orientera dig om det nya tänkandet och om hur din "blåkopia" vad gäller pengar och välstånd öht ser ut.

2.
FRI PERSONLIG SKRIFTKORRESPONDENS under de sex veckorna utifrån kurstemat.
Ha du frågor skriver du alltså till undertecknad och får personligt svar.
OBS: Svaren är ej avsedda som "råd" utan handlar alltid om att söka anknyta dig
till materialet med hjälp av frågor, reflektioner, meditationer.

3.
HELA KLASSIKERN THE SCIENCE OF GETTING RICH av Wallace Wattles som nedladdningsbar pdf-fil.

4.
Till svenska översatta passager ur klassikern THE SCIENCE OF GETTING RICH kommenteras och fördjupas (som hjälper dig som ej brukar läsa litteratur på engelska/ men även dig som är förtrogen med engelskan/ att komma in i tänkandet, förhållningssättet, metodiken.

5.
Ytterligare hjälp i det nya tänkandet via kortare översatta och kommenterade passager från moderna
genier som
+ BOB PROCTOR - med 40 års erfarenhet av Law of Attraction-relaterat arbete.
+ DR ROBERT ANTHONY med 30 års erfarenhet av Law of Attraction-relaterat arbete.
med konkreta, praktiska tips och vägledningar hur etablera det nya förhållningssättet VÄLSTÅNDSMEDVETANDE!

6.
YTTERLIGARE BONUS-ÖVERRASKNINGAR
- som ej tas upp här, får då blir de inte någon överraskning! Dock handlar det om ännu mer konstruktivt, praktiskt textmaterial, för att fördjupa kursen.
--
Materialet sänds både som inskriven TEXT , som textdokument-attachment
och som antiviruskollad PDF-FIL, som du öppnar och då får det rätta formatet med en gång, vilket skapar ett snyggare resultat.

KURSANMÄLAN:
A.
Skriv en rad till
gunnar-martin.aronsson@bredband.net
Att du önskar anmäla dig till den här kursen.
Skriv vilken e-mailadress som kursen skall sändas till!
B.
Balansera kursavgiften 600 kr till PG 609 83 52-5 (gma action)
Du är med och får genast första utskicket.


3.
NYTT: HELGKURS
50 IDÉER SOM KAN
FÖRÄNDRA DITT LIV!
Baserat på Dr Robert Anthonys bok med samma namn.

Lördag 23 aug kl 10-17 Söndag 24 kl 10-17
Pris: 1.360 SEK
SEK inkl moms och kurshäfte, kaffe, frukt och juice.
Plats: Kungsgatan 16 A, 2 tr. Malmö.
Rabattmöjlighet: 1.260 SEK om balansering senast to 14 aug.
Early Bird: 1.160 SEK om balansering senast to 7 aug.

Anmälan är lätt:
a. skriv en rad till gunnar-martin.aronsson.bredband.net
b. Du får en bekräftelse.
c. Sätt in kursavgiften till PG 609 83 52-5 (gma action) och du är med!

Vill du gå, men tvekar av penningmässiga skäl?
Lösning: Passa på att nyttja rabattmöjligheterna, eller, om du heller önskar det:
Balansera kursen med 680 kr före kursstart och 680 kr den 27 september!

Företagare? Denna kurs bör kunna kategoriseras som vidareutbildning,
Dock är det bäst att kolla upp med din revisor etc.

Tystnadsplikt används, för att optimera tryggheten för dig.

Under denna helg kommer du att bli presenterad för Dr Robert Anthonys material, där vi denna gång kommer att fokusera de livsteman som gruppen själv manifesterar, och relatera dessa till Anthonys 50 idéer.

Det handlar alltså ej om att nödvändigtvis gå igenom samtliga 50 idéer, utan att du skall få med dig ett perspektiv på just dina livsteman, genom det material som Dr Robert Anthony lagt fram, och då förstås kompletterad med kursledarens inriktning på coaching.
Dock får du med dig samtliga 50 idéer hem via kurshäftet.

Som alltid är kursen PRAKTISKT inriktad.

Det är DU SJÄLV som står i fokus, dina intressefält och engagemangsområden.
Avsikten är att DU efter avslutad kursdag skall känna att du fått med dig något av VÄRDE för just dig.

Bland möjliga fokus finns rubriker som...

+ INAKTIV AKTIVITET
+ PROBLEMET MED ATT SÖKA BEHAGA ALLA
+ ATT BYGGA SLOTT I SINNET
+ LIVETS BOK
+ ”VITA ELEFANTER”
+ HA INTE SÖNDER NYCKELN
+ VAR UPPMÄRKSAM PÅ ORDEN DU ANVÄNDER
+ DU ÄR ALDRIG ENSAM
+ ATT RÖRA SIG OVAN ORÄTTVISA
+ ORO DÖDAR
+ VÄGBYGGE ELLER VÄGGBYGGE?
+ SINNETS VERKTYG
+ ATT KÄNNA SIG VÄRDIG


Hjärtligt välkommen!

4.
NY KURS!
THE SECRET – HEMLIGHETEN III: MANIFESTATIONSMETODIK
3-dagarkurs med uppföljningsmoment

START:
Sö 17 aug. kl 10-17
Lö 30 aug. kl 10-17
Lö 27 sept.kl 10-17

Plats: Kungsgatan 16 A, 2 tr, MALMÖ.
PILOTKURSPRIS: 1.750 SEK inkl 25% moms och kursmaterial.
(Fullpris 1.950 SEK)
Högst 7 deltagare.
Tystnadsplikt används.

Anmälan:
genom ett mail till gunnar-martin.aronsson@bredband.net
Samt, att du balanserar kursavgiften till PG 609 83 52 – 5 gma action.

Vill du gå men är tveksam av ekonomiska skäl är du välkommen att dela upp kursavgiften i 875 kr vid kursstart och 875 kr den 27 augusti. Alla som önskar bereds möjlighet att gå!
Skrivet kvitto kan ges i samband med kurs.

I kurspriset ingår:

1.
NYPRODUCERAT KURSHÄFTE med teknikerna beskrivna.
2.
UPPFÖLJNING en gång i veckan per mail, för att vidmakthålla fokus och engagemang under kursens gång.
3.
KAFFE, TE, FRUKT OCH JUICE under kursdagarna.

Som nämnts i inledningstexten kommer vi här att praktisk sätta oss in i och hantera de manifestationstekniker som är essentiella (viktiga) för att skapa medvetet och intentionellt (vi skapar alltid, men det är primärt undermedvetet och ”automatiserat” skapande; så snart ett tankemönster blivit ”automatiserat” tenderar vi att glömma bort att vi har installerat det i vårt undermedvetna. Sättet att skapa medvetet är då att gå ”baklänges” för att finna de undermedvetna föreställningar som installerats, fråga om de är aktuella för idag, och ev. lösgöra oss från dessa).

Vi kommer i den här fördjupande kursen att under cirka en månad
PRAKTISERA Manifestationsteknik.

Vi hämtar manifestationstekniker, know-how och visdom från framträdande personligheter som
DR ROBERT ANTHONY, NAPOLEON HILL,
NEAL DONALD WALSCH, STUART LICHTMAN,
LOUISE HAY och WALLACE WATTLES.

+ Vi jobbar med
7 till 14 manifestationsmål som du själv bestämmer.
Områden kan vara vadsomhelst inom exempelvis
Hälsa/Fysiskt välstånd,
Pengar/Ekonomiskt välstånd,
Karriärmässigt/Yrkesmässigt välstånd
Relationsmässigt välstånd,
Andligt välstånd
(Vi har som bekant olika prioriteringar. Det väsentliga är att du förnimmer att just dina prioriteringar är rätt för dig.)

Inom detta spann föreslås att du väljer såväl ”mindre” mål som ”större” mål. (Det föreslås, ”just for the fun of it”, att du som ett av målen väljer att få in den summa som motsvarar kursavgiften genom att öka inflödessidan!)

+Vi kommer att fokusera de blockeringar som kan finnas, för att
lyfta bort dem och gå vidare.

+ Vi kommer att leta efter meningsbärande strukturer i våra liv, och därigenom skapa en beredskap för att kunna släppa taget om gamla upplevda smärtor.

+Vi kommer att mer i detalj gå in på hur skapa harmoni mellan
hjärnans 4 centrala funktionsdelar (centra för logik, ordning,
hierarkier, centra för gestalter, helhet, form, mönster, centra för känsla och centra som hanterar hela den sensoriska och rörelsemässiga
apparaten, själva kroppen som funktionell enhet).
När sinnet – det undermedvetna och det medvetna - är inställt på målet kan det beskrivas som en ”uppladdning” av attraktionskraften.

+ Vi kommer att utgå från att VI ÄR MEDSKAPARE TILL VÅRT LIV, och att de dominerande tankarna påverkar vad vi attraherar respektive repellerar (stöter bort).

+ Vi kommer att även ta upp ”trouble-shooting”, det vill säga: vad göra om vi ”stöter på patrull”, dvs känner av misstro, besvikelse, bakslag, tycker att ”det här funkar ju inte”, missmod, etc. .(Grunden är dock helt klar: Vi behöver affirmera ”Detta eller något bättre”, och överlämna vår önskan till den Universella Intelligensen.)

+ Vi kommer att inrikta oss på att FÖRVÄNTA framgång inom de områden vi väljer. Detta görs genom att öka tilliten, och tilliten ökas genom att vi förnimmer en klarare kontakt med den Universella Intelligensen i vårt eget inre via intuitionen.

+Genom att vi har tre möten samt den e-postade veckomässiga påminnelsen/fördjupningen finns tid och rum för dig att verkligen utforska manifestationsteknikerna och få stödjande feed-back från gruppen samt kontinuerlig coaching. Sammanlagt skapar detta en konkret talangutveckling, vilket förstås är essentiellt för att vi skall kunna behärska ett visst livsområde.
--

För att gå kursen behöver du ha tagit del av boken eller filmen The Secret eller läst motsvarande litteratur, exempelvis Ester Hicks eller Sanaya Romans eller Jerry Gilles böcker.

Hjärtligt välkommen till denna nya ”resa”… - !
--

Referenser:
Då tidigare kursdeltagare alltid är välkomna att lämna sin återkoppling hit och sådana inkommer då och då, till stor glädje för undertecknad och till stor hjälp för verksamheten, passar jag – med vänligt tillstånd – på att inkludera följande ang THE SECRET II:

"Tack vare kursen så tyckte jag att jag kom djupare i mina planer och känner att mina tankar börjar slå rot”
- Iréne, Stockholm.


"Jättestort TACK TACK TACK för en fantastisk helgkurs den 24 o 25 novi The Secret II. Jag tyckte att the Secret I var fantastisk och mkt givande men The Secret II var helt enkelt en otrolig upplevelse och med Dig Gunnar som coach; det är svårt att beskriva det måste man uppleva för att förstå hur bra det var och hur mkt det gav."- G.T., Vellinge, Skåne.

”Jag är så nöjd med kursen secret II Under denna kurs fick jag klart och tydligt belyst roten till mitt ekonomiska mönster som hade haft en bra grogrund och ett fullt utvecklat system i min kropp, inte undra på att alla mina ansträngningar har känts hopplösa när jag haft ett så starkt mönster angående välstånd på alla plan, nu är tanke, känsla och handling på väg att synkroniseras, det blev synliga bevis ganska omgående och det är bara början på processen,
just nu känns det som jag har ett dominospel i min kropp.
Det blir spännande, nu är allt möjligt.
Stort Tack.
-H.Sjögren. Hbg.


5.


THE SECRET –
HEMLIGHETEN
MALMÖ LÖ 9 AUG. kl 10-18, SÖ 10 AUG kl 10-17
(Plats: Kungsgatan 16 A, 2 tr.)
STOCKHOLM LÖ 6 SEPT KL 10-18, SÖ 7 SEPT
(Plats: Jungfrugatan 5, Östermalmstorg)
ARBOGA LÖ 18 OKT kl 10-18, SÖ 19 OKT kl 10-17
(Plats: Meddelas senare)

Vad är The Secret – kursen?
Den baserar sig på filmen och boken med samma namn, men gma-kursen handlar om att praktisera, implementera, dvs föra in de principer för manifestation som The Secret handlar om i den praktiska vardagen.

Själv har jag alltid uppskattat teorier, men i samband med sådana föds hos mig alltid frågan:
”Hur kan detta användas, (om det kan det?)
Vilka praktiska konsekvenser kan den här teorin, den här åskådningen ha för mig och för andra?
Hur är det med etiken: har detta en höggradig etisk kvalitet i sig (eller inte)?”

Teorier i all ära, men mitt engagemangsområde gäller tillämpningen, praktiserandet.

En bok kan inspirera, men du kan också lägga ifrån dig boken och gå tillbaka till ditt ”vanliga” liv.
En föreläsning eller kurs kan också inspirera, men du kan också gå därifrån och fortsätta ditt ”vanliga” liv, som om ”inget speciellt” egentligen har hänt…

Det är i sin ordning.

Dock:
De här gma-kurserna handlar alltså om att gå ytterligare ett steg:
att skapa real, kontinuerlig, positiv förändring i vardagen, baserat på den inspiration som du känner från The Secret-materialet.

Vill du det?

Det kan handla om grunderna för:

Att skapa ett VÄLSTÅNDSMEDVETANDE
(= känna en ökad tillit till din förmåga att skapa eller balansera pengar, som i denna utbildning ses som en form av energi, en kraft.)

Att attrahera ditt PERFEKTA ARBETE
(= där du känner att du kommit på rätt plats/i rätt funktion).

Att FÖRBÄTTRA ALLMÄNHÄLSAN och/eller att underlätta läkande av specifika obalanser i kroppen.

Att LÖSA ”till synes omöjliga” PROBLEM i ditt liv.

Att HITTA MÄNNISKOR SOM PASSAR DIG att samarbeta med och/eller leva med.

Att FRIGÖRA dig från SKULD och KÄNSLAN AV MINDREVÄRDE

Att GE DIG SJÄLV TILLÅTELSE ATT SKAPA VAD DU ALLTID ÖNSKAT DIG FRÅN DITT HJÄRTA.
Detta görs genom att lyfta bort de ”filter” som finns för att etablera en klarare kontakt med ”Källan”, genom att släppa taget om det förflutna och genom att optimera känslan av tacksamhet i nuet.


OBS: en förutsättning för att du skall få ut det mesta av kursen är att du upplever att det existerar en primär andlig verklighet, som får sitt uttryck på det fysiska, materiella planet.
Ännu en förutsättning är att du känner dig REDO ATT SKAPA FÖRÄNDRING i ditt liv. (Det går förvisso att gå igenom kursen ”utifrån”, som en betraktare, men då händer mindre, än om du går igenom ”inifrån”, som en medagerande, då du optimaliserar de möjliga resultaten. )

MALMÖ
Lördag 9 augusti – Söndag 10 augusti.
Kungsg. 16 A, 2 tr. (Studieförbundet NBV:s lokaler.
10-18 lördag, 10-17 (cirka) söndag.
Pris: 1.460 kr inkl. 25% moms, kaffe/te och frukt.

STOCKHOLM
Lördag 6 september – Söndag 7 september
Jungfrugatan 5, Östermalmstorg. (Studieförb. NBV:s lokaler)
10-18 lördag, 10-17 (cirka) söndag.
Pris: 1.460 kr inkl. 25% moms, kaffe/te och frukt.
Rabattmöjlighet: Balansera senast 28 aug via PG och du går för 1.360 kr
Senast to 21 aug och du går för 1.260 kr
Early Bird Balansera senast to 14 aug via PG och du går för 1.000 kr!

ARBOGA
Lördag 18 oktober – Söndag 19 oktober
(Lokal meddelas senare)
10-18 lördag, 10-17 (cirka) söndag.
Pris: 1.460 kr inkl. 25% moms, kaffe/te och frukt.


BONUS: ETT EXPANDERAT 48-sidigt ARBETSHÄFTE!
Med detta material kan du fortsätta att arbeta praktiskt efter kursen, vilket är väsentligt om du vill ha ett kontinuerligt resultat.

Högst 8 deltagare per kurstillfälle.
Tystnadsplikt används för att optimera tryggheten.
--
MALMÖ-kursen:
Vill du gå men tror dig hindrad av ekonomin?
Det går bra att balansera kursen via två inbetalningar om 730 kr istället!
Balansera 730 före kursstart och 730 kr to 28 aug.

ANMÄLAN TILL KURS ÄR LÄTT:

1.
Skriv en rad till gunnar-martin.aronsson@bredband.net att du vill gå.
Du får en bekräftelse att plats finnes.
2.
balansera kursavg.till PG 609 83 52-5 (gma action).
OBS Viktigt: Skriv ditt NAMN, KURS och KURSDATUM – och så är du med.
OBS: Först när avgiften är balanserad är du garanterad plats.
”Först till kvarn…”-principen gäller!
I händelse av att du skulle nödgas avboka din kursplats, får du givetvis tillbaka hela summan till ditt meddelade kontonummer.
Meddela dock isåfall så snart som möjligt hit, så att kursplatsen kan ges till någon annan. Om du önskar skrivet kvitto på kursen kan det ordnas. Meddela bara i förväg detta. För företagare: även fakturering är möjlig.


Kursröster:


”Ett hjärtligt tack för en jättebra kurs. Jag har sedan dess känt mig mycket friskare och gladare. Jag har även fått mer energi och inspiration till att hålla mig frisk och även få mina andra önskningar uppfyllda.
Jag märker att där är en ständig konversation med universum.
Jag har under de gångna veckorna blivit ställd inför idel överraskningar, som kan ha med mina önskningar att göra. De flesta var mycket positiva.
Nu ser jag fram emot Secret 2 för att bli ännu bättre på att konversera med universum.”
- Ulla.

” Gunnar både provocerar och stödjer vilket helatiden leder till större självinsikt och andligt uppvaknande.
Kursen rekommenderas till alla som vill bjuda in en verklig och beståendeförändring i livet. Flera verktyg att lägga i lådan. Hurra!”
- Borith Ekman, Malmö.


”Kursen gav mig en förnyad tillit till min inre vägledning…”
-P.H.

”Facinerande på det sätt du tog fram och löste upp de blockeringar som finns. Suveränt!
Kursen har redan förändrat mitt liv och det blir spännande att se vad som kommer att hända i framtiden. Varma hälsningar”

-Birgit H.


”Gunnar Martin är en fenomenal coach och inspiratör…Tack från djupet av mitt andliga hjärta!”
- Helena, Malmö

”Vill bara tacka för en fantastisk kurs som gett så mycket inspiration och glädje. Det här funkar helt otroligt bra, bara man vet vad det verkligen är man önskar sig och vad man har för mål. Rekommenderar The Secret-kursen till alla. Den gör bara gott.”
- A.O.

"Två fullmatade dagar som jag i framtiden troligen kommer att säga vara de dagar då mitt liv ändrades i rätt riktning! "
- Lena, Malmö


”Åhh.. det är så Fantastiskt!!! Jag har varit och skrivit kontrakt på en underbar vindsvåning… i dag, och jag är så exalterad... det är ljuuuvligt :-)) Och jag bara Visste att den skulle bli min, jag var lugn och glad och lyckligt förväntansfull hela tiden medan jag väntade på svaret. Vi var 5 st som var på visningen och alla ville ha den.. men den var kommen till mig, jag kände ju det.”
- Ylva.



6.
NYTT: WORK-SHOP I ÖVERLÄMNANDE-HEALING

Tid: lördag 16 augusti, 10.00-17.00 (senast 17.30)
Plats: Kungsgatan 16 A, MALMÖ
Pris: 660 kr inkl. 25% moms, KURSHÄFTE, frukt och juice.
Rabattmöjlighet: 560 kr vid reglering via PG 609 83 52-5 senast to. 7 aug.

--
Högst 9 deltagare.
Anmälan:
a. Skriv en rad till gunnar-martin.aronsson@bredband.net
b. Du får en bekräftelse.
c. Balansera genom PG 609 83 52 – 5 och du är med.

På grund av inkommet önskemål har vi denna workshop i ÖVERLÄMNANDE-HEALING.
Termen ÖVERLÄMNANDE-HEALING är vald för att markera,
att det inte är du eller jag eller han eller hon som helar, när helande sker.
Vi kommer här att fokusera den healing som görs med hjälp av händerna.
Momenten är bland annat:

+ Kort historik och teori kring healing.
+ Preparation: Hur ”rensa kanalerna”.
+ Morfingmetodik
+ Speglingsmetodik.
+ Monitormetodik.
+ Om healingens möjligheter.
+ Hur ”öppna upp” för healing:
a. för Klienten (d.v.s. den som mottar energi).
b. för Healern (d.v.s.: den som överför energi),
+ Hur överföra/transformera/balansera energin.
+ Hur avsluta.
+ Om healingens gränser.


Krav för att gå på denna workshop:
Du har ett seriöst intresse av healing, du är mer än nyfiken.
Du önskar hjälpa andra.
Du förnimmer att det finns en andlig verklighet.
Du förnimmer att det existerar en perfekt skapande evig instans
(oavsett det namn du väljer; Universum, Gud, Gudinnan, den Universella Intelligensen,
den Kreativa Intelligensen, Universell Kärlek, Källan, Källenergi, etc.)
Du har en önskan från ditt andliga hjärta att ibland fungera som en healer.

Har du fler frågor före anmälan, skriv till
gunnar-martin.aronsson@bredband.net
eller ring 040-15 88 98 och tala med gma.

7.
RESURSBANKEN I:
STURE EMBY – Beteendeförändring; övning till mentalitetskorrigering, ”En ny syn”
--

Den individtyp, vi här kallar människa, är som vi kan konstatera avsevärt dirigerad av vana, av det förflutna. Det är instinktskrafterna, automatinställningen av psyket, som så avsevärt – i kombination med självbevarelse, explosivitet och känslighet – ännu är de ledande.

Vi lever alla här mer eller mindre vegeterande, med starka behov av rutin, av vila, av att sova, av ”enkla” manifesteringar och upplevelser, därmed också behov av förströelse, underhållning, flockhandlande.

Den maximala upplevelsen ligger – såsom ifråga om de högre nivåerna – på kontaktplanet. Detta jordiska eller härvarande kontaktplan omfattar dock huvudsakligen den relativt ringa kontaktupplevelsen, nämligen den, vi benämner ”förälskelse” /som verkligen ej är så ringa för den som förnimmer den. Men ”ringa” i jämförelse med den riktiga kärleksupplevelsen, som människan här medvetet eller omedvetet håller på att kvalificerar sig till/.

Många människor börjar emellertid ”att längta ut”, att söka sig nya vägar, att vilja bli friare i relation till det preparerande och invanda ödet.
Men de känner sig likväl starkt avhängiga av ”det gamla”, av rutin och det invanda.
Vad kan man då möjligen själv göra i en sådan situation?
Ja, man kan börja medvetet söka bryta eller motverka en del av sitt tidigare tänkande och beteende. Man kan ge sig själv order till nya vägar och metoder, ja sådana som i vissa fall rentav är kontrasterande i förhållande till de tidigare.

Man kan experimentvis börja med

Att skriva annorlunda
Att – fast ej konstlat – tala annorlunda
Att – fast ej konstlat – kontakta de andra,
Vara glad i stället för ledsen /eller vänja sig vid det/,
Att slösa något / om man varit en samlare och en gnidare/,
Att fysiskt hålla sin kropp i trim / i synnerhet om man tidigare förbisett det/,
Att gå istället för att åka /om så blir det ovanligare/,
Att vara något ”formell”, ”regelbunden”, ordningsfull i särskild grad /om detta eljest är det ovanliga/,

Vidare:

Att – inte konstlat – bete sig mera oformellt, ”oregelbundet”, etc., / i synnerhet när detta eljest är det ovanliga/,
Att ytterligare skärpa sin iakttagelse,
Att söka leva och handla än mera medvetet och allsidigt,
Att vara tillgivande och generös mot sig själv och sin miljö / i synnerhet om detta eljest är det mera främmande/
Att mer och mer inställa sig på nästans bästa,
Att lära att än mera gå utanför sig själv,
Att än mera hörsamma de andra och de andras behov
Att så än mera införliva beteendet och principen ”Det är saligare att giva än att taga”,
Att gradvis lära att förlora allt/ i denna världen/, ”att fördra allting”, ”att uthärda allt”, ”hoppas allt” /med förnuftets närvaro och urskiljning/,
Att medvetet växla mellan i ena sidan ”bekväm attityd”, å andra sidan ”obekväm attityd”, mellan spontan utlevelse och behärskning, självdisciplin, begränsning.
--
av STURE EMBY. Ur: Studiebrev


8.
RESURSBANKEN II:
BURT GOLDMAN:
HUR HANTERA RÄDSLA

(Utgår här, men finns i det interna NÄTVERKSBREVET, som du kan beställa via
gunnar-martin.aronsson@bredband.net)


/---/

--
BURT GOLDMAN är idag över 80-år men fortfarande ”still going strong” och kallar sig
”The American Monk”.
Han har rest över stora delar av världen i ett sökande efter andlig kunskap, bland annat har han utövat yoga i den legendariske YOGANANDA:s skola o studerat REIKI och HUNA-healingtraditioner.
Framförallt är han känd för att ha fört ut JOSÉ SILVA:s metodik till många människor.
Burt har också givit ut flera böcker och har under senare tid utforskat fotografering.

BURT GOLDMANS HEMSIDA:
http://www.theamericanmonk.com/

--
Burt Goldman beskriver slutligen en metod för att hantera rädsla som kommer ur Jose Silvas metodik, och som är något för omfattande för att vi här skall kunna gå in på den.

Men en variant beskriver gma härnedan, om du känner rädsla (vi talar nu ej om
akuträdsla, eller genuin överlevnadsrädsla, som Goldman beskrivit här ovan), utan
om den andra varianten, som kallas ”illusorisk” rädsla.

MENTAL ÖVNING…
FÖR ATT HANTERA RÄDSLA

Undvik att agera ut rädslan i nuet. Gammal klokskap talar om att ej handla överilat.

Gå istället inåt, till en meditativ nivå, med slutna ögon.
I
POLARISERA
Se ena sidan, den negativa, som RÄDSLA
Se den andra, den positiva, som TILLIT
Du kan låta den gå från 0 och sedan ut till exempelvis 10 – (Rädsla) åt ena hållet
Och 10+ (Tillit) åt andra hållet.
SE att du har båda tillgängliga, om ej i detalj som principiellt sätt:
DU VET ATT DET FINNS NÅGOT SOM ÄR MOTSATT RÄDSLA, eller hur?
Föreställ dig detta som TILLIT, något som är attraktivt och behagligt för dig.

II
BJUD IN RÄDSLAN
Ge först tid åt rädslan, bjud in den…
Men var samtidigt medveten om att DU HELA TIDEN HAR MÖJLIGHET ATT RÖRA DIG MOT ANDRA SIDANS TILLIT!
Fråga:
- Vad är det jag behöver LÄRA MIG, FÖRSTÅ, KÄNNA IN, BEGRIPA av denna rädslans bild, denna negativa förväntan, vad är det som jag kan lära mig, så att jag
I FRAMTIDEN kan UNDVIKA att känna detta som jag gör nu?
-
Tänk att det finns en nyckel – och du kommer att få den!
(”Klappa på porten, och det skall bli upplåst åt er” för att anspela på Jesu ord.)
--
III
Du kan nu, när du kommit fram till minst en sak du kan lära dig av denna din rädslas objekt, vad du är rädd för, säga tack, och därefter…

Föreställ dig:
- Vad skulle jag göra om jag inte hade rädslan?
Föreställ dig:
- Vad skulle jag göra om jag inte hade rädslan?
Föreställ dig:
- Vad skulle jag göra om jag inte hade rädslan?

Vad du än ser, känner, hör, förnimmer, tänker – ta fasta på det, och säg ”Ja” till detta (som är motsatsen till rädsla för just dig).


IV
Visuellt ”slå sönder” den negativa bilden (den negativa förväntans bild)
Formligen, som vore det en spegel eller en TV-apparat med din negativa förväntan i.
Gör det: KRASCH!
Och när du väl gjort det, och gjort det ORDENTLIGT!

V
Fortsätt att FOKUSERA NU ENBART PÅ DEN POSITIVA FÖRVÄNTNINGENS BILD
Din bild av TILLIT (den andra bilden är ju krossad av dig själv alldeles nyss, eller hur?)

Vad finns här?
Känn in den!
Se den, greppa den, hör den, gör den färgstark och ATTRAKTIV och ÄNNU MER ATTRAKTIV!

Vad finns här av möjligheter för just dig? Vilka behagshändelser?
Du kan, du vågar, du gör det!
Se ATT DU GÖR DET, ATT DU ÄR DÄR, I BEHAGET.
Det finns hundratals olika möjligheter, varianter, utvecklingsvägar, mål, vad det nu än är.
Känn hur din kraft ökar när du tänker i tillit!
Rädsla och tillit kan inte existera sida vid sida i samma grad i samma rumtid; det två tar ut varandra energimässigt.

VI
Avsluta gärna med en eller flera AFFIRMATIONER som passar just dig, och gärna med
en mer generell avslutning som…
”Detta – eller någonting ännu bättre, skapas här och nu för mig!!
”Detta skapas nu för mitt eget bästa, för allas bästa!”
”Här och nu omskapas min verklighet till vad som är bäst för mig och för alla människor och jag säger därför TACK!TACK!TACK!”
--
av gma.

9.
LIVSMENINGSINRIKTAD
COACHING OCH TERAPI
baserad på’2000-talets psykologi’

Coaching och terapi kan ha olika utgångspunkter. Här är inriktningen att fokusera på hur Du kan upptäcka LIVSMENING bakom de händelser, som format ditt liv till där du är idag, eftersom att uppleva mening med sitt liv, är – sådan är här övertygelsen – utgångspunkten för den ”optimaliserade” livsupplevelsen, det vill säga: den bästa plattformen för att kunna leva till 100%.
Oavsett vad som hänt i det förflutna, väljer vi i NU:et vår framtida verklighet.

TYSTNADSPLIKT praktiseras.
Verksamheten är icke-medicinsk och komplementär till vanlig sjukvård, ej en ersättning för sådan vård.
PRIS: 550 kr inkl. 25% moms.
Balansering helst via PG 609 83 52 – 5 (gmaaction) föredras, för att minska tiden för administration, men du kan förstås även balansera avgiften i samband med coachingmötet.

TID: 2,5-3 timmar per möte.
BOKNING: gunnar-martin.aronsson@bredband.net el 0708-107 992
Du får ett mail med DEFINITIV-BOKNING av tid
(detta för att undvika ev. missförstånd vid mobiltelefonkontakt, etc.)
PLATS: Kungsg. 16 A, Malmö, 2 tr. Porttelefon finns.
Tryck: NBV Studierum”.
(Mellan Länsstyrelsen och Konserthuset.)

COACHING och TERAPI baserat på andlig livssyn…
Är möjlig att använda sig av vad gäller de flesta teman, så som:

+ Att koppla samman svåra händelser med livspusslet
och därigenom känna större mening.
+ Mobbningsupplevelser
(metodik i syfte att ladda ur energin helt och fullt)

+ Känslor av underlägsenhet, bristande självförtroende el. självkänsla.
(metodik i syfte att återföra den för dig relevanta balansen)
+ ”Öppna” konflikter – på jobbet, i relationen, inom släkten.
+ ”Dolda” konflikter – på jobbet, i relationen, inom släkten.
+ Ekonomiska problem som en del av känslomässiga problem.

+ Skilsmässorelaterade/ separationsrelaterade problem.
+ Sorgbearbetning (vad gäller händelser längre tillbaka).
+ Sömnproblem, ”gnisslande tänder”/käkspänningar (via hypnosarbete).

+ Familjemönster från det förflutna som är ett problem i nuet
+ Meningslöshetsupplevelser
+ Icke-komplexa fobier (ex. ”scenskräck”, hissfobi)

+ Traumatiska upplevelser
+ Hjälp till mönsterbrytning vad gäller ”ovanor” (destruktiva)
+ Hjälp till installering vad gäller nya vanor (konstruktiva)

+ Psykosomatiska reaktioner och problem
+ ”Kronisk utmattningssyndrom”/ ”Utbrändhet”
+ Skuld, ångest, skamkänslor (orsakssamband, upplösning av)

+ Mitt livsarbete, vilket är det?
+ Egeninitierad healing via ledd guidad visualisering.
+ Kreativitetsproblem – hur lösa?

+ Vissa addiktionsproblem (vad gäller alk.relaterade hänvisas till AA)
+ Kundaliniproblematik (energiöverslag)
+ Problematiska hämningar av känslor (ex. blygsel)
--
via ETT FLERTAL METODER, såsom:
+ SAMTALS-METODIK/UTFORSKNING/KARTLÄGGNING
+ KRETSLOPPSFRÅGEMETODIK, utvecklad av gma.
+ TIME-LINING /TIDSLINJE-metodik från TAD JAMES.
+ HYPNOTERAPI-metodik
fr. JOSÉ SILVA o. MILTON ERICKSON.
+ NLP-metodik, ex ”snabba fobikuren”, fr. RICHARD BANDLER.
+ GUIDAD VISUALISERING-metodik.
--
Har du läs- och skrivproblem?
Nu finns även…
SUPERLEXI- programmet.
--
Med vänligt tillstånd återgivna referenser:

”Det finns en spetsmetodik hos Gunnar och det är NLP. Men vad jag tänker på när jag skriver spetsmetodik är en metodik som utövas med precision, pricksäkerhet, koncentration och lyhördhet. Inte nog med det. Man får full respekt av Gunnar, med en stor dos humor och allvar…. Han är helt enkelt sanslöst duktig på att kommunicera med tankar och känslor hos mig själv som jag tidigare endast tyckt stått i vägen för min lycka. Hur bär han sig åt?”
Agneta, Malmö.

”För ett knappt år sedan kom jag med hjälp av dig fram till en strategi för mitt avhandlingsskrivande m.m.…. Det fungerade! Avhandlingen ärklar (liksom de andra stora projekten som vi talade om).
Tack för att du inspirerade mig att ta djärva beslut.”
M. S.

”Måste säga att du verkligen är briljant som coach och otroligt duktig på att hitta trådar att dra i. Jag känner efter vår session att det har skett ett skifte i mig. Ett litet, men ettrigt, skifte som jag inte kan frånse eller vifta bort.”
Kristina, Malmö

”…Och ett ännu STÖRRE TACK för hjälpen med att bota Gry´s fobi. Det gjorde du verkligen och hon är jättelycklig över det!.”
Karin A.

”Som alltid efter en session hos dig är jag steget närmre helheten hos mig. Känslan i dagsläge är att pusselbitarna är på plats som en bas och från det får jag bygga på höjden och brädden. Jag fick också en skön känsla med mig av att vara mer än vanligt öppen för nya vägar och relationer och kan se på det gamla från ett annat perspektiv.
Kajsa.

”Coaching har jag testat tidigare, men detta var helt annat än jag varit med om. Gunnar Martin lotsade mig fram att se förträngda mönster som lett mig dit jag var idag. Jag blev fullt medveten om hur mitt liv levdes idag.
Nu känns det mycket spännande att stå inför arbetet att ta tag i detta.
Tack vare de insikter Gunnar Martin gett mig i coachingen och den feedback som följde i samtalet känner jag mig rustad att steg för steg göra de nödvändiga förändringar som mitt inre viskar till mig att jag måste göra. ”Iréne, Stockholm

”…det var en helt underbar coaching.. jag är fortfarande kvar i den rusiga, ljuvliga känslan och insikten av att ha blivit på det klara, ja till stor del i alla fall :-) , med min livsuppgift i detta livet. Allt faller på plats på ett fantastiskt sätt!
- Ylva.


(Stort tack för möjligheten att citera, vänner!)

/gma

10.
ÖVRIGA MEDDELANDEN

KAN NÄTVERKSBREVET SÄNDAS VIDARE TILL ANDRA?
Jadå, det går bra att sprida till vänkretsen!
Dock är materialet fortfarande icke-offentligt, på grund av textmässiga rättighetsfrågor,
d.v.s. Nätverksbrevet är avsett för ”internt bruk” eller en sluten krets.

NÄTETIK?
Inga e-postadresser säljs eller ges bort i kommersiella syften.
SPAM är ett elektroniskt mentalt giftstoff som bör motverkas!
Sponsrade länkar ingår ibland för (enl. avsändarens åsikt) högkvalitetsprodukter.
Nätverksbrevet skickas som gruppsändning. Du kan vara anonym om du så önskar.
Nätverksbrevet går bara kontinuerligt ut till dem som aktivt har bett om det.

Ibland skickas ett Nätverksbrev som bilaga till en person som tidigare visat intresse för gma:s utbud i syfte erinra om möjligheten till återknuten kontakt, detta innebär dock inte att mailadressen är lagd till prenumerationsregistret.

Har du av någon anledning ändå fått Nätverksbrevet i e-posten, skriv en rad,
så tas din adress genast bort! Misstag kan ske, dock är intentionen att minimera dessa!
Tack för ditt överseende i såfall.
J

INGET NÄTVERKSBREV PÅ 3 VECKOR?
Då har brevet antagligen ”fastnat” i masspostavdelningen. Ta en titt där.
För att försäkra dig om att brevet kommer fram, lägg till avsändaren
gunnar-martin.aronsson@bredband.net
till avdelningen ”godkända avsändare” eller till ”vitlistan” eller vad du nu kallar den.

AVPRENUMERERA?
Önskar du avprenumerera, är det vänligaste och smidigaste du kan göra är att inte blockera sändningen (då det går åt tid till att söka utreda varför ett mail inte kommer fram) Istället:
skriv en rad till gunnar-martin.aronsson@bredband.net så tas din adress bort.
Inga övriga frågor ställs.
Du är välkommen att återuppta din GRATIS prenumeration närsomhelst.

HALVÅRSKORT
Vet du att du vill gå flera kurser inom ramen för verksamheten, ev. i kombination med enskilda coachingsessioner? Och bor i Skåneregionen? Med ett halvårskort får du 40 % rabatt på ursprungspriset av samtliga aktiviteter! Du kan få ett halvårskort utställt närsomhelst.
Gäller 6 månader framåt. Företagare bör även kunna registrera detta som vidareutbildning, dock är det alltid bäst att du hör dig för med din revisor eller annan sakkunnig inom fältet.


Varmt TACK!
Hoppas att något av materialet varit dig till inspiration och glädje!
Att du har adderats något av värde till din vardag.
Det är hursomhelst intentionen härifrån….
På återseende
J
gma

gma action – resursbanken Västra Ryttmästaregatan 22,S-217 52 Malmö.Tel: 040-15 88 98Mob: 0708-107 992
gunnar-martin.aronsson@bredband.net
www.gmaaction.kulturservern.sehttp://thesecret-hemligheten-gma-gma.blogspot.com/Vi har F-skattsedel. Säte: Malmö.PlusGirokonto 609 83 52 -5 (gma action)