Sidor

tisdag 11 maj 2010

NÄTVERKSBREV Nr 13. 2010.

NÄTVERKSBREV Nr. 13. 2010.
Fr. gma action – resursbanken.
Och så blev det påsk igen!
Hoppas att du trivs med helgen. Själv är den fylld av diverse planerande, skrivande och genomförande, i vanlig ordning. Det innebär dock inte att det inte ryms tid för begrundan av det så kallade påskmysteriet, även om delen med Jesu /Yeshuas/ lidande och korsfästelsen för mig aldrig spelat en avgörande roll, däremot den andra delen, som handlar om förlåtelse samt "uppståndelsen från de döda", en fantastiskt dramatisk och kraftfull berättelse om hur den av oss föreställda döden, enligt berättelsen, kan övervinnas.
Detta är arvet från kristendomen.
Men det finns också, som bekant för de flesta, också en annan berättelse från judendomen - då hela kristendomen bygger på fundamentet av judarnas historia. Vi kan dessutom dra oss till minnes att Yeshua själv var av judisk börd, och ansedd som lärd, en rabbi.
DEN JUDISKA PÅSKEN - OCH DEN KRISTNA
Judarna själv firar sålunda påsken till åminnelse av befrielsen ur Egyptens träldom. Det var på Yeshuas tid, liksom idag, en viktig högtid. Tusentals judar, pilgrimer, strömmade då in i Jerusalem för att fira Pesach. Enligt ortodoxa judiska källor inträffade detta år 2448 från Skapelsen (!) vilket motsvarar år 1313 före vår tidräkning. Mose lät 10 plågor komma över Farao som varningar och straff för att denne inte lät folket lämna slaveriet i Egypten. Efter dessa olyckor var den egyptiske härskaren dock mer benägen att släppa sina slavarna och kring 600 000 vuxna män samt deras kvinnor och män började marschen mot frihet och berget Sinai.
Samtidigt fanns bland många revolttankar, då den romerska ockupationen var ännu ett ok för judarna, och åminnelsefirandet uppenbarligen gav energi åt sådana tankar och planer. Och mitt i allt detta då Yeshua, som ställt till med oreda på Tempelplatsen genom att "driva ut månglarna". Det har antagits att "översteprästen" Kajafas, om han nu existerade, sannolikt strävade efter att söka vidmakthålla kontrollen till dess att den religiösa högtiden var över, medan Pilatus hade all anledning att stödja Kajafas strävan, för att undvika onödiga politiska risker med "upprorsmakaren" Yeshua och vidmakthålla stabiliteten i staden.

ETT DRAMA MED GIVEN UTGÅNG
Som de flesta väg, vet Yeshua enligt texterna allt om sin förestående död och uppståndelse, vem som skall förråda honom och att Jerusalem kommer att gå under, symboliserat av Templets förstörelse.
Hela dramat är arrangerat i hög grad enligt det klassiska grekiska dramats (tragedins) principer, vilket förstärker den emotionella effekten.
Händelserna utspelar sig blott över några få dagar, och utgången är alltså redan klar från början; Yeshua skall bli det mänskliga offer, som motsvarar judarnas offrande av lamm under pesach; offrandet som i sig görs (i anknytning till en mycket gammal judisk tradition) som ett offer till Gud. Yeshua citerar profeterna och markerar, att de gamla profetiorna nu går i uppfyllelse. Hela påskmiddagen handlar om att Yeshua symboliskt erbjuder sitt kött och blod till lärjungarna att "äta", d.v.s. förtära. Vi vet förstås inte någonting om sanningshalten i dessa berättelser.
JUDISK TRADITION FÖRBJUDER BLODMAT
Men det kan noteras, att det enligt dusisk praxis vore blasfemiskt att begära att en annan jude skulle dricka blod, till och med symboliskt blod, eftersom detta är förbjudet enligt de gamla renhetslagarna (Leviticus 7:26 "Du skall inte äta något blod" och i den så kallade Mishna (en judisk urkund med stor betydelse). Det skulle alltså vara mycket märkligt, om Yeshua, en judisk rabbi och uttolkare av Kaballah (en judisk urkund) på detta sätt skulle sätta sig över den judiska lagen, i synnerhet som han och lärjungarna firar en av de viktigaste judiska högtiderna för sig själva.
Snarare pekar det på att skribenterna här påverkats av dåtida hellenistiskt tänkande. Forskaren Bruce Chilton, professor i Religion och präst, kom efter 20 års forskning om Yeshua till slutsatsen, att denne inte alls hade talat om sig själv vid den "sista måltiden" utan att själva måltiden verkligen hade blivit ett offer; "När Israeliter delade vin och bröd för att fira sin egen renhet och närvaron av Riket" , skriver Chilton, "blev Gud behagad mer av detta, än av blodet och köttet på altaret i Templet". Detta eftersom Templet enligt Yeshua var vanhelgat av det dåvarande prästerskapet med Kajafas i spetsen.
Det är en intressant kommentar.
Rent journalistiskt stämmer inte evangelierna alls, historien "håller inte", eftersom de olika evangelisterna har en mängd motstridiga påståenden, historiska belagda personer placeras i fel decennium, den så kallade "skattskrivningen" kan inte ha förekommit vid den tidpunkt som åberopas, o.s.v., som förvisso kan störa den moderna och mer intellektuellt lagde läsaren. Detta har också nyligen beskrivits i en läsvärd artikel av LENA EINHORN som återfinns här:
http://www.newsmill.se/artikel/2010/04/02/mysteriet-med-jesus-och-de-historiska-kallorna

DIONYSOS OCH MITHRA - ATT DÖ OCH ÅTERUPPSTÅ
Den symboliska ritualen som beskrivs är inte en enskild företeelse: förmänskligade gudar som Dionysos (rusets och extasens gud men framförallt fruktbarhetens gud) och "dog" och "återuppstod", och flera andra kulter fanns i mellanöstern under Yeshuas tid. Enligt myten offrade sig Dionysos varje vår, dog och återföddes sedan, så att landet återigen blev fruktbart, och man kunde få en riklig skörd. Mithra, en annan god, slaktade den "kosmiska tjuren" , vilket firades genom att man slaktade en verklig tjur. Den som skulle initieras fick genom tjurens blod uppleva att man "återföddes till evigheten".
Så, återigen: själva historien om "offerlammet" eller "syndabocken" är inget unikt för kristendomen.
Allt passar naturligt in i sammanhanget.
FÖRLÅTELSE - DEN DOLDA MENINGEN
Vad som däremot är unikt i dessa "död-och-återfödelse"-berättelser är Yeshuas ord före det att han dog "Fader, förlåt dem, ty de veta icke vad de göra".
Centrum av historien är alltså inte att Yeshua avrättades och återuppstod, utan att han förlät de som till synes gjorde detta mot honom. Akten av förlåtelse - det är, menar i alla fall undertecknad, den kristna påskens centrala budskap, och i den "andra akten", d.v.s. efter "återuppståndelsen från de döda", kan vi lägga märke till att inget som helst hämndbegär finns hos den "uppståndne". Kärleksbudskapet framstår som än tydligare, när Yeshua på ett annat säger att han "övervunnit döden". Och det handlar då inte primärt om den fysiska döden, utan att han övervunnit all fruktan för dem som kan dräpa köttet men icke anden.

"UPPSTÅNDELSEN FRÅN DE DÖDA"
"Uppståndelsen" från de döda är, enligt den esoteriska traditionen, möjliggjord genom utvecklandet av en allkärleksförmåga, inget annat. Enligt den indiska traditionen kan Yeshua ses som en avatar, en utvecklad själ som - av kärlek till människorna valt att återfödas på den fysiska planet för att hjälpa mänskligheten framåt.
Även detta faller väl in i pusslet: det handlar alltså om en annorlunda tolkning, där den ena bibelredigeringen av händelseförloppet handlar om att "bevisa" för andra att Yeshua VAR den judiske Messias, den "smorde", konungen som enligt profetiorna skulle komma och befria judarna ur den aktuella träldomen under Rom.

PEDAGOGIK FÖR ATT DRIVA EN ARGUMENTATION
Genom detta hoppades man uppenbarligen att få anhängare till den nya rörelsen - och lyckades också med detta. Som ett pedagogiskt instrument är det perfekt, då profetiorna i Gamla Testamentet används för att peka ut Yeshua som Messias, och även då någon lagt yttranden i Yeshuas mun som är direkta citat från "Profeterna", d.v.s. ur Gamla Testamentet. Tiden var förvisso "messiansk", det var oroligt i Judéen politiskt och socialt och religiöst, och flera gjorde anspråk på att vara den förväntande nya och rättmätige konungen, som skulle befria judarna från Rom.
"Uppståndelsen från de döda" handlar här om att de facto vara i stånd till att återvända från "dödsriket" och skapa sig en ny kropp och bli levande i denna. Genom att tro på Yeshua, här då enligt kyrklig tradition identifierad som "Guds enfödde Son" som den som offrar sig för mänskligheten, som ett offerlamm i Templet, blir andra delaktiga i denna frälsning (räddning) från föregiven kollektiv synd. Genom denna speciella ingång kom många som ville bli frälsta att samtidigt studera Yeshuas uttalanden i moraliska frågor. Att någon annan skulle ta på sig en skuld som rätteligen tillhör någon annan låter förvisso en given misstolkning av orsak-verkanlagen i Universum, men åter får vi räkna med att självbevarelsedriften gått först i denna utveckling mot en högre och mer utvecklad moral. Först senare kommer tanken på att altruism in som en "levande vardag".
EN ALTERNATIV TOLKNING
Den andra tolkningen handlar alltså om hur en "hög själ" väljer att återfödas på det fysiska planet, en avatar, för att predika om kärlekens väsen. Vi behöver inte försöka välja bort någon tolkning, båda är väl värda att begrunda. Den förstnämnda uppenbarligen som en hjälp till dem som "behövde" en Messiasgestalt, en frälsare, en ledare. Den andra en hjälp till dem som "behövde" få en upplevelse av en annan slags moral. De kanske första uttrycken för en högre moral praktiseras i vardagen, alltså inte enbart som en slags teoretisk filosofi, utan som en direkt, konkret vardagsverklighet.
Yeshua helar rent konkret Lasarus och den lame, han uppenbarligen förlåter Kajafas och Pontius Pilatus, som formellt är ansvariga för att han dödas. Underförstått förlåter han även Judas - som "förrått" honom (vilket Yeshua ju vet att han skall göra) - och Petrus - som "förnekar" att han känner rabbin. Han förlåter alla involverade, och genom detta visar han vägen för andra, hur "överkomma döden" och "återuppstå". Det är den esoteriska meningen.
PÅSKHÖGTIDEN SOM FUNKTION
Påskens berättelse fungerar alltså för olika grupper; och det finns också en öppen (exoterisk) och folklig fromhetsvariant, som vi känner igen från kyrkans vanliga lära (även om den idag är betydligt mer bred och generös i sin tolkning, i synnerhet i Svenska kyrkan) och en dold (esoterisk) sida. Men här är tanken: Allt passar in i en större helhet, den judiska och den kristna, den öppna och den dolda aspekten av påskberättelsen.
--
gma
++
Oj, vilket gensvar på EXKLUSIV COACHUTBILDNING! Verkligen roligt med intresset. Just nu letar vi efter den första mötesdagen, och har utvidgat utbildningen till att omfatta sju heldagar under cirka 6 månader, inklusive korrespondens och ett omfattande textmaterial, i vissa fall sådant som inte publicerats alls tidigare. Är någon mer intresserad av denna, skriv en rad hit, så skickas detaljerad uppgifter. Fortfarande finns en möjlighet om du vill ta steget.
++
I RESURSBANKEN adderar vi kärlekstemat med att lägga in fler texter från LEO BUSCAGLIA:s "FÖDD ATT ÄLSKA". Dessutom ett avsnitt ur MADELEINE ÅSBRINK:s bok "NYSTART I LIVET. Hitta tillbaka till livsglädjen efter utbrändhet". Ur förlagspresentationen: Madeleine Åsbrink levde ett liv där krav och måsten styrde hennes vardag. Som civilingengör med småbarn hemma var stressen en konstant följeslagare och till slut blev hon sjukskriven för utbrändhet. Det blev också vändpunkten. Idag arbetar hon som terapeut och föreläser om stress, balans i livet och utbrändhet...Hon beskriver det eviga presterandet och oförmågan att älska sig själv, vad stress egentligen är och orsakerna bakom utbrändhet."
++
Några speciella tacka hinner vi med: Lena på "Simsalabim" i Karlskrona för samarbetet gällande den kommande THE SECRET-kursen; Sten Hjalmarsson för strategiförslag och "MasterMind-idéer", väl värda att ta vara på, Ulla Olsson och Yvonne i Västerås, Olof i Helsingborg och Maya i Stockholm.
Tack, alla!
++
En god fortsättning på
Påskhelgen tillönskas Dig!
gma
+++
1.
(Introduktion; ovan)
2.
PÅSK-KURS:
Hatar du pengar? ("Pengar korrumperar")
Avundas du de som tjänar mer än du? ("Varför han, men inte jag...?"
Är du besatt av att vinna högsta vinsten? ("Det är enda chansen för oss")
Är du likgiltig inför pengar? ("Pengar är oandligt!")
Är du en "snåljåp" eller är du "sparsam"?
Är du en "slösare" eller är du "generös"?
 
PENGAR OCH ANDLIGHET
- Hur funkar det? Ett helt nytt perspektiv.
- en kurs baserad på D. C. Gikandis bok A Happy Pocket Full of Money -
4 april – 5 april 2010 MALMÖ
1 maj – 2 maj 2010 STOCKHOLM
I den här kursen utgår vi från DAVID CAMERON GIKANDIS insiktsfulla och inspirerande bok A HAPPY POCKET FULL OF MONEY och kommer därmed att utforska relationen mellan pengar och andlighet; Hur vi kan förhålla oss till pengar som en RELATION, i likhet med andra relationer. Gikandi har studerat dem alla - i synnerhet de viktigaste personligheterna i den amerikanska NEW THOUGHT-traditionen från början av 1900-talet och framåt, genom i synnerhet Bob Proctors verk, men även ett eget arbete som handlar om "the Outer Game of Money", som kompletterar Proctors som kan beskrivas som "the Inner Game of Money", d.v.s. där det handlar om att förstå pengar i egenskap av energi eller kraft att genomföra saker på den fysiska nivån. Då materialet är oerhört omfattande har vi här blott möjlighet att syssla med The Inner Game. Möjligtvis kan en fördjupningskurs i The Outer Game presenteras senare, om intresse finnes.
För det andra är här det centrala pengar som en faktor i en relation, d.v.s. "Jag och Pengar" - hur fungerar det? Hatar jag pengar? Är jag besatt av pengar? Är jag likgiltig för pengar? Isåfall varför?
Utan att förstå relationens förutsättningar blir vi "ovänner"; och denna konflikt kan fortsätta till vi ligger på vårt yttersta – och detta helt i onödan.
Eftersom ALLA relationer kan förbättras!
--
A
MALMÖ:
När: Söndag 4 april – Måndag 5 april (annandagen, röd dag) 2010.
Ribersborgsgatan 14 C. (prel.) Mellan Ribersborgs kallbadhus och Fridhemstorget.)
Inkluderar: 50 sidigt kurshäfte, kaffe, kakor och frukt.
Anmälan: gunnar-martin.aronsson@bredband.net.
Pris 1.595 kr inkl. moms.
Plånboksfråga?
Balansera 800 kr vid kurstart
och 795 kr 27 april.
Hur låter det?
--
B
STOCKHOLM:
När: Lördag 1 maj – Söndag 2 maj.
Var: NBV: Bergssunds strand 43, III.
Inkluderar: 50 sidigt kurshäfte, kaffe, kakor och frukt.
Anmälan: gunnar-martin.aronsson@bredband.net.
Pris 1.595 kr inkl. moms.
EARLY BIRD-RABATT-pris gäller fram till sö 11 april: 1.295 kr inkl. moms!
Du får bekräftelse om plats finns direkt efter din skrivna anmälan (via telefon 040-15 88 98 går förstås också bra!) och en bekräftelse II efter det att du balanserat kursavgiften.
Skriv ditt namn, kurs, kursdatum, så är det klart!
 
COME AND JOIN THE FUN!
Ur innehållet:
+ Ditt livssyfte – Varför är du här?
+ Varför allt vi upplever är ett resultat av det förflutna; ett nytt tänkande skapar nya omständigheter, som vi får uppleva i framtiden.
+ Rätt trappsteg vid manifestation:
Att vara (being), att tänka, att ge ord åt och att handla.

+ Pengar som "potentiell kraft för att genomföra idéer".
+ Hur skapa "detachment" (konsten att vara obunden till resultatet)
(överlämnandeprocessen).
+ "Tomma värden" respektive "fyllda värden" Wallace Wattles.

+ Nationalekonomi som en "vetenskap om brist" istället för en "vetenskap om tillgång"
+ Varför dagens globala ekonomi är "ihålig" och är på väg att brista.
+ Sant välstånd som en aspekt av omstöpning av tänkandet från egoism
till altruism.

+ Du ÄR rik – oavsett hur lite eller mycket du har på banken.
+ Att odla ständig tacksamhet säkrar "avtalet" mellan Dig och Universell
Intelligens
+ Hur rädsla bromsar vår utveckling – och hur ta fram lösningen: modet.

+ Pengar är MYCKET viktiga inom ett område i livet, pengar är
OVÄSENTLIGT inom ett annat område i livet. Att förstå uppdelningen.
+ Lycka är essentiell Livsglädje, glädje över Livet "i sig".
Hur du lättare "tonar in" på denna frekvens.

Vad du kan förvänta dig av den här kursen, om du gör den seriöst och genomför övningarna:
+ Ett ökat lugn i din relation till pengar och penningproblem.
+ Hur du kan öka frekvensen av de idéer som är penningskapande.
+ Ett gradvist ökande "välståndsmedvetande".

COACHING UNDER KURSER INGÅR
Allt för att underlätta dig att nå framåt mot just DINA mål
och vi hjälper varandra genom att spegla varandras erfarenheter.
--
INKLUDERADE BONUSAR:
+ Artikel om tillkomsten av The Secret. (sv) 12 sid.
+ Artikel om Wallace Wattles (sv.) 8 sid.
+ E-bok av Wallace Wattles (eng.) 85 sid.
+ E-bok av Charles Haanel (eng). c:a 200 sid.
Som en extra bonus ingår:
E-bok: "A Happy Pocket Full of Money" (236 sidor)
av David Cameron Gikandi! (ovärderlig)
--
DAVID Cameron Gikandi har skrivit 2000-talets mest avancerade men samtidigt lättbegripliga bok om pengar; tillsammans med Bob Proctors "You Were Born Rich" är verket enligt kursledarens åsikt en modern klassiker, som torde bli ett standardverk i framtiden.
E-boken sänds till Dig direkt efter avslutad kurs och flera hundra sidors högintressant fördjupningsläsning väntar dig!
PS
Går du kursen är det också ett sätt att aktivt stödja den internationellt verksamma ideella organisationen
LÄKARE UTAN GRÄNSER – då 10% av din balansering öronmärks för detta
ändamål och skickas vidare dit! Läkare utan gränser är för närvarande verksamma ibland annat i det katastrofdrabbade Haiti, men även i många länder i Afrika och Asien.
Röster om andra gmakurser:
"Tack för en alldeles speciell kurs, omtumlande, givande, berikande på alla sätt och vis."
K. B.
Det var lite trixigt i början innan jag fick grepp om hur man skulle gå tillväga med allt, men nu flyter det på jättebra, och är sååå kul!
-YlvaCharlotte, Malmö
Vi är helt nöjda och laddade med ny energi för att utforska hur vi kan skapa våra liv. :-)
-Kerstin o. Liza.
Läste ditt häfte när jag kom hem sen Gunnar Martin och fann det mycket användbart och "horisontflyttande".
-Ella
Jag är mycket nöjd och känner mig inspirerad.
Camilla
"Som ett resultat av dina eminenta kurser, har jag gjort en helomvändning i livet och känner nu att jag verkligen lever. " N.B.

 
3.
RESURSBANKEN I
Madeleine Åsbrink:
FRIGÖR DIG FRÅN DET FÖRFLUTNA

(Utgår från bloggen av rättighetsskäl.)
--
Ur: Nystart i livet. Hitta tillbaka till livsglädjen efter utbrändhet.
Av: Madeleine Åsbrink.
Forum 2008.
 
4.
SVARET. "This is it."
- Skapa och Utveckla Ditt Livsarbete -
En inspirationskurs baserad på insikter, förhållningssätt och metoder från
John Assarafs och Murray Smiths nya bok "The Answer".
LÖRDAG 10 APRIL kl 9.30-17.00
och
SÖNDAG 11 APRIL kl 9.30-17.00 MALMÖ
Lokal: Norra Vallgatan 90, konferenslokal
+++
Vi går bland annat igenom…

+ Den enorma kraften I vår hjärna och vårt undermedvetna
+ Företagande i en ny tid med helt nya förutsättningar:
Glöm bort begreppet "kund": mejsla ut en ny roll för dig
sig som för betrodd, ansvarstagande rådgivare.
+ Varför vi behöver komma till klarhet om vår PASSION;
och konkret: GÖRA DET NU! Du kartlägger under kursen
exakt vad det är som triggar dig, för igång dig.
 
+ Hur programmera ditt Retikulära
Aktiveringssystemet (RAS) så att du lättare hittar
vad du söker; resurser, människor, situationer.
+ Hur kartlägga just dina unika styrkor och talanger, och
att lägga tyngdpunkten vid dessa i din verksamhet.
+ Paretos 80/20-regel. Hur fokusera på det väsentliga kontinuerligt, varje dag.
 
+ Principen "Den ideala klienten".
+ Formeln "Vara-göra-få" till skillnad från "få-göra-vara".
+ Hur föra in begreppet "mera liv åt alla" i företagstänket,
och dess positiva konsekvenser. (Wallace Wattles).
 
+ Hur hantera utmaningar (rädslor) i företaget mentalt och
emotionellt. Hur bli "ostoppbar" i din strävan.
+ Principen om kompensation. (Brian Tracy, Bob Proctor).
+ Dina aktuella frågeställningar.
 
Hjärtligt välkommen till denna spännande kurs, som sannolikt inte liknar någon annan företagsutbildning du gjort tidigare!
Pris:
Företagare 1.975 kr inkl. moms
( = 1.580 kr exkl. moms, moms tillkommer om 395 kr=1.975 kr)
Privatpersoner: 1.580 kr inkl. moms
OBS: DÅ KURSEN KAN SES SOM VIDAREUTBILDNING FÖR FÖRETAGARE BÖR DEN VARA AVDRAGSGILL FÖR DIG.
Kolla dock först med din revisor.
I PRISET INGÅR 54-SIDIGT KURSHÄFTE, SOM SÄNDS VIA
E-POSTEN TILL DIG FÖRE KURSEN.
EARLY BIRD möjlighet Företagare 1.300 kr exl. 25 % moms (1.500 kr totalt) t.o.m. sö 4 april
Privatpersoner: 1.300 kr inkl. 25 % moms, om balansering sker till PlusGirokonto 609 83 52-5 t.om. sö 4 april
OBS:
Går du kursen är det också ett sätt att aktivt stödja den internationellt verksamma ideella organisationen
LÄKARE UTAN GRÄNSER – då 10% av din balansering öronmärks för detta
ändamål och skickas vidare dit!
Deltagarutlåtande:
"Jag vill passa på att tack för helgkursen, den var helt FANTASTISK!!!!! Jag fick med mig så mycket hem och den stärkte mig otroligt mycket i min yrkesroll som egen företagare. Ser med glädje fram emot en fördjupning längre fram. TACK Gunnar Martin för allt det arbete du lägger ner på dina suveräna kurser."
Annette O.
"Det var lärorika dagar och mycket att ta med sig in i framtiden."
-Urban.
"Tack för kursen SVARET i Köping. Det var en stor lyx för mig."
-Christina.
Kort om denna kurs: Detta handlar inte om "flum";
ONE COACH är ett av världens ledande e-learningföretag för entreprenörer med mångmiljonomsättning, kunskaperna kommer direkt från JOHN ASSARAF, som skapade företaget med Murray Smith, och hans flera decennier långa erfarenhetsbank.
Assaraf kan såväl "the inner game" (den andliga och mentala aspekten av entreprenörsskap) och "the outer game (den yttre, strategiska, tekniska, marknadsföringsmässiga, etc. ) aspekten av entreprenörsskap!
Den här kursen utgår från den kunskap och det know-how som John Assaraf och Murray Smith genom sitt ONE COACH-företag har skapat genom decenniers testande.
Deras specialitet är att hjälpa mindre företag att fungera I EN NY TID, MED FÖRÄNDRADE VILLKOR.
Utgångspunkten i den här kursen är alltså EXPERTISEN hämtad från ONE COACH.
Min uppgift är här att vidarebefordra denna kunskap på ett så inspirerande sätt som möjligt. Själv kommer jag inte alls från "affärs-hållet" utan från kommunikationsfältet, från terapi, coaching och konstnärsskapande, och därför är det också så härligt att kunna förmedla insikter från den genuina affärsvärlden, via ONE COACH:s utarbetade strategier. Strategier som samtidigt är förankrade i ett andligt tänkande – JOHN ASSARAF var en av de intervjuade personerna i THE SECRET-filmen. /gma

5.
RESURSBANKEN II
Leo Buscaglia: OM ATT ÄLSKA
(Utgår från bloggen av rättighetsskäl.)
--
Av Leo Buscaglia.
Ur: Född att älska.
Övers. Anita Sandberg.
Forum 1993
OM LEO:
Leo Buscaglia var en av pionjärerna i universitetsämnet "Kärlek 101", dvs en grundkurs i det viktigaste av alla ämnen. Baksidestexten noterar: "Leo Buscaglia menar att kärleken är ett val. Han uppmuntrar oss att tänka, känna och handla på ett sådant sätt att kärleken gror och växer. Hans varma och engagerade råd gäller alla mänskliga relationer. Det han vill lära oss är konsten att leva kärleksfullt. Och när man själv kan ge kärlek oreserverat får man sjufalt igen".

LEO HIMSELF:
"Kärleken är ett fascinerande ämne att studera, för det är bara när vi älskar som vi blir tillräckligt fria från oss själva för att kunna se en skymt av vårt sanna jag, även om det bara är för ett ögonblick. Vi behöver inte vara rädda för den synen.Avslöjandet kan inte bli annat än till nytta för oss, om vi bara kan undvika att falla offer för den mycket mänskliga frestelsen att återgå till föråldrade, onödiga, destruktiva vanor, föreställningar och beteenden. Kärleken erbjuder oss den mest ogenerat luxuösa upplevelsen som vi är förmögna till som människor. Det krävs bara att vi beslutar oss för att handla. Gör det och du hittar en värld av kärlek!
Vi är verkligen födda att älska."
 
6.
- "What is The Secret?"
Bland tidigare inrapporterade resultat via The Secret-metodik:
Deltagare önskade ny lägenhet i storstan – skapades!
Deltagare önskade nytt hus i perfekt läge – skapades!
Deltagare önskade nytt jobb – blev erbjuden jobb per telefon.
Deltagare önskade en ovanlig bilmodell – hittades och inköptes.
Deltagare önskade hitta nytt boende i annan stad – hittades.
Deltagare önskade hitta ny särbo – attraherades!
 
Den "magiska" kursen:
THE SECRET – HEMLIGHETEN

månd. 12 april 9.30-17.30 – tisd. 13 april kl 9.30-16.30
KARLSKRONA. Lokal: "Simsalabim" Ronnybebyg. 31.
OBS Enbart 3 platser kvar i skrivande stund!
Kursen ger dig grunderna för hur du kan föra in mer av det du önskar i ditt liv, i enlighet med vad THE SECRET – Hemligheten lär ut. Kursen är PRAKTISKT och KONKRET inriktad på vår verklighet här och nu. Varje deltagare erbjuds tid för sin tematik.
Det kan handla om:
Att skapa ett VÄLSTÅNDSMEDVETANDE
(= känna en ökad tillit till din förmåga att skapa eller balansera pengar, som i denna utbildning ses som en form av energi, en kraft.)
Att attrahera ditt PERFEKTA ARBETE
(= där du känner att du kommit på rätt plats/i rätt funktion).
Att öka ALLMÄNHÄLSAN och/eller att underlätta läkande av specifika obalanser i kroppen.
Att lösa "till synes omöjliga" problem i ditt liv.
Att hitta människor att samarbeta med och/eller leva med.
Att lösgöra dig från tidigare skuldtyngda relationer (familj, ex-partners).
Pris: 1.500 kr inkl. 25% moms.
Sjuskrivna o. arbetssökande: 1000 kr inkl. 25% moms
Plats: "Simsalabim", Ronnebygatan 31, Karlskrona.
Kontaktperson i Karlskrona: Lena. 0455-31 14 63, som också är medarr. till denna kurs.
+++
"Gunnar Martin är en fenomenal coach och inspiratör…
Tack från djupet av mitt andliga hjärta!"
- Helena, Malmö
Ville bara tacka dig så väldigt mycket för att du än en gång tog dig tid att åka till lilla Arboga och genomföra en kurs med oss!!! Det var en jättebra helg och vi har nu tankat ny energi och ska jobba på och inte släppa taget!
Maria, Arboga
"Vill bara tacka för en fantastisk kurs som gett så mycket inspiration och glädje. Det här funkar helt otroligt bra, bara man vet vad det verkligen är man önskar sig och vad man har för mål. Rekommenderar The Secret-kursen till alla. Den gör bara gott."
- A.O.
"Jag är fortfarande förundrad över vilken kraft jag känner efter kursen, det har också varit en del tårar, men så bra då!!! Tack än en gång, du är en fantastiskt duktig pedagog också. "M.A., Stockholm.
---
Ett samarr. mellan Simsalabim, Karlskrona och gmaaction-resursbanken, Malmö.

OBS. Högst 10 deltagare. Kursen nyttjar tystnadsplikt för att du skall kunna utforska ditt inre i en trygg miljö.
Inkluderar 51-SIDIGT KURSHÄFTE, med massor av fördjupande texter om The Secret-Hemligheten-traditionen.
Inkluderade Dessutom följande X-TRA-BONUSAR:
1.
+ E-bok: THE SCIENCE OF GETTING RICH. Wallace Wattles.
Boken som inspirerade Rhonda Byrne till att göra The Secret!
2.
+ E-bok: THE MASTER KEY SYSTEM. Charles Haanel.
Filosofisk "grundbok" från 1917.

Ansvarsfördelningsproklamation:
Ovanstående resultat är faktiska, inrapporterade resultat.
Resultat är dock alltid beroende på kursdeltagarens eget initiativ och återkommande praktiserande av principerna.
INTERVJU MED BOB PROCTOR FRÅN THE SECRET HÄR:
(Larry King) Bob Proctor om The Secret:
http://www.youtube.com/watch?v=spo2IaUFYQc&feature=related
7.
RESURSBANKEN III
Leo Buscaglia:
FÖRLÅTELSEN BÖRJAR NÄR BESKYLLNINGARNA SLUTAR
(Utgår från bloggen av rättighetsskäl.)
--
Av: Leo Buscaglia
Ur: Född att älska.
Övers. Anita Sandberg.
Forum 1993

8.
EXKLUSIV COACHUTBILDNING
EXKLUSIV COACHUTBILDNING i MALMÖ
med gma. Detta är första gången denna utbildningsmöjlighet presenteras.

Vad ingår i utbildningen?
Bland annat följande moduler och teman:

+ Ansvarsfrågor, etik.
+ Behandlingsattiyder, idéplattform, principen "renande"
+ Kommunikationsförutsättningar
+ Att inleda kontakten med dina andliga guider och hjälpare

+ Att tolka kroppsspråk och verbalspråk.
+ Att undvika övertolkning (egoprojicering)
+ Varför klienten alltid är den som avgör om en förändring blir bestående

+ Att hitta klientens "egentliga" fokus eller problem eller tema
+ Att spegla (Mirroring/Matching-NLP) och deras psykologiska effekt
+ Att lägga livsödespussel tillsammans med klienten

+ Att kommunicera hur pusselbitar möjligtvis passar ihop.
+ Att hjälpa till med problemlösning:
a. På det medvetna planet ("vänster hjärnhalva", rationalitet)
b. På det undermedvetna planet ("höger hjärnhalva" känslor samt djupare intuition)

+ Relationen varande-tänkande-ordformulerande-görande
+ Milton Ericksons behandlingsprinciper; att "gå med" klienten.
+ Barrie Konicovs hypnosprinciper

+ José Silvas hypnosmetodik
+ Personlighetsdelar, essens-metodik (NLP)
+ Hur eliminera enklare addiktioner, ex. för godis (NLP)

+ Strategi för att hantera negativ kritik (NLP)
+ Strategi för att eliminera enklare fobier och icke-komplexa trauman (NLP)
+ Det andliga planets ständiga korrespondens till det fysiska planet

+ Gud-Universum-Källan i relation till Självet och det psykologiska jaget.
+ Healing via hypnotisk metodik.
+ Healing via överlämnande-metodik. Healingens gränser.

+ Förtroendets förutsättningar.
+ Principen gränsdragning mellan coach och klient
+ Relationen Dåtid-Nutid-Framtid ( "Future Pacing" ) NLP
+ Coaching enligt den andligt fokuserade 2000-talets psykologi i relation till tidigare
psykologi. Varför en "materialistisk" psykologi aldrig kan tillgodose de djupaste behoven.
+ Varför all förändring sker Nu, aldrig "sen"; hur förskjuta tidsupplevelsen (NLP)
+ Kvantfysik, andlighet och manifestationsmetodik

I utbildningen ingår:

+ Förberedande texter ( före mötet)
+ Uppföljningstexter (efter mötet).
+ Korrespondensmöjligheter mellan utbildningsdagarna
+ Intyg efter avslutad utbildning

Utbildningens omfattning:
Vi träffas 7 gånger under 2010 x c:a 5 timmar (heldag 10.00-15.00 alt. 17.30-22.30)
och så går vi igenom grunderna för den speciella coaching som gma sysslar med, och som utvecklats under cirka fjorton år.
Totalt 35 timmar. Kursdagar/tid sker genom överenskommelse mellan gruppdeltagarna.
Utbildningen kan för dig som har företag, vara avdragsgill, som vidareutbildning, om du exempelvis sysslar med coaching, omvårdnad, healing, samtalsterapi etc.

Var:
Malmö, Ribergsborgsvägen 14 C. 1 tr. och Norra Vallgatan 90, III

Vilka kan delta:
OBS: Högst fem stycken motiverade personer erbjuds plats på denna coachutbildning.

Startdatum:
Omgående, dvs så snart som gruppen är klar.

För prisuppgifter och övriga detaljer, kontakta gunnar martin snarast:
gunnar-martin.aronsson@bredband.net
eller ring 040-15 88 98
 
9.
VÅRPAKETET! - Kan du fortfarande beställa...
VÅRPAKETET erbjuds härmed för att fira våren och för att söka skapa något givande för dig som är intresserad av PERSONLIG UTVECKLING, MENTAL TRÄNING OCH ANDLIGT UTFORSKANDE till ett bra pris. Har du ev. något material redan, torde ymnighet hursomhelst göra
Om du vill ha en prisvärd kombination av fördjupande kunskap samt en telefoncoaching och hypnosaudio torde detta vara bästa tillfället att gripa.

Du erbjuds alltså följande
VÅRPAKET i Personlig Utveckling:
1 st 1 timmes TELEFON-COACHING (värde 360 kr) Direkt-coaching.
1 st HYPNOS-AUDIO "Öka kontakten med ditt Undermedvetnas Källa". Mp3(värde 159 kr) eller CD (värde 189 kr)
1 st E-bok av gma DEN HEMLIGA PSYKOLOGIN (värde 220 kr). Basen för en ny idéplattform, som den formulerats genom historien.
1 st kurshäfte för egenstudier i THE SECRET (värde 80 kr) Nyckeln.
1 st kurshäfte för egenstudier i VÄLSTÅNDSMEDVETANDE (v. 80 kr)
1 st E-bok och kurshäfte KÄRLEK TILL KROPPEN (värde 80 kr) Hälsa.
1 st featureartikel om Nära-Döden-Upplevelser-forskaren
ELISABETH KUBLER-ROSS liv och verk.
1 st featureartikel om MARY BAKER-EDDY en kvinnlig pionjär inom andligt nytänkande. Enda publicerade artikeln. Fackkontrollerad av C.S.
1 st Manual SÅ MOTIVERAR DU DIG! (värde 80 kr). Att "komma igång" med det än är du vill komma igång med.
1 st featureartikel om historien bakom THE SECRET. 12 sid. Förstå mer av varför The Secret INTE är en "modetrend" ö.h.t.)
1 st featureartikel om WALLACE WATTLES. Enda artikeln I Sverige.
SUMMA KRONVÄRDE MINST: 1.059 kr!

Men det är inte slut än…!
Utöver detta följande roliga X-trabonus på engelska:
1 st E-bok David Cameron Gikandis
A HAPPY POCKET FULL OF MONEY. (236 sidor) Säljs som bok för cirka 140 kr på Amazon.
Detta är tveklöst det moderna standardverket I ämnet andlighet och pengar. Här sammanfattas alla de rön som forskats fram sedan 1900-talets början - en bok alltså i paritet med Napoleon Hills och Wallace Wattles klassiker – samtidigt som en fördjupning sker via avsnitt om kvantfysik och modern ekonomi.
Ett "måste" för den som är intresserad av ämnet!
1 st HOW TO USE THE POWER OF SUBCONSCIOUS PROGRAMMING av Michael Lee. 197 sidor. Förstå hur ditt undermedvetna fungerar "uppkopplad" till en superdator.
Men….det är inte slut än!

- två kortare men likväl viktiga texter:
1 st 22 TOOLS TO TRANSFORM FEAR av The Evolution Team. (59 sidor). Hur du kan röra dig från rädsla till kärlek.
1 st 7 WAYS TO GO BEYOND THE SECRET av Christopher Westra 5 sidor. Kompletterar boken och filmen The Secret med central information.
Hur ser då VÅRPAKETETS prislapp ut?
650 kr inkl. moms fram till 30 april

Hur du beställer:
Skriv en rad till gunnar-martin.aronsson@bredband.net
Sätt in 500 kr på PlusGirokonto 609 83 52-5
E-Materialet sänds över till din e-postadress direkt!
Vi kommer överens om lämplig tid för telefoncoaching, jag ringer upp dig, via stationär telefon (eller Skype). Coachingen är c:a 1 tim. Telecoachingen har sedvanlig tystnadsplikt för att du skall kunna säga allt som är väsentligt i coachingsammanhanget.
 
BEHÖVER DU REFERENSER
ANGÅENDE HYPNOS-MP3 eller –CD med gma innan du bestämmer dig?
"Jag har nu lyssnat på meditationshypnosen
"Kontakt med ditt Undermedvetna"i stort sett varje dag i snart 14 dagar och jag vet i tusan om det "bara" beror på det... men jag mår alldeles förträffligt! Bättre och bättre dag för dag! …Det känns fantastiskt!"
Karin A. , Höllviken.
" Ju fler gånger jag lyssnar på HYPNOS I så känner jag att jag kommer närmare och närmare "mig själv" – härligt.
Birgit H.
Igår kväll när jag lyssnade på Konceptionens extas.
Hela jag mådde så gott det var som om jag fylldes av något som gjorde mej ,
ja nästan lycklig.
E.B. – Piteå
"Audiohypnoserna känns jättebra"
S.H.
(Tack för möjligheten att citera, vänner!)
10.
LIVSMENINGSINRIKTAD
COACHING OCH TERAPI
baserad på 2000-talets andligt fokuserade psykologi.
PRIS: 600 SEK inkl. 25% moms för c:a 2,5 timmar.
Om du bokar tre möten samtidigt: 1.500 kr (300 kr rabatt)
Arbetssökande, stud, sjukskr: 500 SEK inkl. 25% moms
INKLUDERAR NU OCKSÅ ETT UPPFÖLJNINGSMAIL
som tar upp något centralt i samband med mötet.
Detta för att söka ADDERA VÄRDE TILL DIG!
(meddela isåfall detta i samband med coaching.)
TYSTNADSPLIKT praktiseras.
Balansering till Plusgirokonto 609 83 52-5 antingen före eller efter coachingmötet föredrages, då administationen underlättas. Verksamheten är icke-medicinsk och komplementär till vanlig sjukvård, ej en ersättning för sådan vård. Avbokning senast 12 timmar före möte, då planering också är ett arbete.Möjlighet till hypnosterapi är möjligt, om du så själv önskar. Åar har möjlighet att få för samma pris som för en person.
" Man får full respekt av Gunnar, med en stor dos humor och allvar…. Han är helt enkelt sanslöst duktig på att kommunicera med tankar och känslor hos mig själv som jag tidigare endast tyckt stått i vägen för min lycka. Hur bär han sig åt? "
-Agneta.
"Jag har haft förmånen av att ha blivit coachad av Gunnar vid ett par tillfällen. Sessionerna kan tyckas korta men de har långtidsverkan. Med Gunnars kunnande, värme, insikt och humor har jag fått insikt i grunderna till mina reaktioner i olika situationer och därmed lärt mig att möta mina känslor med förståelse och respekt."
- Kajsa, Helsingborg

"Alltid när jag kommer från dig
har jag landat en bit längre in i mig själv
och det är en härlig känsla.
Jag ser saker och ting
ur nya och större perspektiv
efter våra sessioner.
Underbart. "
- Agneta, Malmö
"Coachingen har varit en ovärderlig hjälp till att lära känna mig själv."
-Anna, Helsingborg

11.
TELEFON-COACHING
360 sek inkl 25% moms för ett c:a 60 minuters samtal
260 SEK arbetssökande, sjukskrivna, studerande.
DET ÄR EN FÖRUTSÄTTNING FÖR DEN HÄR VERKSAMHETEN,
ATT DU KÄNNER ATT DU HAR ERHÅLLIT VÄRDE!
Är du nöjd betalar du in summan till PlusGirokonto 609 83 52-5 (gma action).
HUR GÅR DET TILL?
Antingen ringer du till 040-15 88 98 eller så ringer jag till ett av dig uppgivet nummer (ej mobil).
TYSTNADSPLIKT tillämpas.
"…mycket givande."
Annica.
"Tack så innerligt för din fina coaching idag.
Det hjälpte verkligen.
Jag har upplevt en lättnad under hela dagen."
-U.L., Sthlm.
"Jag har haft stor hjälp av mina samtal med Gunnar-Martin.
Han har gett mig stöd att förstå mig själv, gett mig mod att utvecklas.
Men framförallt så har han hjälpt mig att bli sedd som människa när jag behövde det som mest."
-H H. Stockholm.

12.
VÄNLÄNKAR:
KARIN ANDERSSON (Höllviken, Skåne)
Individ-, Grupp- och Ledarutveckling)
http://x-formation.org/karin_a.html

CHRISTINA NILSSON, HARMONINA – INSPIRATÖR I CHAKRA BALANCE DANCE, MÄSSOR, HÄLSORESOR, m.m. (Skåne).
www.harmonina.se
 
ANNETTE OJANLATVA – RECONNECTIVE HEALING (Skåne)
http://thereconnection.com/practitioners/directory/pop.php?idx=5562
Annette är en god vän och undertecknad kan skriva under på, att hon kommer att göra en fantastisk insats, om du kontaktar henne. (Skåne).
 
ÅSA REIKI OCH MASSAGE (Malmö) – REIKI HEALING
För dig som vill antingen få eller lära dig Reiki-Healing.
Även massage.
www.asareiki-massage.com
 
MARIE MATTSSON (Höllviken) - Healing. Heliga Danser, Meditationer
http://www.sjalensresa.vpsite.se
 
MAGNUS HJERPE – Fobieliminering, massage, viktcoach (Malmö)
www.magnushjerpe.se/default.asp?pid=56
 
PÄR WAHLSTRÖM – Healer, författare, homeopat:
www.resonans.org%2F&h=b172281de5e598134fc34d41edf4ef70
OM PÄR WAHLSTÖMS BOK MAGIKERN:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/resonans-healing/pressrelease/view/magikern-och-kaerlekens-magi-nu-som-pappersbok-300-sid-382343
MAYA APPEL:
"Hej. Behöver du stöd i nya beslut?
Vill du klargöra var din kreativitet är stark?
Är du allmänt intresserad av vad som liggerbra till för dig?
Jag vägleder intuitivt i livets alla frågor i en kärleksfull, villkorslös energi.
Du är huvudpersonen i ditt liv, se här en möjlighet att få det bekräftat.
Ring för konsultation till Maya Appel 0732-176737. 400 kr (kontonr. får du då) Vill du hellre träffa mig personligen så är det i Upplands Väsby, där jag också ger energibehandligar. www.halsolotsen.com där kan du sepågående verksamhet.650 kr.
Varmt välkommen.
Maya."
EWA NILSSON (Köping) LEWA & LÄRA
www.lewalara.com
Jag, Ewa Nilsson, har arbetat med personlig utveckling genom bl a stresskontroll och mental träning sedan slutet av 80-talet. Jag är diplomerad avslappningslärare och medlem av Svenska AvslappningsLärarFörbundet sedan 1993.
Från och med hösten 2001 är jag även certifierad skrattinstruktör och medlem i International Laughter Club Sweden.
VIDEOS FRÅN ESTER & JERRY HICKS
(the teachings af Abraham)
http://www.abraham-hicks.com/lawofattractionsource/videos.php
 
VILL DU KÖPA BOB PROCTOR:s BEYOND THE SECRET som CD?
Läs mer på:
www.beyondthesecret.nu
Beställ via Eva Kugelberg:
www.Lifesuccess.se
 
SELF HELP-VIDEOS:
11 USEFUL TIPS ON HOW TO USE THE SECRET
http://20daypersuasion.com/self-help-video-030710.htm
 
7 Wonders of Wealth:
"WEALTH ATTRACTION EQUATION" – med Brian Wong (TsoGR)
http://drumbo7788.thesgr.hop.clickbank.net/?s=equation
 
11 FORGOTTEN LAWS (Bob Proctor och Mary Morrisey)
http://www.the11forgottenlaws.com/?p=689
 
THE LIVING MATRIX. (Om det nya paradigmet, den nya världsbilden):
Intervju med regissören:
http://www.youtube.com/watch?v=RioJFCh4DyY

TRAILER för THE LIVING MATRIX
http://www.youtube.com/watch?v=ne-I7JTXCbo&feature=related
HEMSIDA:
WWW.THELIVINGMATRIXMOVIE.COM

MICHAEL LEE – OPRAH WINFREY OM HUR HON ANVÄNT THE SECRET:
http://20daypersuasion.com/self-help-video-032110.htm
 
GRATIS MINI-KURSER i HYPNOS och VÄLSTÅNDSMEDVETANDE från GMA:
"Tack igen för minikurserna – härlig och inspirerande läsning!"
-.Kjerstin
 
13.
+++
GRUNDINFO FRÅN GMAACTION:
NÄTETIK?
Inga mailadresser härifrån sänds vidare i kommersiella syften. SPAM är ett giftstoff som skapar problem för miljoner människor idag. Hög etik eftersträvas härifrån i varje led. Har du fått ett Nätv.brev av misstag – sådant kan ske! – så skriv bara en rad, så tas din adress bort ur utskickslistan. . Direktkorrespondens hit ang. coaching är alltid konfidentiell, och hanteras som sådan.
AVPRENUMERERA? ÄNDRA MAILADRESS?
Önskar du avprenumerera det GRATIS Nätverksbrevet
är det vänligaste och smidigaste du kan göra är att inte blockera sändningen (då det går åt tid till att söka utreda varför ett mail inte kommer fram)
Istället: Skriv en rad till gunnar-martin.aronsson@bredband.net så tas din adress bort. Inga övriga frågor ställs. Hög etik är ambitionen härifrån. Du är välkommen att återuppta din prenumeration närsomhelst!
NÄTSÄKERHET?
Alla Nätverksbrev, eventuella attachments vid e-distanskurser och all kommunikation härifrån skickas alltid iväg kontrollerade av AVG-Antivirus och allt material med Spyware Terminator.
VIDAREBEFORDRA?
Det går bra att skickat Nätv.brevet vidare till vänner, dock är Resursbankens material internt och ej avsett för allmän publicering på nätet. Avidentifierade utvärderingar kan ibland citeras. Självfallet är all coachingkorrespondens konfidentiell.
HUR FUNKAR PRISNIVÅERNA?
Det finns ett grundpris på själva kursdagen. Sedan finns olika rabattmöjligheter, då tanken är att göra kurser så prisvärd som möjligt för dig, Ibland sker även olika specialkampanjer till extralåga priser, "just for the Fun of it".
Grunden är att ju tidigare du balanserar, desto lägre pris enligt följande grundmall (vissa varianter kan dock förekomma).
Grundpris vid kursdagen.
1 vecka tidigare 100 kr rabatt
2 veckor tidigare 200 kr rabatt
3 veckor tidigare 300 kr rabatt
4 veckor tidigare 400 kr rabatt Det är då maxrabattnivån.
Du balanserar alltid rabattpriset via PlusGirokonto 609 83 52-5.
Så du tjänar alltid på att anmäla dig och balansera en kurs eller workshop tidigare. I händelse av att du skulle bli sjuk kan du helt enkelt växla kursen mot en annan, kommande, mot coaching eller få pengarna åter till ditt konto.
Låter det bra?
 
14.

TILL SIST….
CITATSKATTEN
Det har ingen betydelse hur djupt rotat problemet är, hur hopplös framtiden ser ut,
hur intrasslade vi är, hur stora fel vi har begått.
Om vi förverkligar kärleken tillräckligt upplöser den allt.
EMMET FOX - Klassisk "New Thought"-författare och filosof.

Kärleken är en frukt som det alltid är säsong för
och som finns inom räckhåll för varje hand.
MODER TERESA

Lita på människor och de kommer att vara ärliga mot dig;
behandla dem storsint och de kommer att visa sig storslagna.
RALPH WALDO EMERSON - "New Thought"-författare

För att kunna göra gott i världen måste du först veta vem du är
och vad som ger mening åt ditt liv.
PAULA P. BROWNLEE

Det är bara med hjärtat som man kan se i sanning.
Det som är väsentligt är osynligt för ögat.
ANTOINE DE SAINT-EXUPERY. Fransk författare, mest känd för "Lille Prinsen"

Det finns, i de bästa stunderna, ett medvetande, en tanke som stiger upp, oberoende,
lyft fri från allt annat, lugn som stjärnorna som skiner i evighet.
Det är tanken på identitet - din för dig, vem du än är, liksom min för mig...
trosläraror, konventioner, faller bort och blir utan betydelse
inför denna enkla föreställning.
WALT WHITMAN. Amerikansk författare, mest känd för "Leaves of Grass"

+++
Allt för nu!
Varmt välkommen att skriva hit för synpunkter och förslag hur göra Nätverksbrevets
Resursbank än mer läsvärd.
Vad intresserar just Dig?
Nu?
gma action – resursbanken
"Morgondagens utbildning – redan idag"
Västra Ryttmästaregatan 22
S-217 52 Malmö
040-15 88 98
0708-107 992
gunnar-martin.aronsson@bredband.net
www.gmaaction.kulturservern.se
http://thesecret-hemligheten-gma-gma.blogspot.com/
PlusGiro 609 83 52-5
Vi har F-skattsedel.
Unsubscribe: gunnar-martin.aronsson@bredband.se

Inga kommentarer: