Sidor

tisdag 28 juli 2009

NÄTVERKSBREV Nr 25. 2009. 6 JULI 2009.

NÄTVERKSBREV Nr. 25. 2009
Fr. gma action – resursbanken.

Hejsan och hjärtligt välkommen till första julinumret.

FACEBOOK?
Sociala medier är på tapeten, allt fler vänner låter mig veta att de är med i Facebook och önskar bjuda in mig till deras nätverk. Det sägs att självaste Barack Obama använde sig av Facebook för att underblåsa sin presidentkandidatur. Tja, det gick ju bra, isåfall…

Själv är jag både entusiast (inför detta att öka kontakt-ytan, om än måhända icke kontakt-djupet) och skeptisk (inför integritetsfrågorna).
Aftonbladet skrev en artikel för åtskilliga månader sedan att det var lätt att tillfoga bilder till Facebook, betydligt svårare att ta bort dem igen, om man så skulle önska. Någon som har erfarenhet av detta?

200 MILJONER – OCH OBAMA
Dock, som jag förstått det är det minst 200 miljoner människor som idag använder Facebook. Ja, redan när jag skriver detta har det säkert blivit 300 miljoner….Det går undan i den digitala världen!
Sedan har vi förstås bloggsamhällena och My Space, där många artister och musiker presenterar sig själva och sin musik på ett fiffigt sätt och så nykomlingen Twitter, enligt Sydsvenskan använd av självaste Hollywoodskådisen Danny Glover, på inspelning i lilla Malmö, och några till.
Ja - uppenbarligen står vi inför en revolution vad gäller sättet vi kommunicerar på, och i synnerhet hur vi kommunicerar med flera samtidigt.

Så måhända är den optimala inställningen att ”gilla läget”, trots att den konservativa, försiktiga delen hos mig knorrar betänkligt, samt utgå från att integritetsfrågorna löses efterhand som moralen utvecklas hos oss alla. Och att alltså själv gå in i det hela med liv och lust.

SOCIALA MEDIA-NÄTVERK
Hur är det för dig? Är du med i de nya sociala media-nätverken, och har du funnit glädje i dessa, eller har du tvärtom funnit att de tar bort fokus från mer närliggande uppgifter och från människorna i den absoluta närkretsen?

Är alltid nyfiken och intresserad av vad andra tänker, känner och förhåller sig till vår förändrade omvärld, så du är alltid välkommen att skriva några rader hit.

För det andra vill jag tacka dem som så vänligt svarat på den lilla enkäten i förra numret, om vilka kurser, workshops och föredrag du skulle vilja ha presenterade i utbudet här. Uppskattas! Tack!
--
FÖRE DETTA INDUSTRISEMESTERN
Industrisemestern – som det hette ”förr i tiden” då majoriteten av alla svenskar hade sin semester från första måndagen i juli – har begynt, och visst kan vi fråga oss huruvida sommarkurser är möjliga.

Min erfarenhet är att det finns, som alltid, vissa som absolut inte vill ha kurser eller workshops i juli, och vissa som TVÄRTOM vill ha något ”att sätta tänderna i”, att aktivera huvud och hjärta med någonting, om ej direkt så efter några veckor, när behovet av något ”nytt och annorlunda” dyker upp, enligt kontrastprincipen.

Så: Här presenteras sålunda såväl FÖREDRAG som ENDAGS-WORKSHOPS som HELGKURSER, och sen är det upp till dig/er, huruvida något av detta lockar och kan intressera och engagera…
--
HYPNOS-kursen i Stockholm 29-30 augusti är nästan fulltecknad, vilket är väldigt roligt. Möjligheter att ordna en fördjupningskurs längre fram finnes. Intresse har också kommit för KÄRLEK TILL KROPPEN-kursen, som söker fördjupa den mycket betydelsefulla relationen som finns mellan själen/psyket och den fysiska kroppen, och att läka den, förbättra relationen i möjligaste mån, att söka optimalisera och harmonisera öht.
Du är HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN, förstås till denna pilotkurs!
--
Har du själv en grupp som vill gå en speciell kurs i utbudet kan vi säkert ordna något! Det centrala är att du isåfall tar initiativ och skriver hit om ert intresse. ”Först till kvarn, får först mala” är inte bara en gammal utsaga från bondesamhället, det är en kosmisk lag!
J

Vi gör vissa omstuvningar, och flyttar fram Silvakursen en bit framåt och lägger in den nya helg- och pilotkursen KÄRLEK TILL KROPPEN, 25-26 juli (Malmö). Vi lägger in en PROVA-PÅ-HYPNOS nästa söndag 12 juli och PROVA-PÅ-TIDSLINJEMETODEN Lördag 11 juli.

I RESURSBANKEN har vi ANTHONY ROBBINS genomgång av varför frågor är så viktiga att ställa sig. (De förändrar genast vårt fokus, och därmed finns en möjlighet att förändra sitt sinnestillstånd från något mindre resursbaserat till ett som är mer fyllt av resurser, såsom glädje, tacksamhet, andlig styrka och tillit, etc.)
I övrigt två längre artiklar av gma, OM TANKEHÄLSA och
VITALIS-LIVSKRAFTEN, båda texter som anknyter till inte bara KÄRLEK TILL KROPPEN, utan även till VÄCK JÄTTEN INOM DIG-kursen.
--
Ja, högt värderade läsare:
Hoppas att något häri kan ge dig ”föda för tanken” och ”föda för känslan”!
Och så…önskar jag dig/er en fortsatt fin juli månad!

J

gma
PS Har nu anslutit mig till de 20 miljonerna, och skrivit in mig i Facebook….Kanske vi ses där?

Ett extratack till Iréne i Stockholm, Camilla o. Evy på Gotland, samt till Åsa, Ing-Marie, Annette, Brigitte, Eva Alexandersson och Birgitta Kindblad i Malmö.

TACK ! Också till dig läsare som varit med i flera år, roligt att ni fortfarande finner stoffet läsvärt, måhända du läser någon enstaka text i Resursbanken eller flera.

Det väsentliga är att du förhoppningsvis känner att du får ett material som underlättar skapandet av en stabilare grund att stå på i en allt snabbare, allt mer föränderlig yttre värld. /gma


INNEHÅLL:


1. INTRODUKTION (Ovan)
2. WORK-SHOP: PROVA-PÅ-TIDSLINJEMETODEN!
Lö 11 juli
3. WORK-SHOP- PROVA-PÅ-HYPNOS
Sö 12 juli
4. THE SECRET-HEMLIGHETEN
Lör 18 juli – Sön 19 juli MALMÖ
Lö 12 sept – Sön 13 sept. AVESTA, DALARNA (fullt)
5. NYTT: KÄRLEK TILL KROPPEN
Må 25 juli – Sö 26 juli MALMÖ.
6. NY, REVIDERAD KURS!: VÄCK JÄTTEN INOM DIG!
(baserad på ANTHONY ROBBINS klassiker med
samma namn, som nu kommit ut på svenska.)
Lö. 1 aug. – Sö 2 aug. MALMÖ.
7. THE SECRET II VÄLSTÅNDSMEDVETANDE.
8-9 augusti MALMÖ
8. DE ELVA ANDLIGA NATURLAGARNA SOM
FÖRÄNDRAR DITT LIV Lö 15- Sö 16 aug. MALMÖ
Lö 22- Sö 23 augusti SJÄLSÖ, GOTLAND
9 HYPNOS OCH HYPNOTISKA SPRÅKMÖNSTER Lö 29-Sö 30 AUG. STOCKHOLM (3 platser kvar!).
10 .LÄR DIG SILVA-METODEN!
5-6 sept. MALMÖ
11 RESURSBANKEN I: ANTHONY ROBBINS. HUR FRÅGOR FUNGERAR.
12 RESURSBANKEN II. OM TANKE-HÄLSA av gma
13 RESURSBANKEN III – VITALIS – LIVSKRAFTEN av gma.
14. E-DISTANSKURSEN THE SECRET I PRAKTIKEN
15. E-DISTANSKURSEN TSII –
VÄLSTÅNDSMEDVETANDE
16. DEN HEMLIGA PSYKOLOGIN – BOKPROJEKT.
17. 2000-TALETS PSYKOLOGI:
Coaching och meningsinriktad terapi.
18. TELEFONBASERAD COACHING.
19. NYTT! : ”COACHEN KAN KOMMA” – till dig, hemma el.
på jobbet.
20. ÖVRIGA MEDDELANDEN
21. TILL SIST…NYTT: HEMMA-HOS-FÖREDRAG!
samt: ur… DEN SJÄLVLÄKANDE MÄNNISKAN
av S. Ehdin


Skickar över hela programmet härmed, så får vi se vilken av varianterna – kortversion plus längre version som inlagt worddokument, eller denna vanliga, längre version utan ytterligare attachments – som föredras.
Detta då jag även läst att vissa får det krångligare att ta emot mail med attachment, att de sorteras fel, etc. Ja, vi får se… /Allt gott. gma
---
1.
(Introduktion; ovan)



2.
PROVA-PÅ-TIDSLINJEMETODEN
Lördag 11 juli kl 10.00-16.30.
Plats: Åsas Reiki o. Massage.
Ribergsborgsvägen 14 C, II.

Nu har du en möjlighet att pröva Tad James metod Time Lining.

Time Lining innebär att du förnimmer, att du har väsentliga livshändelser inkodade i ditt undermedvetna.
Men hjälp av ditt geniala sinne kan du därför få insikter om dig själv i den mån du tillåter det och i den utsträckning som du förstår hur kommunikationen fungerar.

+ Känn hur du kan kontakta och få svar från ditt undermedvetna.
+ Undersök hur din tidslinje ser ut – och använd den.
+ Hur röra sig tillbaka i tiden (allt väsentligt är inprogrammerat, inkodat, i vårt undermedvetna.)
+ Hur du kan röra dig framåt och tiden, och undersöka saker som du oroar dig eller som du hyser förhoppningar kring, och få information från ditt undermedvetna om dess essens.

Vi kommer att i Time Lining via lätt trance att fokusera en för dig central, valfri händelse eller känsla, i syfte att finna mening och djupdimension.

Pris 500 kr inkl. moms
Sista dag för anmälan torsdag 10 juli.
Anmälan är enkel:
A. Skriv en rad till gmadirect@swipnet.se
eller ring 040-15 88 98.
B. Betala in till PG 609 83 52 – 5 (gma action) skriv ditt och kursens namn så är du med!
(Önskar du betala kontant går även det, men anmäl dig först. Skrivet kvitto kan ges, om så önskas.)

Referensröst:

"Jag har tänkt och funderat så länge på hur jag ska formulera mitt omdöme om dig som kursledare och vad kurserna i somras gett mig. Att jag minns dem med glädje och upplevde att en stor sorg försvann är ju fantastiskt i för sig men det räcker inte. Vad jag vill ha sagt är att ALLA bör gå på en av dina kurser för att städa upp bland gammalt bråte, som är lagrade i kroppen/psyket.”
- Boel, Malmö.

Tad James hemsida:
http://www.nlpcoaching.com/index4.html

Tad James på Youtube: Tad James botar en person med ormfobi på en TV-show.
http://www.youtube.com/watch?v=CrccifjH9vI

Del 2:
http://www.youtube.com/watch?v=RlgXTAhNMkQ&feature=related

Hjärtligt välkommen!
Parkeringsplatser finnes i närheten. Om buss åker du till Fridhemstorget.

3.
PROVA-PÅ-HYPNOS
Söndag 12 juli kl 10.00-16.00
Plats: Åsas Reiki o. Massage.
Riibergsborgsvägen 14 C, II. MALMÖ

Sista dag för anmälan torsdag 10 juli.

Är du intresserad av hypnos och trance?

+ Hypnos är ”expressvägen till ditt undermedvetna”
där alla viktiga beslut har sin källa.
+ Hypnos innebär en ökad inre medvetenhet och kontroll.
+ Hypnos är en metod för att lära känna sig själv bättre.

Här har du en möjlighet att pröva på hypnos under en dag med fokus på hälsa och ökad inre harmoni!
Du kommer under dagen att UPPLEVA:
a. en djupare form av hypnos.
b en mindre djup form av hypnos, båda baserade på den indirekta, hypnosform som förgrundsgestalten Milton Erickson praktiserade (och i viss mån på José Silvas metodik.)
Dessutom får du en kortare presentation av hypnosens teori och historik.
Här har du en möjlighet den tredje midsommardagen, då du möjligtvis vill göra något annorlunda!

När: Söndag 12 juli kl.10.00 – 16.00
Pris: 600 kr inkl. moms.
Krav är att du tidigare upplevt s.k.guidad meditation eller annan meditation med gott resultat.
Sista dag för anmälan torsdag 10 juli.

BONUS:
+ gma:s ”MINIKURS I HYPNOS” (c:a 30 A4)
+ Artikel om den förste moderne hypnotisören Mesmer.
(Sänds som e-post till din mailadress.)
Sätt in anmälningsavgiften på PG 609 83 52 – 5 (gma action) med angivande av ditt namn och kurs. Du får en skriven bekräftelse om att du är med.

Hjärtligt välkommen!
Parkeringsplatser finnes i närheten. Om buss åker du till Fridhemstorget.


4.

SOMMAR-MÖJLIGHET att gå THE SECRET-kursen!
THE SECRET- HEMLIGHETEN
- den ”magiska” kursen –
Lö 18 juli – Sön 19 juli MALMÖ. Norra Vallgatan 90.
Sista anmälningsdag må 13 juli!

(Lö 12 sept – Sön 13 sept. AVESTA, DALARNA. )
(fulltecknad)

Pris: 1.490 kr inkl. 25% moms (1.192 kr plus 298 kr moms)
INKLUDERAR 50-sidigt kurshäfte, kaffe, frukt och kakor under kursen.
Rabattmöjligheter: Balansera senast to. 9 juli 1.390 kr

Om….

Att lämna gamla destruktiva tankemönster i ditt förflutna och istället anamma den ENERGI som finns tillgänglig ”bortom” vanetänkandet.

Att skapa ett VÄLSTÅNDSMEDVETANDE
(= känna en ökad tillit till din förmåga att skapa eller balansera pengar, som i denna utbildning ses som en form av energi, en kraft.)

Att attrahera ditt PERFEKTA ARBETE
(= där du känner att du kommit på rätt plats/i rätt funktion).

Att FÖRBÄTTRA ALLMÄNHÄLSAN och/eller att underlätta läkande av specifika obalanser i kroppen.

Att LÖSA ”till synes omöjliga” PROBLEM i ditt liv.

Att HITTA MÄNNISKOR SOM PASSAR DIG att samarbeta med och/eller leva med.

Att FRIGÖRA dig från SKULD, GAMMAL VREDE och KÄNSLAN AV MINDREVÄRDE: DU ÄR PERFEKT!

Att GE DIG SJÄLV TILLÅTELSE ATT SKAPA VAD DU ALLTID ÖNSKAT DIG FRÅN DITT HJÄRTA.


Kursröster:

"Två fullmatade dagar som jag i framtiden troligen kommer att säga vara de dagar då mitt liv ändrades i rätt riktning! "
- Lena, Malmö

” Tack för en jättehärlig kurs. Känner mig verkligen fylld av tillit ochkänslan av att "javisst så är det ju".
Innehållet i Gunnars senaste kurs The Secret är inte längre en hemlighet! Med sedvanlig skicklighet har Gunnar satt ihop ett kursmaterial som svarar mot principerna i den senaste forskningen om kraften i att kunna attrahera allt vad man vill ha i livet. Gunnar både provocerar och stödjer vilket hela tiden leder till större självinsikt och andligt uppvaknande. Kursen rekommenderas till alla som vill bjuda in en verklig och bestående förändring i livet. Flera verktyg att lägga i lådan. Hurra!”
- Borith Ekman, Malmö.


Tusen tack igen för en helt fantastisk helg med The Secret! Jag fick så mkt energi och hade en toppen bra dag igår, och idag blir den ännu bättre!!
-Åsa, Höllviken

Tack för…den fantastiska kursen i Göteborg. Har satt igång hjärnan och ser mer förtröstanfullt på framtiden.
- Catharina, Göteborg.


”Jag kan bara säga TACK TACK TACK”
J.I. Malmö.

”Stort tack för en fantastisk helgkurs med en väldigt trevlig grupp”
-Gun.

Jag är fortfarande förundrad över vilken kraft jag känner efter kursen, det har också varit en del tårar, men så bra då!!! Tack än en gång, du är en fantastiskt duktig pedagog också. M.A., Stockholm.

”Tack för en fantastisk kurs. Jag går fortfarande på moln efter den insikt du gav mig.”
-Ywonne

”Det var inte en Feng Shui-kurs jag gick i helgen men jag fick ändå "rensat i röran" ;-) Jag visste väl att det var något jag inte fått kläm på tidigare när det gällde "Lagen om attraktion" och nu vet jag vad det var! Nu ligger dom nya och tidigare saknade pusselbitarna också på plats och det är bara att tuta och köra! ”
- Karin, Höllviken.
-
Jag känner mig idag som en mer lugn person – jag är fortfarande förundrad över känslan men njuter varje minut. TACK !
- Anna.
” Tack själv för senast, det var en fantastisk kurs som "rörde om" ordentligt i grytan och jag lärde mig verkligen mycket. ”
-A.O.

”Ett hjärtligt tack för en jättebra kurs. Jag har sedan dess känt mig mycket friskare och gladare. Jag har även fått mer energi och inspiration till att hålla mig frisk och även få mina andra önskningar uppfyllda.
Jag märker att där är en ständig konversation med universum. Jag har under de gångna veckorna blivit ställd inför idel överraskningar, som kan ha med mina önskningar att göra. De flesta var mycket positiva.
Nu ser jag fram emot Secret 2 för att bli ännu bättre på att konversera med universum.”
- Ulla.

”Tack för en fantastiskt bra och väl genomförd kurs”
- H.W.

”Gunnar Martin är en fenomenal coach och inspiratör…Tack från djupet av mitt andliga hjärta!”
- Helena, Malmö
-
”Jag gick din secret kurs i Köping i november. Tack för en oerhört givande kurs. :O) Jag har fått tillbaka pengar antar jag då kunder kommer in till mig och vill handla utan att jag ansträngt mig, det är väl ett av sätten man kan få tillbaka pengar på ?! ” - J. G.

”Vill bara tacka för en fantastisk kurs som gett så mycket inspiration och glädje. Det här funkar helt otroligt bra, bara man vet vad det verkligen är man önskar sig och vad man har för mål. Rekommenderar The Secret-kursen till alla. Den gör bara gott.”
- A.O.
”Tack för en fantastisk inspirerande och utvecklande helg, känner mig fylld och ser med spänning och nyfikenhet på framtiden med det som komma skall.”
-Katarina

”Tack för en otroligt bra kurs. Som vanligt är man som en ny människa efteråt.”
- Jenny
TACK FÖR MÖJLIGHETEN ATT CITEERA, VÄNNER !
J
HUR DU ANMÄLER DIG:

Du anmäler dig som vanligt genom att isåfall balansera kursavgiften
till 609 83 52 – 5 (gma action).
Du får en bekräftelse att det finns plats och att du därmed är med.
I händelse av att du nödgas avboka pgr av sjukdom etc. återbetalas hela kursavgiften till dig (om du ej önskar ge platsen till någon annan intresserad) via det konto varifrån det kommit.



5.
NYTT:
KÄRLEK TILL KROPPEN
(f.d. kursen ”SUND VIKT-SUND HÄLSA”)


Lördag 25 juli 10-17 och Söndag 26 juli 10-17
Sista dag för anmälan må 20 juli!
Plats: Åsa Reiki & Massage.
Ribersborgsvägen 14 C, 1 tr.
vid FRIDHEMSTORGET.
Pris: 1.290 kr inkl. 25 % moms.
Inkluderar ett 40-sidigt KURSHÄFTE,
som skickas till dig via e-posten före kursen.
Högst 10 personer.


INTRODUKTION….
NEJ, detta är INTE någon ”bantningskurs”!Därför att...
ALLT ”bantande” är FÖRSLÖSAD TID*, FÖRSLÖSADE PENGAR om det inte handlar om ett program som är genomfört med….

A. en grundläggande KÄRLEK till kroppen ochB. utan en FÖRSTÅELSE för hur vår inre mentala ”blåkopia” av hur vi skrivit in det sätt som kroppen ”ska” se ut (en tankematris) och fungera så ödslar vi tid.
Miljarder dollar och kronor viks varje år på olika bantningsprodukter, som nästan alla utgår från principen ”utifrån och in” istället för ”inifrån och ut” – som är den enligt esoterisk tradition enda riktigt hållbara processen för att skapa BESTÅENDE förändringar. ( * Läs även Louise Hay-citatet, längst ned.)

Ja, visst kan förändringar skapas med bantningspreparat och olika bantningsprogram, men ofta, ja mycket ofta, kommer ”viktproblemet” tillbaka efteråt, när vi ”släppt kontrollen”, när vi släppt dieten, pulverprogrammet, vad det nu än är. Det finns också förvisso arvsanlag för fetma, det finns konkret sjukdomsbaserad fetma och annat liknande, men det kommer vi inte att fokusera på den här kursen. Vi sysslar här med ”normalproblem”, om uttrycket tillåts, vi sysslar med våra i-landsbetonade problemmönster gällande kost, hälsa, motion, stillasittande, vikt, övervikt, m.m.

I den här kursen går vi alltså igenom just hur förändra attityden till kroppen samt undersöker vår egen inre mentala ”blåkopia” för vår kropp.
Däremot kan kursen självklart fungera som ETT KOMPLEMENT till vilket som helst viktminskningsprogram som du själv tror är bra för dig. (Det är denna tro, som är essensen i varje dietprogram, och det är därför människor kan gå ner i vikt baserad på två stycken i sig helt motsägande viktminskningsprogram!)

Essensen är dock inte program A eller program B eller C utan att LÄGGA OM KURSEN TILL ETT FRISKARE OCH HÄLSOSAMMARE LIV, och detta är ETT PROCESSARBETE och inget målarbete.

Process är något som pågår dagligen och stundligen, medan mål antingen fylls eller inte. Dock är det förstås konstruktivt att vi använder oss av olika mål PARALLELLT med att vi agerar och arbetar processinriktad. Det speciella är bara, att ej tro att något är ”klart” därför att ett visst mål har uppnåtts inom hälsa-området en gång.

Det fortsätter även nästa dag! Och nästa! och nästa! I varje NU-ögonblick står vi inför valet att välja tankar som antingen fungerar destruktivt för oss, eller konstruktivt.
Därför handlar det också, och kanske framförallt om…
ETT SÄTT ATT TÄNKA,
ETT SÄTT ATT KÄNNA
ja just det….
ETT SÄTT ATT FÖRHÅLLA SIG, RELATERA SIG…

mer än någon specifikt, avgränsat metod medan början, mitt och slut.

Så….

Vi understryker dock än en gång, att detta EJ ÄR EN BANTNINGSKURS, utan att vårt fokus under dessa två dagar ligger på....

+ HUR FÖRÄNDRA DIN INRE MÅLBILD SÅ ATT DU FRIGÖR DIG FRÅN ”ATTACK”-TANKAR.
+ HUR DU KAN FÖRBÄTTRA RELATIONEN MELLAN DIG SJÄLV (DIN SJÄL) OCH DIN KROPP.
+ HUR DU DAGLIGEN KAN GE DIN KROPP EXTRA LIVSENERGI
+ FÖRLÅT DIN KROPP OCH MÅ BÄTTRE!
+ VISUALISERINGSÖVNINGAR ingår; ”Världshärskare”-visualiseringen och
”Jag ser dig”-meditationen.
+ PERSONLIG COACHING UNDER KURSEN ingår.
+ METODIK FRÅN BOB PROCTOR, LOUISE HAY och MIRAKELKURSEN ACIM/EKIM, samt ur gma:s verksamhet.

EARLY-BIRD-RABATT är möjlig: 990 kronor!
Du skriver isåfall en rad senast to. 9 juli till
gunnar-martin.aronsson@bredband.net
och balanserar direkt via PG 609 83 52-5.
Du får en bekräftelse och är med.

” Att bekämpa fetma är ett slöseri med tid och energi.
Dieter fungerar inte. I samma minut som du avslutar dieten kommer vikten att gå tillbaka upp.

Men, att älska och acceptera dig själv, att hysa tillit till livsprocessen och att känna sig trygg och säker i detta eftersom du då känner kraften i ditt eget sinne – det skapar den bästa dieten jag känner till.

Gå ifrån en diet av negativa tankar, och din vikt kommer att ta hand om sig själv.”
- Louise Hay, författare, ”Du kan hela ditt liv”, m.fl. böcker.

6.
NYTT:
Uppdaterad!
Nytt kurshäfte!
VÄCK JÄTTEN INOM DIG
Baserad på Tony Robbins bok med samma namn.
Lördag 1 augusti 9.30-18.00 samt
Söndag 2 augusti 9.30-17.00.
Sista dag för anmälan må 27 juli.
Norra Vallgatan 90. MALMÖ. 3 tr. Konferenslokal.

Tony Robbins är vanligtvis ansedd som en av de främsta coacherna i världen. I boken VÄCK JÄTTEN INOM DIG, som sålts i över en miljon exemplar sedan dess utgivning 1991 sammanfattar han sina kunskaper från baserat på bland annat sitt ha samarbetat med JIM ROHN, USA:s ”grand old man” inom personlig utveckling (tillsammans med Bob Proctor) JOHN GRINDER, NLP:s ene skapare.

Vi passar här på att presentera en uppfräschad kursvariant av gma:s kurs, som anknyter och firar att boken nu också aktualiserats genom sin svenska edition!

Ur kursinnehållet…

+ KRAFTEN I FATTA KONGRUENTA BESLUT
+ HUR ANVÄNDA DINA KÄNSLOR ISTÄLLET FÖR
ATT DINA KÄNSLOR ”ANVÄNDER” DIG.
+ ÖVERTYGELSENS KRAFT – VERKLIGHETSFILTER;
+ KÄNSLOR SOM SIGNALER TILL HANDLING
+ ORDENS KRAFT –
Vad använder du egentligen vanemässigt för ord i din vokabulär?
Vet du att ord bär kraft eller energi, baserat på din avsikt?
Ger dina ord kraft att förändra din verklighet eller håller de kvar dig i tillstånd som du egentligen vill komma ur?
Välj ord som ger dig och andra positiv energi!
+ HUR KONTROLLERA DITT SINNESTILLSTÅND.
+ HUR DU STÄLLER BÄTTRE FRÅGOR.
+ HUR DU OMFOKUSERAR FRÅN VAD SOM FÅR DIG ATT MÅ DÅLIGT TILL VAD SOM FÅR DIG ATT MÅ BRA.

+ 5 KRAFTFRÅGOR
+ HUR DU KAN ANVÄNDA DIN KROPP FÖR ATT GENAST FÖRÄNDRA DITT SINNESTILLSTÅND!
+ LIVSVÄRDEN – DEN PERSONLIGA KOMPASS
+ MINNESMODELLEN FÖR ALL EGENINTIERAD FÖRÄNDRING:
Pris: 1.490 kr inkl. 25% moms. (1.192 kr plus 298 kr moms)
Inkluderar 50-sidigt KURSHÄFTE, kaffe/te, frukt och kex under kursen.
Kursen är PRAKTISKT inriktad och innehåller därför olika övningar; allt för att du verkligen skall kunna ”greppa” där här kursen.
Teoretiska kurser i personlig utveckling är i princip bortkastad tid, eftersom det enda som skapar real förändring inom den här sektorn är ATT GÖRA DET, ATT HANDLA, AGERA! Detta skapar de nödvändiga ERFARENHETERNA som BYGGER UPP DINA TALANGER.
ATT LÄSA OM PERSONLIG UTVECKLING ÄR BRA,
ATT GÖRA ÖVNINGARNA BÄTTRE
ATT GÖRA ÖVNINGARNA METODISKT BÄST!

Dessutom påminns vi om att....
det optimala sättet att lära sig är, enligt de flesta moderna pedagoger:
Att se, att höra, att göra, att väcka tankar,
att väcka känslor!
Detta är också utgångspunkten för denna och andra gma-kurser:
Anmälan nu:
1. Skriv en rad till gunnar-martin.aronsson@bredband.net
2. Du får en prel. bekräftelse och när balansering skett även en definitiv bekräftelse Önskar du skrivet kvitto, kan detta ges i samband med kurs. Vid ev. avbokning hela summan åter.
ÖNSKAR DU RABATTMÖJLIGHETER? Det är möjligt.
Du balanserar isåfall kursavgiften via PG 609 83 52-5
…senast to 16 juli och du går för 1.190 kr
…senast to. 9 juli och du går för 1.090 kr!

ANTHONY ROBBINS baserar sig på NLP.

Vad är NLP?

Här besvarar JOHN GRINDER, Tony Robbins lärare, den frågan:

http://www.youtube.com/watch?v=hJzO5x6ko6w&NR=1

Här besvarar RICHARD BANDLER, NLP:s andre medskapare, frågan
http://www.youtube.com/watch?v=8vlcsFJyEXQ&feature=related


7.
SOMMARMÖJLIGHET ATT GÅ…
THE SECRET II –
VÄLSTÅNDSMEDVETANDE

Lördag 8 augusti kl 10.00-17.30 –
Söndag 9 augusti kl 10.00-17.00.
Plats: Norra Vallgatan 90, MALMÖ.

Sista dag för anmälan må 3 aug.
Vi kommer under de två dagarna att fördjupa oss i de strategier och förhållningssätt som de presenterats av pionjärerna och ”mästarna” inom området välståndsmedvetande.

+ Wallace Wattles (vars bok “The Science of Getting Rich” blev startpunkten för Rhonda Byrnes)
+ Napoleon Hill (som skrev klassikern Think and Grow Rich 1937)
+ Bob Proctor (som idag har 40 års erfarenhet av att använda principerna bakom The Secret)

+ Tony Robbins (som idag anses av de flesta vara världens främste coach)


VÄLSTÅNDSMEDVETANDE är dock en PRAKTISK KURS, helt fokuserad på de ämnesområden inom den större ramen som DU SJÄLV önskar ta upp.

För att gå kursen behöver du inte ha gått gma:s kurs The Secret – Hemligheten. Däremot behöver du ha sett filmen The Secret eller läst boken med samma namn.
Vi kommer att gå igenom ämnen som:


+FATTIGDOMSMEDVETANDE-VÄLSTÅNDSMEDVETANDE
TA REDA PÅ DIN ”EKONOMISKA BLÅKOPIA” - OCH HUR VI ÄNDRAR DEN...

+HUR DIN FAMILJ PÅVERKAT DITT UNDERMEDVETNA TÄNKANDE
OCH HANDLANDE KRING PENGAR.

+ PENGAR OCH DESS CENTRALA RELATION TILL PENGAR.
+INDIVIDUELL TEMATISK BELYSNING
Ex. Skuld över brist på pengar. Skuld över överskott på pengar.
Ex. Förakt för pengar. Förakt för dem som har pengar.
Ex. Ekonomiska konflikter, ”vem ska betala?” i relationer.

+HUR DU KONTAKTAR DITT UNDERMEDVETNAS ”PROGRAMMERINGSCENTRAL” – enda belagda sättet att skapa djupgående förändringar i vårt beteende.

+ VARFÖR VI INTE KAN ATTRAHERA VAD VI HYSER OVILJA EMOT

+VARFÖR TACKSAMHET OCH FÖRLÅTELSE ÄR ACCELERATORER FÖR VÄLSTÅND, VARFÖR GIRIGHET INTE ÄR ETT UTTRYCK FÖR VÄLSTÅNDSMEDVETANDE.

+ VARFÖR LOTTERIVINSTER HAR BÅDE FÖR- OCH NACKDELAR.

+VARFÖR PRINCIPEN ”TIONDE” OFTAST INGÅR SOM EN KOMPONENT I SANT VÄLSTÅNDSMEDVETANDE.

+ ”ENERGIOMDIRIGERAREN” TEKNIK FRÅN BURT GOLDMAN



Om the Secret II-kursen:

"Jättestort TACK TACK TACK för en fantastisk helgkurs den 24 o 25 nov i The Secret II. Jag tyckte att the Secret I var fantastisk och mkt givande men The Secret II var helt enkelt en otrolig upplevelse och med Dig Gunnar som coach; det är svårt att beskriva det måste man uppleva för att förstå hur bra det var och hur mkt det gav."- G.T., Vellinge, Skåne.

Vi är helt nöjda och laddade med ny energi för att utforska hur vi kan skapa våra liv. :-)
-Kerstin o. Liza.

Läste ditt häfte när jag kom hem sen Gunnar Martin och fann det mycket användbart och "horisontflyttande".
-Ella

Jag är mycket nöjd och känner mig inspirerad.
- Camilla

Ville bara tacka dig så väldigt mycket för att du än en gång tog dig tid att åka till lilla Arboga och genomföra en kurs med oss!!! Det var en jättebra helg och vi har nu tankat ny energi och ska jobba på och inte släppa taget!
- Maria, Arboga

Pris: 1.490 kr inkl. 25% moms (1.192 kr plus 298 kr moms)
Rabattmöjligheter om balansering direkt till PG 609 83 52-5 (gma action)
Balansera….......................................
Senast to. 23 juli 1.290 kr
Senast to 16 juli: 1.190 kr
Senast to. 9 juli: 1.090 kr inkl moms!

INKLUDERAR 50-sidigt kurshäfte, kaffe, frukt och kakor under kursen.

8.

BORTOM THE SECRET…
DE ELVA ANDLIGA NATURLAGARNA SOM FÖRÄNDRAR DITT LIV
A.
Tid: Lördag 15 aug 10.00-17.30 Söndag 16 aug 10.00 -17.00
Plats: Norra Vallgatan 90, konferenslokal. Malmö.
B.
Tid: Lördag 22 augusti, Söndag 23 augusti. SJÄLSÖ, GOTLAND. Ö-kontaktperson: Evy Nymoen mail: mammy_free@live.se
Pris: 1.490 SEK inkl. 25% moms.
I denna kurs går vi igenom följande elva andliga naturlagarna:
+ Lagen om Tänkande + Lagen om Tillgång
+ Lagen om Attraktion + Lagen om Mottagande
+ Lagen om Tillökning + Lagen om Kompensation
+ Lagen om Icke-Motstånd + Lagen om Förlåtelse
+ Lagen om Offer (Lagen om avstående till förmån för en högre nivå.)
+ Lagen om Lydnad (Lagen om anpassning till livslagarna)
+ Lagen om Framgång

Lagen om attraktion är grunden för THE SECRET, som i sin tur kan ses som en del av Lagen om karma, men Lagen om attraktion kan också differentieras, sorteras, på ett sådant sätt, att vi förstår än mer om livslagarna. Med hjälp av BOB PROCTOR och MARY MORRISEY:s konkreta genomgång får vi här möjlighet till det.
Du inbjuds att genast praktisera dessa lagar på ditt eget liv – vilket är det enda sättet att förstå dessa principer eller lagar.
Att ”läsa sig till dem” går knappast; vi behöver förkroppsliga dem, pröva dem i vardagen, påminnas om att de är aktiva i varje ögonblick.
Både BOB PROCTOR och MARY MORRISEY är inspirerade och påverkade av författaren RAYMOND HOLLIWELL, vars verk ”Working with the Law” (där Law också kan utskrivas som Universum, Universell Intelligens eller Gud, vilket ord som passar just dig bäst. Det centrala är att ”lag” är detsamma som ”naturlag” och att känna till dessa är begynnelsen till att…
- FÖRSTÅ MIG SJÄLV OCH SIN EGEN LIVSVÄG
- FÖRSTÅ HUR JAG GENOM ATT TA HÄNSYN TILL DESSA 11 LIVSLAGAR KAN ÖKA MIN LIVSKVALITÉ
- ÖKA MIN MEDVETENHET OM ATT JAG HAR BETYDELSE FÖR ANDRA MÄNNISKOR.
- KÄNNA ATT FRAMGÅNG ÄR OUNDVIKLIG
- AKTIVERA MIN INTUITIVA KAPACITET I DET UNDERMEDVETNA
Tillsammans skapade Bob och Mary materialet ”THE 11 FORGOTTEN LAWS”, och det är på basis av detta stoff som gma här presenterar helgkursen.
Vi utforskar de elva andliga naturlagarna via kurshäftet och via flera meditationsövningar. Kursen är, som alltid, inriktad på att söka ge DIG något värdefullt inom just DITT område, vad som känns som det viktigaste för dig, och därför har vi högst 11 deltagare.
Tystnadsplikt för att optimera din trygghet.
Pris: 1.490 SEK inkl. 25% moms. (1.192 kr plus 298 kr moms)
INKLUDERAR KURSHÄFTE, kaffe, frukt och kex under kursen.
EARLY BIRD-MÖJLIGHETER FINNS! Balansera till PG 609 83 52- 5 (gma action)
FÖR MALMÖKURSEN senast tors. 16 juli och du går för 990 SEK!
För GOTLANDSKURSEN senast tors. 23 juli och du går för 990 SEK!
Högst 9 ytterligare deltagare.
Du får en bekräftelse att det finns plats och att du därmed är med.
I händelse av att du nödgas avboka pgr av sjukdom etc. återbetalas hela kursavgiften till dig (om du ej önskar ge platsen till någon annan intresserad) via det konto varifrån det kommit.

Vill du veta mer innan du bokar kurs?
SE OCH LYSSNA TILL NÄR BOB PROCTOR GÅR IGENOM
LAG NUMMER 7.
THE LAW OF SACRIFICE/LAGEN OM OFFER
http://www.the11hiddenlaws.com/sacrifice-7/


9.
HYPNOS
- och Det Undermedvetna...
En introduktionskurs för dig som vill veta och uppleva mer…!
Hypnos är ”expressvägen” till ditt undermedvetna, och används idag inom personlig utveckling och mental träning för att åstadkomma avgörande resultat.
Varför? Därför att även om vi säger ”ja” på det medvetna planet, kan vårt undermedvetna säga ”nej”, och då blir det inget av en planerad livsförändring.
Genom att använda hypnos finns däremot betydligt större möjligheter
att skapa djupgående, positiva förändringar i ditt eget liv.

På den här kursen går vi bl.a. igenom:

+ Kort om hypnosens moderna historia, dess teoretiska utgångspunkter i hjärna/medvetandeforskning och dess etik.

+ Vi genomför praktiska hypnotiska övningar i flera olika djup.

+ Vi arbetar främst med metodik från två pionjärer: José Silva (Silvametoden) och hypnoterapeuten Milton Ericksons mjuka, icke-direktiva variant.

+ Vårt fokus för dessa dagar är optimering av allmänhälsan och ökad medvetenhet om den geniala kapacitet, som finns i vårt undermedvetna.

Tid: Lördag 29 aug. 9.30-17.00
Söndag 30 aug. 9.30-17.00
STOCKHOLM.
Pris: 1.490 kr inkl. 25% moms,
40-sidigt KURSHÄFTE, kaffe, frukt, kakor.
Plats: Prel. Studieförbundet NBV, Jungfrugatan 5, Östermalmstorg, Sthlm.
OBS: ”Early Bird”-rabatter är möjliga, om du balanserar över PlusGirokonto 609 83 52-5 (gma action) senast…
Torsd. 30 juli: 990 SEK
Kontaktperson i Sthlm: iréne.jansson@hotmail.com

OBS Högst 10
Idag 6 juli finns enbart
3 stycken ytterligare platser!


Välkommen!


10.
NYTT:



LÄR DIG SILVA-METODEN:
En introduktionskurs i dynamisk meditation från José Silvas forskning.
Lördag 5 sept 10.00-17.00
Söndag 6 sept 10.00-17.00
Norra Vallgatan 90, MALMÖ, II trappor.

Här har du en möjlighet att lära dig grunderna för José Silvas metod, som miljontals har lärt sig i syfte att stressa av, få kontakt med den undermedvetna intuitiva kraftkällan och för att skapa och omskapa verkligheten så att säga i samråd med Högre Intelligens eller mitt Högre Jag.

Idag har en miljon människor gått igenom den specifika Silvakursen. Gma presenterar här sin egen tolkning av materialet, som skall ses som en introduktionskurs för dig som är nyfiken och som måhända efter gma-kursen vill gå en reguljär Silvakurs.

José Silvas arbete har influerat människor som Richard Bach (författaren till ”Måsen”); Shakti Gawain, Jack Canfields (”The Secret”) och Wayne Dyer. Dessutom har idrottare och faktiskt hela idrottslag (Indiana Sox) använt sig av Silvametoden.

Stressad? Det är svårt att hitta ett lättare meditationssystem än SILVA-metoden, eftersom när du väl har lärt dig den, kan du gå till det djuptavspända Alfatillståndet inom 5 minuter!

Vi kommer under dessa två dagar att gå igenom bl.a.
+ Kort teorisk och historisk genomgång av José Silvas arbete
+ Metoden för att nå ALFA-tillståndet – grunden.
+ DYNAMISK MEDITATION – praktisk introduktion i flera faser.
+ Ytterligare metodik från BURT GOLDMAN, ”The American
Monk”– 80-årig sakkunnig inom Silvatraditionen som också
utvecklat egna meditationsformer.
+ TRE-SCENS-TEKNIKEN för problemlösning
+ INSOMNINGS-TEKNIKEN
+ VAKNA-UTAN-KLOCKA-TEKNIKEN
+ SJÄLVHEALINGINTENSIFIERING via ALFA-arbete
+ TREFINGER-PROGRAM-TEKNIKEN
Pris: 1.490 kr inkl. moms. (1.192 kr plus 298 kr moms) Rabattmöjligheter:

SUPER EARLY-BIRD-rabatt: Balansera till PG 609 83 52-5
senast 5 augusti och du går för 990 SEK.
senast 30 juli och du går för 890 SEK
senast 23 juli och du går för 790 SEK!

Anmälan:
a.Skriv en rad till gunnar-martin.aronsson@bredband.net
Du får en bekräftelse härifrån.
b. Balansera kursavgiften. Skriv namn och kursnamn.
c. Du har plats på kursen!

I händelse av att du nödgas avboka pgr av sjukdom etc. återbetalas hela kursavgiften till dig (om du ej önskar ge platsen till någon annan intresserad) via det konto varifrån det kommit.

Instruktören gma har bakgrund som Silva Graduate och Silva Ultra Seminar Graduate och har studerat och applicerat materialet sedan slutet av 1980-talet.

Vill du veta mer om Silva?
Här har du en länk:
http://www.silvalifesystem.com/index_lpo?sr=1&prid=10251&gclid=COiRsMSBv5sCFVATzAod81PIBA

Hjärtligt välkommen!


11.
RESURSBANKEN I:
Tony Robbins: Hur frågor fungerar.

/Utgår pgr av rättighetsskäl.
--
av Tony Robbins
ur: Awaken the Giant Within. Summit Books 1991.
övers. o viss bearbetning gma



12.
RESURSBANKEN II:
OM TANKEHÄLSA
– FÖRLÅTELSENS KRAFT. av gma.



PSYKISKT LÄKANDE
När sker egentligen ett psykiskt läkande?
Svaret från de allra flesta andligt inriktade terapeuter är:
När förlåtelse av dels andra, dels av mig själv, helt och fullt, är ett faktum.

Detta är dock något av det svåraste för oss att göra. Vi har en månghundraårig vana att tvärtom vilja ”hämnas oförrätter”, enligt principen ”öga för öga, tand för tand”.

ATT VILJA HÄMNAS
Trots att denna metod aldrig historiskt sett har visat sig ge avsett resultat:
det vill säga sinnesfrid, har vi människor envist hävdat ”hämndens princip”.
Vi tenderar att vilja ”straffa” den andra, få honom eller henne att ”bita i gräset”, kanske känna sig lika förödmjukade som vi själva kände oss, känna lika mycket smärta som vi själva kände då.

OFULLSTÄNDIG TERAPI
En del terapi går inte, menar undertecknad, tillräckligt på djupet för att nå förlåtelsen; istället handlar det om att peka ut ”orsaker” till personens problem i form av andra människors handlande, i synnerhet familjemedlemmars och att efter denna insikt ”lära sig leva med det” (det vill säga: ATT vi blivit kränkta på olika sätt och vis.)

ETT OFFER FÖR OMSTÄNDIGHETERNA
Men detta är, menar jag, ett sätt att kvarhålla oss själva i det förflutnas ”låda”, ett sätt att göra oss själva till ”offer” för ”omständigheterna”. På så vis kan vi fortsätta att vara oansvariga resten av vårt vuxna liv, och vi har också en riskfaktor som innebär, att våra barn får bära ansvaret för vår oförmåga att släppa taget.

Ett realt ”vuxenblivande” handlar alltså om att gå från ”hämndtänkande” till ”förlåtelsetänkande”. Det är att gå från oansvarighet till ansvarstagande, från instinktsbeteende till rationell humanism.

HÄMNDTÄNKANDE
En sådan hållning kan inte ge sinnesfrid, eftersom jag isåfall kommer att hysa agg mot den eller dem som ”gjort mig detta”, de som ”kränkt” mig. Som vi ser i den dagsaktuella politiken, har ”hämndens princip” aldrig varit den som förmått skapa fred mellan stater och folk. Hur skulle det då kunna vara så på individplanet?

TANKARNA PÅVERKAR KVALITETEN I BLODET
En förlåtelse innebär i den här kontexten att släppa det krampaktiga taget om de tankar och känslor som i högre eller mindre grad FÖRGIFTAR vårt sinne, och därigenom vår kropp – eftersom våra tankar påverkar kvaliteten i de inre organen och organsystemen, eftersom blodet huvudsakligen har som funktion att
”ladda” organen med elektromagnetisk vitalenergi, prana eller chi.

BLODET GENOMSYRAS AV PRANA ELLER CHI-ENERGI
Tankarnas kvalitet påverkar alltså blodkvaliteten, då blodet genomsyras av vitalenergin, som i sin tur har en fysisk och en andlig sida (den fysiska är själva vitamin- och mineral- och spårämnesdimensionen, som är molekylärt avläsbar, den andliga sidan är den eteriska prana(chi)energin, som ligger på subatomär nivå.)

HÄMNDTANKAR ÖPPNAR UPP FÖR SJUKDOM
Ett alltför långt kvarhållande av hämndtankar eller ett envist fasthållande av sin dom över andra människor (eller över sig själv) leder ovillkorligen till svagheter i organismen för den civiliserade människan, och öppnar upp för bakterier och virus. Kroppens naturliga immunförsvar sätts alltså ned, och får svårare att ”stå emot” angrepp från mikroorganismer som hotar den naturliga inre balansen.

Detta är förvisso fortfarande i hög grad okänt inom den medicinska vetenskapen, eftersom den ännu inte kommit in på det andliga området, utan fokuserar sina resurser på det fysiskt påtagliga i en kropp (och med nuvarande vetenskapsmetodologi kan man heller inte komma in på det andliga området i nämnvärd grad.

KROPPEN ÄR EN LIVSVÄV SOM BEHÖVER RESPEKT OCH KÄRLEK
Icke desto mindre är det på sin plats, menar jag, att föra ut det budskapet, till dem som börjar förnimma att det finns en livsväv, de som börjar förnimma att kroppen verkligen är levande, ja full av medvetet mikroliv, som påverkas av de tankeströmmar av elektrisk art som vi väljer att låta vår kropp uppleva.

Det är alltså det andliga, tanken och känslan, som påverkar den fysiska livssidan, och inte tvärtom, som fortfarande är den illusoriska uppfattningen hos materialismen.

FÖRLÅTELSETANKAR FRIGÖR LÄKANDE KRAFT
Förlåtelsetankar frigör läkande energier. När dessa genomströmmar organismen underlättas läkande vid sjukdom. När vi är friska underlättas hälsan.

HÄMNDTANKAR FRIGÖR AGGRESSIV KRAFT.
Hatfyllda, hämndfyllda tankar frigör aggressiva energier. När dessa i alltför hög grad och under alltför lång tid genomströmmar organismen uppstår ett slags permanenterat stresstillstånd i kroppen, som försvårar läkning om vi är sjuka. När vi är friska öppnar vi upp för allehanda sjukdomar, vi blir ”mottagliga” för i synnerhet infektionssjukdomar, men även hjärt- och kärlsjukdomar är vanliga som konsekvenser av tillbakahållen eller uttryckta hämnd- och aggressionstankar.

En sådan långvarig hatisk inställning kan liknas vid en inre ”kramp”, där jag inte kommer ut ur situationen. Jag rör mig inte framåt, jag lever då i det förgångna, i det som en gång varit men som egentligen nu bara är ett minne. Om jag lever genom mina ”negativt laddade” minnen tenderar dessa att färga nuet med sina energier.

”HÄLSOSAM” ILSKA
Det skall genast sägas, att ilska och aggressionsreaktioner också kan ha en för oss människor viktig funktion i sitt rätta sammanhang och i rätt proportioner, och det handlar då om att få kraft att värna om sin integritet, att värja sig mot andras intrång i vår privatsfär, i våra ”hemliga rum” i sinnet eller rent fysiskt.

Det handlar då om att hävda sin rätt att vara sig själv, och annat liknande.
Men det är isåfall en tillfällig aggressionsyttring, en ilska motiverad av situationen, inte en mer eller mindre permanenterad ilska motiverad av en sammanbiten, hatisk inställning till en eller flera personer från det förflutna.

ILSKA BEHÖVER – NÄR DEN VÄL KÄNTS – KOMMA TILL UTTRYCK
Känner jag ilska, behöver jag också vanligtvis få ut denna rent fysiskt, för att undvika att det uppstår inre spänningstillstånd i kroppen. Men jag behöver inte nödvändigtvis låta den gå ut över andra. En del kan nyttja fysisk träning eller
lagsporter och/eller tävlingssporter och därigenom få utlopp för den inre spänningen i kroppen.

BARNETS SPONTANA ILSKA
För att göra det extra tydligt vill jag illustrera med att denna ilska motsvaras av den ”hälsosamma” ilska av barnets spontana och tillfälliga ilska över en upplevd oförrätt. När ilskan väl har haft sin mission, tenderar den normalt sett att lika snabbt försvinna hos barnet och ersättas av ett balanserat sinnestillstånd.

MÄSTARNAS ATTITYD VISAVI ILSKA OCH AGGRESSION
Dock finns det även människor som lämnat vår ”normala” ilska bakom sig.
Det är de verkliga mästarna, som kan värna om sin integritet genom att enbart fokusera sin andliga styrka, och därigenom förnimma orsaksmönster till situationen samt kraft nog att härda ut, oavsett vilken eventuell ”kränkning” det handlar om. Personen tolkar då inte det skedda ens som en ”kränkning” utan blott och bart som något som händer, och som det gäller att uppbåda alla sina andliga resurser till att förstå, känna och ”känna igen”, med vidmakthållen inre balans. Dessa mästare kan dock troligen fortfarande bara räknas i ett fåtal på vår jord.

ATT HYSA ICKE-FÖRLÅTANDE TANKAR MOT SIG SJÄLV
Men vad menas så med att ha icke-förlåtande tankar mot sig själv?
Kan det verkligen stämma?
Svaret härpå, blir att vi ofta har utvecklat en vana att underkänna oss själva, till den grad, att det blivit något permanenterat: Vad vi än gör så ”duger” det inte.

HUR VI KAN DÖMA OSS SJÄLVA
Tycker vi att vi presterat något bra intellektuellt kan vi underkänna oss ändå genom att tänka ”Jag borde ha kunnat göra det ännu bättre!”
Tycker vi att vi har kontakt med våra känslor kan vi underkänna oss själva genom att tänka ”Jag borde inte känna som jag gör. Det är FEL känslor!”
Tycker vi att vi agerar vuxet, kan vi tendera att anklaga oss för att ha ”glömt att vara lekfulla”.
Är vi inne i ett lekfullt samtal, kan vi få en tanke, som anklagar oss för att ”vara ALLTFÖR barnslig”.
Är vi allvarliga i vår framtoning, kan vi plötsligt döma oss som ALLTFÖR allvarliga.
Är vi kontaktsökande, kan vi plötsligt döma oss för att vara ALLTFÖR kontaktsökande. Vi BORDE inte vara såna!
Är vi måna att vara för oss själva ett tag, kan vi döma oss för att vara ALLTFÖR asociala. Kanske vi är ONORMALA?!
Är vi vänliga mot några familjemedlemmar, kan vi anklaga oss för att ha
varit ALLTFÖR vänliga, och i detta
uteslutit andra familjemedlemmar ur vår sympatienergi.


Vi kan också anklaga oss själva för olika fysiska, känslomässiga och mentala tillkortakommanden:

Vi är FÖR
Tjocka
Smala
Korta
Långa
Ilskna
Långsinta
Ledsna

Vi BORDE VARA
Hälsosammare
Vackrare
Smartare
Duktigare
Friare
Tolerantare
Rikare
Populärare

Och så vidare.
Som vi ser finns det ingen ände på anklagelsemöjligheterna!

Något av det viktigaste för tankehälsa är därför
att BLI MEDVETEN om vad jag håller på med samt
att ACCEPTERA NUET.

BYRON KATIE
Byron Katie har i sin utmärkta bok Älska livet som det är hela tiden pläderat för det centrala att acceptera verkligheten som den är i NUET: ”When you argue with reality you lose –but only 100 percent of the times.”

Som det förklaras på Katies hemsida: ”Som arter tenderar vi människor att låta vår lycka stå på vänt till dess att någonting förändras. Vi kommer att bli lyckligare, tror vi, när vi får vad vi tror att vi vill ha eller behöver: mer pengar, en hälsosammare kropp, en mer attraktiv eller förstående partner, en kärleksfull mor, barn som uppför sig. Många av oss spenderar en stor del av vårt liv i syfte att desperat få världen och människor i den att tillgodose våra begär. Inte undra på att vi inte känner någon bestående förnimmelse av frid; mentalt är vi kontinuerligt engagerade i ett krig mot verkligheten. ”


PERSONLIG UTVECKLING GENOM ATT GENOMSKÅDA ILLUSIONSLYCKA
Men, kan man då fråga sig, kan vi syssla med personlig utveckling om vår ”lycka” faktiskt är möjlig att uppleva utan personlig utveckling? Låter det inte som självmotsägande? Är det inte just ”lycka” vi eftersträvar?

Ja, som alltid är det ju en tolkningsfråga. Personlig utveckling kan, som undertecknad ser det, även omformuleras till Byron Katies
”anti-metod”; en sådan ”anti-metod” innebär att jag avbördar mig samtliga metoder till förmån för en ”metodbefriad” verklighet, som då är identisk med den villkorslösa kärleken, vilken i sin tur innebär upplevd lycka.

Dock är även en sådan ”anti-metod” en form av intellektuell, känslomässig och existentiell ansträngning eller ”andlig disciplin”, vilket åter kan sägas vara en form av personlig utvecklingsmetod.

MIRAKELKURSEN
En annan filosofi, A Course In Miracles, har formulerat det som så: att världen redan är ”skuldfri” men att vårt uppdrag är att lyfta bort de filter som hindrar oss från att få upplevelsen av denna skuldfrihet (andras, min egen, världens).

Vad det handlar om är att lyfta bort min föreställning om att jag är existentiellt olycklig, eftersom detta – upplevelsen av min olycka – är illusorisk och beroende på att jag själv har ”dömt” världen, andra och mig själv genom mitt dömande tänkande och handlande. Så snart som jag ”rengjort” mitt perceptionsfilter genom Mirakelkursens övningar – menar man – så kan jag åter se klart på andra, på mig själv och på världen. Utgångspunkten kan sägas vara Kristus ”Dömen icke”, ty så snart som vi gör det kommer ”ett mått” att hällas upp åt oss själva, som motsvarar det ”mått” som vi ”mätt upp” åt andra, det vill säga: de vi dömt.

ACCEPTANS AV DE EGNA KÄNSLORNA – ÄVEN ILSKA OCH AGG – SOM EN DEL AV VERKLIGHETEN I NUET
Vi får även komma ihåg, att det inte heller handla om att försöka ”låtsas” som om jag inte är arg, upprörd, sårad, rasande.

Distinktionen är tydlig:
Antingen hanterar jag en svår situation utan att känna vrede – och då ackumuleras ingen ”vredesenergi” i sinnet och i blodet.

Eller också känner jag vrede. Då ackumuleras ”vredesenergi” i sinnet och blodet och jag behöver då ta hand om det som jag ”fått in i systemet” – och att göra det med omtanke och kärlek.

Återigen: det första är:

ATT ACCEPTERA NUET = Acceptera vad jag känner och tänker i nuet
(vilket INTE betyder, att jag behöver med nödvändighet FORTSÄTTA att känna och tänka så längre fram).

Det andra är:
a
ATT BLI MEDVETEN OM VAD JAG TÄNKER, KÄNNER OCH FÖRNIMMER, vilket följdaktligen innebär att jag kan gå vidare och
b.
BLI MEDVETEN OM VARFÖR JAG TÄNKER, KÄNNER OCH FÖRNIMMER som jag gör, vilket följaktligen innebär att jag kan gå vidare och
c.
FATTA ETT BESLUT BASERAT PÅ VAD JAG VILL UPPLEVA SOM MIN VERKLIGHET I NÄSTA ÖGONBLICK, och då förstås
d.
FÖLJA UPP MITT BESLUT GENOM EN HANDLING SOM ÄR I LINJE MED MITT BESLUT OCH SOM FÖR MIG I DEN RIKTNING MITT MEDVETNA JAG ÖNSKAR GÅ.


SAMMANFATTNING TANKEHÄLSA – FÖRLÅTELSENS KRAFT
Tankehälsa skapas, enligt ovanstående resonemang, framförallt genom:

1.

+ Att förlåta andra (genom att släppa varje tanke om hämnd eller ”öga för öga”)
Kanske genom att tänka, säga eller skriva MED KÄNSLA ungefär så här:

”Kära X, i det förflutna har jag upplevt smärta och svårigheter tillsammans med dig. Så har jag känt det, och jag accepterar, att jag upplevde som jag upplevde då.

(kort paus)

MEN NU ÄR NU!
NU ÄR INTE DÅ, OCH DÄRFÖR VÄLJER JAG NU,
FULLT MEDVETET I TANKE OCH KÄNSLA,
MED HJÄRTA OCH HJÄRNA
ATT HELT OCH FULLT SLÄPPA TAGET OM ALLT SMÄRTSAMT SOM VARIT MELLAN OSS
JAG SLÄPPER ALL GAMMAL AGG MOT DIG
JAG SLÄPPER ALL OVILJA MOT DIG
JAG SLÄPPER TAGET OM DIG

DE BAND SOM BUNDIT OSS SAMMAN ÄR NU UPPLÖSTA
EN GÅNG FÖR ALLA
OCH DÄRFÖR ÄR JAG FRI FRÅN DIG
OCH DU ÄR FRI FRÅN MIG
VI ÄR BÅDA FRIA NU.

JAG VÄLJER NU
HELT OCH FULLT
MED HJÄRTA OCH HJÄRNA
ATT SE DIG BORTOM DITT HANDLANDE GENTEMOT MIG
ATT KÄNNA DIG BORTOM VAD DU SAGT TILL MIG
ATT FÖRNIMMA DIG BORTOM DEN ROLL SOM DU FRAMTRÄTT FÖR MIG

JAG VÄLJER NU
HELT OCH FULLT
MED HJÄRTA OCH HJÄRNA
ATT SLÄPPA TAGET OM DET FÖRFLUTNA
OCH MED ALL MIN KRAFT ISTÄLLET TA TAG I NUET
OCH SE FRAMTIDEN AN MED TILLFÖRSIKT.

DU ÄR NU FRI FRÅN MIG
JAG ÄR NU FRI FRÅN DIG
VI ÄR BÅDA FRIA
HÄR OCH NU I ALL EVIGHET

OCH SÅ ÄR DET! ”


2.

+ Att förlåta sig själv (genom att efter varje oförlåten tanke neutralisera denna genom att exempelvis tänka, säga eller skriva, MED KÄNSLA:

” JAG VÄLJER NU ATT FÖRLÅTA MIG SJÄLV FÖR ALLT SOM JAG TROTT ATT JAG BEHÖVER FÖRLÅTA MIG SJÄLV FÖR.

JAG SÄGER JA TILL NUET
JAG SÄGER JA TILL LIVET, SOM DET ÄR I DETTA ÖGONBLICK.
JAG SÄGER JA TILL MIG SJÄLV, TILL DEN SOM JAG ÄR!

JAG ÄR HELT OCH FULLT VÄRD MIN OMTANKE, MIN OMVÅRDNAD, MIN KÄRLEK OCH SYMPATI.

JAG TYCKER OM MIG SJÄLV!

SÅ ÄR DET, OCH JAG ACCEPTERAR MIG SJÄLV I MIN TANKE, I MIN KÄNSLA, I MIN VERKLIGHET – NU!”


3.

Om du har en upplevelse av Gud i din verklighet kan du förstås alltid infoga detta, exempelvis genom att tänka, säga eller skriva MED KÄNSLA:

” JAG VÄLJER NU ATT FÖRLÅTA MIG SJÄLV FÖR ALLT
SOM JAG TROTT ATT JAG BEHÖVER FÖRLÅTA MIG SJÄLV FÖR.

GUD ÄLSKAR MIG PRECIS SOM JAG ÄR.
JAG ÄR ÄLSKAD OCH KOMMER ALLTID ATT VARA ÄLSKAD AV GUD
OCH DET FYLLER MITT HJÄRTA MED EN ÖVERVÄLDIGANDE GLÄDJE.

DET SOM JAG TRODDE VAR BRISTER
SER GUD SOM MITT TRÄGNA ARBETE MED MIG SJÄLV
DET SOM JAG TRODDE VAR SVAGHETER
SER GUD SOM MINA BLIVANDE STYRKOR
DET SOM JAG TRODDE VAR MITT MISSLYCKANDE
SER GUD SOM VÄGEN TILL MITT FRAMTIDA LYCKANDE
DET SOM JAG TRODDE VAR OFULLKOMLIGT
SER GUD SOM EN DEL AV FULLKOMLIGHETSGÖRANDET


DET SOM JAG TRODDE VAR OMÖJLIGT ATT FÖRLÅTA HOS MIG
HAR GUD REDAN FÖRLÅTIT,
EFTERSOM DET INTE FINNS NÅGOT SOM BEHÖVER FÖRLÅTAS.
ALLT ÄR VÄL.

GUD LÅTER MIG VAKNA UR MIN SÖMN PÅ MITT SÄTT
JAG FÅR BEHÅLLA MINA DRÖMMAR SÅ LÄNGE JAG BEHÖVER DEM
JAG FÅR BEHÅLLA ALLA MINA ILLUSIONER SÅ LÄNGE JAG TROR PÅ DEM
OCH NÄR JAG ÄR KLAR MED DEM,
ÄR JAG VAKEN.

JAG TACKAR DIG, ÄLSKADE GUD,
FÖR ATT DU LÅTER MIG VAKNA
JAG TACKAR DIG, ÄLSKADE GUD
FÖR ATT DU PÅ RÄTT SÄTT OCH I RÄTT TID
LÅTER MIG FÖRSTÅ VEM JAG ÄR
OCH LÅTER MIG KÄNNA VEM ÄR JAG

GENOM DINA ÖGON
GENOM DITT HJÄRTA
GENOM DIN ANDE

TACK.”

--
gma


13.
RESURSBANKEN III:


VITALIS - LIVSKRAFTEN

FÖRSOMMARENS LIVSKRAFT
Någonstans mellan april och maj kan vi lägga märke hur livet kommer tillbaka mycket bokstavligen: Trädens kronor slår ut i all sin prakt, fjolårslövens hoprullade, torra döda materia faller av och ersätts av knoppar, vari livet dväljs.

Men varifrån kommer nu denna livskraft?
Ja biologin menar, att livet är ett resultat av vissa kemiska processer som sker i materian, i det här fallet bland annat temperaturens skifte till ett klimat mer lämpligt för biologiskt liv, (dvs jordklotets förhållande till solen) och konkret solens påverkan vad gäller fotosyntesen, dvs den process varigenom näring upptas i växten via solen.

EN DOLD KÄLLA
Men är detta egentligen avslöjandet av livskraften?
Många anser att det inte är det. Vad biologin och naturvetenskapen pekar på, är hur organismerna rent funktionellt arbetar. Det handlar inte om orsaken utan om grader av verkningar som kommer från en dold orsak, en dold källa.

Går vi djupare in i denna esoteriska tradition menar många, att här finns en LIVSKRAFT. Denna kraft är inte i biologisk struktur, men i andlig struktur. Den är således osynlig, ohörbar, utanför mikroskop och mätinstrument.
Man kan då fråga sig: Hur kan man då vara så säker på att den existerar?

BIOLOGIN FÖRKLARAR LIVET EFTER DET ATT DET BLIVIT MANIFEST
Svaret härpå blir av minst två anledningar: rent logiskt går det inte att förklara hur liv uppkommer; livet kan bara förklaras NÄR det väl har uppkommit, ty då existerar det i en biologisk form eller struktur, en organism.
Enligt esoteriken är alltså källan andlig, den ”rör sig in i” materian (uttrycket fångar inte exakt vad som sker, eftersom någon egentlig tid inte förflyter: den andliga och det fysiska är hela tiden parallellt existerande, och är förutsättningen för varandras existens).

Visserligen menar sig biologin viss vara logisk, och det stämmer alltså när det gäller att beskriva livet NÄR det väl har manifesterat sig på det fysiska planet. Organismer är nämligen lagbundna, och denna lagbundenhet är vad biologin studerar, från mikrobiologi till zoologi. Ju högre grad av biologisk komplexitet, desto högre grad av individualitet tenderar att bli fallet. Därför är det lättare att studera encelliga organismer än gorillor och i sista hand förstås människor.

ESOTERIKEN FÖRKLARAR LIVET FÖRE DET ATT DET BLIVIT MANIFEST
Men orsaken är alltså, menar esoterikerna, fortfarande dold. Materian LEVANDEGÖRS genom LIVSKRAFTEN, ett namn som har otaliga variationer genom kulturerna och tiderna. Filosofen Pythagoras benämnde den vitalenergi, Homeopatins grundare Hahnemann kallade på 1800-talet kraften VITALIS, som alltså betyder just liv eller livskraft. I Indien fanns dock begreppet PRANA belagt över tusen år tidigare, något senare fanns i Kina begreppet och medvetandet om QI-kraften.

QI
Enligt legenden började redan Taoismens grundare Lao-tzu på 500-talet före vår tidräkning varje dag med att visualisera sitt Qi då det rörde sig genom hans kropps energisystem (meridianerna).Därigenom kunde han upptäcka varje obalans i kroppen innan denna brutit ut i form av sjukdomssymptom.

Metaforiskt kan denna metod beskrivas som att märka hur vatten (eller, mer modernt: elektricitet) i sin rörelse strömmar fritt igenom en i sig kontrollerad (dvs en andligt fulländad) grundstruktur och fyller den med själva livets kraft. Om Qi ”flödar fritt och rätt” uppfylls helt enkelt grundvillkoren för en hälsosam organism.

ORGONENERGI
Psykologen Wilhelm Reich var, ansåg han själv, en märklig kraft på spåren som han ansåg fanns härbärgerad i människans sexualitet. Han kallade den ORGON-energi, men förblev i princip oförstådd av samtiden. Det handlade, menade Reich, om den kosmiska livskraften som genomströmmade hela universum.

På samma sätt hävdade Franz Anton Mesmer 1766 när han lade fram påståendet att det existerade en kraft ”utgjuten över vida områden av himlen, (som) inverkade på det inre av varje material, att en ur-eter, ett hemlighetsfullt fluidum, genomträngde hela kosmos och därmed även människan.” Denna kraft håller hela kosmos i balans och samtidigt i dynamisk spänning. (Vi känner även igen denna dynamik i den bekanta Yin-Yangsymbolen.)

BIOENERGI
Reichs efterföljare Alexander Lowen menade att genom att öka syreintaget ökade också denna kroppsliga ”bio-energi”, en hållning som har stöd i tusenårig yogatradition, där olika så kallade prana-yamas, andningsövningar, används i detta syfte.

Genom den ökade syreupptagningen påverkas inte bara kroppen biologiskt, men energikanalsmässigt, då detta att andras syre är ett grundläggande sätt att erhålla ”ny” Qi eller Prana för människor.(Qi, Prana eller Vitaliskraften finns överallt, men det gäller också att TRANSPONERA den till vårt system,att REGLERA den i för organismen lämpliga former och styrkor. Och här är alltså syret livsviktigt för oss! Här finns en miljonårig utveckling, intelligent ledd, som skapat en organism som genom att bara andas erhåller den naturliga livsenergin, grundförutsättningen för liv. Rent tidsmässigt kommer som bekant behovet av mat och dryck senare än behovet av att andas. Vi behöver Vitalis, Prana eller Qi-energi.

REIKI
Inom den japanska healingtraditionen har vi begreppet REIKI, som syftar på själva livskraften. Genom att koppla sig själv till samma livskraft etableras möjligheterna för healing. Läkande sker alltså ej av själva healern i sig, men genom att healern fungerar som ett ”halvtransparent kärl” för distribution av Vitalisenergin från Källan till klienten, den sjuka. Eller, vi kan också beskriva det på ett annat sätt: Healern når genom sin kontakt med Källan en parallell kontakt med den sjukes egen Källa (som principiellt är gemensam för båda) och genom detta kan den sjuke erhålla vitalkraft direkt från Källan; rätt gjort blir vitalkraften överförd på ett balanserat sätt och får ett balanserat resultat.

HEALINGSVÅRIGHETER
Svårigheter kan dock uppkomma om den sjuke har alltför många inre problem och hämningar och är omedveten om dessa hämningar; då kraften kan fungera även på så sätt, att den FÖRSTÄRKER även de sidorna som ett led i en generell energihöjning.

Energin i sig är ”opersonlig” eller just: Universell. Den tar inte ställning ”för” eller ”emot”. Den manifesterar sig i enlighet med de förutsättningar som råder vid tillfället, och förutsättningarna är alltså de som uppstår i mötet mellan healern och den sjuke.


A KLIENTENS SVÅRIGHET ATT LÄKA SIG SJÄLV
Det finns också exempel på fall, där klientens hälsa tillfälligt kraftigt förbättrats, för därefter sjunka tillbaka till samma nivå. Självfallet finns det många olika möjliga orsaker till sådant, som vi dock får ta upp en annan gång, men rent generellt sett så gäller det för klienten att SJÄLV – efter healingen – kunna ”permanentera” hälsotillståndet genom att få tillgång till Vitalkraften/Qi/Prana, eller, sagt på ett annat sätt: veta hur han/hon skall göra, för att dels öka flödet i energikanalerna, dels förstå orsaken till varför flödet från början varit tilltäppt: Utan en djup förståelse av hur tanke-känsla-handling-effekt-mönster etableras, är det lätt hänt att just ”falla tillbaka” på samma nivå som tidigare, varvid sjukdomssymptomen återkommer.

Orsaken är vanligtvis är personen vid första tillfället kunnat åsidosätta sina begränsande föreställningar om vad som varit möjligt, exempelvis i form av gränslös tilltro till healerns förmåga att kunna läka. När sedan healern försvunnit, försvinner också efterhand det gränslösa tänkandet.

Vi blir bakbundna av våra tidigare tanke-känsla-handlings-vanor till att återgå till ”det vanliga”. Men en temporär lindring eller lättnad är alltså möjlig för många rent initialt. Och gott så.

B. HEALERNS SVÅRIGHET ATT VIDMAKTHÅLLA HÄLSA HOS NÅGON ANNAN
Även healern kan förstås ha olika slags problem vid överförandet eller frigörandet av Vitalis/Livskraft/.
Det centrala här är att healern arbetar i enlighet med de Universella Kärlekslagar som existerar och inte försöker att motverka dessa, exempelvis i eget överdrivet vinningssyfte. En alltför höggradig självcentrering kan innebära, att healern till sist förlorar kontakten med sig själv och därmed med den andliga världens representanter, så att förtroendet vittrar bort.

Detta omnämns exempelvis i sagans form om hur ”trollkarlen” missbrukar sin förmåga (som alltid skall användas i ”det godas” tjänst) och då förlorar sin kraft. En medvetenhet hos healern om sin förmåga att kunna hjälpa är dock en annan sak: det är att vara klar över vad som är möjligt att göra under vissa förutsättningar; att resultat kan uppnås. En healer varken överdriver eller underdriver sin egen betydelse, men om han eller hon är klar över varifrån healingen kommer, tackar healern – vare sig det är en nepalesisk schaman eller en modern trancehealer som Edgar Cayce - troligtvis den Gudomliga Aspekten av Livet, eller det Heliga hos Livet, eller den Gudomliga Allomfattande Kärleken.

Eller väljer någon annan symbol för denna aspekt.
Därför uppmanar de olika mysterieskolorna genom tiderna till självdisciplin och att en adept (lärjunge) skall ledas långsamt framåt av en mästare. Ökat vetande kräver ökat omdöme, dvs hur förvalta kunskapen och förmågorna.


VERTIKAL FORSKNING
För det andra börjar den reguljära forskningen röra sig i riktning mot vad som tidigare varit förbehållet filosofin och religionens sfär. I väst har det varit vattentäta skott mellan vetenskaplig tänkande och religiöst tänkande men man börjar långsamt förstå att det handlar om att gå UPP en nivå i sitt tänkande, där en helhetsöverblick är möjlig och först där. Helt klart är det naturvetenskapens uppgift att forska i det mätbara med de metoder som utvecklats.

Detta sker primärt genom intelligensförmågan, men då denna i sin tur är kanaliserad via den andliga mogenhet en människa har, kan alltså forskningen i sig vara såväl ”lågkvalitativ” som ”högkvalitativ” ur detta högre perspektiv.


Slutsatser kan dras om verkligheten, men dessa kan ibland bli just bara ytterligare en ”verkansgrad”, dvs en lokal förståelse av en organisms beteende. (En lågkvalitativ forskning kan fortfarande få ett nyttigt resultat, men fortfarande ett bristfälligt resultat, liksom ett läkemedel kan dämpa ett visst sjukdomssymptom men samtidigt försvaga eller devitalisera livskraften i ett annat organ, därigenom förebådande nya symptom.)

Låt oss alltså gå ”upp”, och forska vertikalt istället för horisontalt. Det visar sig då, enligt esoteriken, att allt skapat härrör från en inre Källa. Denna kan kallas Universum eller Skaparen eller Gud eller den Gränslösa Kärleken eller vad vi vill. Men det existerar. Den FINNS, och beviset är helt enkelt det skapade. Inget skapat kan existera utan en skapare, inte ens en DNA-spiral, skapad genom en spiral konstruerad av DNA-molekyler, deoxirybonucleinsyra.

NATUREN – DET OMANIFESTERADE FÖDS GENOM DET MANIFESTERADE
Ordet ”natur” kommer från latinets ”nascor” att födas. Och det är just vad det handlar om Den Osynliga Intelligensen bakom allt föder sig själv genom naturen. Naturen inkluderar lagar för skapande, lagar för upprätthållande och lagar för avslutande. Därför har vi födelse och död manifesterad i naturen överallt. Det är ett kretslopp som etableras och inte heller detta är av en slump: kretsloppet eller spiralkretsloppet är en naturlag, på samma sätt som gravitationslagen.


Naturen vore död utan livskraft, och denna livskraft strålar just nu ur varje träd, blomma, buske och grässtrå. Vi märker det, det är som om naturen själv ville tala med oss och säga ”SE – Detta är Livets förutsättningar!”

Och visst reagerar vi – om inte medvetet så undermedvetet. Det blir än tydligare här på våra nordligare breddgrader, eftersom kontrasten blir större än i exempelvis Egypten eller Kalifornien. Livet kommer åter oss till mötes – och som vi har längtat…!

LIVSKRAFTEN GENOMSTRÖMMAR HELA SKAPELSEN
Livskraften manifesterar sig alltså in i all organisk materia, i våra kroppar, i djurens kroppar, i blommornas kroppar – ja, även i den mineraliska världen (vars livsformer vi dock ännu har svårt att ta till oss; men i mineralvärlden existerar förstås också på molekylnivå och nedåt såsom atomer osv. förstås rörelse, och rörelse är Livets främsta kännetecken).

Livskraften finns sålunda i hela det osynliga och det synliga Universum. Först såsom omanifesterad intelligens och medvetande, sedan som manifesterad eller ”synliggjord” Natur.

VITALIS
genomströmmar hela Skapelsen och definierar därmed denna som Liv. Orsaken till varför vi kan andas, orsaken till varför hjärtat bultar, orsaken till varför vi kan tänka, tala och röra oss är alltså enligt detta resonemang inte alls någon slumpmässig miljonårig händelsekedja utan detta för oss ännu okända, det omanifesterade,

Källan, som dock manifesterar sig, ger sig till känna, genom Skapelsens alla detaljer, alla livsyttringar.

Och med denna underbara manifesterade kraft inom oss och utanför oss förnimmer vi Livets alla detaljer i nuet.
Om vi stillar oss ett ögonblick eller två, och bara vilar i förnimmelsen av att vara…..

Då är vi i Livet.

--
gunnar martin aronsson
urspr. publicerad i maj 2005.


14.


SOMMARLÄSNING?

E-POSTAD DISTANSKURS I…
”THE SECRET-HEMLIGHETEN
-I PRAKTIKEN”
START: NÄRSOMHELST!
FÖR DIG SOM HAR DET PRAKTISKT KNEPIGT ATT KOMMA TILL EN IRL-KURS KAN DETTA VARA ETT ALTERNATIV.
Baserad på källorna till filmen och boken The Secret.

NU: Över 400 A4-sidors material! INKLUDERAR
+ ARTIKEL OM BAKGRUNDEN TILL THE SECRET ( 18 sidor)
+ ARTIKEL OM WALLACE WATTLES (av gma)
+ KURSHÄFTET FÖR THE SECRET (50 sidor). MED UPPGIFTER.
+ KURSHÄFTET “SÅ MOTIVERAR DU DIG” MED UPPGIFTER.
+ MINI-KURS I VÄLSTÅNDSMEDVETANDE (förberedande).
+ Översatta och kommenterade passager av Wattles och Haanel.
+ Inkluderar KORRESPONDENSMÖJLIGHETER
under de 4 veckor kursen varar!

Med följande bonusar:
+ WALLACE WATTLES e-bok The Science of Getting Rich – grunden!
(80 sidor)
+ CHARLES HAANELS e-bok The Master Key System Från 1917.

Dessutom lite extra-extra-bonusar:
+ Nytt: POWERFUL WAYS TO SHARPEN YOUR MEMORY.
+ Nytt: HOW TO FEEL POWERFUL IMMEDIATELY Mike Brescia. 4 sidor.


Under c:a 4 veckor får du kursmaterial om THE SECRET-HEMLIGHETEN I PRAKTIKEN till din uppgivna e-postadress och du är under kursen välkommen att korrespondera under hela perioden med kursledaren om ditt möte med materialet.

Sänds som viruskontrollerade WORD-attachment och pdf-filer och skrivs ut av din skrivarfunktion eller läses på skärmen.
Korrespondens som inskriven text.

Pris: 650 SEK inkl. 25% moms via PG 609 83 52-5 (gma action)
Alternativ två: 350 SEK inkl. 25% samtligt material
UTAN KORRESPONDENS.
Du kan påbörja kursen NÄRSOMHELST.Anmälan: Gunnar-martin.aronsson@bredband.net

GARANTI:
Tveksam eftersom du ”inte vet vad det är”?
Pröva då kursen i en vecka GRATIS.
Om du sedan vill fortsätta balanserar du kursavgiften efter den första veckan.
Inga frågor i övrigt ställs. Du behåller det redan erhållna materialet.
E-böckerna är ”public domain” pgr av ålder, och ges vidare just för att ”sprida det goda ordet”.


15.
E-POSTAD DISTANSKURS I…
”THE SECRET-VÄLSTÅNDSMEDVETANDE”
START: NÄRSOMHELST!
FÖR DIG SOM HAR DET PRAKTISKT KNEPIGT ATT KOMMA TILL EN IRL-KURS KAN DETTA VARA ETT ALTERNATIV.
Baserad på källorna till filmen, boken samt traditionen bakom THE SECRET.

INKLUDERAR
+ INTRODUKTIONSARTIKEL OM THE SECRET
+ ARTIKEL OM WALLACE WATTLES
+ MINI-KURS I VÄLSTÅNDSMEDVETANDE (förberedande)
+ KURSHÄFTET THE SECRET II – VÄLSTÅNDSMEDVETANDE
+ E-BOK av Wallace Wattles TSoGR (80 sidor)
+ E-BOK av Charles Haanel – The Master Key System. (211 sid.)
+ Översatta och kommenterade passager av Hill, Wattles och Haanel
….och än mera

NY EXTRABONUS, ”for the Fun of it”:
+ E-BOK Powerful ways to sharpen your memory (60 sidor)
+ Nytt: HOW TO FEEL POWERFUL IMMEDIATELY M.Brecia. 4 sid
+ E-BOK av Bob Proctor – Born Rich. (247 sidor).

Under 4 veckor får du kursmaterial om VÄLSTÅNDSMEDVETANDE till din uppgivna e-postadress och du är under kursen välkommen att korrespondera under hela perioden med kursledaren om ditt möte med materialet. Sänds som viruskontrollerade word-attachments och pdf-filer och skrivs ut av din skrivarfunktion eller läses på skärmen. Korrespondens som inskriven text.

Pris: 650 SEK inkl. 25% moms via PG 609 83 52-5 (gma action).
Alternativ två: 350 SEK inkl. 25% samtligt material UTAN KORRESPONDENS.

Du kan påbörja kursen NÄRSOMHELST.skriv till: Gunnar-martin.aronsson@bredband.net

GARANTI:
Tveksam eftersom du ”inte vet vad det är”?
Pröva då kursen i en vecka GRATIS.
Om du sedan vill fortsätta balanserar du kursavgiften efter den första veckan.
Inga frågor i övrigt ställs. Du behåller det redan erhållna materialet.
E-böckerna är ”public domain” pgr av ålder, och ges vidare just för att ”sprida det goda ordet”.


16.
Pilotprojekt: E-boken
DEN HEMLIGA PSYKOLOGIN
– Nyckeln till förståelse av ditt liv -

Om du är intresserad av att ta del av gma:s nya bok DEN HEMLIGA PSYKOLOGIN under dess uppbyggnadsfas, är du hjärtligt välkommen att erhålla boken genom ett abonnemang på kapitlen, som skickas cirka var tionde dag till den e-postadress du uppgivit.

Priset är f.n. 195 kr inkl. moms och balanseras enkelt genom
PlusGirokonto 609 83 52-5.
Vill du abonnera skriver du bara en rad till
gunnar-martin.aronsson@bredband.net
(Kommer du in senare sänds de tidigare skrivna kapitlen i en ”bunt” till dig.)

I boken kommer vi att främst gå igenom hur – enligt den ideologi som gma:s verksamhet vilar på - de andliga lagar som upprätthåller tillvaron är perfekt synkroniserade med våra liv, oavsett vad vi gör, hur vi är och var vi än bor.
Denna bok är inte för envar, utan enbart för dem som känner sig på våglängd med det material som exempelvis The Secret-traditionen innebär.


Projektet innebär också att undertecknad gma är intresserad av återkoppling, feed-back, om vad du tycker om det skrivna.

Så du är hjärtligt välkommen att höra av dig i samband med läsningen eller efter läsningen av hela boken!

Boken sänds som word-fil, och du sammanställer alltså boken själv, i gammal fin IKEA:s tradition, hemmavid!

Hjärtligt välkommen att ta del av materialet!

Gunnar martin aronsson

Noterat 5 mars:
1:a Kapitlet har sänts ut.
2:a Kapitlet har sänts ut.
3:e Kapitlet har sänts ut.
4:e Kapitlet har sänts ut.
5:e Kapitlet har sänts ut.
6:e Kapitlet har sänts ut.
7:e Kapitlet har sänts ut!
8:e Kapitlet har sänts ut!
9:e Kapitlet är under produktion…

129 sidors material hittills!


” Boken är fantastisk! Det känns skönt att tänka på livet som ett äventyr…”
- Birgit H.




17.

LIVSMENINGSINRIKTAD
COACHING OCH TERAPI
- baserad på 2000-talets andligt fokuserade psykologi.

DITT LIV HAR MENING!
Sådan är utgångspunkten för denna coaching o. terapi.
Du kan upptäcka LIVSMENING bakom de händelser, som format ditt liv till där du är idag – även dina svåra, mörka, ja, kanske de allra svåraste händelserna i ditt liv.
Att uppleva mening med sitt liv, är – sådan är här övertygelsen – utgångspunkten för den ”optimaliserade” livsupplevelsen, det vill säga: den bästa plattformen för att kunna leva till 100%.
Oavsett vad som hänt i det förflutna, väljer vi i denna coaching/terapi i NU:et vår framtida verklighet.

+ Känslor av underlägsenhet, bristande självförtroende el. självkänsla, mobbningsupplevelser+ Yttre konflikter – på jobbet, i relationen+ Inre konflikter: motstridiga mål, motstridiga impulser+ ”Stumma” känslor, ”rationaliserade” känslor+ Relationen till mamma, pappa, syskon, barn, släktingar (styvmor, styvfar etc.) + Sömnproblem, oro inför morgondagen (även kundaliniproblematik) + Familjemönster från det förflutna som är ett problem i nuet+ ”Vem är jag?” – identitetsproblem+ Meningslöshetsupplevelser, ”vad tjänar det till att försöka…”-tänkande.+ Separationsproblem, skilsmässa, förlustkänsla och sorgearbete+ Icke-komplexa fobier (NLP: s fobikur); hissar, insekter, etc.+ Traumatiska upplevelser (med mild metodik och baserat på samtal)+ Bristtänkande – välståndstänkande (inom alla områden.)+ Hjälp till mönsterbrytning vad gäller ”ovanor” (destruktiva)+ Hjälp till installering vad gäller nya vanor (konstruktiva)+ Psykosomatiska problem (Kroppsliga symptom av emotionella problem) + ”Oförklarlig” skuldkänsla; ”inte tillräckligt bra”-förnimmelse.

PRIS: 560 SEK inkl. 25% moms för 2, 5- 3 timmar.
SOMMARPRIS 1 JULI-15 AUG: 500 SEK!
Arbetssökande, stud, sjukskr: 400 SEK inkl. 25% moms.
Heldag 10-16: 890 kr (inkluderar guidade meditationer)
TYSTNADSPLIKT praktiseras.
Verksamheten är icke-medicinsk och komplementär till vanlig sjukvård, ej en ersättning för sådan vård.
Möjlighet till hypnosterapi är möjligt, om du så själv önskar.
Par har möjlighet att få för samma pris som för en person.

REFERENSER:

”Måste säga att du verkligen är briljant som coach och otroligt duktig på att hitta trådar att dra i. Jag känner efter vår session att det har skett ett skifte i mig. Ett litet, men ettrigt, skifte som jag inte kan frånse eller vifta bort.”
- Kristna, Malmö.


”Jag har haft förmånen av att ha blivit coachad av Gunnar vid ett par tillfällen. Sessionerna kan tyckas korta men de har långtidsverkan. Med Gunnars kunnande, värme, insikt och humor har jag fått insikt i grunderna till mina reaktioner i olika situationer och därmed lärt mig att möta mina känslor med förståelse och respekt.”
- Kajsa, Helsingborg
”Alltid när jag kommer från dighar jag landat en bit längre in i mig självoch det är en härlig känsla.
Jag ser saker och tingur nya och större perspektivefter våra sessioner.Underbart. ”- Agneta, Malmö

”Coachingen har varit en ovärderlig hjälp till att lära känna mig själv.”
-Anna, Helsingborg


”Jag har deltagit i kursen ”Tala inför grupp” och dessutom hittills fått tre personliga NLP-sessioner. Och jag kan konstatera att ett effektivare – och trevligare – sätt att bearbeta sina problemområden får man leta efter.
Med en extraordinär förmåga att snabbt fånga upp till och med det man inte vet själv hjälper Gunnar en att förstå sig själv, sina reaktioner och beteenden. Och ännu bättre: man får konkret hjälp till självhjälp att börja förändra sina gamla begränsande mönster, uppmuntran och en tro på att ingenting är omöjligt.”
– Ingrid W. Helsingborg

”Gunnar Martin är en fenomenal coach och inspiratör…
Tack från djupet av mitt andliga hjärta! Det känns verkligen som om ALLTING är möjligt i detta nu.”
- Helena, Malmö.
-
”Coaching har jag testat tidigare, men detta var helt annat än jag varit med om. Gunnar Martin lotsade mig fram att se förträngda mönster som lett mig dit jag var idag. Jag blev fullt medveten om hur mitt liv levdes idag. Nu känns det mycket spännande att stå inför arbetet att ta tag i detta. Tack vare de insikter Gunnar Martin gett mig i coachingen och den feedback som följde i samtalet känner jag mig rustad att steg för steg göra de nödvändiga förändringar som mitt inre viskar till mig att jag måste göra. ”Iréne, Stockholm

”…det var en helt underbar coaching.. jag är fortfarande kvar i den rusiga, ljuvliga känslan och insikten av att ha blivit på det klara, ja till stor del i alla fall :-) , med min livsuppgift i detta livet. Allt faller på plats på ett fantastiskt sätt!
- Ylva.

"Ville bara skriva och tacka för timmarna som jag hade med dig inför körslaget! Jag har klarat av det helt utan några känslor av panik eller rädsla och det har varit helt underbart."
- S.N.
-


TID: C:a 2,5 - 3 timmar per möte.
10.00-12.30 (13.00) fm
13.00-15.30 (16.00) em
17.30-19.30 (20.00) kväll – möjligt vis vissa tillfällen.
BOKNING: gunnar-martin.aronsson@bredband.net
Du får ett mail med DEFINITIV-BOKNING av tid
(detta för att undvika ev. missförstånd vid mobiltelefonkontakt, etc.
Om du önskar kontakt samma dag med gma, ring:
0708-107 992. (Om ej svar, tala in ett meddelande, så ringer j. upp.)
Kvitto kan ges om du balanserar kontakt, annars föredrages balanseringen via PlusGirokonto 609 83 52-5 före eller efter mötet.


17.

TELEFON-COACHING


+ Hur hitta livsarbete, hur hitta rätt arbete/funktioner/verksamheter.
+ Coaching ang. arbetsplatsproblem.
+ Relationsproblem/Skilsmässa/Uppbrott
+ Familjeproblem.
+ Hälsoproblem. (Den coachingen är komplementär och skall alltså ej ses som någon som helst ersättning för läkares ordination.)
+ Svårigheter att välja, svårigheter med översikt, ” å ena sidan, å andra sidan”-problem.
+ ”Grubbel”, oro och rädslobaserade tankemönster.

Samtalen är under tystnadsplikt för att optimera din trygghetskänsla.
Känn efter om det är så att du brukar tycka om att lösa problem och vara kreativ genom att kommunicera telefonledes.
Den här coachingen vänder sig i synnerhet till dem, som vet med sig, att de är auditivt lagd, det vill säga: gärna lär sig, gärna tar in information, gärna meddelar sig och sitt inre, genom att TALA om detta. För er som är mer visuellt lagda, föreslås fortfarande, i all vänlighet, ett personligt möte.

Priset är f.n.
340 sek inkl 25% moms för ett c:a 60 minuters samtal
(272 kr plus 25% moms)
240 sek inkl 25% moms för ett c:a 30 minuters samtal
(192 kr plus moms)

GARANTI:
Förutsättningen är att du genom denna telefoncoaching upplever ett värde.
Du betalar då till PG 609 83 52-5 (gma action)
Skulle du EJ känna värde efter telefoncoachingen är den att se som gratis.
Du betalar då noll kronor. Inga frågor ställs angående balanseringen.
DET ÄR EN FÖRUTSÄTTNING FÖR DEN HÄR VERKSAMHETEN,
ATT DU KÄNNER ATT DU HAR ERHÅLLIT VÄRDE!

Du ska känna, att telefoncoachingen, när du lagt på luren har gett dig värde:
att du känner dig hjälpt, berikad, stöttad, inspirerad etc.
Undertecknad har ingen önskan om att få ”något” (värde) mot ”ingenting”, (frånvaro av värde) eftersom det tillhör ett gammalt tankesätt från ett gammalt samhälle.
Däremot att öppet ta emot ”något” (värde) mot ”något” (värde).

HUR GÅR DET TILL?
Telefoncoaching är möjlig under kontorstid 10-16 må-fred.
Skriv först en rad en tid som du föredrar inom den ramen och helst någon dag eller två dagar före, och om det gäller 30 el. 60 min.

TYSTNADSPLIKT tillämpas.

”…mycket givande.”
- Annica.




19.

NYHET:
”COACHEN KAN KOMMA” – Hembesök nu möjliga!

Som nämnts inledningvis introduceras här en ny hjälp-till-självhjälp-form;
”Coachen kan komma”, baserat på de eventuella behov som kan finnas hos vissa läsare av detta Nätv.brev att få coaching i hemmet (eller på jobbet, om det är relevant), som kanske finner det mer lugnt och tryggt.

Hur går det till?

Svar: Om du önskar arrangera ett coachingmöte med gma med dig hemma (eller på ditt jobb, kanske du har en firma, och det är lättare för dig att mötas där… Skriv du några rader hit:
gunnar-martin.aronsson@bredband.net
eller ring 040-15 88 98 - så gör vi upp om en tid.
Undertecknad kommer till dig. Vad vi behöver är ett avskilt rum el. lokal på ditt jobb, där du vet att vi kan arbeta koncentrerat utan yttre distraktioner.
Premisserna är i övrigt desamma som under vanlig coaching:
A. Tystnadsplikt
B. Tiden mellan 2.5 – 3 timmar - med undantag av…
priset är 600 kr inkl. moms inom Malmö, och
priset är 700 kr inkl. 25% moms utanför Malmö. – för att täcka resa/tid-faktorn. Du balanserar helst via plusgirokonto
609 83 52-5 efter avslutat möte. Du får kvitto.
Är coachingen jobbrelaterad bör du sannolikt kunna dra av utgiften; hör dock först med din revisor el. annan i ämnet insatt person. Om faktura önskas istället, går det att ordna.


BONUS: Om du så önskar, får du även efter vårt coachingmöte en skriven sammanfattning/fördjupning eller några reflektioner kopplade till vårt samtal.

Hjärtligt välkommen att höra av dig!

20.

ÖVRIGA MEDDELANDEN

KAN NÄTVERKSBREVET SÄNDAS VIDARE TILL ANDRA?
Jadå, det går bra att sprida till vänkretsen!
Dock är materialet fortfarande icke-offentligt, på grund av textmässiga rättighetsfrågor, d.v.s. Nätverksbrevet är avsett för ”internt bruk” eller en sluten krets.

AVPRENUMERERA?
Önskar du avprenumerera, är det vänligaste och smidigaste du kan göra är att inte blockera sändningen (då det går åt tid till att söka utreda varför ett mail inte kommer fram) Istället: Skriv en rad till
gunnar-martin.aronsson@bredband.net
så tas din adress bort. Inga övriga frågor ställs.
Du är välkommen att återuppta din GRATIS prenumeration närsomhelst!

INGET NÄTVERKSBREV PÅ 15 DAGAR?
Då har det nog hänt något som behövs åtgärdas. Kolla först om det av din dators program sorterats som masspost och kommit till skräpkorgen. Om ej, skriv en rad hit så sätter vi in din adress igen i utskickslistan. Minns att det är bäst att lägga in avsändaradressen på ”gröna listan”/white list samtidigt som du prenumererar.

NÄTETIK?
Inga mailadresser härifrån sänds vidare i kommersiella syften. SPAM är ett giftstoff som skapar problem för miljoner människor idag. Hög etik eftersträvas härifrån i varje led. Har du fått ett Nätv.brev av misstag – sådant kan ske! – så skriv bara en rad, så tas din adress bort ur utskickslistan.

NÄTSÄKERHET?
Alla Nätverksbrev och kommunikation härifrån skickas iväg kontrollerade
av AVG-antivirus.


OM KURSTIDER:
KURSER KAN, OM PÅTAGLIGA SKÄL FINNS FÖR DETTA, FLYTTAS FRAM.
Deltagare som redan anmält sig till kurs kan isåfall nyttja sin plats i den nya kursen, alternativt kompenseras för sin kursavgift. Dubbelkolla gärna tiden.
GMA SKICKAR UT EN BEKRÄFTELSE PÅ KURSEVENEMANGET SAMMA VECKA SOM KURSEN GÅR AV STAPELN.


FINNS EN MÖJLIGHET ATT REFERERA DITT KURS/COACHING-OMDÖME?
Skriver du en rad hit gällande ett kursomdöme är det mycket tacksamt om j. har möjlighet att citera dig, med angivande av ditt förnamn eller initialer. Går det bra? Det är en ovärderlig hjälp för att sprida info. om kursverksamhet o. coaching till dem som är presumtivt intresserade av detta. Självfallet gäller citaten enbart själva kursutvärderingen: i övrigt är utgångspunkten att ev. mail ang personliga spörsmål och problem hit är fullständigt konfidentiella och inkluderade i sedvanlig tystnadsplikt.
--


21.

TILL SIST:
SOMMARFÖREDRAG!
ÄR DU/NI INTRESSERADE AV ETT ”HEMMA-HOS”-FÖREDRAG ? (gäller inom Malmö med omnejd)
Om du och dina vänner (minst 5 personer) i juli vill
ha en afton med FÖREDRAG på temat personlig utveckling.
Tid: cirka 1,5 timme samt frågestund av valfri längd.
Då är du hjärtligt välkommen att ”knacka på” här!
Priset motsvarar en biobiljett per person, 100 kr, så det torde vara överkomligt!
Vardagkvällar kl 19.00 eller eftermiddagar kl 15.00 enl. överenskommelse.

Följande ämnen kan presenteras i denna form:

+ THE SECRET. Om renässansen av den esoteriska kunskapen. Några praktiska övningar ingår.

+ KÄRLEK TILL KROPPEN. En presentation om varför denna aspekt av livet är essentiell. Några praktiska övningar ingår.

+ MESSIASFÄLLAN. Varför ”offer-mentalitet” ofta medför negativa konskevenser för alla inblandade, medan balanserat handlande till förmån för ditt Högre Jag och till förmån för omgivningen optimaliserar hjälp. Några praktiska övningar ingår.

Extra-läsning…
LEV DITT LIV
Man kan faktiskt leva hela sitt liv enligt andras önskemål och förväntningar. Det är också ett sätt att få bekräftelse och uppskattning. Att göra det som andra vill är ett sätt att få deras kärlek, men då det är en villkorad kärlek låter du dig bli manipulerad. Du kanske får höra ”gör så här för ditt eget bästa”, men hur kan någon annan veta vad som är bäst för dig?
Bara du kan känna dig själv innerst inne.

Alla människor har en agenda – detta vill de göra och få uträttat, dit är det på väg. Om du inte vet vad du själv vill är det lätt hänt att du åker med i andras agendor.

Därför är det viktigt att ta reda på vad du vill i varje situation och hela tiden fråga dig själv: ”Vad är det jag vill?”
Om du inte får något svar eller inte vet, så vänta ett tag eller be att få återkomma med besked.
Låt inte andra pressa dig till saker som du egentligen inte vill göra, då är du osann mot dig själv och blir försvagad.

Ibland blir det fel. Du väljer något som visar sig inte stämma och du får välja om eller göra om. Se det inte som ett misslyckande utan som en erfarenhet.
Den som inte blir sedd och bekräftad som barn måste prestera för att duga.

Om du inte är något i VARANDET så måste du vara något i GÖRANDET. Då är det lätt att fastna i prestationer och yttre framgång. Att göra det som förväntas av en och uppnå maxresultat kan ju aldrig vara fel – eller hur?

Problemet är bara att om du söker andras uppskattning i det du gör, så handlar du inte utifrån dig själv. Då binder du upp det du gör till att bli sedd och få kärlek, vilket är detsamma som att skapa ofrihet.

Men om du väljer att göra saker för att du tror på dem och de betyder något för dig – oberoende av vad omgivningen säger – är du sann mot dig själv. Du bygger upp dig inifrån, blir starkare och vinner andras respekt.

Det är först när du väljer det liv som du lever – och inte följer andras val – som du har frihet.

--
Sanna Ehdin. Ur: 12 veckor till ett självläkande liv. Forum. 2005.

Allt för nu!
gunnar martin aronssongma action - resursbankenVästra Ryttmästaregatan 22S-217 52 Malmö040-15 88 980708-107 992gunnar-martin.aronsson@bredband.netwww.gmaaction.kulturservern.se http://thesecret-hemligheten-gma-gma.blogspot.com/PlusGiro 609 83 52-5Vi har F-skattsedel.Kursledning, coaching, föreläsningar, texter.Metodik baserad på The Secretkällorna Wallace Wattles, Charles Haanel,Napoleon Hill samt de modernautforskarna av manifestationsmetodikDr Robert Anthony, Stuart Lichtman,Bob Proctor. NLP-metodik, hypnometodikbaserat på José Silva och Milton Erickson.Coaching baserad på 2000-talets andligtfokuserade psykologi.

Inga kommentarer: