Sidor

fredag 4 september 2009

MÅNDAG 17 AUGUSTI 2009

NÄTVERKSBREV Nr. 31. 2009
Fr. gma action – resursbanken.


Hejsan, och hjärtligt välkommen till ett nytt Nätverksbrev!

MASTER MIND-GRUPP!

VAD ÄR EN MASTER MIND-grupp?
Det finns en grundläggande tanke i Napoleon Hills verk och det är att vi inte är här för att göra allt själv och att vi inte KAN göra allt själv: mänsklig tillväxt bygger på samverkan, på ett eller annat eller tredje eller åttioåttonde sätt; Hill beskriver grunderna för den organiserade, genomtänkta formen av samverkan som the Master Mind group. Mästarsinnegruppen. Det kan man ju tycka låter uppblåst och stöddigt, men då har man förvisso inte förstått Hill, som analyserat uttrycket i detalj i sitt verk. ”Mästarsinnet” är ingen enskild individ och det handlar inte heller om att putsa någon speciell persons ego, utan resultatet av den synergi/samverkan-effekt som skapas när flera människor arbetar tillsammans i harmoni.

HARMONI
Hill menar att oavsett själva organisationsformen är vad som skapar bästa resultatet en harmonisk samverkan mellan gruppmedlemmarna.
Det kan tyckas självklart, men om vi återigen ser på detaljerna vet vi att det är ”en sak att säga det, en annan att göra det”.

EGO
Vårt ego kommer gärna in och vill göra sig påmind, i högre eller mindre grad. Ibland kan det vara viktiga synpunkter, ibland är det dock baserat på illusioner, föreställningar från det förflutna, vad som kallas projektioner: Vi läser in hos andra vad vi själva har inom oss, i synnerhet det som vi inte tycker om.
Fenomenet är bekant från arbetsplatser och föreningar, från företagsstyrelser och familjesammankomster. Det är – kort och gott – knepigt att samverka, samarbeta i harmoni med andra, med en grupp. Vi blir ständigt prövade och utmanade i detta att samverka mer harmoniskt. Det låter sig alltså inte göras i teorin, enbart genom att praktisera, genom att göra det.


Därför analyserar också Hill, som sagt, MasterMind i detalj: Det centrala är medvetenhet; att vara eller bli mer medveten om att den själsliga kraften eller energin ökar hos en grupp där samverkan är ett faktum (och minskar när den är i konflikt). Samverkan i sig är alltså baserat på principen om ömsesidig behovstillfredsställelse, något som gynnar båda parter. I modernt språkbruk kallas det vinn-vinn-situationer.

KOORDINATIONEN AV KUNSKAP OCH ANSTRÄNGNING
Hill: ”Master Mind kan definieras som ”koordinationen av kunskap och ansträngning, i en anda av harmoni, mellan två eller fler människor för att uppnå ett specifikt mål.”

Han fortsätter: ”Den psykiska aspekten av Master-Mind-principen är mycket svårare att förstå (än den ekonomiska). Du kan eventuellt få en bild genom det här påståendet: ”Två sinnen kan aldrig komma samman utan att, genom detta, skapa en tredje, osynlig, icke-materiell kraft vilken kan liknas vid ett tredje sinne.”

Hill nämner att hans arbetsgivare, stålmagnaten Andrew Carnegie omgav sig av ett stall av ungefär 50 personer, i syftet att just göra och marknadsföra stål.
Nu behöver som sagt en Master-Mind-grupp bestå av så många personer, utan ”två eller fler människor” där det alltså handlar om att ”uppnå ett specifikt mål”. Och det behöver inte alls handla om att göra stål! En MasterMind kan gälla nästan vilken mänsklig aktivitet som helst.

DU ÄR CENTRUM I DIN EGEN MASTER-MIND-grupp
En MasterMind-grupp kan förstås ha varierande uttryck baserad på vad som åsyftas, men principen är att en person X är i SITT centrum, och har en grupp människor som han eller hon samarbetar med.
I den gruppen ingår då personen Y som i sin tur är i SITT centrum och har en grupp människor omkring sig som han eller hon samverkar med.
I den gruppen kan X ingå eller inte ingå; allt beror på behoven.

DEN ESOTERISKA MASTER-MIND-gruppen
(Det finns också en annan slags MasterMind-group som omtalas lite i marginalen; den väntar vi med att berätta om till senare tillfälle, men vi kan kortfattat säga att det handlar om en mer andlig MM-grupp. Även José Silva tar upp detta slags Master-Mind i sina böcker. Han kallar det The clairvoyant executive, ungefär den klärvojanta chefen. Detta tillhör den än mer esoteriska delen av MasterMind-verksamheten.)

LIVSUPPGIFT
För egen del söker jag (gma) att göra vad som jag upplever är min uppgift:
Det är kurser, coaching, terapi, föredrag och skrivande i syfte att föra ut den nya världsbilden, inklusive kunskap om de viktigaste forskningsrönen, metoderna och synsätten och personligheterna bakom denna nya världsimpuls (ja, den omfattar ju, som de flesta läsare redan är införstådda med, hela världen; det är en intensifiering av evolutionsprocesserna som nu driver fram en mängd lika utmaningar för oss alla; vi ser allt djupare in i vårt egen själsliv och börjar förnimma, hur allt hänger samman i osynliga band; vi hör ihop, alla människor.

EN DRAMATISK TID
Det är en dramatisk men också en spännande tid vi lever i, eller hur?
Allt som inte fungerar kommer upp till ytan i syfte att analyseras och omvärderas. Nu senast har finanskrisen gjort det klart för många, dock icke alla, att det nuvarande ekonomiska systemet inte är ekologiskt baserat, och därför är ”dömt” att förändras. Men detta har vi tagit upp tidigare – tillbaka till Master-Mind-gruppen!

VILKA LIVSUPPGIFTER ÄR DE CENTRALA I DITT LIV?
Det är inget märkligt med ett sådant klargörande.
Du har också säkert en förnimmelse vad du upplever som är din väsentliga uppgift i detta livet.

ATT STARTA EN MASTER-MIND-grupp
Hur starta eller starta upp en MasterMind-grupp?
Ja, om jag börjar från mitt (gma:s) håll så blir det så här:

1. Vad skulle Du själv önska dig när det gäller samverkan, vilka är dina önskemål och behov. och…

2. Vad skulle du själv kunna bidra med?
Kan vi hitta ett gemensamt bra syfte, där vi harmoniskt skulle kunna samverka?

När det är klart har vi kommit en bra bit på väg.

DIN EGEN MASTER-MIND-grupp
Tänk dig att du själv är navet i ditt eget liv: Vilka människor skulle du kunna vilja samverka med eller vilka önskar du samarbeta med?
Och isåfall: Vad kan du ge ut till dem och vad vill du ”få in” till dig själv?
Vilka resultat önskar du? Vad kan andra som du ännu inte kan, och som de därmed skulle kunna bidra med? Idéer, tankar, råd och planer.

Detta är den universella principen och alls inget märkligt, inget genant, inget dumt, inget manipulativt, inget elakt, inget ont, inget illegalt, inget omoraliskt – tvärtom! ”Lagen” om samarbete och samverkan, själva symbiosprincipen, finns överallt i naturen, dock uttryckt i den form, som är passande i växt- och djurvärlden. Som människor är tanken att vi skall representera det yppersta utvecklingsstadier och därför kan vi också möjligtvis ta ett steg till i moraliskt hänseende, i intellektuellt hänseende.

2000-TALETS MASTER MIND-GRUPP
Hill, som var verksam i första halvan av 1900-talet, utgick från en grupp som samlades i samma rum. Nu finns, tack vare vår moderna Internetteknik, möjligheten att också träffas på nätet oberoende av var man bor någonstans geografiskt - och där utbyta idéer, förslag och skisser på hur man kan hjälpa varande till bådas glädje.
--
INGEN MÄNNISKA ÄR EN Ö – VI HÖR IHOP
Som jag ser det finns ingenting direkt att vinna på att ha ett system av ”slutna musslor” eller att vara ”en ö” för oss som är verksamma på ett eller annat sätt inom den sektor som kallar personlig utveckling.

Vi som är kiropraktorer, massörer, föreningsledare, fritidsledare, terapeuter, psykologer, sjuksköterskor eller föreningsengagerade, verksamma inom komplementär medicin, friskvård, som jobbar med healing, djurkommunikation, odlare och säljare av ekologiska produkter, vi som är verksamma som kreatörer och redaktörer, konstnärer inom måleri, musik, data, kanske är föreläsare, författare, organisationscoacher och personalcoacher baserat på ett nytt tänkande.
Och så vidare.

Själv har jag ingen aning om hur längre jag sysslar med detta, vet bara, att det är centralt att agera på basis av NUET, inte om föreställningar om vad som eventuellt kan ske om tio-femton år. En förändring börjar alltid NU! Så varför inte pröva något ”nytt” (fast egentligen klassiskt och baserad på know-how, kunskap och visdom): Mästarsinne-principen!

EN INBJUDAN
Så: som en öppen ”efterlysning” skriver jag detta till alla som är intresserade av samverkan med gma. Som ni vet är gma:s område kurser, individuell coaching, terapi, e-distanskurser, föredrag, workshops och texter och kursprogramsdesign – vad skulle du och jag göra tillsammans/i samverkan/till ömsesidig glädje och/eller nytta - ?

Spontant känner jag t.ex. behov av någon som skulle kunna fräscha upp Nätverksbrevet så att det blir intressantare för ögonen, så att säga, utan att materialet därför blir hindrat via e-postprogram eller för långsamt eller för avancerat bildmässigt etc – jag vet föga om webbdesign eller vad som rent tekniskt skulle kunna göras för att skapa ett bättre uttryck.

Kanske någon som är med i styrelsen för föreningar som intresserar sig för föredrag om personlig utveckling, kanske någon som skulle kunna fräscha upp E-distanskursernas grafiska formgivning, kanske någon som är kunnig inom säljande/marknadsföring med betoning på ”den nya tidens marknadsföring” som alltid har betoning på vänlighet, respekt och service-mindness som är inriktad på att GE MER (själv har j. alltid haft svårt för gå-på-iga försäljare då lyssnandedimensionen ofta saknas).

Någon som har kontakter inom olika utbildningsgrupper eller utbildningsorganisationer som kanske är intresserade av verksamheten: kanske grupper av sjuksköterskor och vårdare, kanske lärare, kanske företagare, kanske uppfinnare, kanske skådespelare, etc.
Ja - Listan kan göras lång….

EN INBJUDAN TILL GMA:s MM-grupp.
I första vevan sker samverkan genom kommunikation och samtal och utbyte av idéer och planer och framställning av behov, i andra steget , i förekommande fall via utväxlandet av fakturor. Det centrala är att förstås att båda parter som ingår i en MMG förnimmer att utbytet ger behovtillgodoseende och att skapandet sker under harmoniska former.
Om du tror att vi kan ha utbyte av varandra och därigenom bidra med skapandet av en MasterMind-grupp, skriv isåfall hit så kan vi gå vidare därifrån. Redan nu har vissa kontakter tagits i detta syfte – jätteroligt! - både från mig och från andra.

DIN EGEN MM-grupp
Och du kan göra din egen MM-grupp där du själv är i centrum - vilket inte har med egot att göra, återigen, utan handlar om att du är ”kraftcentralen” i ditt eget liv, själva ”solen”, medan andra människor kretsar som planeter i ditt ”solsystem”, d.v.s. i en slags social-kulturell kontext, måhända bestående av familjemedlemmar, barndomsvänner, arbetskollegor, kärlekspartner, etc. – och genom detta skapa de bästa möjligheterna för expansion, tillväxt, vad det än gäller för område.


FRAMTIDEN
En 100-milafärd till ett visst mål behöver inte vara lätt, men man måste som bekant ta de första stegen för att den skall bli verklighet, det går inte att vänta på att ”något” skall ändra sig. Det är ju VI som förändrar oss isåfall, och då förändrar sig ”något”, d.v.s. omständigheterna, eller hur?

Master-Mind-principen tillhör definitvt framtiden på liknande vis som ekologisk mat, alternativa drivmedel, alternativa banker (mikrolån-principen), energimedicin, 3D-teknik inom utbildning och underhållning, och mycket, mycket annat.

Välkommen alltså, att höra av dig hit direkt till
gunnar-martin.aronsson@bredband.net
eller 040-16 88 98
om du hellre vill prata i telefonen.
--
En nyhet är en HYPNOS II –fördjupning, för dig som vill utforska hypnosens stora möjligheter än mer. Denna workshop är inlagd 6 september, och före det lägger vi in FÖRLÅTELSEPROCESSEN DE TRE RUMMEN, detta eftersom j. själv finner det så otroligt viktigt att föra ut, att oförlåtna tankar hämmar vår livsenergi att flöda optimalt, men genom att ”nollställa” oss själva förlåtelsemässigt, och släppa andra fria, befriar vi också oss själva!
--
Då några intresserat sig för kurshäftena i sig har undertecknad lagt in möjligheten att beställa dem, via rubriken SMÅTT OCH GOTT (18.)
Det är alltså för dem som vill genomföra självstudier hemmavid. Passar här på att säga, att du alltid kan skriva hit, om du har frågor i samband med att du förkovrar dig i dessa manualer – vissa skapades som beställningsjobb för hälsosajten www.sund.nu
--
I övrigt har vi RESURSBANKEN ett utdrag ur BEMÄSTRA DIG SJÄLV – 12 steg för balans i livet. (2006) Av sjuksköterskan och massören HARRIET MARNELL, som handlar om våra tankemönster, våra inre kritiker och vår inre ”uppmuntrare” och hur vi skulle kunna förhålla oss till våra tankar.
Associativt fortsätter vi sedan med BESLUTETS KRAFT, och hur ”amplifiera” våra beslut, med NLP och Robbins-metodik. Till sist ett utdrag ur OLA SCHENSTRÖMS nya bok MINDFULNESS, som avrundar detta tema om tanken och hur vi kan förhålla oss till tankekraften.
Hoppas att något av detta kan engagera dig!

Som vanligt: smaken är förvisso olika, så hittar du ingenting ”här” scrolla vidare och se om det finns något bättre för just dig ”där” kanske?
Jodå, undertecknad vet, att det är många sidor, intentionen härifrån är att du alltid skall kunna känna att det finns något ”matnyttigt” i Nätverksbrevet, att det alltså är något mer än kursinformation (men att du skall kunna ”kliva på” en workshop eller kurs som du känner dig inspirerad av!)
”Artiklar av bestående värde” har jag för mig det stod i de gamla Readers Digest (Det Bästa) jag läste som barn. Det tycker jag är en fin ambition att ha för läsare, även om vi inte nu vet så mycket om framtiden….

Hursomhelst:
Varmt tack för allt och hjärtligt välkommen till både Nätverksbrevet
och till höstsäsongens kommande workshops och kurser!

gma

J


INNEHÅLL:


1. INTRODUKTION (Ovan)
2. PROVA-PÅ-HYPNOS
WORKSHOP 15 aug. MALMÖ
3 KÄRLEK TILL KROPPEN
WORKSHOP 16 AUG. MALMÖ.
4. DE ELVA ANDLIGA NATURLAGARNA SOM
FÖRÄNDRAR DITT LIV
Lö 22- Sö 23 augusti SJÄLSÖ, GOTLAND
5. HYPNOS OCH DET UNDERMEDVETNA.
Lö 29-Sö 30 AUG. STOCKHOLM (1 plats kvar!).
6. FÖRLÅTELSEPROCESSEN DE TRE RUMMEN
5 sept. MALMÖ.
7. NYHET: HYPNOS II – EN FÖRDJUPNINGSWORKSHOP
6 sept. MALMÖ
8. KÄRLEK TILL KROPPEN. 19-20 sept
HELGKURS, MALMÖ
9. VÄCK JÄTTEN INOM DIG! Baserad på Tony Robbins
Lö. 26 sept. – Sö 27 sept. GÖTEBORG
10. THE SECRET – den “magiska” kursen.
Lö. 3 okt – Sö 4 okt. MALMÖ.
11. RESURSBANKEN I: BEMÄSTRA DIG SJÄLV.
Av Harriet Marnell.
12 RESURSBANKEN II: BESLUTETS KRAFT.
Av gma.
13. RESURSBANKEN III: MINDFULNESS
av Ola Schenström.
14. E-DISTANSKURSEN THE SECRET I PRAKTIKEN
15 . E-DISTANSKURSEN TSII –
VÄLSTÅNDSMEDVETANDE
16. NYTT: E-DISTANSKURSEN KÄRLEK TILL KROPPEN.
17. DEN HEMLIGA PSYKOLOGIN – BOKPROJEKT
Nu med 150 sidors material…
18. SMÅTT OCH GOTT – KURSHÄFTEN/ARBETSHÄFTEN
19. 2000-TALETS PSYKOLOGI:
Coaching och meningsinriktad terapi.
20. TELEFONBASERAD COACHING.
21. FAQ:s om verksamheten.
22. TILL SIST: EN INDIAN-HISTORIA.

---
1.
(Introduktion; ovan)

2.

PROVA-PÅ-HYPNOS
Lördag 15 aug. MALMÖ kl 10.00-17.00
Plats: Ribersborgsgatan 14 C, 1 tr (Åsa Reiki o Massage)
.
Är du intresserad av hypnos och trance?
Hypnos är ”expressvägen till ditt undermedvetna”
där alla viktiga beslut har sin källa.
Hypnos innebär en ökad inre medvetenhet och kontroll.
Hypnos är en metod för att lära känna sig själv bättre.

Här har du en möjlighet att pröva på hypnos under en dag med fokus på hälsa och ökad inre harmoni!
Du kommer under dagen att få uppleva dels en djupare och dels en mindre djup form av hypnos, baserade dels på José Silvas metodik, dels på den indirekta, hypnosform som förgrundsgestalten Milton Erickson praktiserade.

Vi går då ner i det så kallade alfatillståndet, genom vilket vi lättare kan

+ Öka kreativiteten
+ Lösa problem
+ Finna ett inre lugn, en inre stillhet
+ Skapa en märkbar rekreation vår vårt sinne och vår fysiska kropp

Fråga:
Hur ser programmet ut för dagen?

Svar:
Vi kommer här att göra….
a. en längre guidad hypnos på förmiddagen
med fokus på problemlösning
och
b. en längre eftermiddagsvariant av guidad hypnos
med fokus på att optimalisera livsenergin.

Dessutom får du en kortare presentation av hypnosens teori och historik
Via e-post kommer du också att få ett KURSKOMPENDIUM hem, så att du kan fortsätta att fördjupa dig i ämnet hypnos.

Frågor kring workshopen?
Ring 040-15 88 98 el. mail gunnar-martin.aronsson@bredband.net

Pris: 690 kr inkl. moms och KURSHÄFTE, kaffe, juice o. frukt.
Vill du gå men vill dela upp avgiften? Det går bra:
Balansera då 400 kr vid kursen och 290 kr den 27:e aug. via PG.

Anmälan:
1. Skriv en rad till gunnar-martin.aronsson@bredband.net
2. Balansera till PG 609 83 52-5
3. Du får en bekräftelse via e-posten om att du är med.


J
Hjärtligt välkommen!


3.
ENDAGS-WORK-SHOPEN…
KÄRLEK TILL KROPPEN
Söndag 16 AUG. kl 10.00-17.00
Plats: Ribersborgsgatan 14 C, 1 tr (Åsa Reiki o Massage) MALMÖ.

VILL DU FÖRBÄTTRA RELATIONEN TILL DIN FYSISKA KROPP?
HÄR och NU finns en möjlighet för dig:

+ HUR FÖRÄNDRA DIN INRE MÅLBILD SÅ ATT DU
FRIGÖR DIG FRÅN ”ATTACK”-TANKAR (Irritation, ilska etc.)
+ HUR DU DAGLIGEN KAN GE DIN KROPP EXTRA
LIVSENERGI
+ FÖRLÅT DIN KROPP OCH MÅ BÄTTRE!
+ SJÄLVKÄNSLA OCH KROPPSFORM HAR INGET
GIVET SAMBAND.
+ BETONING PÅ HUR ÖKA DEN PSYKO-FYSISKA HÄLSAN
+ METODIK FRÅN BOB PROCTOR, LOUISE HAY
NLP samt ur gma:s verksamhet.
+ METODIK FÖR ATT BEHANDLA MAT-
ADDIKTIONER (BEROENDEMÖNSTER) från NLP:s ”verktygslåda”

Frågor kring workshopen?
Ring 040-15 88 98 el. mail gunnar-martin.aronsson@bredband.net

Pris: 690 kr inkl 25% moms och kurshäfte.
Inkluderar ett 35-sidigt KURSHÄFTE,
som skickas till dig via e-posten.före kursen!
Vill du gå men vill dela upp avgiften? Det går bra:
Balansera då 400 kr vid kursen och 290 kr den 27:e aug. via PG.

Anmälan:
1. Skriv en rad till gunnar-martin.aronsson@bredband.net
2. Balansera till PG 609 83 52-5
3. Du får en bekräftelse via e-posten om att du är med

Utvärderingsröster:
” Jag mådde så väldigt bra efteråt. Allting var precis som det skulle.
Jag hade slängt paddlarna o bara följde strömmen o mådde så gott.”
-M. Z.
”Stort tack för kursen! Du hjälpte mig att sätta ord på känslor och tankar på ditt engagerade sätt.” – K. C.
4.
DE ELVA ANDLIGA NATURLAGARNA SOM FÖRÄNDRAR DITT LIV
Tid:
Lördag 22 augusti 13-19
Söndag 23 augusti 10-17
SJÄLSÖ, GOTLAND
Ö-kontaktperson: Evy Nymoen mail: mammy_free@live.se eller Camilla Tomtlund: camilla.tomtlund@comhem.se
NYTT: ALLA DELTAGARE FÅR E-BOKEN ”BORN RICH” AV BOB PROCTOR!
I denna kurs går vi igenom följande elva andliga naturlagarna:
+ Lagen om Tänkande
+ Lagen om Tillgång
+ Lagen om Attraktion
+ Lagen om Mottagande
+ Lagen om Tillökning
+ Lagen om Kompensation
+ Lagen om Icke-Motstånd
+ Lagen om Förlåtelse
+ Lagen om Offer
(Lagen om avstående till förmån för en högre nivå.)
+ Lagen om Lydnad
Lagen om anpassning till livslagarna)
+ Lagen om Framgång
Lagen om attraktion är grunden för THE SECRET, som i sin tur kan ses som en del av Lagen om karma, men Lagen om attraktion kan också differentieras, sorteras, på ett sådant sätt, att vi förstår än mer om livslagarna. Med hjälp av BOB PROCTOR och MARY MORRISEY:s konkreta genomgång får vi här möjlighet till det.
Du inbjuds att genast praktisera dessa lagar på ditt eget liv – vilket är det enda sättet att förstå dessa principer eller lagar.
Att ”läsa sig till dem” går knappast; vi behöver förkroppsliga dem, pröva dem i vardagen, påminnas om att de är aktiva i varje ögonblick.
Både BOB PROCTOR och MARY MORRISEY är inspirerade och påverkade av författaren RAYMOND HOLLIWELL, vars verk ”Working with the Law” (där Law också kan utskrivas som Universum, Universell Intelligens eller Gud, vilket ord som passar just dig bäst. Det centrala är att ”lag” är detsamma som ”naturlag” och att känna till dessa är begynnelsen till att…

- FÖRSTÅ MIG SJÄLV OCH SIN EGEN LIVSVÄG
- FÖRSTÅ HUR JAG GENOM ATT TA HÄNSYN TILL DESSA 11 LIVSLAGAR KAN ÖKA MIN LIVSKVALITÉ
- ÖKA MIN MEDVETENHET OM ATT JAG HAR BETYDELSE FÖR ANDRA MÄNNISKOR.
- KÄNNA ATT FRAMGÅNG ÄR OUNDVIKLIG
- AKTIVERA MIN INTUITIVA KAPACITET I DET UNDERMEDVETNA
-
Tillsammans skapade Bob och Mary materialet ”THE 11 FORGOTTEN LAWS”, och det är på basis av detta stoff som gma här presenterar helgkursen.
Vi kommer att jobba med DINA KONKRETA MÅL; dvs vad du själv önskar skapa, arbeta dig fram till, uppleva, känna inom olika livsområden. Så före kursen:
Fundera på ditt livssyfte, dina livsmål!
Vad handlar det om?
Vad vill du skapa, göra, uppleva, känna, erfara?
Tystnadsplikt.
Pris: 1.490 SEK inkl. 25% moms.
INKLUDERAR KURSHÄFTE, kaffe, frukt och kex under kursen.
Frågor kring kursen?
Ring 040-15 88 98 el. mail gunnar-martin.aronsson@bredband.net
EARLY BIRD-MÖJLIGHETER FINNS FORTFARANDE:
Balansera till PG 609 83 52- 5 (gma action)
För GOTLANDSKURSEN senast månd. 17 aug – gå för 1.290 SEK!
Behöver du dela upp kursuppgiften 1.490 kr? Det går bra: Balansera då 790 kr vid kursstart och sätt in 700 kr den 27 aug. via Plusgirot.
Du får en bekräftelse att det finns plats och att du därmed är med.
I händelse av att du nödgas avboka pgr av sjukdom etc. återbetalas hela kursavgiften till dig (om du ej önskar ge platsen till någon annan intresserad) via det konto varifrån det kommit.

Vill du veta mer innan du bokar kurs?
SE OCH LYSSNA TILL NÄR BOB PROCTOR GÅR IGENOM
LAG NUMMER 7.
THE LAW OF SACRIFICE/LAGEN OM OFFER
http://www.the11hiddenlaws.com/sacrifice-7/


5.
HYPNOS
- och Det Undermedvetna...
En introduktionskurs för dig som vill veta och uppleva mer…!

Tid: Lördag 29 aug. 9.30-17.00
Söndag 30 aug. 9.30-17.00
STOCKHOLM.
Pris: 1.490 kr inkl. 25% moms,
40-sidigt KURSHÄFTE, kaffe, frukt, kakor.
Plats: Studieförbundet NBV:s lokaler, Kungsholms strand 43.
”Early Bird”-rabatt är möjlig, om du balanserar över PlusGirokonto 609 83 52-5 (gma action) senast…
måndag 17 aug: 1.190 SEK
Kontaktperson i Sthlm: iréne.jansson@hotmail.com
Idag 14 aug. finns ENDAST
1 stycken ytterligare plats!

Frågor kring kursen?
Ring 040-15 88 98 el. mail gunnar-martin.aronsson@bredband.net

Välkommen!


6.
WORKSHOP:
FÖRLÅTELSEPROCESSEN
DE TRE RUMMEN
Lördag 5 september kl 10-17
Plats: Norra Vallgatan 70, 1 tr. MALMÖ
690 kr inkl. moms.
Early Bird--rabatt möjlig:
Balansera senast måndag 17 augusti och du går för 490 kr!
INKLUDERAR 14-sidigt kurshäfte.

Här har du en möjlighet att släppa taget om gamla oförlösta skuldkänslor och icke-förlåtande tankar – allt i det yttersta syftet att du skall förnimma ökad kontakt med dina egna essenskvaliteter eller din själ.

Kursen är konkret och utgår från
+ Aktualiserande av händelser och personer som du upplever du
vill ”släppa taget om” tanke- och känslomässigt.
+ EN LÄNGRE GUIDAD MEDITATION: ”De tre rummen”
Du inbjuds här via ett förändrat medvetandetillstånd, det
avspända alfatillståndet, få kontakt med ditt undermedvetna
och därigenom inbjuds du till att verkligen förlåta (men det är
alltid upp till dig själv, 100% frivilligt, annars funkar det inte).
+ EN PAR-RELATERAD KRAFT-ÖVNING: ”Jag ser Dig”.
+ En enkel HEALING-ÖVNING.

Syftet med den här dagen att du rensar bort gamla mentala ”avlagrringar” som annars kan ge upphov till organiska sjukdomar, då tillbakahållen vrede, hat, avsky, missunnsamhet, motvilja och liknande reducerar immunförsvarets förmåga att upprätthålla hälsan.


7.
NYTT:
HYPNOS II – en fördjupningsworkshop -

För att gå den här workshopen behöver du antingen ha gått PROVA-PÅ-HYPNOS eller praktiserat guidade meditationer och/eller hypnos och trance i andra sammanhang.

Vi kommer här bland annat att gå igenom…

+ HUR SKAPA EN MENTAL ”MASTER-MIND-grupp”, som hjälper dig att lösa problem.
+ TIDSFÖRSKJUTNING – hur ”förkorta” svåra minnen och ”förlänga” glada minnen.
+ ENKEL ÖVNING I ATT SJÄLV HYPNOTISERA – genom Milton Ericksons hypnotiska språkmönster.
+ TRANS-DERIVATIONAL SEARCH – upplev hur ditt sinne har katalogiserat alla dina upplevelser perfekt.
+ ÖVNING I TIME-LINING; placera dina mål längs din tidslinje och ”programmera” dem!

Söndag september kl 10-17.30
Plats: Norra Vallgatan 70, 1 tr. MALMÖ
690 kr inkl. moms.
Early Bird--rabatt möjlig:
Balansera via PG 609 83 52-5 senast måndag 17 augusti
och du går för 490 kr!
Inkluderar: 14 sidigt kurshäfte.


8.
TVÅDAGARS-KURSEN SOM INTE ÄR SOM NÅGON ANNAN DU GÅTT:
KÄRLEK TILL KROPPEN

Lördag 19 sept. 10-16 samt Söndag 20 sept 10-16
Plats: NORRA VALLGATAN 90, 1 tr. MALMÖ.

Vad vi behöver är inte fler ”bantningsprogram”!
VAD VI BEHÖVER ÄR ATT…
ACCEPTERA VÅR KROPP,
UPPMÄRKSAMMA DESS BEHOV,
VÅRDA DEN OCH ÄLSKA DEN!
DET HANDLAR DEN HÄR KURSEN OM!

DAG 1.
+ HUR FÖRÄNDRA DIN INRE MÅLBILD SÅ ATT DU
FRIGÖR DIG FRÅN ”ATTACK”-TANKAR.
+ HUR DU KAN FÖRBÄTTRA RELATIONEN
MELLAN DIG SJÄLV (DIN SJÄL) OCH DIN KROPP.
+ FÖRLÅT DIN KROPP OCH MÅ BÄTTRE!
+ VISUALISERINGSÖVNINGAR
+ PERSONLIG COACHING UNDER KURSEN ingår.
+ OM MAT OCH LIVSKRAFT (Prama; Qi)

DAG 2.
+ DEN ANDLIGA ANALYSEN AV SEXUELL ENERGI:
LIVSKRAFT
+ ENKEL HEALINGÖVNING LÄRS UT
+ SÖMNENS OCH MEDITATIONENS BETYDELSE FÖR ATT OPTIMERA HÄLSAN OCH GE KÄRLEK TILL KROPPEN.

+ METODIK FRÅN BOB PROCTOR, LOUISE HAY
NLP samt ur gma:s verksamhet.
+ METODIK FÖR ATT BEHANDLA MAT-
ADDIKTIONER (BEROENDEMÖNSTER)

Frågor kring kursen?
Ring 040-15 88 98 el. mail gunnar-martin.aronsson@bredband.net

Pris: 1.490 kr inkl. 25 % moms.
Inkluderar ett 50-sidigt KURSHÄFTE
som skickas till dig via e-post före kursen.

SUPER EARLY-BIRD-RABATT är möjlig JUST NU: 990 SEK!
Om du balanserar kursen via PG 609 83 52-5
inom må 17 augusti.)

Anmälan:
1. Skriv en rad till gunnar-martin.aronsson@bredband.net
2. Balansera till PG 609 83 52-5
3. Du får en bekräftelse via e-posten om att du är med.

” Jag mådde så väldigt bra efteråt. Allting var precis som det skulle.
Jag hade slängt paddlarna o bara följde strömmen o mådde så gott.”
-M. Z.
”Stort tack för kursen! Du hjälpte mig att sätta ord på känslor och tankar på ditt engagerade sätt.”
-Kerstin.

9.

Uppdaterad!
Nytt kurshäfte!
VÄCK JÄTTEN INOM DIG!
Baserad på Anthony Robins bestseller
“Awaken the Giant Within” (finns nu även på svenska).
--
Lördag 26 september 9.30-18.00 samt
Söndag 27 september 9.30-17.00.
ABF:s studierum Järntorget, GÖTEBORG.

Genom att förstå HUR jag kan förändra mitt sinnestillstånd och mitt beteende rent psykologiskt genom NLP, ”sinnets kärn-fysik”,
kan jag underlätta det av mig själv önskade förändringsarbetet. Ja, göra det kvickare, mer behagligt och rentav spännande!

Tony Robbins är vanligtvis ansedd som en av de främsta coacherna i världen. I boken VÄCK JÄTTEN INOM DIG, som sålts i över en miljon exemplar sedan dess utgivning 1991 sammanfattar han sina kunskaper från baserat på bland annat sitt ha samarbetat med JIM ROHN, USA:s ”grand old man” inom personlig utveckling (tillsammans med Bob Proctor) JOHN GRINDER, NLP:s ene skapare.

Vi passar här på att presentera en uppfräschad kursvariant av gma:s kurs, som anknyter och firar att boken nu också aktualiserats genom sin svenska edition!

Ur kursinnehållet…

+ KRAFTEN I FATTA BESLUT
+ KOMMUNIKATION – HUR FUNKAR DET – EGENTLIGEN?
+ HUR ANVÄNDA DINA KÄNSLOR ISTÄLLET FÖR
ATT DINA KÄNSLOR ”ANVÄNDER” DIG.
+ ÖVERTYGELSENS KRAFT – VERKLIGHETSFILTER;
+ KÄNSLOR SOM SIGNALER TILL HANDLING
+ HUR FÖRÄNDRA ETT BETEENDE
+ 10 KRAFTKÄNSLOR (GE DIG SJÄLV RÄTT ”KÄNSLO-NÄRING”)
+ ORDENS KRAFT – (GE DIG SJÄLV RÄTT ”ORD-NÄRING”)
+ HUR DU KAN FÖRÄNDRA DITT SINNESTILLSÅND (ANKRING)
+ HUR DU STÄLLER KRAFTGIVANDE FRÅGOR TILL DIG SJÄLV
+ HUR FÖRSTÅ ANDRA MÄNNISKORS BETEENDE LÄTTARE.
+ LIVSVÄRDEN – DEN PERSONLIGA KOMPASSEN
+ EXPANDERA DIN IDENTITET – DU ÄR MER ÄN DU TROR ATT DU ÄR

Frågor kring workshopen?
Ring 040-15 88 98 el. mail gunnar-martin.aronsson@bredband.net
Pris: 1.490 kr inkl. 25% moms. (1.192 kr plus 298 kr moms)
Inkluderar 50-sidigt KURSHÄFTE, kaffe/te, frukt och kex under kursen.
EARLY BIRD möjlig: 990 kr fram till to 27 aug.!
SUPER EARLY BIRD: Balansera senast må. 17 aug. och du går för 890 kr.
Anmälan nu:
1. Skriv en rad till gunnar-martin.aronsson@bredband.net Balansera till PG 609 83 52-5.
2. Du får en prel. bekräftelse och när balansering skett även en definitiv bekräftelse Önskar du skrivet kvitto, kan detta ges i samband med kurs. Vid ev. avbokning hela summan åter eller byte till annan likvärdig kurs.
Kursen är PRAKTISKT inriktad och innehåller därför olika övningar; allt för att du verkligen skall kunna ”greppa” där här kursen.
Genom att förstå HUR jag kan förändra mitt sinnestillstånd och mitt beteende rent psykologiskt genom NLP, ”sinnets kärn-fysik”,kan du underlätta ett önskade förändringsarbete, göra det kvickare, mer lustfullt och rentav spännande!
Behöver du mer information innan du anmäler dig?

Konkreta kursfrågor: gma direkt: 040-15 88 98

Här besvarar JOHN GRINDER, Tony Robbins lärare, och den ene grundaren av Neuro-Lingvistisk Programmering, den frågan:

http://www.youtube.com/watch?v=hJzO5x6ko6w&NR=1

Här besvarar RICHARD BANDLER, NLP:s andre medskapare, frågan
http://www.youtube.com/watch?v=8vlcsFJyEXQ&feature=related


Hjärtligt välkommen till kursen!



10.
THE SECRET- HEMLIGHETEN
- den ”magiska” kursen –
Lö 3 okt 10-18 Söndag 4 okt 10-17
Norra Vallgatan 90. 1 TR. MALMÖ.

(Lö 12 sept – Sön 13 sept. AVESTA, DALARNA. )
Pris: 1.490 kr inkl. 25% moms (1.192 kr plus 298 kr moms)
EARLY BIRD angående MALMÖ-kursen är möjlig 990 kr fram till fyra veckor före kursen, dvs 3 sept.! Önskar du gå till ännu lägre pris? JUST NU: SUPER-EARLY-BIRD: 690 kronor inkl. moms via PG fram till MÅNDAG 17 AUGUSTI!
INKLUDERAR 50-sidigt kurshäfte, kaffe, frukt och kakor under kursen.samt: EXTRA OVÄRDERLIGA E-BÖCKER om du vill studera The Secret på djupet, som sänds till din e-postadress efter kursen:
WALLACE WATTLES The Science of Getting Rich och
CHARLES HAANEL The Master Key System (1917). samt
NYTT! - NAPOLEON HILL (1937) THINK AND GROW RICH.

DU BESTÄMMER SJÄLVA DINA TEMAN!
Det kan kanske röra sig om…..

Att lämna gamla destruktiva tankemönster i ditt förflutna och istället anamma den ENERGI som finns tillgänglig ”bortom” vanetänkandet.

Att skapa ett VÄLSTÅNDSMEDVETANDE
(= känna en ökad tillit till din förmåga att skapa eller balansera pengar, som i denna utbildning ses som en form av energi, en kraft.)

Att attrahera ditt PERFEKTA ARBETE
(= där du känner att du kommit på rätt plats/i rätt funktion).

Att FÖRBÄTTRA ALLMÄNHÄLSAN och/eller att underlätta läkande av specifika obalanser i kroppen.

Att LÖSA till synes ”omöjliga” PROBLEM i ditt liv.

Att HITTA MÄNNISKOR SOM PASSAR DIG att samarbeta med och/eller leva med.

Att FRIGÖRA dig från SKULD, GAMMAL VREDE och KÄNSLAN AV MINDREVÄRDE: DU ÄR PERFEKT SOM DU ÄR, JUST I DETTA ÖGONBLICK.

Att GE DIG SJÄLV TILLÅTELSE ATT SKAPA VAD DU ALLTID ÖNSKAT DIG FRÅN DITT HJÄRTA.

Ytterligare en fördel för dig, är att kursen förstås har ett SVENSKT/EUROPEISKT perspektiv istället för ett renodlat amerikanskt perspektiv, eftersom samhällskulturerna som bekant skiljer sig en hel del åt.


Kursröster:

"Två fullmatade dagar som jag i framtiden troligen kommer att säga vara de dagar då mitt liv ändrades i rätt riktning! "
- Lena, Malmö

” Tusen tack igen för en helt fantastisk helg med The Secret! Jag fick så mkt energi och hade en toppen bra dag igår, och idag blir den ännu bättre!!
-Åsa, Höllviken

Jag är fortfarande förundrad över vilken kraft jag känner efter kursen, det har också varit en del tårar, men så bra då!!! Tack än en gång, du är en fantastiskt duktig pedagog också.
M.A., Stockholm.

”Tack för en fantastisk kurs. Jag går fortfarande på moln efter den insikt du gav mig.”
-Ywonne
-
Jag känner mig idag som en mer lugn person – jag är fortfarande förundrad över känslan men njuter varje minut. TACK !
- Anna.

”Jag gick din secret kurs i Köping i november. Tack för en oerhört givande kurs. :O) Jag har fått tillbaka pengar antar jag då kunder kommer in till mig och vill handla utan att jag ansträngt mig, det är väl ett av sätten man kan få tillbaka pengar på ?! ” - J. G.

”Vill bara tacka för en fantastisk kurs som gett så mycket inspiration och glädje. Det här funkar helt otroligt bra, bara man vet vad det verkligen är man önskar sig och vad man har för mål. Rekommenderar The Secret-kursen till alla. Den gör bara gott.”
- A.O.

”Tack för kursen. Manifestationsmetodiken fungerar verkligen...”
Jag känner I dag en förnyad lust att omfamna min inre vägledning återigen, ochför detta vill jag bara säga TACK.
– Pernilla.

Jag är fortfarande förundrad över vilken kraft jag känner efter kursen, det har också varit en del tårar, men så bra då!!! Tack än en gång, du är en fantastiskt duktig pedagog också. M.A., Stockholm.

”Det var inte en Feng Shui-kurs jag gick i helgen men jag fick ändå "rensat i röran" ;-) Jag visste väl att det var något jag inte fått kläm på tidigare när det gällde "Lagen om attraktion" och nu vet jag vad det var! Nu ligger dom nya och tidigare saknade pusselbitarna också på plats och det är bara att tuta och köra! ”
- Karin, Höllviken.

HUR DU ANMÄLER DIG:

Du anmäler dig som vanligt genom att isåfall balansera kursavgiften
till 609 83 52 – 5 (gma action).
Du får en bekräftelse att det finns plats och att du därmed är med.
I händelse av att du nödgas avboka pgr av sjukdom etc. återbetalas hela kursavgiften till dig (om du ej önskar ge platsen till någon annan intresserad) via det konto varifrån det kommit.



11.
RESURSBANKEN I:
Bemästra dig själv
– 12 steg till balans i livet

/Utgår pgr av rättighetsskäl på bloggen./

--
Ur. Bemästra dig själv. 12 steg för balans i livet. av Harriet Marnell.
Konsultförlaget Uppsala Publishing House.
(Förkortning och viss rubriksättning av gma. ) Marnell är leg. sjuksköterska och massör. 1998 fick hon Uppsala universitets pedagogiska pris inom den medicinska och farmakologiska fakulteten. Hon har arbetat med Taktil massage som smärtlindring för personer med fibromyalgi på smärtenheten på Akademiska sjukhuset i Uppsala.
I projektet ingick också kognitiva samtal, som blev till ett stresshanteringskoncept.

Harriet Marnells hemsida: www.akribi.st



12.
RESURSBANKEN II:
Beslutets kraft.
av gma.

”En man eller kvinna blir helt och fullt mänsklig enbart genom hans eller hennes val och hans eller hennes beslutsamhet att följa dem. Människor erhåller värde och värdighet genom de många val som de fattar varje dag. Dessa beslut kräver mod! ”
– Rollo May, existentiell psykolog.

För att få saker och ting att hända utifrån vårt jags horisont behöver vi handla, och för att handla behöver vi fatta beslut.
Beslut fattas på basis av våra tankar och känslor om vad en viss handling betyder, det vill säga: om vi tror att en handling kommer att medföra övervägande behag eller övervägande obehag antingen för oss själva eller för de människor som vi bryr oss om.

Det kan alltså omfatta min partner, vår familj, vår storfamilj, det vill säga: syskon, föräldrar och farföräldrar osv. Det kan också gälla hela en ännu större organism, min klan, mitt ”folk” (etniska tillhörighet), min nation eller hela mänskligheten. Men principen är densamma:

VÅR GRUNDLÄGGANDE DRIVKRAFT:
a. VÅR STRÄVAN EFTER ATT ERHÅLLA ETT MÖJLIGT BEHAG och
b. VÅR STRÄVAN EFTER ATT UNDVIKA ETT MÖJLIGT OBEHAG

Jag handlar på basis av vad jag tror kommer att innebära behag eller obehag.
Då vi primärt är inställda på självbevarelse kommer vi, till att börja med, vara ”om oss och kring oss” själva.

Min akuta tandvärk har principiellt ett starkare motivation till handling just då än min grannes problem med amorteringarna eller min fasters reumatism.

När vi senare i vår utveckling blir mer inställda på altruism, det vill säga: omgivningsvänlighet, kommer vi fortfarande att agera enligt ovanstående, men då är det inte längre självbevarelsen som innebär behaget, utan ”omgivningsbevarelsen” (som inkluderar en själv).

BESLUTSFÖRMÅGA ÄR EN TALANG, SOM KAN TRÄNAS UPP
Det betyder, att om jag vill sätta igång förändringar i mitt liv behöver jag odla upp min förmåga, min talang, för att fatta beslut.

Varje beslut är en orsak som sätts i rörelse, och dess effekt bygger vidare på tidigare effekter som rör oss mot en specifik destination, ett slutmål.

Napoleon Hill, som studerade framgångsrika människor i USA, i början av seklet, kom till denna viktiga slutsats, som fortfarande är obestridlig:
”Analys av över 2500 män och kvinnor som hade upplevt misslyckanden uppvisade det faktum, att brist på beslut ofta var en av de främsta orsakerna till misslyckande. Att skjuta upp saker och ting – motsatsen till att fatta beslut – är en vanlig fiende, som praktiskt taget varenda person måste övervinna. ”

I korthet:
När du skjuter upp ett beslut är du på väg att vara kvar i ditt gamla liv,
de gamla vanorna, de gamla mönstren.
När du fattar ett kraftfullt beslut är du på väg att förändra ditt liv.

Hur kan du och jag alltså bli mer beslutsamma?
Svaret, enkelt uttryckt: övning.


KRAFTGIVANDE ELLER KRAFTTÖMMANDE BESLUT I SVÅRA LIVSFASER
Historien är full av människor som fattat beslut i svåra existentiella kriser som givit dem kraft istället för att tömma dem på kraft. Helen Keller, Christopher ”Superman” Reeve, ”Mahatma” Gandhi, Moder Teresa, Dalai Lama, Dag Hammarskjöld, Nelson Mandela är blott några exempel.

En del människor kommer in i en liknande existentiell, allvarlig kris, och rör sig mot katastrofens rand. För en utomstående kan det verka som om ingenting kan göras åt saken. Hur mycket hjälp personen än erbjuds, finns något hos personen, gör att denne eller denna skapar beslut som tömmer dem på kraft och initiativlust.

De låter sig – för en tid - bli passiviserade, stukade, de tror sig själva vara ”värdelösa” och utan begåvning till att omstöpa sitt liv. De blir kastbollar för ”starkare viljor”, och kan börja uppfatta sig själva som utan framtid.

SAMMA HÄNDELSE – MEN OLIKA TOLKNING
Samma eller liknande händelse i en människas liv kan alltså få högst olika resultat beroende på den tolkning av händelsen som görs. Tolkningen är baserad på mitt ”tolkningsfilter” i medvetandet, som i sin tur är baserat på de beslut jag tagit i det förflutna.

Det är alltså inte förhållandena i sig som avgör vårt ”öde”, utan dels hur vi tolkar det skedda, dels vad vi beslutar oss för oss att göra när vi befinner oss i dessa förhållanden.


DE TVÅ BRÖDERNA
Coachen och författaren Anthony Robbins berättar en annan historia, om två bröder i gettot, vars far var kriminell och narkotikaberoende. Förenklat är historien som följer: Den ene brodern gick i faderns fotspår och blev själv narkotikaberoende och kriminell. Han förklarade orsaken till detta med att säga
”Hur skulle jag kunna ha gjort annorlunda, med min bakgrund?”.
Den andra brodern läste vidare på universitet och fick ett välbetalt arbete. När han tillfrågades om orsaken sa han på motsvarande sätt:
”Hur skulle jag kunnat ha gjort annorlunda, med min bakgrund?”

Det vill säga:
Den ene brodern fattade beslutet, att han bara hade ett val:
valet att fortsätta enligt det mönster som varit familjens och faderns.
Den andra brodern fattade beslutet, att han bara hade ett val: valet att bryta mot sin bakgrund, för att kunna undvika att hamna i samma omständigheter som fadern.

Två olika beslut.
Två olika resultat.
Två LIVSAVGÖRANDE beslut.

Hur är det möjligt?

Det handlar alltså inte så mycket om omständigheterna, utan om de val jag gör i omständigheterna.
Mina val beror på hur jag tolkar situationen.
I situationen ingår en mängd olika parametrar som vi avläser blixtsnabbt genom vårt undermedvetna och nervsystemet.

OM DU INTE FATTAR BESLUT OM HUR DU SKALL LEVA DITT LIV
- DÅ HAR DU REDAN FATTAT ETT BESLUT!
Vi kanske tror att vi kan undvika att fatta beslut, men, som rubriken ovan påpekar: om inte jag väljer åt mig, blir det någon eller något annat som väljer åt mig:
Min chef, min fru/make, mina barn, mina föräldrar, ”slumpen”, ”turen/oturen” eller något annat.
Om jag väljer att säga ”Men bestäm du” har jag valt.
Om jag väljer genom att säga ”jag vet inte” så har jag valt.
Om jag säger ”krona eller klave” får bestämma, så har jag valt.
Om jag säger ”Gud vill inte att jag gör det/Gud vill att jag gör det”, har jag valt.

Alla mina val får konsekvenser.
Detta är grunden i den filosofiska och psykologiska riktning som kallas existentialism.
Existentialismen har i sig många grenar på sitt träd; en del av religiös art, andra av materialistisk, ”inomvärldslig” art.
Men grunden är fortfarande betoning på vårt val i nuet.
Valet kan ge upphov till ångest, eftersom vi inte vet vilket beslut som är bäst att fatta.
Vi kan också ångra ett beslut vi tagit.
Men vi kan alltid fatta ett nytt beslut.

Våra val är alltså viktigt.
Ja, något av livsavgörande vikt.

ÖVA DIN BESLUTSKRAFT
Hur kan jag öva min beslutsförmåga?
Enkelt: Besluta dig mer ofta, och mer tydligt - varje dag.
När du beslutat dig för att göra något – gör det!
När du gjort det du ville göra, ge dig själv beröm för att du faktiskt genomförde det!

Genom att utöva din beslutskraft blir den allt starkare.
Genom att träna din beslutkraft kommer du att lättare kunna hantera dina ”ursäkter” för att INTE handla.
Du hanterar ursäkten genom att upplösa den och/eller transformera den, till att ingå i beslutet.

Hur: genom att du plockar av ursäkten dess inneboende argument,
så upphör den att finnas till i det tillståndet.
Istället övergår den energin, som behövdes för att upprätthålla ”ursäktens” existens i beslutet och dess efterföljande handling.

Låter det märkligt?
Jag skall precisera genom ett exempel:

Antag att du vill städa din lägenhet.
En spontan tanke som kommer hos många – dock icke alla – är ”Visst skall jag göra det – men inte just nu. Lite senare, när det verkligen behövs.”
Det vanliga är dock att detta ”lite senare” kan skjutas fram en dag till, och ytterligare en dag, osv.

Inget händer.
Inget egentligt beslut har fattats.
Vad är det som saknats?
Du behöver förankra det mer i din grundsträvan:

STÖRRE BEHAG OCH STÖRRE OBEHAG – ”AMPLIFIERING”
Koppla alltså ett STÖRRE BEHAG till tanken och känslan på att ha en skinande ren och välstädad lägenhet.
Och -
Koppla ett STÖRRE OBEHAG till tanken och känslan på att ha en alltmer smutsig, dammig, instängd, trist, ovälkomnande, ofrisk, oskön, stökig lägenhet där du har allt svårare att hitta vad du söker, och där det blir allt otrevligare att visats.

Ta tag i ursäkterna:
”Jag hinner inte!
– Kanske du kan dela upp arbetet i tio mindre moment och göra EN del idag?

Det vanliga är, att när vi väl ”kommit över tröskeln”, går det lättare för oss att fortsätta ”in i rummet”, det vill säga: att göra det som hyste ett sådant preliminärt motstånd mot att göra.

ATT GE MIG SJÄLV EN BELÖNING
På samma sätt: Kan du ge dig själv någon ”morot” när du väl gjort det?
Det behöver inte nödvändigtvis vara något objekt, det kan också vara, att du helt enkelt säger från ditt hjärta: ”Det här gjorde jag bra!” eller ta en lång, skön promenad.
Det centrala är att du kopplar ”belöningen” till ditt uppnådda mål: att du fattade ett beslut, och att du genomförde din planerade handling.

Du minns vad det handlar om: att AMPLIFIERA – förstärka – din förmåga att besluta dig och att handla.

Förnim gärna denna kraft inom dig, som en antingen latent vilande men kraftfull energi, eller som en aktivt verksam energi, som du genomströmmas av när du arbetar, när du vilar och när du sover.
Det är kraften att skapa, kraften att omskapa.
--
av gma. Ur: ”Ditt liv har mening”. Något förkortat och bearbetat.


13.
RESURSBANKEN III:
MINDFULNESS
- MEDVETEN NÄRVARO -
av Ola Schenström.
/Utgår på grund av rättighetsskäl på bloggen/
--
Ur: Mindfulness i vardagen. Vägar till medveten närvaro
Av Ola Schenström. Viva förlag. 2007. Urval o. red. av gma.
Ola Schenström är läkare, utbildad av Jon Kabat-Zinn, grundaren av mindfulnessbaserad stressreduktion, och en de sakkunniga i Sverige inom just denna form av Mindfulness.
Ola är föreläsare och kursledare och arbetar med landsting och företag i sin dagliga gärning.
www.mindfulnesscenter.se


-




14.

VILL DU FÖRDJUPA DINA KUNSKAPER?

E-POSTAD DISTANSKURS I…
”THE SECRET-HEMLIGHETEN
-I PRAKTIKEN”
FÖR DIG SOM HAR DET PRAKTISKT KNEPIGT ATT KOMMA TILL EN IRL-KURS KAN DETTA VARA ETT ALTERNATIV.
Baserad på källorna till filmen och boken The Secret.

NU: Över 450 A4-sidors material! INKLUDERAR
+ ARTIKEL OM BAKGRUNDEN TILL THE SECRET ( 18 sidor)
+ ARTIKEL OM WALLACE WATTLES (av gma)
+ KURSHÄFTET FÖR THE SECRET (50 sidor). MED UPPGIFTER.
+ KURSHÄFTET “SÅ MOTIVERAR DU DIG” MED UPPGIFTER.
+ MINI-KURS I VÄLSTÅNDSMEDVETANDE (förberedande).
+ Översatta och kommenterade passager av Wattles och Haanel.
+ Inkluderar KORRESPONDENSMÖJLIGHETER
under de 4 veckor kursen varar!

Med följande bonusar:
+ WALLACE WATTLES e-bok The Science of Getting Rich – grunden!
(80 sidor)
+ CHARLES HAANELS e-bok The Master Key System Från 1917.

Dessutom lite extra-extra-bonusar:
+ Nytt: POWERFUL WAYS TO SHARPEN YOUR MEMORY.
+ Nytt: HOW TO FEEL POWERFUL IMMEDIATELY Mike Brescia. 4 sidor.
+ NYTT: THINK AND GROW RICH. E-bok. Av Napoleon Hill.


Under c:a 4 veckor får du kursmaterial om THE SECRET-HEMLIGHETEN I PRAKTIKEN till din uppgivna e-postadress och du är under kursen välkommen att korrespondera under hela perioden med kursledaren om ditt möte med materialet.
Sänds som viruskontrollerade WORD-attachment och pdf-filer och skrivs ut av din skrivarfunktion eller läses på skärmen.
Korrespondens som inskriven text.

Pris: 650 SEK inkl. 25% moms via PG 609 83 52-5 (gma action)
Alternativ två: 350 SEK inkl. 25% samtligt material
UTAN KORRESPONDENS.Anmälan: Gunnar-martin.aronsson@bredband.net


15.

VILL DU FÖRDJUPA DINA KUNSKAPER?
E-POSTAD DISTANSKURS I…
”THE SECRET-VÄLSTÅNDSMEDVETANDE”
FÖR DIG SOM HAR DET PRAKTISKT KNEPIGT ATT KOMMA TILL EN IRL-KURS KAN DETTA VARA ETT ALTERNATIV.
Baserad på källorna till filmen, boken samt traditionen bakom THE SECRET.
NU: Över 450 A4-sidors material!

INKLUDERAR
+ INTRODUKTIONSARTIKEL OM THE SECRET
+ ARTIKEL OM WALLACE WATTLES
+ MINI-KURS I VÄLSTÅNDSMEDVETANDE (förberedande)
+ KURSHÄFTET THE SECRET II – VÄLSTÅNDSMEDVETANDE
+ E-BOK av Wallace Wattles TSoGR (80 sidor)
+ E-BOK av Charles Haanel – The Master Key System. (211 sid.)
+ Översatta och kommenterade passager av Hill, Wattles och Haanel
….och än mera

NY EXTRABONUS, ”for the Fun of it”:
+ E-BOK Powerful ways to sharpen your memory (60 sidor)
+ Nytt: HOW TO FEEL POWERFUL IMMEDIATELY M.Brecia. 4 sid
+ NYTT: THINK AND GROW RICH. E-bok. Av Napoleon Hill!


Under några veckor får du kursmaterialet VÄLSTÅNDSMEDVETANDE till din
e-postadress och du är under kursen välkommen att korrespondera under hela perioden med kursledaren om ditt möte med materialet. Sänds som viruskontrollerade word-attachments och pdf-filer och skrivs ut av din skrivarfunktion eller läses på skärmen. Korrespondens som inskriven text. (OBS Det engelska materialet är rättighetsfritt pgr av ålder eller på grund av att det ibland inkluderar annonsmaterial i slutet och därför är en give-away. Stoffet inkluderas i kursen eftersom det handlar om värdefull kunskap.)


Pris: 650 SEK inkl. 25% moms via PG 609 83 52-5 (gma action).
Alternativ två: 350 SEK inkl. 25% samtligt material UTAN KORRESPONDENS.

Du kan påbörja kursen NÄRSOMHELST.skriv till: Gunnar-martin.aronsson@bredband.net


16


FÖRDJUPANDE SOMMARLÄSNING?

E-POSTAD DISTANSKURS I…
KÄRLEK TILL KROPPEN

NEJ - Vad vi behöver är inte fler ”bantningskurer” eller ”dietprogram”!
VAD VI BEHÖVER ÄR ATT
ACCEPTERA VÅR KROPP,
UPPMÄRKSAMMA DESS BEHOV,
VÅRDA DEN OCH ÄLSKA DEN!
Yngre eller äldre kropp har ingen som helst betydelse - kärlek är alltid nyckeln.

+ HUR FÖRÄNDRA DIN INRE MÅLBILD SÅ ATT DU
FRIGÖR DIG FRÅN ”ATTACK”-TANKAR.
+ HUR DU KAN FÖRBÄTTRA RELATIONEN
MELLAN DIG SJÄLV (DIN SJÄL) OCH DIN FYSISKA KROPP.
+ HUR DU DAGLIGEN KAN GE DIN KROPP EXTRA
LIVSENERGI
+ FÖRLÅT DIN KROPP OCH MÅ BÄTTRE!
+ VISUALISERINGSÖVNINGAR
+ INKLUDERAR: METODIK FÖR ATT BEHANDLA MAT-
ADDIKTIONER (BEROENDEMÖNSTER)


7 delar, cirka 70 A4-sidor. Varje del sänds ut med någon tids mellanrum, för att du skall kunna fördjupa dig i varje del.
Innehåller konkreta skrivuppgifter och mentala-andliga övningar.
5 delar har redan kommit ut!

Tekniskt: Levereras som AVG-kontrollerat attachment.
Du skriver ut kursen direkt på din printer hemmavid.
Pris: 250 kr inkl. moms.
(Papperskvitto kan sändas, om så behövs.)
Pris utan korrespondensmöjlighet: 150 kr inkl. moms.
Frågor om kursen? Skriv eller ring hit, du är välkommen!

HUR DU BESTÄLLER:
Du skriver en rad till gunnar-martin.aronsson@bredband.net,
balanserar via PG 609 83 52-5, och kursen börjar genast sändas till dig!

”Hittills har jag gått igenom del 1 och 2.
Det är spännande!”
- Annika
-
MOTTO:
”Fighting fat is a waste of time and energy. Diets don’t work.
The minute you stop, the weight goes back up. Loving and approving of yourself, trusting the process of life and feeling safe because you know the power of your own mind make up the best diet I know of.
Go on a diet from negative thoughts, and your weight will take care of itself.”
- Louise Hay.


17.
Pilotprojekt: E-boken
DEN HEMLIGA PSYKOLOGIN
– Nyckeln till förståelse av ditt liv -

Om du är intresserad av att ta del av gma:s nya bok DEN HEMLIGA PSYKOLOGIN under dess uppbyggnadsfas, är du hjärtligt välkommen att erhålla boken genom ett abonnemang på kapitlen, som skickas cirka var tionde dag till den e-postadress du uppgivit.

Priset är f.n. 195 kr inkl. moms och balanseras enkelt genom
PlusGirokonto 609 83 52-5.
Vill du abonnera skriver du bara en rad till
gunnar-martin.aronsson@bredband.net
(Kommer du in senare sänds de tidigare skrivna kapitlen i en ”bunt” till dig.)

DEN ANDLIGA PSYKOLOGIN
behandlar på djupet de ämnen som är centrala i Nätverksbrevet, men har som utgångspunkt gma:s egen andliga plattform, somligt som inte ens tagits upp i Nätverksbrevet pgr av att framställningen behöver anknytas så att säga på båda sidor i en kontinuitet; till en större helhet. Denna helhet finns nu genom boken.

I DEN ANDLIGA PSYKOLOGIN
har du även möjligheter att göra STUDIEUPPGIFTER, så att du själv kan känna dig MER ENGAGERAD i texten, än om det bara vore en fortlöpande framställning!

NU… Över 150 A4-sidor!
KAPITEL 12 är under produktion…

Några röster om materialet:

” Boken är fantastisk! Det känns skönt att tänka på livet som ett äventyr…”

- Birgit H.

”Jag får verkligen gå in i djupet av
mig själv och hitta svaren på frågorna som finns i materialet.
Det är lärorikt!”
- Jennifer
-
18.

”Smått och gott”…
KURSHÄFTEN och MANUALER– för hemmastudier
1. THE SECRET ( 50 A4 sidor)…………………………. 59 kr
2. TS II VÄLSTÅNDSMEDVETANDE ( 50 A4-sid) …… 59 kr
3. HEMLIGHETEN M. O & M SKAPANDE ( 50 A4 sidor) 59 kr
4. SÅ MOTIVERAR DU DIG! (25 sidor)………………… 29 kr
5. SÅ TÄNKER ETT GENI (32 sidor)……………………. 19 kr
6. SÅ ÖVERVINNER DU DIN BLYGHET (18 sidor)…… 19 kr
7. SÅ ÖVERVINNER DU DIN ILSKA (16 sidor)………… 19 kr
8. FÖRLÅTELSEPROCESSEN DE TRE RUMMEN 15 sid 19 kr

Om du önskar ha någon/några av dessa. Skriv hit, nämn titlar och sätt
in motsvarande summa på PG 609 83 52-5 så sänds manualerna
och kurshäftena till din e-postadress!

19.

LIVSMENINGSINRIKTAD
COACHING OCH TERAPI
- baserad på 2000-talets andligt fokuserade psykologi.


PRIS: 600 SEK inkl. 25% moms för c:a 2,5 - 3 timmar
Arbetssökande, stud, sjukskr: 500 SEK inkl. 25% moms.
Önskar du gå 2 ggr: rabattpriset: 990 kr.

NYHET: INKLUDERAR NU OCKSÅ, OM DU SÅ ÖNSKAR, ETT UPPFÖLJNINGSMAIL som tar upp något centralt i samband med mötet. Detta för att söka ADDERA COACHINGVÄRDE till dig.

TYSTNADSPLIKT praktiseras. Balansering till Plusgirokonto antingen före eller efter coachingmötet föredrages, då administationen underlättas.
Verksamheten är icke-medicinsk och komplementär till vanlig sjukvård, ej en ersättning för sådan vård. Avbokning senast 12 timmar före definitiv bokning.
Möjlighet till hypnosterapi är möjligt, om du så själv önskar.
Par har möjlighet att få för samma pris som för en person.

REFERENSER:
”Det finns en spetsmetodik hos Gunnar och det är NLP. Men vad jag tänker på när jag skriver spetsmetodik är en metodik som utövas med precision, pricksäkerhet, koncentration och lyhördhet. Inte nog med det. Man får full respekt av Gunnar, med en stor dos humor och allvar…. Han är helt enkelt sanslöst duktig på att kommunicera med tankar och känslor hos mig själv som jag tidigare endast tyckt stått i vägen för min lycka. Hur bär han sig åt?”
Agneta, Malmö.

”För ett knappt år sedan kom jag med hjälp av dig fram till en strategi för mitt avhandlingsskrivande m.m.…. Det fungerade! Avhandlingen ärklar (liksom de andra stora projekten som vi talade om).
Tack för att du inspirerade mig att ta djärva beslut.”
M. S.

”Måste säga att du verkligen är briljant som coach och otroligt duktig på att hitta trådar att dra i. Jag känner efter vår session att det har skett ett skifte i mig. Ett litet, men ettrigt, skifte som jag inte kan frånse eller vifta bort.”
Kristina, Malmö

”…Och ett ännu STÖRRE TACK för hjälpen med att bota Gry´s fobi. Det gjorde du verkligen och hon är jättelycklig över det!.”
Karin A.

”Som alltid efter en session hos dig är jag steget närmre helheten hos mig. Känslan i dagsläge är att pusselbitarna är på plats som en bas och från det får jag bygga på höjden och brädden. Jag fick också en skön känsla med mig av att vara mer än vanligt öppen för nya vägar och relationer och kan se på det gamla från ett annat perspektiv.
Kajsa.

”Coaching har jag testat tidigare, men detta var helt annat än jag varit med om. Gunnar Martin lotsade mig fram att se förträngda mönster som lett mig dit jag var idag. Jag blev fullt medveten om hur mitt liv levdes idag. Nu känns det mycket spännande att stå inför arbetet att ta tag i detta. Tack vare de insikter Gunnar Martin gett mig i coachingen och den feedback som följde i samtalet känner jag mig rustad att steg för steg göra de nödvändiga förändringar som mitt inre viskar till mig att jag måste göra. ”Iréne, Stockholm

”…det var en helt underbar coaching.. jag är fortfarande kvar i den rusiga, ljuvliga känslan och insikten av att ha blivit på det klara, ja till stor del i alla fall :-) , med min livsuppgift i detta livet. Allt faller på plats på ett fantastiskt sätt!
- Ylva.
-
"Ville bara skriva och tacka för timmarna som jag hade med dig inför körslaget! Jag har klarat av det helt utan några känslor av panik eller rädsla och det har varit helt underbart."
- S.N.

”Coachingen var superbra, och jag fick en del nya infallsvinklar…”
-Sofia.

(Stort tack för möjligheten att citera, vänner!)
/gma


TID: C:a 2,5 - 3 timmar per möte.
10.00-12.30 (13.00) fm
13.00-15.30 (16.00) em
17.30-20.00 (20.30) kväll – möjligt vis vissa tillfällen.
BOKNING: gunnar-martin.aronsson@bredband.net
Du får ett mail med DEFINITIV-BOKNING av tid
(detta för att undvika ev. missförstånd vid mobiltelefonkontakt, etc.
Om du önskar kontakt samma dag med gma, ring:
0708-107 992. (Om ej svar, tala in ett meddelande, så ringer j. upp.)



20.

TELEFON-COACHING


Priset är under augusti:
290 kr inkl 25% moms för ett c:a 60 minuters samtal
190 kr inkl 25% moms för ett c:a 30 minuters samtal

GARANTI:
Förutsättningen är att du genom denna telefoncoaching upplever ett värde.
Du betalar då till PG 609 83 52-5 (gma action)
Skulle du EJ känna värde efter telefoncoachingen är den att se som gratis!
Du betalar då 0 kronor. Inga frågor ställs ang. balanseringen.
DET ÄR EN FÖRUTSÄTTNING FÖR DEN HÄR VERKSAMHETEN,
ATT DU KÄNNER ATT DU HAR ERHÅLLIT VÄRDE.

HUR GÅR DET TILL?
Telefoncoaching är möjlig under kontorstid 10-16 må-fred.
Skriv först en rad en tid som du föredrar inom den ramen och helst någon dag eller två dagar före, och om det gäller 30 el. 60 min.
gma kan ringa upp dig eller du ringer – välj själv!

TYSTNADSPLIKT tillämpas.

”…mycket givande.”
- Annica.





21.
FAQ om verksamheten:

KAN NÄTVERKSBREVET SÄNDAS VIDARE TILL ANDRA?
Jadå, det går bra att sprida till vänkretsen!
Dock är materialet fortfarande icke-offentligt, på grund av textmässiga rättighetsfrågor, d.v.s. Nätverksbrevet är avsett för ”internt bruk” eller en sluten krets.

AVPRENUMERERA?
Önskar du avprenumerera, är det vänligaste och smidigaste du kan göra är att inte blockera sändningen (då det går åt tid till att söka utreda varför ett mail inte kommer fram) Istället: Skriv en rad till
gunnar-martin.aronsson@bredband.net
så tas din adress bort. Inga övriga frågor ställs.
Du är välkommen att återuppta din GRATIS prenumeration närsomhelst!

NÄTETIK?
Inga mailadresser härifrån sänds vidare i kommersiella syften. SPAM är ett giftstoff som skapar problem för miljoner människor idag. Hög etik eftersträvas härifrån i varje led. Har du fått ett Nätv.brev av misstag – sådant kan ske! – så skriv bara en rad, så tas din adress bort ur utskickslistan.

NÄTSÄKERHET?
Alla Nätverksbrev, eventuella attachments vid e-distanskurser och all kommunikation härifrån skickas alltid iväg kontrollerade av AVG-antivirus.

KURSTIDER?
KURSER KAN, OM SYNNERLIGA SKÄL FINNS FÖR DETTA, FLYTTAS FRAM.
Deltagare som redan anmält sig till kurs kan isåfall nyttja sin plats i den nya kursen, alternativt kompenseras för sin kursavgift eller byta till annan art av kurs. Dubbelkolla gärna tiden.
GMA SKICKAR UT EN BEKRÄFTELSE PÅ KURSEVENEMANGET SAMMA VECKA SOM KURSEN GÅR AV STAPELN. Du är alltid välkommen att ”knacka på” om du undrar över något.

HUR FUNKAR KURSPRISERNA?
Grundidén är denna: ju tidigare anmälan, desto bättre pris får du!
Det finns ett normalpris eller grundpris som gäller en vecka före kurs.
En vecka före kursevenemanget kan det som anmäler sig o. betalar få 100 kr rabatt
Två veckor före 200 kr rabatt
Tre veckor före 300 kr rabatt
Osv.


22.

TILL SIST:
EN INDIAN-HISTORIA


En afton berättade den gamle Cherokeen för sin sonson om den kamp som pågår inom människor.
Han sa: “Min pojke, kampen är en kamp mellan två vargar inom oss alla.

En är Ond – Det är vrede, avundsjuka, svartsjuka, förgrämelse, ånger, girighet, arrogans, självmedlidande, skuld, motvilja, mindervärdeskänslor, lögner, falsk stolthet, överlägsenhetskänslor och själviskhet.
”Den andra är God – det är glädje, frid, kärlek, hopp, salighet, ödmjukhet, vänlighet, empati, generositet, sanning, medlidande och tillit.”
Sonsonen tänkte på detta någon minut och frågade sedan sin farfar: ”Vilken varg vinner?”
Den gamle Cherokeen svarade stillsamt: ”Den som du matar.”




DET VAR ALLT FÖR NU!

Ljus och glädje tillönskas Dig o. varmt tack för ditt intresse.
gunnar martin aronsson
gma action - resursbankenVästra Ryttmästaregatan 22S-217 52 Malmö040-15 88 98
gunnar-martin.aronsson@bredband.netwww.gmaaction.kulturservern.sePlusGiro 609 83 52-5.
Innehar F-skattsedel.

Inga kommentarer: